O le togalaau

O a ni faaupuga ma pe faʻapefea ona toto le strawberries mo fualaau i 2018

E masani lava, o fugalaau togalaau e fesuisuiaʻi e se musika po o se vaevaega o se togavao. Ae o le a oʻo mai le taimi e le aoga ai nei metotia, talu ai faʻatasi ai ma mea totō e totoina ai laau, o faʻalavelave faʻapitoa uma e faʻasaoina. O le auala sili e faʻafouina ai le tupe faʻaopoopo ma le faʻateʻaina o faʻamaʻi o le totoina lea o strawberries mo fualaau. I le 2018, e le o tuai ona faia lenei mea, ma faatasi ai ma le fesoasoani oa matou faʻamatalaga auiliili, o le ae maua fua o fualaau manogi manogi i ni nai masina.

O fea e maua ai fatu

O fatu e sili ona filifilia i se faleoloa faʻapitoa, e sili atu i le tasi le tausaga le sili atu i tagata o loʻo i ai se fale ola. Faatasi ai ma faifaatoaga, toe faaleleia o strawberries e lauiloa, fualaau suamalie i le kiona - Alpine, Ali Baba, Baron Solimacher. O nei ituaiga e le maua ai se musika ma mulimuli ane faigofie ona maua i le vaevaeina o le vao.

O le tele o ituaiga o manu, o le a fautuaina le tagata faatau i ituaiga nei:

  • Queen Elizabeth
  • Potu
  • Moscow muamua;
  • Alexandria

O fualaau 'aina tetele e faʻateleina e ala i le vaevaeina o le vao ma le musika. I le faaopoopo atu i le tausiga masani, e tatau i le tagata fai togalaau ona faʻaalu soo se mea e le tatau ai ona tuʻuina.

E mafai foi ona e tupu le strawberries mai fatu i le fale i se isi auala - ave ni vine mama mai laau ola maloloina ma tipi ese le apa pito i luga o le pipi ma se naifi malosi. O le tipi tipi ma fatu o loʻo tuʻuina i luga o solo ma tuʻu mo ni nai aso i se mea matutu, mafanafana. A o faagasolo lea taimi, e mamae le fatu, ma e faigofie lava ona paʻu, paʻu i le va o tamatamailima. O fualaau mamago o loʻo tuʻuina i luga o ato pepa, saini le ituaiga ma le taimi o le aoina ma teuina i se nofoaga malulu, mago.

O vine o strawberries e moni lava o se pusa lapoa, ma fatu o fatu.

Taʻaloga o le tau i le 2018

Ina ia maua ni laau malolosi, e o atu togalaau i ni togafiti eseese. O le toatele oi latou e talitonu e tatau ona totōina strawberries i fatu e tusa ai ma le kalena o le masina. I le 2018, o aso sili ona lelei e:

  • Ianuari 27, 28 ma le 29;
  • mai ia Fepuari 21 ia Fepuari 28;
  • mai le aso 21 Mati ia Mati 26.

I nei aso, o le masina tuputupu aʻe e pasi atu i faaputuga o Gemini, Cancer, Taurus, ma Leo. O le taimi lenei ua sili ona lelei mo le luluina o fatu mo fatu.

I le 2018, o le suaina o laau totō vine, lea e tupu mai fatu, e tatau ona faia:

  • mai le 10 i le 12 ma mai i Mati 20 i le 26;
  • mai le 17 i le 22 ma mai ia Aperila 25 i le 28.

Ua totō laau toto i luga o moega i numera nei:

  • mai le aso 18 o Aperila i le 22 ma mai ia Aperila 25 i le 28;
  • mai le 17 i le 19, 22, mai Me 25 i le 27;
  • 15, mai Iuni 20 i le 24;
  • mai Iulai 18 i le 22 ma mai Iulai 25 i le 26.

O le taimi o le totoina o strawberries mo fualaau e faalagolago i lau eria. I totonu o Rusia i saute, o laau totō o loʻo totoina i fanua tatala i le lua ma le tolu sefulu tausaga o Me, i le itu i mātū i le amataga o Iuni. O fualaau aina i lenei taimi e tatau ona i ai se aʻafiaina o aʻa ma nisi lau. O vao vao e masani ona oʻo i lenei lapoa i le 3 masina.

I aso o le masina atoa, o le masina fou, e pei foi o le 2 aso ao leʻi oʻo i le taimi o le lūlūina o fatu, e le fautuaina i latou e auai. E sili atu le tuʻuina atu o lenei taimi i le filifilia o fatu, sauniuni o le eleele, faʻafeinu poʻo le tatalaina o laau totogo.

O le a le palapala e manaomia e le suka

O le sauniuniga o le faʻafefiloi o le palapala mo le luluina o strawberries ma fatu mo fatu laau e tatau ona mafaufauina ma le totoa, talu ai o fatu o lenei faatoaga e laʻititi ma faʻagasolo mo se taimi umi. E ofo mai e tagata faapitoa ni filifiliga mo le faʻafefiloi o palapala:

  • maualuga peat, vermicompost ma le oneone i se fua faatatau o le 3: 1: 1;
  • turf poʻo lau laʻau, peʻa ma le oneone - 2: 1: 1;
  • palu ma le oneone - 5: 3.

O nisi tagata fai togalaau e suia le eleele o loʻo i ai pepa faʻataʻitaʻi pe faʻaaogaina faapitoa mo le faʻatuputeleina o fualaau. E leai ni mea e manaʻomia mo lona faʻatulagaga, ae pe a filifilia e tatau ona manatua o le palapala e tatau ona mama, manava, ae lelei.

A o lei totoina strawberries ma fatu mo laau toto, e tatau ona faaleagaina le eleele. Faia lenei mea i se tasi o auala nei:

  • fufuluina i luga o se pepa tao ma mafanafana i totonu ole ogaumu i le vevela ile 40-45 ° C mo le 1-2 itula;
  • sasaa le eleele i le 1% (vailaau lanu mumu) vailaau e masani ai;
  • togi i ato poʻo pakete uma taumalulu i luga o le auala.

O le filifiliga mulimuli e talafeagai mo tagata o le itu i matu ma ni malulu malulu.

A maeʻa le faʻapalapala, e tatau ona toe faʻaleleia le palapala - faʻatumu i le microflora aoga. O le faia o lenei mea, ua faʻamaligiina i se setete susu ma se tasi o meaola o meaola - Baikal 1M, Radiance, Fitosporin. Ona totoe ai lea o le eleele mo ni nai aso i se nofoaga mafanafana ina ia amata ai ona amataina meaola ninii. I le taimi lava e tasi, o le paluga o le eleele o le a faʻagogo i se tulaga mataga ma o le a saunia mo le luluina o strawberries mo fatu i 2018.

Saunia o fatu mo le lulu

A o lei totoina, e tatau ona teuina ni fatu vine mo le tele o itula i se vai lanu piniki o le potassium, ona fufulu lelei lea ma togafitia i se tuputupu aʻe tuputupu ae - Epin, Kornevin, Energen. Ma le isi, e tatau ona faʻamaʻaʻaina fatu. Ina ia faia lenei mea, e tuʻuina i luga o le tele o laʻau o le gau i totonu o le pusa, ma tuʻu i le pito i lalo o le pusaaisa i le po, e ufiufi ma se tapuni poʻo se ata tifaga. I le aoauli, o le pusa o loʻo i ai fatu o loʻo faʻaleleia ile windowsill ma le vevela ile 18-20 ° C. O le faʻamalosiina o loʻo faia mo le 3 aso, e le o se taimi umi, talu ai e mafai ona amata ona latou ola.

O le faʻamalosi e mafai ona suia e ala i le faʻamalosi. A maeʻa, o le fatu e tupu faalua ona vave. Stratification o strawberries pe a uma le luluina e sili ona talafeagai. Pusa o loʻo i ai strawberries o loʻo tuʻuina i luga o le pito i lalo o le pusaaisa mo le taimi atoa. O taimi taʻitasi, e tatalaina ai pusa mo le faʻaleleia o le ea. E tatau ona mataʻituina le eleʻele palapala. I nofoaga malulu, o pusa e tuʻu i fafo i lalo o le kiona.

Mo fualaau vao lapopoa, e tatau ona le itiiti ifo i le 2-2.5 masina.

I le faaiuga o le faʻamalosi, o pusa na aumai i totonu o se potu mafanafana.

E faʻapefea ona toto ma tausia togafitiga

O se vaega o le alavai, saunia le eleele ile palapala ile pito i lalo ole totoa, saunia le eleele ma faigofie ona togi i ou lima. Ona taatia ai lea o le kiona i luga o le fogaeleele ma ua faataatia ese fatu i luga. Pe a liusuavai, o le kiona e tosina atu i le loloto o le manaʻo. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le ata ma puʻe puʻe ma tuʻu i luga o le windowsill, matauina o le vevela o le 18-20 ° C.

O fua muamua o fatu na gaosia i luga o le 5-6th aso, amata tele i le lua vaiaso. A maeʻa ona tupu mai, e faʻaitiitia le vevela o le ea i le 15-17 ° C ina ia latou le faʻaosooso. Ua aveeseina fale mai pusa pe a uma ona aliali mai ni lau lua pe tolu. E tausia le palapala ile susu, ae le susu.

I le aua neʻi faʻatumu vai vaivai, faʻafefe lelei ma le faʻaeteete - i totonu o vao i le va o vavave ma se pipette poʻo se sisiua e aunoa ma se nila. O laumei e teuina i totonu o se nofoaga lelei, ae le o le susulu o le la.

O le olaola o laau totō e paʻu i le vaega o le 3-4 laulaʻau. Afai e faʻaloloa tele laau, e mafai ona faʻatino faalua lenei faiga. E faamalosia e Pikivka le aʻa, ao faasolosolo lemu le tuputupu ae o le eletise. Fufulu e pei ona taua i lalo:

  • o le eleele ua muai faasusuina;
  • o le suamalie e aveeseina ese ma lemu i luga o le aʻa;
  • faatumu se ipu fou i le eleele ma faia se atuatuvale i le ogatotonu;
  • faʻaititia ma le faʻaeteete le fatuina, salalau aʻa ma sulu i le eleele i itu uma.
  • pe a uma se paluga, ona faʻafefeina lea.

Pe a totō le strawberries, e tatau ona faʻamautinoa o le fua o le tuputupu aʻe e maualuga i le maualuga o le eleele.

A maeʻa ona pikiina, e fafagaina vao vao i fomaʻi faʻapitoa o loʻo i ai le tele o phosphorus, potassium ma sina mea oona. O luga o laei e faia faʻa-tasi i vaiaso taʻitasi. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo fualaau e aofia ai elemene talafeagai.

Tulafono mo le tulaueleele i nofoaga tatala

Lua vaiaso ao le i totoina i le eleele avanoa, o meaʻai e faʻafefe. Ina ia faia lenei mea, e alu ese ile potu malulu i le taimi muamua mo le 1-2 itula, ona oʻo lea i le taimi e faʻaleleia. A o le totoina, o meaʻai o loʻo totoe i luga o le faapaologa po o le faapaologa i le vevela e oo atu i le 10 ° C i le uati.

O toto laau e totoina i le eleele ua faamāfanafanaina i le 12 ° C, ma ia mautinoa o loʻo tumau pea le tuputupu ae i le maualuga o le palapala. Afai i le taimi o le totoina o loʻo i ai se la, o le taimi muamua lea e paolo ai laau. O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia, faʻamalo ma le pito i luga.

O fualaau na totoina i lenei auala mo laau toto i le 2018 i nai tausaga na sosoo ai o loo fesuisuiaʻi e musika pe o le vaevaeina o le vao. Ma, ina ia faaleleia atili mea totō, ia fautuaina e toe totoina le strawberries ma fatu.

Totoina o strawberries i luga o le vitio

Afai ei ai pea ni au fesili e uiga i le tuputupu aʻe o le strawberries mai fatu, matamata i le vitio, pe a faʻamatalaina uma le faagasologa atoa ma faʻamatala auiliili mai le filifilia o fatu e totō ai fatu i le eleele.