Fugalaau

Faamatalaga auiliili o se tuli tulip

Tulips o fugalaau punavai fiafia. Talu ai ona o le lapoa tele, ua latou maua ai lo latou lauiloa ma le tulaga o se laau "inviolable". Eseese numera i le fiaselau, ma le numera o ituaiga i le faitau afe. E tele taimi e faʻalavelaveina ai e tagata fai togalaau ma fugalaau fugalaau e varietal hybrids. O sui o meaola e le o se lauiloa tele, ae o le mea moni ei ai se mea latou te mitamita ai. O le tuli tulip e le lelei i le tuua, faigata ona sui tulaga o le tau, e le manaʻomia ai ona eliina pulu i tausaga uma. O nei fugalaau e fetaui lelei lava i totonu o le alpine slides ma le pusa fagu, o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga.

Faʻailoga matagofie - o se vavega o le natura

I le vaomatua, o tulips tulimanu e maua i papa., ola i luga o mauga o Turkey, Iraki, Iran. O le tuʻuina o le laau i le vaomatua e taʻitaʻia ai le lelei o laʻau i toga papa ma le gaʻo.

Dwarf Tulips i le Faatoaga

O tulipalu tulituli o sui o le ituaiga o Eriostemones, lea lapalai o le lamala ma le le lelei i fesuiaiga o le vevela ma le matagi malolosi.

O faʻamatalaga o meaola ma foliga

Dwarf tulip - lat. Tulipa humilis o se tamai ituaiga o fugalaau e ola na o mauga. O le laau e faʻatusatusa, ma le maualuga e le silia le 10 cm. Pulufana o foliga oval, e ufiufi i lanu enaena ma se lanu auro, e lautele mai le 1 i le 2 cm. I le pito i luga o le apex, o fulufulu foliga, faia o se ufiufi. Faʻafetai i le fusi, o le pulu e mafai ona iloagofie mai isi ituaiga.

Blooming Dwarf Tulips

O le vaega o le laau o le laina lea e foliga mai, vavae ese mai le ogaumu i le mea autu lava. I le taimi o le atiina ae, e oo atu i le 3 laulaau ua faia, e sili atu le laititi i le lanu, ma lanu lanumeamata i lanu ma se lanu siliva. O le i ai i se nofoaga lelei i luga o le vaega o le vaega, o loʻo faʻaalia ai le paʻu i luga.

Luga tulip - fugalaau susulu matagofie. E faigofie ia faʻaʻau, ae o latou tomai faʻapitoa e totogi mo le leai o se faʻamaonia. I le taimi o le fugalaau, e foliga mai o crocuses, ona o le vaapiapi ma le pito i luga. O se mamanu foliga matagofie e faia pe a fuga le fugalaau ma gaʻo alofilima ma se eseesega i le ogatotonu. Eseese lanu o laumei i le taimi o le fuga i le tasi pusa o se uiga iloga o le ituaiga.

O le fugalaau e amata i aso muamua o Me, faatasi ai ma le tulaga o suiga mafanafana o le tautotogo. O le vaitaimi o faʻalavelave faʻalavelave e lua vaiaso. O le tele o ituaiga e fuga mai i le amataga o Iuni.

O lenei laau e faʻailoaina ai le aulelei ma le tulaga ese o sui o le ituaiga. E tele naua ituaiga ituaiga. Pe a filifilia, e tatau ona faʻalagolago i le tofo o le tagata lava ia, lanu ma mea teuteu. O fugalaau e faalua, e tutusa ma dahlias, ma le foliga tutusa, lau lanu mumu ma lanu eseese i le ogatotonu..

O le paʻu o fugalaau laiti e aofia ai leo vaivai ma lanu. O paaga aupito sili i le faʻatoʻaga o le totoina o lenei laau, o cereals, saxifrages, stonecrops.

Totoina o tuluga tuli

O le taimi faʻalelei mo le tulaʻi mai o le vaiaso mulimuli o Setema ma le sefulu tausaga muamua o Oketopa. Ua totō puʻupuʻu i ni lua vaelua, laʻititi i le telē. O le metotia o le totoina i se faʻaoga fesoasoani o le a fesoasoani e puipui ia pulu mai le oona. Ae latou te fautuaina foi le totoina saʻo i le eleele, o le tulaga masani masani mo tulip uma. O le pusa e tanumia i totonu o le eleele i se tolu tolu mai le pito i luga, ona o le tele. O pits mo laau laiti e tatau ona 4-6 cm, ma se mamao o le itiiti ifo i le 10 cm.

O le polokalame o le totoina o bulbs of tulut tulita

Ina ia faʻamamaina pusa, e tatau ona togafitia i le 0.5% faʻafofo o le paseka faʻasalalau. Ma e mafai ona e ausia se taunuuga lelei e ala i le totoina vave i le eleele.

Faʻasolo le pusa i totonu o le palapala i luga ma le pito i lalo. E faasaina le tuleiina o pulu i totonu o le eleele pe a totoina.

Faatasi ai ma le amataina o muamua fulufulu, o le mea totō e mulumulu, fatuina o se peat, compost, faʻapipiʻi ma laulauina luga e oʻo i le 15 cm.

Tausiga

O le tele o ituaiga e sili ona fiafia i nofoaga lafulemu e puipuia mai le malosi. E mafai ona e totoina se laau i luga o se mea laugatasi ma laufanua laugatasi i eleele lafulemu mataga.

Aua neʻi faatagaina le faʻaleleia o le susu po o le tupu o le vai.

O faʻataʻitaʻiga Alpine o se nofoaga lelei mo le totoina o tulips, talu ai ole eleele eletise e le o iai ni vai e pala. O le palapala e tatau ona lava le suamalie ma lelei. Soo se tuufaatasiga o le eleele e mafai ona fetuutuunai e ala i le faaopoopo o peat, fugalaʻau, mea ma mea oneone. O le tali o le pH o le lalolagi e le sili atu le maualuga nai lo le 7.0.

E tatau ona faʻafefete tulip tulimanu pe a leai se timu mo se taimi umi, faʻapea foi i le taimi o le faʻaputuina o fugalaau ma le fuga o ia lava

I le tautotogo, totoina tulip e tatau ona suesueina mo le i ai o faʻamaʻi. Fafaga ma le atoatoa o fugalaʻau meli pe a faʻafefete le kiona ma i le taimi o le fausiaina o pulumu. Ua faaopoopoina le tuufaatasiga o le potassium-phosphorus i le taimi o le vavao. I le taimi malogo, e manaʻomia ona faʻafefe fugalaau, a leai o le a leai se fugalaau. Laʻau le palapala i le taimi lava e aliali mai ai laulaʻau, faʻapipiʻi i le okesene. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona aveʻesea le paʻu ma le lanu samasama.

Toe gaosia ma teuina

E le faigata le toe gaosia kiliina se pulou i le taumafanafana, o tamaiti e fai i ona tafatafa. O le pepe lea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le aganuʻu, toto faʻatasi ma le mea autu ma tuʻuina atu le fugalaau mo le isi tausaga.

Pulupulu o se tulip tulimanu ma tamaiti

O le tilotilo i fafo taʻitasi e le manaʻomia pe afai e te le manaʻo e faʻasalalau. Tulips ua tupu i ni vaega tele, ma o lea ua laliina ai i le 3-4 tausaga. Ma afai e leai se mea e taofi ai laau i luga o le nofoaga o le togalaau, ona mafai lea ona totoina pe a uma le 10 tausaga. Uʻu gulunua ua faʻagogo ma tuu i totonu o pusa i totonu o nofoaga malulu. O le faʻapipiʻiina o laau toto i totonu o pusa, e tatau ona filifili se mea e sui ai laau toto. I lalo e taatia ai se alavai tetele. Tuu ni pusa i totonu o se mea e susunuina.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Fugalaau matagofie ma fugalaau faatasi ai ma se manogi masani. Latou te totō i luga o ni fugalaau fugalaau eseese, aʻo latou foliga matagofie i laulaʻau lanu meamata ma faʻamalosia faʻatalanoaga rocky ma terraces ma tuaoi lelei tele.

Laʻau tulitipi na totōina i le pito i luma i le va o le vao

Laʻau tulimanu sili mo le totoina i fugalaaue faʻafeiloaʻi lelei ma le faʻaogaina totonu o fale faʻataʻavalevale ma vaʻavaʻa. Faafetai i le tele o ituaiga eseese, latou te fiafia i le tele o laʻau i le faagasologa o le masina.

Ole ituaiga masani o tulip toleniina le taumalulu, e le pei o ituaiga o oloa auina atu i luga o le faatauina atu. O ia meaola e manaʻomia ai le inisiua ma e faʻatapulaʻaina e le aʻafiaga o le kulimi i le 17-18 tikeri.

Maitauina aiaiga faigofie ile tausiga, O le tulip tulip o le a fiafia i mata i le tautotogo ma faʻatumu le ea faʻatasi ai ma manogi manogi lelei o latou oso.