Fugalaau

Phlox

Phlox o le aiga o cyanosis.

O lo latou atunuu (sei vagana ai le phlox Siberia) o Amerika ma Kanata.

I le ituaiga o phloxes, e tusa ma le 50 ituaiga o ituaiga, e na o le tasi le ituaiga o Drummond Phlox o se faʻalausaga taʻitasi; o isi ituaiga uma lava e faʻapitoa.

O le faʻavae o le tele o ituaiga o togalaau faʻatoʻaga - popole faʻafefe. I le vaomatua, e tupu i le faamamaina o vaomatua vao, i eleele maualalo e lata ane i vanu i vaitafe o Virginia, Penisilevania, Niu Ioka, Kansas, ma isi.

O se ogalaau umi lea e fausia ai ni manua lamolemole, 60 i le 180 cm le maualuga, e faaiʻu i le tele o le paniculate inflorescence.

Panlo phlox (Garden phlox)

O laulaau o le oval-lafoaʻi, lanu meamata ma le lanumeamata, lamolemole, e oʻo i le 15 cm le umi, 1.5-4.0 cm le lautele, faʻafeagai, o paʻu taʻitasi o loʻo i luga o le laina e fesootaʻi i le tasi.

O fugalaau e lua, i luga o pedicels laiti, lanu violē po o le vevela-lanu mumu i le lanu (e le masani ona sinasina), e tusa ma le 2-2.5 cm le lautele, e aoina mai i mea e fai i panic. O le siakiina o le fugalaau e maua ai peti e lima, i le faavae e tuu i totonu o se puʻumi vavalalata umi, pe a iai le lima tusitusi ma se pistil.

O ituaiga uma o le phlox e faʻapotopotoina e ala i le vavalalata taimi vave, ogatotonu, ogatotonu ma tuai.

I le amataga o le tautotogo, toetoe lava a maeʻa le kiona, e amata ona tupu mai i luga o le paʻu o le rhizome.

I le taimi o le tuputupu aʻe malosi o tipu, o le faʻavaeina o aʻa fou, faʻaloloa ma le faʻalauteleina o mea tuai e tupu. I le taimi lea, e tatau ona faʻateleina le faʻasusu ma le pito i luga.

E fuga mai ia Iulai - Setema, tele lava.

Panlo phlox (Garden phlox)

Fugalaau fuga i le taimi e tasi. E oʻo lava i le matagofie o le fugalaau pe a uma le 8-10 aso, pe a fuga mai se vaega taua o fugalaau. O le fugalaau fugalaau e tumau pea i le 7-10 aso, ona paʻu ai lea o lona fatu, ma o le puaa e lata ane e fuga mai nai lo le mea e mafua ai le umi o le taimi. I le faaopoopo atu i le autu o le palapost, e masani lava ona fausia mai i le pito i luga o le aʻa, latou te fuga mai mulimuli ane.

Le umi o le totoina o ituaiga eseese mai le tolu i le fa i le lima i le ono vaiaso.

A maeʻa ona toto, ona ulu atu ai lea o le laau i le tulaga o le faaputuputuina o meaʻai i le rhizomes ma aʻa mo le vaitau o le isi tausaga. I le taimi nei, i luga o rhizomes ma vine lignified e lata ane i luga o le eleele, e amata ona faataatia le amataina o laau, o le a tupu mai ai lala i le tausaga a sau.

A maeʻa ona toto le fatu, ona amata lea o le vevela o meaʻai, laulaʻau ma laʻau. A oʻo i le taumalulu, o le vaega uma o le ea, ua maeʻa ona aluese, o mea taua e faʻaitiitia le taua ma o le laau e alu i totonu o se nofoaga malolo

Panlo phlox (Garden phlox)

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

O le manuia o le galueaina o le phlox e tatau ona tatala, e oo lava i vaega e iai sina malulu, lava susu, puipuia mai matagi. Fiafia i togalaau ma paka, auala susulu ma alalaupapa o nofoaga sili ia mo le totoina o le phlox.

O Filosoe e ola lelei, tele, ma fuga mo se taimi umi i luga o le oneone, laufanua vaivai, lauʻeleʻele ma le lamolemole, lelei le taimi (i le fuainumera 800-1000 kilokalama i le 1 ha) faʻatasi ai ma faʻamalaʻau. O le elemene o le eleele e tatau ona latalata i le le faaituau, ae ui i lea, e lelei tele le palalox ma eleele suamalie.

Faʻamaʻi faʻatoʻa (semi-decomposed manure 1-1.5 pakete, o le ponaivi 120 g ma le lefulefu 180 g mo le 1 sq. M) e tatau ona faʻaoga faʻatasi ma minerale mo le totoina o le autumn. O le loloto o le suotosina o le 20 - 25 cm. I le phloxes, o le tele o aʻa o loʻo i le loloto e 3 i le 15 cm, o le loloto o le faʻaleleia o fugalaʻau faʻasaina e le talafeagai, e oʻo lava i mea leaga.

I luga o le palapala eleʻele i le autumn, pe a lūlūina, faʻaopoopoga i vailaʻau faʻasaina ma le mineral, oneone ma le lime o loʻo faaopoopo i le 250-300 kg / ha, ma luga o le oneone.

I le tautotogo, o le taimi lava e sauniuni ai le eleele mo le galueaina, o le a suatia poloka i le loloto o le 20-25 cm ma faaopoopo atu i ai le muti semi-decomposed po o isi fugalaʻau faʻasaina, paʻu tasi ma le afa i le 1 sq. m i luga o eleele vaivai. I luga ole suauu podzolic acid, ua faateleina le fualaau o fugalaau faʻasaina ma i le taimi lava lea e tasi (200-300 g) ma le fala o le ponaivi (100-150 g mo le 1 sq. M).

I le tautotogo, e faʻaaogaina fugalaʻau (i le 1 sq. M): 30 g o le ammonium nitrate, 50-60 g o le superphosphate, 30 g masima masima.

Drummond Phlox (Phlox tausaga)

Totoina laau

I le tautoulu, o vaega o le vao ma le lua i le tolu mago ma se aʻafiaga lelei o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea e toto ai. Mo le totoina o le tautotogo, ua vaeluaina le vaovao ina ia tofu le fatu ma le tolu i le fa buds ma se aʻa lelei.

Afai e maua mai ni laau e maua mai i laʻau e fai ma mea e toto ai, ona faia lea i le lua o tausaga talu ona totoina ma maua ni lua pe tolu ni vaovao i le taimi o le totoina o le autumn, ma le tolu po o le fa oso i le taimi o le totoina o le toto, ua faatagaina e toto. O le mamao i le va o laau i le taimi o le totoina o loʻo filifilia e faʻatatau i le maualuga o le vao ma le umi o le phlox i le tasi nofoaga: 35-45 X 30-40 cm, 50-60 X 40-50 cm.

E mafai ona totō le phlox i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e pala ai le palapala ma talafeagai mo le totoina ma le totoina, po o le autumn, i le afa muamua o Aokuso, ina ia mafai ai ona maua aʻa i luga o le malulu.

Drummond Phlox (Phlox tausaga)

Tausiga o togalaau

I le amataga o le tautotogo, o laau (pe afai e ufiufi mo le taumalulu ma le peat, humus, laʻau, ma isi) e tuusaunoa mai fale. O isi tausiga e aofia ai le faʻaleleia masani o le vaʻavaʻa, laʻei pito i luga ma le veleina vao.

O le laei muamua i le mullein, solution, manu felelei poʻo feces e faia i se faʻaitiitia o le 1: 15 i le taimi o le tele o le faʻataunuʻu o gaʻo. E mafai ona e faʻaaogā faʻamalaʻau i le fua faatatau o le 20-30 g o le ammonium nitrate, 15-20 g o le superphosphate ma le masima tiso i le 10 l vai.

O le laei pito lua pito i luga o loʻo faia i le amataga o le fugalaau. E sili atu ona lelei i le faʻaaogaina o le vai, faʻaopoopo i le vaifofo o le slurry, mullein poʻo feces, fuluʻi ma paluga faʻasaisa i le fua o le 20-25 g i le 10 l fofo.

O le laei pito i luga lona tolu o loʻo tuʻuina i le amataga o le fuga: 15-20 g o le superphosphate, 10 g o le ammonium nitrate, 10-15 g masima masima poʻo le 30-40 g o le pefu mo le 10 l vai.

I le faaiuga o le fugalaau (Aokuso), ua fafagaina le phlox i fualaʻau ma le potassium (15-20 g o le superphosphate, 25 g o le potassium chloride i le 10 l). O lenei laei pito i luga e fesoasoani i le faaputuputuina o meaʻai ma le faʻamalosi o laau.

A oʻo ina faʻaitiitia le vevela o le ea i -10 -20® i nofoaga e le lelei le ufiufi o le kiona, o laau e ufiufi i paʻu, humus, laʻau.

Panlo phlox (Garden phlox)

Tofiga

Faʻafeiloaʻi Phlox vaevaeina o vao, o le mea e tupu ai, o loʻo i ai se mulivae poʻo se laulaʻau lauulu, faʻasalaga axillary ma se mulivae.

O le toe gaosia o le phlox e ala i le vaevaeina o vaovao o le auala pito sili lea ona faigofie ma masani. 'Oti se togavao ma vaeluaina i se suo poʻo se naifi i ni vaega ina ia tofu le togālaau taʻitasi ma le tolu i le fa oso (i le tautotogo) ma le lua poʻo le tolu kalama (i le autumn) faʻatasi ai ma se aʻa aʻa.

I tulaga o gaosiga, o se metotia o le toe gaosia toso faʻasologa.

A o lei amataina, e tipiina le uʻu i le tipi ina ia tofu i latou ma ni atigi lua. O se pito i lalo ifo o loʻo faia i le vaega pito i lalo o le nonoa i lalo o laʻau paʻu, i le pito i luga o le 'au o se faʻamau ma ni fasi paʻu ua tuʻuina. O le pito i luga e faia ile 1-2 cm i luga aʻe o le nonoa.

I laʻau pito i lalo, o le 2/3 o le laulaʻau e vavae ese ma ua faʻafefiloi le fatu i se vaega o le oneone susu mai se tulimanu poʻo se kiona. O taimi vave na vavaeina ai na mafai ai ona mauaa aʻa laau mo le totō i le tautotogo o le tausaga a sau.

Phlox paniculata

Sisi faʻamalosi ma se mulivae. I le amataga o le tautotogo, i le amataga o le tuputupu aʻe o le laau i le uterine bush, e tipi (4-6 cm le umi) ma se mulivae ua vavaeeseina, vavae saʻo mai le rhizome, o nei laʻau e vave ona maua vave ma maua ai se fua masani o le totoina o laau i le tautoulu.

Sela le afifi. O le faʻalauteleina o ituaiga eseese o loʻo faʻatusalia e se faʻatapulaʻaina o le mea e maua ai mea, e mafai ona faʻaaogaina ni fasi pepa. Mo mea e seleseleina e ave ai le totoa ao lei amataina (e mafai ona e faʻaaogaina laʻau o loʻo i ai ni aʻafiaga, ae o le a maualalo le seleseleina o le aʻa).

E seleseleina laʻau ma se vaega o le aʻa, e oʻo i le 2-3 mm mafiafia ma oʻo atu i le 1 cm le umi. O le vaega pito i lalo o le laʻau faʻatasi ma le mulivae ua faʻauʻuina i le tulaga faʻapitoa i le oneone susu o le vasega pepe poʻo le pusa faʻapipiʻi ma ufiufi i le tioata. Laveina o laʻau e tuʻuina atu ai laau laiti e ola lelei i le taimi o le totoina o le tautotogo i le eleele.

Aksillary mulivae. I le upega, i le afiafi o le fuga, togi le pito i luga. I totonu o pou o laulaau lanu e fai. A latou oʻo atu i le umi o le 4-6 cm, o le a latou momotu ma se vaega o le ogaumu autu. O ia ituaiga vavaega e lelei ona aʻa.

Panlo phlox (Garden phlox)