Fugalaau

Rhododendron Care

Rhododendron (Rhododendron) - o se genus of semi-deciduous, tree deciduous ma fugalaau ma vao o le aiga o Heather. O Rhododendron e sili atu ma le 600 ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia e fugalaau, taʻutala ma taʻifau, ma e le gata i foliga ma lapoa, ae o lanu, lapoa ma foliga o fugalaau. I le natura, o rhododendrons e taatele i saute Saina, Iapani, Himalaya, Amerika i Matu, ma Asia i Saute.

O le upu "rhododendron" e aofia ai vaega e lua: "ronu" - "rose", ma le "dendron" - o se laau, o lona uiga o le "lanu piniki", po o "laau ma rosa."

O ata o paka a Europa e tumu i vaovao e totogo mai le tautotogo i le autumn - o nei rhododendrons matagofie e maua ai se lanu matagofie ma lanu. O le i ai o se vavega i totonu o le togalaau o le miti a le tele o faifaatoaga amateur. Ae ia iloa e le faigofie. Ina ia fiafia i le iuga, e tatau ona e faʻaaoga uma faʻaagaga o le tutumau ma le onosaʻi, o se 'au o le malamalama. O se vaomatua e tupu tele lava e pei o se gaogao i Europa i Sisifo e mafai ona oti pe afai e le faapelepeleina ma faʻanoanoa e ala i mea alofa.

Auala e filifili ai le saʻo rhododendron

Filifili le sao saʻo - o le afa lenei i le manuia. O le lumanaʻi o lau suʻega e faʻalagolago i le iloa o le filifilia o le siʻosiʻomaga o le fale. E le mafai ona e tuʻu ni laau totō o se ituaiga faʻasalalau i se tau malulu. Tropical rhododendrons, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le maualuga o le maualuga ma le maualuga o le maualuga. I aso nei, o faleoloa e ofoina atu ma le ofoina atu le tele o fugalaau, ae o tagata e leai se poto masani i na ituaiga o oloa e tatau ona aloese mai le faʻatau.

O lou mafaufau e tatau ona tosina mai ai ni mea faʻapitoa faʻamaʻi. O le a mafai ona latou faʻavavevave vave ma faʻaaoga i le malulu malulu. O sea "mea faatauvaa" i le lumanaʻi o le a puipuia ai le fugalaau mai le oti, ma le 'auʻauna mai le le fiafia.

E taua le iloa pe o fea na fanau mai ai le togavao rhododendron ma tupu, pe o fea e faatau atu ai. Le mea lelei, pe ae alu e totoina mea mai uo ma vaai i ou lava mata le fafie o le tina. Ma o le ai ai se manatu manino o mea e mafai ona tupu i le iuga. O se vasega pepe i le eria lata ane e talafeagai foi. O le laau o le a masani ai i le laufanua, ma o le taimi o fetuutuunaiga o le a vave ona pasia.

I mataupu o le faatauina mai o fugalaau taugata, faʻasolosolo maketi faʻapitoa. E le talafeagai le tau i le tuʻuina o le tau ma le maualuga i luga o le fua.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le lua-tausaga-fa-tausaga o le togavao o fatu poo le totoina o togalaau. E mafai ona e fuafuaina lenei mea i le maualuga. E leai se sili atu i le 15 cm o le a tupu mai fatu o le paranesi. Pe a ma le 25 cm mai le oti. I le filifili ai e faʻatau se tamai "aristocrat", suʻesuʻe aʻa ma lau. E leai se mea e tatau ona iloa ai faʻaalia o faʻamaʻi (pulupulu faʻapipiʻi, vaʻa, vavao, sigi).

Rhododendron Landing

O le manuia o le totoina ma le faateleina o le tuputupu ae e faalagolago lea i le mamao e ausia ai manaoga o masini faatoaga o lenei ituaiga.

Paolo faapalepale poʻo photophilia? E alofa laitiiti pe suamalie le palapala? Manaomia le faʻaleleia o vai, atonu o le tele o susu? O le a le mea o le a avea ma se tuaoi lelei? Le tele o fesili? E oo lava i le tele oi latou o le a aliali mai pe a oʻo i le rhododendron, e aunoa ma le tali atu i caresses, nofo i le mea, e le tupu aʻe. O le faʻamaoniga mautinoa lea e le fiafia o ia i le siosiomaga ma le gaioiga e le mafai ona aloese. E manaʻomia e vao Katevbinsky eleele palapala, e aunoa ma se vai. O isi tagata o le aiga o loʻo faatalitali mo le faʻapipiʻiina o le taimi, totoina o lala, suavai. Afai e te faia mea uma pe a tatau ai, ona fai lea i nai tausaga o le ae fiafia i le fuga lanu.

Afai e manaʻomia, e mafai ona toe totoina se vao matua. E leai ni aʻa totogo i luga o le papa o le eleele e faigofie ona eli.

A amataina le faʻaleleia o fanua, ia manatua po o fea laau e mafai ona avea ma kamupani lelei mo se tagata mai fafo. Oka, willow, ash ash, o Birch o le a le matua faauo e faasoa atu mea aoga, ae o pine ma larch o ni uo lelei e maua ai le microflora ola mo le rhododendron.

I totonu o vaomatua, e ola aʻe laʻau o le vao i le mutia o laufanua, ae i totonu o togalaau aina, e mafai ona tuʻuina atu i le togalaau o loʻo i lalo sina laumei laʻitiiti mai se laau umi. I le vaeluagalemu o le tau, i le leai o ni aʻafiaga o le malulu, o le puipui o se fale e mafai ona avea ma puipuiga. I tulaga faʻafeagai, e tatau ai ona natia i ni pusa ma ni pusa. E le o se mea talafeagai e maua? Fatu se fasipepa.

E mafai ona e faia tutusa ma le palapala, eliina le eleele i le loloto talafeagai e mafai e tagata matutua ona oʻo atu i ai ma suia i se faʻaleleia atili o le faʻafefiloi, e mafai ona e faʻamautu le totoina i le lumanaʻi. I le auala, o le lautele o le liʻo, o le eleele paleni e tatau ona tutusa ma le lautele o le paleni na fuafuaina. Le puipuia o le timu mai le faʻaaogaina o meaʻai micronutrients, siʻo le pu i mea puipui, mea e le faʻaleagaina. E i ai le tele o faʻafitauli, ae o le saogalemu o faamaoniga e maualuga. E sili atu ona lelei le oneone ma faʻafefeteina eleele. Siaki le paleni.

Toto se laau i le maualuga o le ū ma fafaga le mulch i le pito i luga e puipuia ai le susu.

O le tausiga o fafo fafo o Rhododendron

O le mataupu faavae o le tausia o le rhododendron e faigofie ma saʻo. Vaʻaia masani, masani le faʻatauina ma le faʻafeiloaʻiina o le faʻamaʻiina o otaota, felafolafoaiga o lau laau, mama o lālā. O mea tuai tino tuai ua aveeseina ina ia aua nei aumaia faʻamaʻi ma vailaʻau.

Faʻasa

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le rhododendron, ma faʻamago ai le pito i luga. Mo le faatosaga, susu, vai faʻavaivai (faʻaaogaina pe faʻafefeteina) o le a oʻo mai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E fautuaina e le au fai togalaau togafiti le fafagaina faatolu i le tausaga. I le tautotogo aʻo lei tupu, pe a uma ona fuga fugalaau ma i le faaiuga o Aokuso. O fomaʻi faʻapitoa na faʻatauina e aofia ai vaega eseese. I le uluai fafagaina, o mea e manaomia ai le nitrogen ma le phosphorus. Latou te nafa ma le faʻavaeina o taʻavale, o latou tele ma fuga. Ua tele le aofaʻi o le lapisi.

I le taufaʻaiʻuiʻuga o le vaitau o le tuputupu aʻe, ua faʻalauteleina le mea o le paselaka ina ia maua e le fafie le taimi e tupu ai ma ola malosi, ma o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae e le tupu.

Sauniga o le taumalulu

O mea masani, o ituaiga o rhododendron-ituaiga faapitoa i le taumalulu e aunoa ma se malutaga. Ae ui i lea, sauniuni mo le malulu ma le malulu e manaʻomia pea. Ole timu timuga o le a fesoasoani ia te oe e avea ma fesoasoani, saturate laulaau ma paʻu o sui o le ea i le puipuiga malu. Ae afai o le tau e matutu, ona tatau lea ona e galue oe lava, faatulaga le tele o vaiinu. O le manuia o le taumalulu i le taumalulu e faalagolago i le tau i le nofoaga o nofo ai ma ituaiga. Afai e masani lava ona tele le kiona ma e masani ona faʻaaogaina, e le manaʻomia le fale. Ma afai e masani ona paʻu le koluma vevela i le pito i lalo ifo - ia saogalemu, ia le itiiti ifo i se fale le aoga ma lala lala.

O matagi ma le malulu i le au ma le la e avea ma fili moni mo le tulaʻi mai. Fausia mai lala o le pine poo isi laau, o se mea e foliga mai i se foliga e pei o se pipili ma afifi i se maea e faamautu. E mafai ona natia le ie pupuni i lalo o se tamai fale. Aveese le fausaga ina ua mavae le leiloloa o le taufaamatau o le tau o le tautotogo mulimuli.

Faʻafouina Rhododendron

E tusa lava po o le a le matautia o le uila, o le faʻaleleia e mafai ona mafai ma e oʻo lava i le faamanuiaina. E tolu ala e faʻapipiʻi ai le rhododendron: faʻatau, fola ma fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O se taimi faʻamaoni faʻamaoni-suʻesuʻeina, o le faagasologa e faia i le faʻataʻitaʻiga ma le toe gaosia o azalea fale. Mai lala laiti ola maloloina, o le pine o le 10-15 cm le umi e tipi i se naifi malosi. Ua aveeseina laulaau pito i lalo (na o le pito i luga o le laulaau agavale). O fasi keke e togafitia i se taimi vave ma se stimulate malosi mo le fausiaina o aʻa. O paʻu avanoa e tuʻuina i se fofo o le "Heteroauxin" poʻo isi auala, e mulimuli tonu lava i faatonuga mo le faʻaaogaina. O laʻau ua saunia ua totoina i totonu o le faʻafefiloi o eleele. Ave oneone lelei, eleele mai vao vaomatua, peʻa tutusa tutusa, susu susu, faʻafefiloi. A e tui i le alofilima o lou lima, e tatau ona e maua se mea e faigofie ona pa'ū pe a e kiliki. Aumai i totonu o fagu ma tuu le au i lalo o se pulou kiriata manino, pe a uma ona pulupulu mai le pamu moli. Tamaiti i totonu o se fale kati na suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi, faʻafeinu. A maeʻa le 3 masina, o le a paʻu laʻau laiti.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O se auala faigofie ma taugofie e maua ai se ofu matagofie mai le vao o le rhododendron. O le lala laau o loʻo i lalo e faigofie ona punou i le eleele ma fetaui i totonu o tamai togavao, o loʻo tuʻu faʻatasi ma ulaula ma le totoa ma faʻafefete i luga. E masani ona susu le palapala, o le a fesoasoani le vevela i aʻafiaga. E totoe na o le vavae ese o vao mai tagata matutua ma se aufaʻi, ma faʻapipiʻi ma le faaeteete.

Fanauina o fatu

O lenei faiga o le toe gaosia e faigata tele ma faʻalavelave, ae o le i ai o le faʻaleleia o le faʻafouina o se fiafia. Mo le tausaga, e mafai ona e mauaina le fiaselau o fatu malolosi o rhododendron ma se gafa lauiloa. Tesema o le taimi lea e lūlū ai.

O loʻo faʻafefeteina i le pito i lalo o se ipu lapopoa mea e faʻaleleia ai le alavai (oneone paʻu, paluga palapala piliki, faʻalafola lautele). Ua faʻamaligiina i se vaivaiga vaivai o le paluga o le gaʻo (pati). O le isi, o fatu (8-10 fasi i le mita), o loʻo tuʻuina atu mai pusa, o loʻo tuʻuina i fafo i luga o se laufanua laugatasi. E te le manaʻomia ona fufuluina i latou, e ufiufi le atigipusa i se fasi tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu ma faʻalelei ai le ea. E taua tele le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga faaopoopo, faʻatele le taimi malamalama.

O le a foliga mai i le vaiaso poʻo le masina e faalagolago ile ituaiga. E na o le pau lava le taimi e uma ai ona faʻafeiloaʻi ai le falemalama ma e sasaa le polo mafiafia. O le tolu laupepa atoa o le a faʻamatalaina le manaʻomia mo se vili. E faia i le tele o taimi ao tuputupu ae ma atiina ae. O taimi uma lava, ave faʻamalosi tagata mo le foafoa.

Fetuunaiga, o le fesuiaiga i se ala matuʻitele e tupu lemu. Pe a ma le 3-4 tausaga, e tatau ona faapelepeleina rhododendrons, tusa lava pe o le a le tetee i le malulu. I le pasia o suʻega mo le malosi, o le a mafai e le vao tuputupu aʻe malolosi ona mafai ona taumalulu i latou lava.

Faatasi ai ma le atoatoa o le faʻatumau, alofa, galue malosi, o le ae maua se togalaau manaia uma i fugalaau felanulanuaʻi, mea manogi ma mea manogi e le mafaamatalaina.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻatoʻateleina o le rhododendron o mealybugs, o iniseti iniseti, miti vaʻavave, meafale, sovils, rhododendron flies, snails ma slugs. O faʻamaʻi, rhododendrons e masani ona aʻafia ai faʻamaʻi pipisi - felaʻaiga o laʻau, cancer, chlorosis, ma le ele. Latou te tulaʻi mai, o se tulafono, o se taunuuga o le le lelei o le faʻaosoina o aʻa.