Berries

Auala e fafagaina ai strawberries i le tautotogo i le tau mafanafana ma le autumn. Top dressing ia Me, Iuni, Iulai, Aokuso ma Setema

Auala e fafagaina ai strawberries pe a uma ona teuteu lau i le tautoulu ma tautotogo mo se seleselega lelei

I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe auala e fafagaina ai strawberries i laasaga eseese o le vaitau tuputupu ae e maua ai se seleselega o fualaau suamalie.

Fafaga i le taimi o le fugalaau, fualaau aina ma le maeʻa o le seleselega e sili ona taua. O tagata poto faapitoa ma fai togalaau o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o mea uma e lua o fugalaʻau ma mea masani (organic).

Auala e fafagaina ai strawberries i le tautotogo mo se seleselega lelei

Auala e fafagaina ai strawberries i fua o le tautotogo

O le a le auala sili e fafagaina ai strawberries i le tautotogo?

O le uluai fafagaina o le strawberries E faia i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa le kiona, e tatau ona puʻeina aʻo leʻi tatalaina le laulaau. Nisrogen-containing fertilizers o le a manaʻomia e faʻateleina ai le tuputupu ae o vaʻa.

O se fesuiaiga lautele lautele mo le faapipiiina i le tautotogo o le nitroammophosk, lea e aofia uma ai mea e manaomia mo le tuputupu ae ma faateleina le gaosi: nitrogen, potassium ma le phosphorus. Fufulu se sipuni sipi o le vailaʻau i totonu o se pakete o vai mafanafana ma faʻafeinu ai laau (e mafai ona e sulu i luga o laulaau mo se vave vave).

E mafai ona fafagaina strawberries i le masima masima?

Nitrate (ammonia, potash) e mafai ona faʻaaogaina e fafaga ai strawberries i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fausia e le vao vao le lanu meamata. Faʻasusu se sipuni sipuni i le 10 lita o le vai ma le suavai (e faʻatatau i se pakete o fofo mo 8-10 vao, e mafai ona e sasaa i luga o laulaau ma aua nei faʻamamaina vai mama mai luga, e saogalemu lenei faʻatonuga).

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le masimagogo 5-7 g. i sikuea mita, pe a uma le tufatufaina o toniga, e manaʻomia le tele o faʻamafa.

Pe a nonoa vine

O le lanu Brown o fualaau o le vine o se faailoga lea o le le atoatoa o le potassium

Strawberry faapitoa e manaomia le potassium i le vaitau o le ovata. Afai e te leʻi faʻafefiloi i fugalaʻau, aemaise lava pe a e vaʻai i lanu enaena i laulaʻau, e mafai ona e faʻaaoga le monophosphate potassium mo le faʻamalosi (faʻamafe 1 sipunipuni o le vailaʻau i le 10 lita o le vai).

E mafai ona fafaga faʻamaʻi le moa ile moa?

O se fugalaʻau masani masani lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau masani, o laʻau moa. Matou te faʻatumu le pakete i se voluma e 10 lita i le 1/3 faatasi ai ma moa moa, faʻatumu i le vai i le pito i luga ma tuʻu ai mo le 2-3 aso, ona matou faʻafefeina lea i le vai i le ratio 1 ma le 10 ma sasaa i lalo o le togavao. O lenei laei pito sili e aoga e le gata i le tautotogo, ae i le taimi atoa o le tuputupu ae. Ae ona o le manogi ma le lamatiaga o le samea o vine, e masani ona faʻaaoga muamua pe a uma ona fua.

Fualaau aina suamalie aoga mo le tuputupu ae, fuga ma fualaau aina

O se aafiaga lelei i le fausiaina ma le alualu i luma o le ola maloloina o le vao vao fefaʻatauaʻiga. I totonu o se faiga e faigofie ona eliina mo laau toto, o loo i ai se aofaiga tele o le nitrogen, magnesium, calcium, potassium, organic acids ma isi mea aoga, faafetai lea e le gata ina ola lelei ai strawberries, ae fua tele, fua mai, sua suamalie ma vave ona tupu.

  • Ina ia saunia le fusi, se atigipusa telē, 2/3 faʻatumu le upega (puʻu i laʻau), o le avanoa e totoe o le vai.
  • Faʻaauau mo le 7-10 aso, o le faʻafefiloi e tatau ona faʻamalosi.
  • Filu, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10 ma sasaa le 1 lita o le faʻafefeteina i lalo ole laau.

Auala e fafagaina ai strawberries i le efuefu

E mafai ona fafagaina le strawberries i le pefu ma o afea e fai ai? I le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni, e fautuaina ai e le au fai togalaau le fafagaina o togalaau ma se paluga (1 ipu tiogo o le a manaomia mo le 10 lita o le suavai) pe sasaa foi sina lima o le eleele mago i lalo o togalaau taitasi.

Auala e fafagaina ai strawberries i le amataga o le tautotogo vitio:

O le amataga o le tautotogo o se taimi lelei e taoto ai se amataga faamanuiaina mo le vaitau fou o le tuputupu ae. E foliga mai e itiiti se taumafaiga e maua ai se seleselega lelei o vine suamalie.

Auala e fafagaina ai le strawberries i le taimi e fua ai

Fafaga lua talafeagai e faia i le taimi o fualaau aina (faaiuga o Me-amataga o Iuni). I lenei taimi, e tatau ona toe faʻaleleia le manaʻoga mo le potassium.

Na matou maitauina o le a itiiti le sua ma ua leiloloa le tofo - e faanatinatiina le tausia o meaʻai faaopoopo mo laau.

E faʻafefea ona fafaga se fualaʻau suamalie:

O le a le faʻamafanafanaina e fafagaina ai le strawberries i le taimi e fuaina ai fualaau

  • Faʻasolosolo fautuaina fautuaga ole laisa i luga o le vevela. Mo le 1 lita o le suavai, ave le 200 g o le eleele vevela, faʻafefiloi lelei ma sasaa le vao. Ua lava lenei mea e tuʻuina atu ai laau ma amino amino talafeagai ma minerale.
  • Faʻaleleia le fuaina o fua e fesoasoani i le taumafataga o le fefete. Tasi le 100 g o le fefete masani i le 10 lita o le vai mafanafana, tuu le paluga faʻamalosi i se potu mafanafana mo se aso. Liligi 0.5 L o fofo i lalo o laau taʻitasi.

Auala e fafagaina ai strawberries i le vitio o le fefete:

O le fefete o le auala sili ona taugofie, saogalemu ma aoga e faʻapupula ai moega o le sipuni. Ioe, ma o le kuka e faigofie lava!

E faʻafefea ona fafaga faʻasolosolo pe a uma ona teuteu lau ma fualaau aina

E tatau ona ou fafagaina strawberries i le tautoulu? I le taufaaiuiuga o le taumafanafana ma le tautoulu, e masani ona galo ai faifaatoaga e uiga i le togalaau vine, ae leai se aoga. A maeʻa le seleselega, aua le togi togalaau vine, aua ua faʻaputuina laau pe a uma ona fuga ma fua. E lelei tele le tipi uma o laulaʻau poʻo le suʻe foi, ave ese mai le 'upega tafaʻilagi ina ia puipuia ai le moega e aunoa ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Laʻau faʻatoʻaga togalaau i le tautoulu o le a manaʻomia foi le toe faʻafoʻisia le malosi e ala i le faʻaaogaina o le faʻamalosi. E faʻafefea ona fafaga faʻamavae pe a uma ona fua ma teuteuina?

Auala e fafagaina ai strawberries i le tautoulu mo le isi seleselega

Mo mea taumafa o le pateta mo le taumalulu, faʻafesoʻotaʻi le fugalaau. Ia mautinoa ia faamaoti i le tuufaatasiga o le mineral fertilizer pe oi ai le chlorine. E fautuaina e filifili fualaau faasaina e le oi ai. Afai e le mafai ona e mauaina, aua e te ita: i le tautoulu, o nei laei e mafai ona faatagaina - sei oʻo i le tautotogo o le a fufuluina le chlorine i le vaʻaia, o le mea lea, i le tautotogo, e le mafatia le totō vine, ma o le a aoga ma saogalemu.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le leai o le palukala e ala i le suʻeina o laʻau o strawberries: afai e lanu enaena i pito, o se faailoga manino lenei o le le lava o lenei elemene i le palapala. Fafaga e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī. O meaʻai e sili atu o le a le maua ai ni faʻamanuiaga, ae e mafai ona afaina.

E faʻafefea ona fafaga fualaau pe a uma ona fuaina mai ia Iulai

I le taimi lava e uma ai fua, e aoga tele le fafagaina o se vaomatua ma se sauniuniga faigata o le ammofosk, lea e aofia ai le 12% o le nitrogen, 15% o le phosphorus, 15% potassium ma le 14% sulfur, lea e fesoasoani ai i le nitrogen ina ia gauai lelei i laau. O le a faʻaaogaina le faʻamalositisi e faʻatagaina ai le faʻasalalau ia ola tele ma faaputuputu le tele o meaʻai i aʻa, ma o le a fesoasoani foi e sauniuni lelei mo le taumalulu, faʻapipiʻi fugalaau ma sauni mo le fuaina i le vaitau e sosoo ai.

Le fua faatatau o le faaaogaina o ammophos 15-30 gr. i sikuea mita o landings. Aua nei teuina nisi, o le a na o le leaga. E mafai ona faʻaaogaina le mea e tasi mo le faʻaleleia o togafitiga strawberries pe a uma le fua muamua.

Auala e fafagaina ai strawberries pe a uma ona fua mai ia Aokuso poo Setema

E faʻafefea ona fafagaina strawberries i Aokuso pe a uma ona tipi? Afai e te le mafai ona faia se amomophoska ia Iulai, e mafai ona e faʻaaogaina saogalemu ia Aokuso ma Setema. E mafai ona e faia i le faaopoopoina o le humus (1 pakete i le sikuea mita) ma faʻaopopo tapenapenaga faʻasaʻi.

Mai faʻamalaʻau omea, e mafai ona e faʻaaoga:

  • Potassium masima
  • O le monophosphate potassium
  • Superphosphate

O le ash ash o se puna masani o le potassium. E faʻafefea ona fafaga faʻatoʻaga ma le palapala? Ua lava le faia o se tasi lima i lalo o le togavao.

Auala e fafagaina ai strawberries i Setema video:

Setema e le o le taimi e malolo ai, faʻaalu sina taimi e saunia ai le togalaʻau mo se taumalulu manuia ma le tele o fualaau aina i le vaitau o le a sau.

Laʻei pito i luga o strawberries i luga o le eleele

O le afuina o aʻa e tatau ona tuufaatasi ma le tele o le suavai.

E faʻafefea ona fafaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O le sili atu o le faʻamaʻi faʻasamaʻi e mafua ai le faʻaleleia malosi o le laumei lanumeamata i le faʻaleagaina o le fuga ma atili fua mai, i le faasologa. O se auala faapaleniina o le faʻaaogaina o le faʻamalosiina e fesoasoani i le tuʻuina masani o fugalaau.

E lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻalavelave faʻapitoa e pei o le afu o le tautotogo, faʻaauau e tusa ai ma faatonuga. O fugalaau e faʻataʻapeʻapeina i foliga ogo i luga o le eleele, ona faʻafeinu, pe faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga ma vai vai (e le faʻafefea vai pe a uma le vai).

O se faʻafefiloi o minerale ma faʻamaʻi faʻasamaʻi

O le isi filifiliga o se vaifofo o le mullein infusion (2 ipu o le afu i le 10 lita o le vai) faatasi ai ma le faaopoopoina o le 1 sipunipuni o le ammonium sulfate poo le aofaiga tutusa o le nitroammophos. I le tulaga muamua (pe a faʻaaoga le sulfate ammonium), faʻaopopo le sili atu i le 1 lita o le fofo i lalo o laau taʻitasi, i le lona lua - ia le silia le 0.5 l.

  • Afai ua lelei lau faʻapalapalaina o le eleele aʻo leʻi totoina, i le tausaga muamua e te manaʻomia le faʻamaʻiina naʻo le tuputupu aʻe vaivai o fualaʻau.
  • Mo sikuea mita taʻitasi i le tautotogo, faʻaopopo le 10 g o le ammonium nitrate.
  • I le lona lua o tausaga talu ona maeʻa le taimi o le fualaau aina, 30 g o nitrofoski poʻo le 15 g o le nitroammophoski (faʻaopoopoga i le 1 mita fanua) o le a fesoasoani e toe faʻafouina le malosi.

Pau o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻasamaʻi ma se mea maualuga maualuga o le gaosiolosi e afaina i laau toto, aʻo latou saunia mo le taumalulu o loʻo oʻo mai. I le autumn, e tatau ona faatumuina le le atoatoa o le potassium. I le avea o se pito i luga mo le taumalulu, superphosphate (10 g mo le 10 l o le vai) poo le masima (20 g i le ituaiga lava o le vai) e faʻaaogaina. Faʻasaʻu le afaina i se vaifofo.

E mafai ona fafagaina strawberries i le manulele?

Fou povi pulu O se faʻamalosi malosi tele, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina i se ituaiga o fualaau: o le a mate le laau mai le tele o le vevela, pe o le a latou "gaʻo," ma tutupu lau laʻau ma e le o se fua.

E mafai lava ona e aluese mai le tulaga: faʻatumu le fafie i vai i totonu o se pakete poʻo se isi pusa (faʻafefiloi le vai) ma faʻamalosi mo le lua vaiaso. Fufulu le mea e maua mai i le vai: ave se fagu kesi o le fermented concentrate on a bucket of water. Faʻasaʻa tele le vao, e le mafai ona e faʻafeinuina mai luga: o sea faʻaoga e le leaga e tusa lava pe oʻo i luga o lau.

Auala e fafagaina ai strawberries i le solofanua solofanua

Fusi solofanua e sili atu le mafaufau nai lo le povi, e aofia ai le sili atu o le vailaʻau ma le potassium, o le mea lea e avea ai o se fualaʻau taua mo strawberries. O le sauniuniga o le suamalie o le suamalie e tutusa, ae faʻaalu i le 2 taimi e malosi (ave le 0.5 lita o le mamafa i le 10 lita o le vai).

O le a le taimi e fafagaina ai strawberries i le meaʻai?

E mafai ona faʻaaogaina le lalaga o le suavai suamalie i le suamalie faʻamalosi i soo se laasaga o le vaitau tuputupu aʻe: i le tautotogo, mafanafana ma e oʻo lava i le autumn, ae le sili atu i le tasi i vaiaso uma.

E mafai ona fafagaina strawberries i le solofanua i le tautoulu?

Afai e te tipiina laulaʻau i luga o le vaovao, tuu se laulaʻau lautele, 40-60 cm, e mafai ona faʻaaogaina le manulele fou i le tau toʻotoʻo i le va o vavae, ma faʻaeteete, faʻaalu le 0.5 paketi i sikuea mita. Seʻi oʻo i le tautotogo, o le a fufulu le suauʻu i suauu i totonu o le eleele ma faʻaleleia e microorganisms, ia saogalemu ma faigofie ona eli.

Fualaau fafaga fafaga Foliar

O lenei mea e faatatau i le totoina o laau toto i lau.

  • O le faʻaleleia o fua o le gaʻo i le amataga o le fuga, togafitia togalaau faʻatasi ma se vaifofo o le sulketi sulfate poʻo se vaifofo o mullein i le maualuga o le 0.01-0.02%.
  • O le matelaina o le suamalie o le strawberries e iloa ai lava ia i se paolo lanu enaena o laulaau, o se taunuuga, e mafai ona e leiloa le fua. O le kulimi o le potassium o le a fesoasoani e faʻatumu le leai o le mea na misi. Fufulu 1 sipuniti o le fualaau faasaina i le 10 lita o le vai, faʻafefiloi ma faʻamalo vaovao vine.

Faʻataʻitaʻiga foliar fertilizers e talafeagai mo laʻei pito i luga, o faʻalavelave faʻavauvau ua faʻamaonia lelei lava i latou. Faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga, faʻavasegaina ofu pito i luga i se faʻatonuga 2-3 taimi e itiiti ifo nai lo le faʻaaogaina o aʻa. Ma o le a leai se afaina i laau, o le a fiafia le vao i le matagofie ma le seleselega lelei.

E faʻafefea ona fafaga faʻasalaga pe a uma ona toto

E faʻafefea ona fafaga faʻasolosolo pe a uma ona toto fatuga

Mo soʻo se aganuu, o le gafa o se tulaga faigata. Ina ia mafai ona vave fetuutuunai ma ola le vao i le maea ai o le faʻagasologa, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau.

E faʻafefea ona fafaga faʻatoʻaga i le taimi e totoina

Mo le loloto o le eliina, patch up rotated manure on the site, o le faʻaaogaina o vao mamago fou e le taliaina, e na o le susunuina o aʻa o le laau. I le averesi, e tusa ma le 8-10 kilokalama i sikuea mita o le nofoaga o le a manaʻomia. E mafai ona e faʻaaogaina le pefu laupapa mama - 100 g mo le vaega tutusa o le eria.

Afai e leai se taimi e sauniuni ai, i le taimi o le totoina, faigofie lava le togi o le humus i se vaega atoa o le humus i pu taitasi ma faʻafefiloi ma le eleele.

E le fautuaina le faʻaaogaina o falalaʻau i le taimi o le totoina, o le a mafua ai ona mu ma ola ola umi.

Auala e fafagaina ai strawberries pe a uma ona totoina

Mai le minerale maeʻa ua tuufaatasia i lenei tulaga, ua fautuaina le faʻaaogaina o le nitroammophoska. I le 10 lita o le suavai matou te gaosia ai le 2 sipuni vavalaʻau o le fualaau faasaina ma le vai i laau toto i le 7 aso ina ua maea le gaosiga. Aua e te faanatinati e faia muamua, ia e maua le onosai: ia toe maua mai aʻa ma faʻamalolo manuʻa i luga ia i latou. O le vave fesoʻotaʻiga ma fomaʻi o le a mafua ai le mu ma le isi itu, o le a amata ona afaina ai laau ma mafai ai ona oti.