O le togalaau

Onions, poʻo le "Cipollino" i lau togalaau

E iloa uma e tagata le aoga o lenei fualaau faisua, ma toetoe o tagata uma o loʻo totoina lenei laau i le togalaau. Omoni - o se tasi o oloa e sili ona lauiloa ma sili ona tuai o fua o laau. Mo le sili atu ma le ono afe tausaga, e 'ai e tagata ma faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. Tatou te 'aina aniani i tausaga taʻitasi, aua e faʻapitoa ona puipuia mai le seleselega e seleseleina. O lenei tusiga e uiga uma i le faʻaaogaina o meaʻai o aniani: lūlū poʻo le totoina, tausia, pulea o meaʻai.

Aluga

Faamatalaga Faanatura o Onions

Aluga Latina - Allium cepa, tagata - arbazheyka, bulbyanka, tsybul, sibul. O le taatele o ituaiga uma o aniani. Vaeluaina i eseese. viviparum (multi-tiered) ma var. solaninum (multi-crested). Homeland - Asia Tutotonu. Ua totoina i soo se mea. Laʻau faʻapitoa (i le aganuu - luala).

Pulu i luga o le eletise e oo i le 15 cm le lautele, mafiafia. O fua pito i fafo e mamago, samasama, e le tele le lanu violē poʻo le papaʻe; totonu - tino, paʻepaʻe, lanumeamata poʻo le lanu violē, o loʻo i luga o se puʻu puʻupuʻu, e taʻua o le pito i lalo. I le pito i lalo i totonu o le au o fualaʻau suamalie o fatugaʻo ia, o loʻo faʻatulai mai ai tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi, o le faia o se "faʻaoloa" o le tele o pusa.

O laulaau e faʻapipiʻi, lanu-lanumeamata. Fugalaau fuga e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, puʻe, fulafula, e faaiʻu i le tele o le malu puipuia o le malu malu. Fugalaau i luga o pine uumi. Perianth e lanumumu-paʻepaʻe e oʻo i le 1 cm le lautele, ono lau, laʻau 6; pestle ma se upega pito i luga e tolu-celled. O nisi taimi i totonu o le tulaga, e faaopoopo atu i fugalaau, faila laiti. Fuga - o se pusa e aofia ai fatu e ono. O fatu e lanu uliuli, taamilosaga, mimigi, laiti. E fuga mai ia Iuni ma Iulai. Na fua mai fua i Aukuso.

Faatulagaga: e aofia ai suka, protein, suauu meli, amino acids, o suauu taua. O eleni e maua i vitamini A, B1, B2, B6, PP ma aemaise lava le ascorbic acid, o le aso manaomia e mafai ona faamalieina ai se tagata e ala i le na o le 80-90 g o lanu lanumeamata o le laau i aso taitasi.

Lauina o laʻau sipuni mo fatu

O vine mo aniani e loloto le 1 cm pe a 2-3 cm le tasi mai le isi. O le mamao i le va o fatu e tatau ona 0 le 0.5 cm. O le fua faatatau masani o le 10-12 g i le 1 m. A uma ona lūlūina, o le palapala i totonu o le atigipusa e faʻapipiʻi faʻaputuina ma faʻamamaina ma le faʻaeteete e ala i se suauu. Ina ia faatelevaveina le totoina o laau, o le pusa e ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O le pulega lelei mo le totoina o le sipuni i le ao e 18-20 ° C, i le po - 10-12 ° C. O le maualuga o le vevela ma se aso umi e saofagā i le faʻaloloaina o laau totō ma le vave faʻatulagaina o polotini tele-tetele. O le puipuia o lenei mea mai le tupu, o laau toto o loʻo faalēaogāina i auala avanoa. Latou te taumafai foi e faʻaitiitia le vevela pe a maeʻa ona faʻaleleia e ala i le faʻaleleia ma le fafaga.

Tuuina atu o aniani ia e matua tetee lava i le kiona, ma o nei laulaau e mafai ona tetee atu i le vevela o le 3-6 ° C, e mafai ona totō laau i fanua tatala i le faaiuga o Aperila. I le taimi lenei, e tatau ona ia 3-4 laulaau. A o le i auina atu i le togalaau, e faasolosolo, o aʻa e totoina i totonu o le masa o le omea ma mullein. A oʻo i le 15 cm le laʻau, e faʻapuupuu e le 1/3 seleulu.

E fautuaina le totoina o laau sipuni ma lipine laina tele. E tusa ma le 50 cm le laina, ma faasolosolo mai le laina i le lipine - pe a mavae le 18-20 cm, o laau i le laina e tatau ona maeʻa pe a ma le 7-10 cm. Afai e mamago le palapala, ona faʻauuina lea o fagu i le fua o le 1 lita i le 3 laau. Lafoaʻi fualaau i tafatafa o togalaau, i le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le tamatamailima, lolomi aʻa i le puipui o le itu. Ona ufiufi ai lea o le tootoo, ma o le palapala e lata ane i aʻa ua faʻatulagaina. Fatuga, totō totoa, tulaʻi ao latou aʻa. E tatau ona totō 1 cm le loloto nai lo le i totonu o le pusa. O le loloto o togavao e faatuai ai le tuputupu ae ma le maturation o aniani.

Aluga

Filifilia se nofoaga mo le totoina o aniani ma saunia le palapala

O le oniono o se togalaau malulu ma le malulu. E faigofie lava ona faʻafeiloaʻi le malulu o le tautotogo, ae i le laasaga o le "matala", e mafai ai ona mate fualaʻau i le vevela o -2--3 ° C. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae o le laʻau e 15-25 ° C, ae mafai ona latou tatalia gutu i -7 ° C ma vevela i luga aʻe o le 35 ° C.

I le fesoʻotaʻi atu i le malamalama, o le sipisi o se mea e sili ona manaʻomia, e manaʻomia tele le malamalama, aemaise pe a tupu mai fatu. O le susu e sili ona manaʻomia mo laau i le vaitau muamua o le tuputupu ae, ao vevela ma vevela le tau e manaʻomia mo le faʻavaveina o le pusa.

O eleni e maua ai le maualuga o le manaomia o le fuga o le eleele, talu ai o loʻo i ai se aʻa vaivai ma faʻalauteleina lau laʻau. Ua faʻafefeteina ma vaʻavaʻai laufanua e leai ni meaʻai. E tatau i le eleele ona i ai se tali e latalata i le le mautonu (pH 6.4-7.9). Ua sauni moega i le tautoulu, i le taimi lava e maeʻa ai le seleselega muamua. Mo le eliina, manua mumu lelei, humus, pulu otaota matutua o 3-5 kg ​​/ m2 poʻo manu felelei - 1-2 kg / m2 ua aumai. O le faʻaleleia lelei o le faʻaaogaina o fafie o loʻo i lalo ole 0.5-1 kg / m2.

E le tatau ona faʻafeiloaʻi le suamalie fou mo aniani, a leai o le tuputupu ae o laulaau e le toe umi se taimi, aʻo amata ona amata le pupule, e le matua, ua afaina tele i le pala, ma ua le lelei ona teuina.

O eleni e tali atu i le faʻaaogaina o faʻamalaʻau. I le uluaʻi taimi o le tuputupu ae, o le vailaʻau ma le potassium e sili ona talafeagai mo ia, mulimuli ane, i le taimi o le fausiaina o le pulu-potassium ma le phosphorus. Ole fua ole superphosphate e 25-30 g / m2, o le salt potassium is 15-20, o 10 urea / mumu, o le 2/3 poo le 1/2 o le atoa o le superphosphate ma le potassium fertilizers o loʻo faʻaaogaina i le tautoulu, ma le mea e totoe ma le faʻamalolo i le vaipuna. E tatau ona faʻaaogaina fualaʻau i nai tootoo.

Totoina o aniani

O Sevka o se mea taua tele o le fatu, i luga o le lelei o le fua o le sipuni o le sipisi i le lumanai e faalagolago i le tele o itu. E tupu mai le vaʻai mai le riki uliuli. Mo le lūlūina, faʻaaoga fatu masini pe susu. Sook le fatu mo le 2-9 aso i le vevela o le potu, suia le vai, poʻo le mafanafana (40 ° C) vai mo le 8 itula.

Tutu le aniani i le tautotogo po o le tautotogo, i le taimi lava e faatagaina ai e le eleele. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi aʻe mauga, o loʻo faʻamalifi lelei ma le faʻasusu i luga o le ogaumu. O le lautele o laʻau e tusa ma le 1 m, o le mamao i le va o laina o loʻo luluina ai fatu e 12-15 cm. O fatu na totoina o loʻo ufiufi i le humus (layer 1-1.5 cm), ma mulimulitaʻi i luga ma le peat poʻo le eleele lau. Mo le maua o le tipi aisa, ia faʻaaoga le lulu ma le diamita o le 1.5-2.5 cm. A o lei totoina, e faʻapipiʻi pupalapala, vavaeeseina le mamago ma le maʻi.

Afai o le tausaga talu ai na afaina ai laau i le palapala, o fatu mo le faʻaaogaina 10-15 aso aʻo lei totoina e vevela i le vevela o le 40-42 ° C mo le 8 itula.

E totoina le totō ile eleele vevela i le amataga o Me. Ina ia faatelevave le tuputupu aʻe, e vavaeina "tauau" ma faʻafefete i le vai i le paʻu (6: 1) mo le 12-24 itula.

I luga o se laupepa na saunia muamua, o ata e faailoga ai laina ua toso, ma ua toto fatu i totonu. I luga o le laʻau 1 m le lautele, o le luluina ua totoina i le 3-5 laina faatasi ai ma se mamao i le va o le 20 cm. O le totō o le totō e tatau ona pei o le kulupu o loʻo i totonu o se palapala palapala susu. O loʻo fufuluina i le humus, o se vaega o le itiiti ifo i le 2 cm.

Sevka na totoina ao lei oʻo i le taumalulu e sili ona ola i luga o mauga ina ia le lolovaia le suavai i le tautotogo. Ua tumu ia upega i le humus, minerale fertilizers ma le palu. O le sipuni sa totōina i le faaiuga o Setema ma le afa muamua o Oketopa. O le loloto o le totoga e 3-4 cm, o le mamao i le va o laina e 20-25 cm, i le va o pulu i luga o le laina - 4-5 cm.

Aluga

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o aniani

Paʻu paʻepaʻe

O aʻafiaga e aʻafia i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le taimi e teu ai. Pe a afaina i se togalaau i laau laiti, e lanu samasama, amata mai le pito i luga, ma oti ai. Vavave vave vave ma mate le togavao. O le mycelium fugafulafu paʻepaʻe e fai i luga o aʻa ma fua o gutu. Laititi laʻititi siklerotia o loʻo aliali mai i luga o manu ua afaina. O lenei lago e tupu lelei i le vevela o le 10-20 ° C. Valu i le palapala ma i luga o pusa i luga o pusa.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: Muamua, e tatau ona e maua ni mea totō e totoina ai. O le seleseleina o lipi kulupu e tatau ona faia i le taimi atoa o le matua, sosoo ai ma le vevela o pulu i le vevela o le tau i se nofoaga avanoa i se tasi apa, i le susu - muamua i lalo o se faʻavaa, ona 7-10 aso ile fale pe a vevela le ea i le 26-35 ° .

Pe a faʻamavae le aniani, tuu se ua 3-6 cm le umi E fautuaina le teuina o aniani i lalo o tulaga sili ona lelei: meaai - i le vevela o le 1-3 ° C ma le maualuga o le mamafa o le 75-80%, pulu utera - i le 2-5 ° C ma le 70-80% , sevk - i le 18-20 ° C ma le 60-70%.

Mosaic o aniani

O lenei faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai laulaʻau ma faʻalavelave. I luga o laulaʻau, o le faʻamaʻi e aliali mai i le foliga o se mea laʻititi, sili atu pe itiiti ifo faʻasolosolo po o le malamalama lanu meamata poʻo le kulimi. O nisi taimi e gaosia ai laulaau, tuu i tua i le tuputupu ae ma taoto i lalo. O uʻamea ua paʻu, o pusi mosaic longitudinal e mafai ona vaaia i luga oi latou. O mea leaga o le laau ua afaina ua le mafai, o fugalaau e le aoga pe maua mai ni nai fatu. Nai lo o sima ma pestles, o laʻau laititi e masani ona atiaʻe, nai lo fugalaau, aniani.

Fatuina o fatu mai laau mamaʻi ua faaitiitia. O pamu elemene mai laau mamaʻi e masani lava ona i ai se foliga lautele ma, e le oʻo i le matua, faʻamalosi. O le faʻamaʻi e faʻasalalau e se fasi kesi e fa futu. O le siama e tumau pea i le sipisi, o le aniani o le aniani ma le aniani o le tilotilo, lea e iloa ai le maʻi i le foliga o se mosaic vaivai o laulaau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: O mea taua e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi o aniani ma le garlic o le maua lea o mea totino e totoina ai, puipui mai tagata faʻamaʻi pipisi, filifilia o pusa uterine mai laau ola maloloina, ma le aveeseina o lapisi aisa.

Onion grub

O se iniseti lapoʻa lenei. E faaleagaina ai ituaiga o aniani, garlic, gladioli, tulip, daffodils ma isi laau. O aʻa e ulu i totonu o pulufana e faʻaumatia ai i latou ma mafua ai le pala.

Ava e tusa ma le 9 mm le umi, lanumeamata-'apamemea i lanu, ma lauulu paʻu pupuu ma antennae lanu uliuli. Fuamoa paʻepaʻe, faʻaloloa e aunoa ma se laina umi, 0.8 mita le umi. Larvae e lanu uliuli-lanu samasama, e matua mafiafia, mafolafola mai le itu i luma, e oo i le 11 mm le umi. I le pito i tua o le tino o se auala mumu-lanu enaena ma lua pito i luga o itu. Paʻu popo e tusa ma le 8 mm le umi, tan. O le pito pito i tua o le tino e tutusa lava ma le siva.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: Faʻaaogā mea totō faʻatoʻaga. Faʻasao vavaeesea o le suka i le seleselega mai le seleselega o le tausaga talu ai. Faʻatulagaina (poʻo le fesuiaiga) o laina o aniani ma kāloti, fualaʻau selesele i tafatafa o fualaau. Phytoncides faʻalilolilo e ala i laʻau tiloti e fufulu ai aʻafia aisa.

O le siakiina o le peat i le va o laina e fautuaina, pe a faʻafefe e le pest eleele papa. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ai ma se manogi malosi e pei o le naphthalene ua fefiloi ma le oneone i se fua faatatau o le 1:10, mama le peʻa po o le afa ile lime poʻo le apa (1-2 kg i le 10 sq. M). O le faʻagasologa o loʻo faia i le uluaʻi taimi o le fuaina o fuamoa. Mulimuli ane - i le maeʻa ai o le 7-8 aso.

E tatau ona suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi ia faʻatoaga, aveese ma faʻaumatia otaota leaga. I le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe, aveese ia pito i luga, faʻamaʻi faʻamalama, sosoo ai ma le eliina o palapala. O taunuuga lelei e maua mai e ala i togafitiga ma le faʻasolosolo poʻo le teuteuina o se laau o le phytoncid - tapaa. Faʻaaogā lau, lau. Mo le fufuluina, ave le 400 g o meaʻai gaʻo ma le efuefu, faʻamalosi aso lua i le 10 l o le vai. O le afu o loʻo faʻamamaina. 40 g o le fasimoli ua faaopoopo atu i le tali e maua mai ai. Mo se mea teuteu, ave 400 g mea matagogo mamago i le 10 lita o le vai, faʻamalosi mo se aso, ona kuka ai lea mo le 2 itula. A maeʻa le mafanafana, faʻaopopo le isi 10 L o le vai ma faʻaopoopo le 40 g o le fasimoli mo le 10 L o fofo.

Aluga

Moli oona

Tufatufaina i soo se mea. Faʻaleagaina lela, aniani, kalaka. E valiina i le lanu enaena-enaena, ei ai sona apaau e 8-10 mm, ma o le paʻu pogisa i luga o apaau. O laumei e mafua mai i le moth larvae - anufe e pipiʻi mai le lapataiga o loʻo tuʻuina e butterfly. Caterpillars e ulu i totonu o laʻau o le riki ma fafaga i ai.

Laʻau paga ua lanu samasama ma mamago, e amata mai i le vaega apical. I luga o seti sipuni, e masani ona ulu le anufe i le ua ma totonu foi o le pusa, ma mafua ai le oti atoa o le laau. I luga o siks ma le garlic, o anufe laʻu laulaau, i luga o suega latou te fafagaina i le afu, ia 'aina faʻatoʻaga o fugalaau, fetoʻai ai siaki, lea e mafua ai le faʻaitiitia o fua o fatu. E sili atu ona afaina i tausaga vevela, vevela.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: o le fuaina o fualaau aina ma le faʻatinoina o faʻatatauga faʻatoʻaga e tatau ona mataituina. Toe faafoi atu le aniani i lona nofoaga muamua e lei muamua atu nai lo le 3-6 tausaga. Faʻatoʻaga o aso nei ma le pito i luga o laʻei ma faʻamalaʻau. Faʻatafunaga o otaota. Laʻauina o fatu laau ma iniseti i le taimi o le taumafanafana o le susuga ma foliga o anufe.

Onion lele

Faʻalavelave faʻalavelave matautia (aemaise i tausaga susu). O le fuefu e lanu uliuli le 10 mm le umi, o laumei o anufe paʻepaʻe laiti. E sili atu ona leaga i luga o oneone ma eleele eleelea, e itiiti ifo i luga o peat. Faʻateleina le faaleagaina o aniani i poloka o fale ma le faʻatoaga lelei, itiiti - kele.

O le lafoaia o lago e matauina i le ogatotonu o Mei. O laumei o loʻo tuʻuina i vaega o le 5-12 fasi vaega i le va o le laisi poʻo le i totonu o se eleele vavalalata latalata i laau totō. A maeʻa le 5-9 aso, faʻalagolago i tuutuuga o le tausaga, faʻafeiloaʻi i luga. Latou te ulu i totonu o laau e ala i le pito i lalo o laulaau poʻo lalo. Larvae e tafe atu i luga o le pusa. Ona o le faʻaleagaina, o palapeti e pala, laʻau lanu samasama, e masani lava i le vaega o le apical, ma fula.

O pusi ua afaina e tuʻuina atu se manogi manogi, ma pe a tatalaina, o paʻepaʻe papaʻe, leai ni ulu e oʻo i le 10 mm le umi o loʻo maua i totonu. O le atinaʻe o laʻau e ave i le 16-20 aso, pe a maeʻa ona latou o atu i totonu o le eleele mo papama.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: faʻasao le vavaeina o le suka i le seleselega mai le seleselega o le tausaga talu ai. Faʻatulagaina (poʻo le fesuiaiga) o laina o aniani ma kāloti, fualaʻau selesele i tafatafa o fualaau. Phytoncides faʻalilolilo i lau kālati e fufulu ese le aisa. O le vave selesele o aniani na fesoasoani i le tetee atu i le faaleagaina e le riki, aua talu mai le taimi na o ese ai lago, o le a malosi atili ai laau, ma e sili atu ona faaleagaina e le pusi.

O le siakiina o le peat i le va o laina e fautuaina, pe a faʻafefe e le pest eleele papa. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ai ma se manogi malosi e pei o le naphthalene ua fefiloi ma le oneone i se fua faatatau o le 1:10, mama le peʻa po o le afa ile lime poʻo le apa (1-2 kg i le 10 sq. M). O le faʻagasologa o loʻo faia i le uluaʻi taimi o le fuaina o fuamoa. Mulimuli ane - i le maeʻa ai o le 7-8 aso.

E tatau ona suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi ia faʻatoaga, aveese ma faʻaumatia otaota leaga. I le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe, aveese ia pito i luga, faʻamaʻi faʻamalama, sosoo ai ma le eliina o palapala.

O taunuuga lelei e maua mai e ala i togafitiga ma le faʻasolosolo poʻo le teuteuina o se laau o le phytoncid - tapaa. Faʻaaogā lau, lau. Mo le fufuluina, ave le 400 g o meaʻai gaʻo ma le efuefu, faʻamalosi aso lua i le 10 l o le vai. O le afu o loʻo faʻamamaina. 40 g o le fasimoli ua faaopoopo atu i le tali e maua mai ai. Mo se mea teuteu, ave 400 g mea matagogo mamago i le 10 lita o le vai, faʻamalosi mo se aso, ona kuka ai lea mo le 2 itula. A maeʻa le mafanafana, faʻaopopo le isi 10 L o le vai ma faʻaopoopo le 40 g o le fasimoli mo le 10 L o fofo.

Onion Secretive Hunter

Paʻu ma le tele o mea e faaleagaina ai aniani, aniani o le Bulgarian, chives, le tele o taimi - kiliki. O pī e lanu uliuli, 2-3 mm le umi. Aniani ma vae mumu-lanu enaena. O laumei e lanu samasama, e leai se gau, ma se ulu enaena, 7 mm le umi. O laʻau i totonu o laʻau laʻau e 'aina sina mea itiiti, ma o se taunuuga o nei lanu paʻepaʻe o loʻo i luga ia i latou.Larvae e 'ai le tino i totonu o le laulaʻau, i ni umi umi, e aunoa ma le paʻi i fafo o le paʻu. I laau faaleagaina, o laulaau e lanu samasama mai le pito i luga ma mago. I luga o suega o aniani, pusi e tafe ai le pi, ma mafua ai le oti o fugalaau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: o le aoina ma le faʻaumatiaga o toega o le seleselega, tolaina o le autumn, faʻaumatia nofoaga o le taumalulu o vao. Faʻaopopoina atili o le laina i luga o le laina i le vaitau o le tele o pupuga o laʻau faʻatasi ai ma le faʻasusu ma le pito i luga o laʻau faʻamaʻi faʻasusu, o le faʻaopoopoga o siama - fafie vao, eleele lanu uliuli ma le lanu mumu, otaota mamago. Aveesea o laʻau ua faaleagaina ma le faʻaumatia o vaega. Lafoaia o laau i le vaitau o le tuputupu ae ma Karbofos - 60 g mo le 10 l vai. E tasi le lita o vaifofo e faʻaaogaina i le 10 sq.m.

Tafa o le Tasi tapaa

O se mea masani. E faaleagaina ai le aniani, tapaa, kapisi, silo, kukama i greenhouses. O tagata matutua e mama lanu samasama pe enaena i lanu ma pupuʻu vaapiapi e taamilo i pito i tafatafa, pe a ma le 1 mm le umi. O fuamoa e laiti, foliga o le tino, paepae. O foliga tetele e talitutusa lava i foliga vaaia o tagata matutua, ae e eseese i laititi laiti, e aunoa ma ni apaau, i le taimi muamua muamua, ona lanumoana lea i le lanu. Tupulaga matutua e totogo i luga o laau, i luga o le eleele eleele maualuga, ae o le aofaiga autu o loʻo faʻalauteleina i lalo o le fua o le pusa. I le amataga o le tautotogo, latou te fafagaina vao, ona fesuiaʻi lea i laau totō.

Oona i luga o le fanua

Afai ua afaina le aniani, o lanu-paʻepaʻe e foliga mai i luga o laulaau. I nofoaga o loʻo fafagaina ai le ulu o le vao, o loʻo iloa ai le palasi o le phytophage i ni foliga uliuli. Laʻau ua faaleagaina ua lanu samasama, oti, e amata mai i le vaega apical o le laau. Afai e afaina ai le siakiina o suʻega, o le a lanu samasama, ona vevela lea, leai ni fatu e faia, pe ua vaivai, ma maualalo le aʻafia. O nisi o vaega o tagata taatele e ulu atu i totonu o le faleteuoloa ma pulufana, lea e faaauau ai ona atiae i lalo o tulaga lelei.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: Lafoaʻiina o fatu ma faʻamaina i totonu o le vai vevela i le vevela o le 45-50 ° C mo le 10-15 minute. Faatoa luluina fatu maloloina. Faʻaaloalo i le fuaina o fua o le fanua ma le toe foʻi mai o aniani, keleni i lona nofoaga muamua e leʻi muamua nai lo le 3-4 tausaga. Aʻo leʻi tuʻuina le aniani mo le teuina, ia faʻamalosia le faʻamaʻalogaina o vaʻai, faʻamago ma faʻamafanafanaina pulu i le vevela o le 35-37 ° C mo le 5-7 aso. I le teuina i se vevela lelei, ia tumau le maualuga o le ea e le sili atu nai lo le 70%. Lelei togafitiga ma Iskra DE (1 papalama mo le 10 lita o vai). Faʻaalu le 10 lita o fofo i le 100 sq.m.

O eleni e mafai ona suia se falemaʻi atoa, aua e fesoasoani mai le tele o maʻi. O togafitiga sili ona lauiloa o le sipuni o le sipuni, e tatau ai mo le malulu, aemaise lava le tale ma tiga faʻafiti. E faigofie lava ona saunia se siva: faʻafefiloi le sipisi lapisi e tolu punetini o le meli, tapuni le tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa (6 itula). Ave le sua suamalie i le 3 itula, tasi le sipuni. Ma ia maloloina!