Laʻau

O ituaiga o le rhododendron o le a le mafai ona faʻamalosi: o se faʻamatalaga o le ituaiga

I le mamanu o mamanu o le laufanua, e taua tele le filifilia o mea tonu mo le teuteuga. O se fugalaau manaia matagofie ma matagofie o le a mafai pea ona maua se lagona lelei, e teuteu ai le laufanua. O Rhododendrons e sili ona lauiloa, talu ai o se laau totogo e mafai ona liua soo se togalaau poʻo se nofoaga malolo i totonu o se motu matagofie ma matagofie.

E tele ituaiga o rhododendrons, ae faʻafefea ona filifili ituaiga sili ona malulu mo lau togalaau? E talitonuina o le tuputupu ae oi latou i la tatou vaʻalele e le faigofie. Ou te fia iloa po o le fea ituaiga o lanu lanu e mafai ona taumalulu ma maua aʻa i lo tatou tau e lelei ona faʻaoga?

Laʻau matagofie

O Rhododendrons o nisi o ituaiga e sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i ai laau totogo. O latou o laau poʻo laau talatala ma e mafai ona teuteu e oʻo lava i le togalaau tuʻufaʻatasi. E sili atu i le 800 ituaiga o meaola ma isi. nei laau manogi. Faatasi ai ma i latou ei ai filifiliga lelei mo le fatufatuina o se mamanu tulaga ese o le vaega o faafiafiaga. E toʻatele faifaatoaga i lo matou atunuu e talitonu e le faigofie le tupu aʻe o le rhododendron i lau togalaau. O le mea moni, e tatau ona e faia le filifiliga saʻo o ituaiga e talia lelei ai o tatou manumalo ma o le a mafai e punaʻoa uma ona faʻafiafiaina le mata ma o latou lanu matagofie.

Mo le taimi muamua i atunuu Europa, na faʻaulu mai ai rhododendrons 160 tausaga talu ai mai Asia i Saute. A o faagasolo lea taimi, e matua fiafia tele lava laau vevela. Na totoina e le au faʻatoʻaga le tele o ituaiga eseese, e faʻaalia i le tele o ituaiga ma lapopoa o vao, lanu lanu. E aofia ai togalaau vevela, ae o le mea e leaga, e vave ona oti pe a maeʻa le tauvaga.

Ina ia aloese mai le oti o le togavao, e tatau ona filifili ituaiga o le lanu e masani ona faʻafefete ma e mafai ona faigofie tutū i lalo ifo o le toʻalua -35e uiga iMa. E le pei o le vevela o laau toto, e faigofie ona latou tausia, ma matauina tulafono uma o le gataifale mo lenei faatoaga.

O ituaiga sili ona lelei e malulu

Faʻafetai i le tele o ituaiga meaola fou, e mafai e tagata fai togalaau ona faigofie ona filifilia rhododendrons talafeagai mo a latou togalaau. O lenei ituaiga o laau e le o le mea lea, o lea ua manuia ai i le tele o atunuu ma se tau malulu.

Vaʻa faʻafefe o Wintergift:

  • Grandiflorum o se laau e oʻo i le maualuga o le 2 mita. Fuga i fugalaau lalac tele.
  • O Smirnova o se vaomatua lanumeamata, e ola ile 1.5 mita le maualuga. O ona aʻafiaga e aoina i vaega e 10-14 ma fai ai ni aulelei matagofie, lanu piniki ma togi samasama.
  • Pupuʻu-e mafai ona ola e oʻo i le 2-3 mita. E masani ona fuga le vao i fugalaau paʻepaʻe tetele, e oʻo atu i le 5 cm le lautele. I vivo e tupu i Iapani, i mauga i Far East, Korea.
  • Auro - eseese i nai lapopoa, e oʻo atu i le 1 mita. I totonu o inflorescences-umbrellas, o ona fugalaau e paepae paepae e 5 cm.
  • Katevbinsky - e maualuga le lapoa, talu ai e mafai ona ola e tasi ma le afa mita. I le faaiuga o le tautotogo, e fiafia i le lanu violē-lanu piniki, e matua ufitia ai le vao.
  • Tele, fenumiai rhododendron (faʻavave) - o lona pale e matua tele lava, o le vaomatua e oʻo ile lautele e 0.6 mita. O paranesi e faʻavae, faʻafefeteina. O lenei ituaiga o loʻo i ai sina manogi o fugalaau. E mafai ona faʻamalosi, lanu ula, lilac-blue. E ola malie le vao.
  • Helliki (kulupu) - faʻapouliuli ma pala, ola e oʻo i le 1 mita, fugalaau e lanu piniki, e aoina i mea e le maua. E amata ona fuga i le masina o Me ma faaiʻu ia Iuni. E alofa tele le paolo.

Ituaiga taumalulu-faigata:

  • Kanata - foliga e pei o se lala laau toto e oʻo i le maualuga 1 mita. O inflorescences e aoina mai i le 3-7 fasi pepa o ni fugalaau mananaia.
  • O Kamchatsky o se tamai laau e masani ona fiafia e ola i luga o mauga mauga o le talafatai. E oʻo atu i le 40 cm, e fuga mai i fugalaau lanumumu mumu ma le maualuga e oʻo i le 4 cm, i le masina o Me.
  • Lanu samasama o se ogalaau lapoa e oʻo atu i le maualuga o le 4 mita ma i le fusi e oʻo i le 6 mita. O mea laiti e pei o le faamalu e pei o le musika e matagofie le lanu samasama.
  • Iapani - o loʻo i ai le pale ma salalau e oʻo i le 2 mita le maualuga. E fuga mai i fugalaau tetele, e aoina mai i vaega o le 6-12 vaega.
  • Pukhkansky - e faatatau i le rhododendrons tumutumu, tupu e oʻo ile afa mita le maualuga. E i ai lona pale matagofie, e fuga mai ia Me-Iuni, faatasi ai ma fugalaau e aoina mai i fualaau e 4-5 vaega.

Totoina ma le tausiga

Rhododendrons sili le eleele, ma e sili atu foi le peat. O le palapala eleele ua saunia mai le faʻafefiloi o le oneone ma le peʻa o le acid i vaega tutusa. E manaʻomia e vaʻaia le palapala ma e mafai ona lelei le susu. E lelei foʻi le faʻaopopoina o le paʻu paʻu o le pine po o aʻala o le pine i totonu.

O se laumei malulu lauulu mai laau tetele e talafeagai mo se nofoaga e tulaueleele ai. O le lafoaia o laufanua manaia mo le totoina o rhododendrons e le mafai ona filifilia. O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o rhododendrons o loʻo faʻapitoa i le tautotogo.

A tulaʻi talafeagai faia le faʻavaivai eleele, o le a taofia ai le faʻaleagaina o le vai pe a uma ona faʻafeinu. E fautuaina le totoina o rhododendron i totonu o koneteina, o totonu ia o le aʻa e le faaleagaina ma e le mago, o lea e sili atu ona faatuatuaina lenei tau. Afai e totōina e aunoa ma se atigipusa, ona le mafai lea ona faʻalolotoina loloto le laau. A oʻo ina faʻaloloto le ua, o le a oʻo atu ai i le pala o le aʻa.

O le nofoaga na filifilia lelei, tausia ma le faʻaeteete le eleele o le a faafaigofieina ai le tausiga o le rhododendron. I le tautotogo, e fautuaina e fai ni ofu pito i luga. O lana filifiliga o le a faalagolago i le tulaga o le eleele.

E masani lava, i le vevela o le taumafanafana, o laulaau i luga o le laau e avea ma mea vaivai, o lea i lea taimi e manaomia ai le susu soo. O le veleina o le aʻa o le a afaina ai le laau.

O le teuteuina o se vaomatua e sili ona lelei e le aveʻesea, e masani ona faia e avea o se mea mama i le masina o Mati.

Vailaʻau faʻafefe e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. O ituaiga o meaʻai faʻalelei e tatau ona natia aʻo leʻi oʻo i le tautotogo.

A e faʻatau rhododendrons mo lau togalaau, e tatau ona e mafaufau pea i le tau. E mafai ona faigofie tele le malulu o taumalulu i le malulu. O faʻatau togafitiga talafeagai o le a faʻaolaina ai oe mai faafitauli le talafeagai i le lumanaʻi. O le laau toto o le a malosi lona atinaʻe, tuʻuina atu lona matagofie matagofie ma le manogi suamalie ia i latou o loʻo i ai mo se taimi uumi.