Laʻau

Terry vevelvet descriptions

I vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, o laau toto e ola i lalo o le popo o laau, ia e talisapaia e fugalaau fugalaau, aemaise lava mo laulaau lauiloa. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻamatalaga (faaliliu mai le Eleni - "paolo").

I ituaiga natura o Episcia, o laulaua lapoa (e oo i le 10 cm), mafiafia, fulufulu, pei o le veveti, po o le susulu, olive-lanumeamata, apamemea-enaena, siliva lanumoana, lanumoana ma se mamanu po o se siliva.

Episcia

Na faia e le au faʻatoʻa le tele o laʻau faʻavae ma lanu ofoofogia: lanu koko sukalati, lanu piniki ma se vaeluaga siliva; salati i le paʻepaʻe ma le kalama; lanu enaena i lanu piniki-paʻu; neonone lanu piniki ma se fuʻa penisini "kapeta" mamanu.

O le matagofie o laʻau e fetaui ma fugalaau matagofie. Le lanu o le siakiina o meaola masani o le paʻepaʻe, lanu mumu, samasama ma le auro, lanu piniki, kiona-lavender ma togitogi i petals poo le faʻaʻo. I vailaʻau, o fugalaau e mafai foi ona susulu moli, laveva-lanumoana, kulimi kulimi ma vaʻaiaʻiga eseese ma se mamanu i petals.

O fualaau o le essences e lua ituaiga: faapuupuu i le pito i luma o laupepa ma ogaumu mafanafana o loʻo i ai ni laupepa teine. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga lapopoa e laiti foi.

Episcia

O le tausia o essences e faigofie, ae ia manatua e fiafia tele i latou, ma i le taumafanafana latou te manaʻomia ona puipuia mai le susulu o le la. I le taimi lava e tasi, o se pogisa laitiiti i faamalama i matu i le taumalulu - o le a le fuga, o lea e sili atu ai le siitia o laau i sasaʻe po o sisifo. E i ai se isi auala: ia tuʻuina i latou i lalo o molī susulu i le tausaga atoa mo le 12-14 itula i le aso.

O faʻamatalaga e manaʻomia ai le maualuga o le maualuga o le ea - e le itiiti ifo i le 60%. E tatau ona e sosolo le vai e latalata i laau ile faalua i le aso poʻo le luluina o le matagofie o le vevela i totonu o le "faʻaaliga faʻaalia" Floral e latalata i le faamalama i fafo poʻo totonu. Ma le mea mulimuli, o le gaʻo susu o le sphagnum, faʻavave i le tele o paleni, o le a taua tele. O faaputuga laau e tuu i ai. E le gata i lea, e te manaʻomia se faʻamafanafana atili: o le vevela i le taumalulu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 18 °, a le o lea, o lau o le epistemy o le a le toe tupu, faʻaleagaina ma mafai ona mate uma le laau. Latou te le fiafia i taga.

Episcia

© 126 Club

Vai vai i le vai faʻafefe, e puipuia le coma coma mai le faʻamamago. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai.

E sili atu le faʻapipiʻiina o faʻavae i le tautotogo faatasi ai ma ni mea e selesele ai ma tamaiti (sipuni teine). I totonu o pesini e naʻo le masima vai sphagnum poʻo se faʻafefiloi o humus lau, moa faʻatasi ma le faaopoopo o malala, ua lelei ona aʻa i le vevela o le 25 °. A toe faʻamalamalamaina, e mafai ona e faʻalauteleina ia essences i le tausaga atoa.

Laʻau faʻavae ua totoina i le 1-3 vaega, muamua i le laʻititi, ona oʻo atu lea i le lautele (e oo i le 10-12 cm le lautele) ipu poʻo papatusi. O le vaega o le eleele e tutusa lelei ma le senpolia, ma se mea e sili atu ona maualuga i le mea oona (sod, silima poo le togalaau aina) ma se pH o le 5.5. Latou te fafagaina mai le tautotogo i le tafaʻa o le taumafanafana i faalua i le masina ma faʻamalosi vai mo fugalaau i totonu (faʻatonuga mai le kuata i le afa o le fuataga o loʻo faʻaalia i faatonuga).

Episcia

Ole tausiga tele e faalagolago i lou taumafai e totoina se laau i totonu o se pusa taʻai ma le tele o laʻau a ea lele, pe, i se isi itu, o se vao e tasi le tolu i le tolu togi ma e oʻo lava i avanoa lafoaʻi. I le mataupu mulimuli, o musika ma tamaiti e tatau ona aveesea, ma o pito i luga o laau e tatau ona tipiina, toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia tasi i le 3-4 masina i totonu o se pesini. E tele ituaiga eseese e ese le matagofie i totonu o le ipu e tasi.

Mea e faaaogaina:

  • N. Shiryaeva