Laʻau

E faigofie le tupu aʻe o se orchid

O le faʻaleleia o le tamaoaiga o vevela o le vevela o le a tosina ai soʻo se tasi e pupula ona mata i luga o nei fugalaau matagofie ma matagofie. O aʻafiaga e ulu atu i se agaga o se tagata mo na o sina minute, ma o le a avea se tasi ma tagata taufaasese mo le tele o tausaga. Mo se faataitaiga, latou te le toe faatagaina aʻu ou te alu.

O le a le mea e fai i panicles?

Sa ou alofa i pepe pe a ou laitiiti. I na aso, na fagua loʻu mafaufau e phalaenopsis, militania, vasas, odontoglossums o loo faaalia i luga o faailoga. Sa ou manao ia i ai sea matagofie i le fale. O le mea moni, o le manaʻoga e maua nei matagofie o le vevela mo le tele o tausaga, na faʻamafanafanaina e le mea na ou faʻalogo ai e uiga ia i latou e peiseai latou te matua gaoi ... E ui i lea, o soʻo se lomiga, o se tusi e uiga i orchids na gauai atu i ai, ma o fesoʻotaʻiga ma le "fans" ma le teuteuina o orchids na saunia ai aʻu i le iuga mo se galuega taua - Sa ou faatauina mai le muamua orchid.

Orchid Miltoniopsis (Miltoniopsis)

O phalaenopsis, militania, dendrobiums ma isi pepuni e taugata tele pe a latou ola matagofie. Ae o le taimi nei e mafai ona faʻatau i latou i se taufaʻatau i toetoe lava o faletusi autu tetele. Latou te paʻu i luga o le fata o laau faʻatau mo lua mafuaaga: e umi se taimi latou te leʻi faʻatau atu pe o mai foi nisi o maʻi. I nei tulaga e lua, ua le toe aoga le laau. Ae o le faʻatau, o le mea moni, e na o se faʻataʻitaʻiga lea e leai ni faailoga o maʻi.

I luga o le fautuaga a le tagata faatau i le faleoloa i le All-Russian Exhibition Center, sa ou filifilia se phalaenopsis. Sa tuʻuina atu o ia e se tagata fugalaau fai fua o loʻo totōina orchids i luga o le windowsill, e aunoa ma se kiona. E taua foi le mou atu o phalaenopsis ma na ofoina mai ia te au le tele o le totogi - 50% o le tau muamua.

Sa ou laki: o se laau e lua fugalaau fugalaau tuai e aunoa ma ni faailo o siama siama ma mea e afaina ai (o manatu ma mea e le masani ai atonu o ni faamaoniga o ni faafitauli matuia), e ala mai i puipui manino o se tamai ulo, o aʻa lanumeamata na vaaia. O le lanu e pei o le aisa o le ea na tupu i luga aʻe o le pito i luga o le paʻu pine. I le tulaga aoao, o le taimi e amata ai ona masani i tafaoga o le mea e sili ona talafeagai.

Orchid Cymbidium (Cymbidium)

O le poto masani na fautuaina: ina ia faʻavaveina le isi fugalaau e sosoo ai, e tatau ona aveese faʻamalologa vaivai. Sa ou taumafai e iloa po o fea le nofoaga e sili atu ona lelei. I le ala, o aʻu uo e toalua, oe na faatauina mai foi phalatenopsis, na latou fesili mai le autasi: "O le a le mea e fai i panicles?" Na ou alu i le tele o tusi, ma na o le toatasi - Frank Relke "Otofi O lea latou te ola lelei ai", o se taiala aoga i le faʻatau, filifilia o se nofoaga ma le tausiga lelei - Na ou mauaina le tali:"... ina ia faateleina le matagofie o le fuga o phalaenopsis orchids, e tatau ona e tipi ese ia alo i luga o le "moe moe" i le ogatotonu. Ona fufui lea o le mafiafia o le ogaumu ma o le a oso mai se fugalaau fou i totonu o le 90 aso ... "

Ae na ou galue i laʻu lava ala: Na ou aveeseina le fugalaau fugalaau tuai (e lua) i le faavae tonu lava, toeititi lava i luga aʻe o le maualuga o le mea e sui. Na ou fafagaina i se mea faʻapitoa faʻapitoa vai mo Pokon orchids e tusa ai ma faatonuga, i le taimi lava lea e togafitia laulaʻau ma le mea e puipuia ai le fungicide Fitosporin-M. Na ia aveeseina le pito i lalo o le auala ma tuu le tagata fou i luga o le faamalama i sasaʻe. Ma ina ua mavae le tusa ma le lua masina, e lua ni laupepa fou na aliali mai mai le aluga o laulaau!

Orchid Dendrobium (Dendrobium)

Talu ai na ou mauaina phalaenopsis i le faaiuga o Aokuso, sa ou fafagaina Pokon i lea masina i le masina i le tautotogo ma le taumalulu, ma faaopoopo ai le Fitosporin-M i taimi uma, e ui lava i fautuaga mo le tausiga o paluga e aunoa ma se malamalama faaopoopo i lenei taimi, e masani ona fautuaina e le au atamamai ia fafagaina. Ae sa ou faamoemoe e fesoasoani i le laau ia maua le malosi mo le isi fugalaau e sosoo ai.

Ou te lei faailogaina, faalagolago i luga o le faapalepale masani o le faapalepale o laʻu laau. Ae o le tasi pasene pasene na ia faʻaaogaina na faʻasalalauina ai le malamalama i luga o le windowsill o le faamalama i sasaʻe. A maeʻa sina taimi, sui le nofoaga o le nofo ai i le laau, tuʻu se ipu ma phalatenopsis 0.5 m mai le faamalama i sasaʻe, faʻataʻapoʻaina i se tuli tulimanu lelei, e aunoa ma se malamalama faaopoopo. O le fea, i se isi itu, na fetaui, i loʻu manatu, i tulaga masani o loo ola ai nei pepese: latou te nonofo i lalo o le pale o laau.

Na ou aʻoaʻoina mai le tusitaiala e saogalemu le phalaenopsis i le 50-60% le maualuga o le manogi i totonu o le vasa vavalalata (i totonu o loʻu fale e uiga i lena mea). O le mea lea na ou suia ai le totoina i le vaitau o le tautoulu-taumalulu e ala i le soloia o laulaau ma vai ua kuka faatasi ma le faaopoopoga o Fitosporin (o le aoga o laulaau o oʻu phalaenopsis i lena taimi sa na o le 5, ae sa lautele ma e tele - i se upu, faigofie mo lenei faiga). Ae pe a faʻaleleia, o le mea moni, o le a faʻapupulaina le susu, ae o pata o le vai e tafe i luga o le eleele e aoina mai i tua o lau, lea e mafai ona oʻo atu ai le pala o le laʻau po o le laulaau.

Orchid Vanda (Vanda)

Na pau lava le mea na manaʻomia mo le faʻaalia o fugalaau fou i luga o ni gafa se lua i totonu o le tolu masina! O le uluaʻi amataga na tatala i le Vaeluaga o le Tausaga Fou, ma mo le sili atu i le tolu masina na fiafia ai phalaenopsis i "moth" matagofie, e pei foi o le butterflies-cabbage e felelei i le taumafanafana. Faafetai i lenei tausiga le lelei, o laʻu uluai togi kulupu mo le tolu tausaga mo le tusa ma le 12 vaiaso i le tai 3-4 masina.

O le faʻasalalau o se mea faʻapitoa

O se tasi o vai e pei o laau masani - i le pito i luga o le meaʻai, e tuu e se tasi ni fafie i totonu o vai seia oʻo ina tumu uma i le susu.

Na ou filifilia le filifiliga lona lua, e foliga mai ua sili atu ona ou faatuatuaina. Muamua, mo le suāsusu, faʻafefea le vai, faʻamalie i le 25-30 ° ma tuʻu i lalo le fagu i totonu mo le 20-30 minute ina ia le mafai ai ona tafe le vai i luga o le meaʻai. I se taimi mulimuli ane, o le aoina o oʻu fale i totonu o le fale na faatumuina i ni pepelu fou ma o le numera atoa o laau na amata ona manaia, na tatau ona ou suia le tekinolosi. Tau na o le vevela o le vai vevela i totonu o le taele (faʻafefe o le loloto pe a ma le 10 cm), ma pe a faʻafefete le vai i le 25-30 °, ou te tuʻu uma ipu i lalo. E ese lava, tasi i le tasi.

Orchid Odontoglossum (Odontoglossum)

I le taimi lava e tasi, e alu aʻe le vai i le taele ma ufitia uma ipu. O se taunuuga o