O le togalaau

Faʻasalalau le kuluga i totonu o le atunuʻu

Na mafai ona e maua se togavao o se togalaau lelei tele. Ua amata ona ia fua mai ma ua tupu lelei. Ua oʻo mai nei le taimi e mafaufau ai i lona toe gaosia. Mai le 5 pe sili atu vao, o le a faateleina le fua o le seleselega. Lava mo tamaiti latou te fiafia i le tofo o fualaau aina fou ma kuka ai le manaia ma le suamalie ma le lelei mo le taumalulu. E mafai foi ona e faatauina gooseberries, ae o fai-o-oe lava fatu mai se laau toto ua uma ona tofotofoina e sili atu ona lelei. O a metotia o le toe gaosia o gooseberries e mafai ona faʻaaogaina, o le a matou taʻuina mai ia matou tusiga.

Initaneti:

  1. Vaevaega o le matua matua
  2. Fafagaina o le kuluga i le taoto
  3. Faʻapenaina e ala i le vaʻaia
  4. Faʻalapotopotoga lauiloa

Vaevaega o le matua matua

E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e fiafia i auala e faʻaleleia ai gooseberries i le tautotogo po o le tautotogo, ina ia le faaleagaina ai le matua matua ma maua ai ni laau talavou fou?

Gooseberries ei ai se tomai sili atu e mafai ai ona maua ni aʻafiaga faaopoopo i nofoaga o le tuputupu aʻe o le fana. Faʻatau manuia le faʻaogaina e le Faatoaga o lenei fanua sili ona matagofie e maua ai ni vao fou. I le autumn, pe a uma ona paʻu lauʻau pe i le tautotogo ae leʻi amataina le togavao, e mafai ona vaevae le vaomatua. O se tagata matutua matutua e faʻataʻaina ma vaeluaina i ni vaovao laiti.

Busu i lalo ifo o le 5 tausaga le matua e talafeagai mo le vaevaega. O vaega valavala taitasi e tatau ona i ai se fana ma ni aʻa laiti.

O fua o fualaau aina e totoina vave i le togalaau. Mo le atinaʻe malosi o tipu fou i le tautotogo, ua vaeluaina le laau ile pito i lalo. Afai e te faia lenei teuteuina o le vao, i le tautoulu mo le toe gaosia o le ai ai se vao malosi i lala laiti.

Fafagaina o le kuluga i le taoto

O lenei metotia o le maua mai o togalaau kosi fou e tolu auala e faʻatino ai.

Lafoaʻi faʻataʻitaʻi - O se tasi o auala pito sili ona faigofie e gaosia ai gooseberries e taoto ai. Faʻataʻatia le togavao e faʻafeagai ma le malosi malosi o pine, ua toso mai i fafo o le va o le 10 cm le loloto. A oʻo mai pulapula lau, ona tupu ai lea i le 10 cm, o loʻo faʻapipiʻi le ulu ile 6 cm humus. A maeʻa le 14 aso, latou te faia se eleele i luga o le isi 10 cm. I le vevela o le tau, latou te tuʻuina atu vai faʻafefe ma le susu, ufiufi i mutia vao po o lau. A uma ona pau lau laʻau, ona tipi ese ai lea o le lala mai le vao, vaevaeina i le numera o laʻau ma le totoina.

Faʻailoga tioata tioata O le totoina o le kulisi e lelei tele mo laau tuai. I le amataga o le tautotogo po o le maeʻa o le autumn, o le togavao ua oti atoa. I le tautotogo, o le a aliali mai ai pine fou. E faʻatagaina ia ola i le maualuga e oo i le 20 cm. A maeʻa lenei mea, e tumu le vaomatua i tipu fou ma le eleele lelei ile afa o le maualuga o lala tupu. I le gasologa o le vaitau, fai ni mauga faaopoopo ma faʻamamaina lelei. O le eleele mai le vaomatua e ave i le tautoulu. O aʻafiaga o loʻo aʻafia ma o latou aʻa e tipi ma totō i moega.

Ina ia maua se tamai togavao ma se pale matagofie, tataʻi pito o tumutumu i le ogatotonu o le taumafanafana.

Faʻasalaga faʻataue pei o se metotia o le toe gaosia, tutusa ma le metotia e faʻaaoga ai faapaologa faʻavave. O se pu malosi e punou ifo i totonu o le togavao ma paʻu i le tasi le matau. E na o le tasi le isi togalaau kusiisi e mafai ona maua mai i ata taitasi. O vao fou e sili atu le malosi nai lo se lala faʻavave faigofie, ae i le itiiti ifo o le tele.

Faʻaleleia o le kuluti e ala i le tipi

Mo le mauaina o togalaau kosi, lanu meamata, lignified and cuttings are cut. O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma e mafai ona faʻaaoga lelei e faʻasaoina ma toe gaosia lau ituaiga vine gofie.

E selesele i le 12 cm le umi e vavae ese mai le aso 1 o Iulai i le 10, seia maeʻa faʻamalamalamaina. E sili ona lelei le faʻaogaina o seleselega pito i luga. Mo le faʻavaveina o le aʻa o le aʻa, o le pito i lalo o le auʻau o loʻo faʻatofu i se vaifofo faapitoa o le 3 cm ma totoe mo le 12 itula. O le fofo ua saunia mai le 1 l o le vai ma le 150 g o le sauniuniga o le heteroauxin. Aʻo maua le malosi mo le tuputupu aʻe, e amata ona latou saunia le mea e sui mai vaega tutusa o le oneone ma le peʻa. O lenei tuufaatasiga o le meaʻai e maua ai le faʻaleleia ma le faʻaleleia o alavai, faʻamalieina lelei o le susu.

Mo le seleina o aʻa, ua tuu i totonu o greenhouses poʻo greenhouses mai le ata tifaga. O le tipi ua tanumia i totonu o le palapala e ala i le 3 cm Le mamao i le va o le seleselega e le itiiti ifo ma le 5 cm O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse i aso muamua e 10 e le tatau ona sili atu nai lo le 30 tikeri ma le maualuga e oo i le 100%. A maeʻa aso e 10, o le uluai fafaga faʻatasi ma le nitroammophos e faia i le fua faatatau o le 30 g i le sikuea mita. O le faʻasiliina o le kuluti e ala i le tipi i le tautotogo, pe a totoina laau laiti i luga o le togalaau ina ia latou tuputupu ae ma maua ai le malosi.

O faʻaogaina faʻapitoa e faʻaaogaina ona o uiga matagofie o gooseberries e fausia ai le okeni na misi i soo se vaega o le laau. I le amataga o Setema, o le seleseleina o le 15 cm le umi e vavae ese mai tipu fou ma ua nonoa i se fasi pepa i se afifi. Faʻafefete le oneone i totonu o le atigipusa ma faʻapipiʻi mea e saunia i totonu mo le 30-60 aso. A o faagasolo lea taimi, o loʻo faʻaosoina se osofaʻiga i nofoaga o le tipi. O taumalulu uma lava, e teu ai i lalo i lalo, e ufiufi ai i luga o laʻau. I le faaiuga o le masina o Aperila po o le sefulu tausaga muamua o Me, e saunia ai le seleseleina i moega i lalo ifo o se mauga. o le mamao i le va o fualaau aina e mai le 5 i le 10 cm. O le lauʻeleʻele o loʻo siomia ai le seleselega ua faʻatulagaina, ua lelei ona faasūsūina ma sausau i le sawdust e puipuia ai le susu.

Pe a totoina togalaau, e 2 laulaau e totoe i luga o le eleele ina ia vave fausia ai e le laau se togavao.

Tuʻu faʻatasi - laulaʻau lanumeamata ma fasi fasi laau tuai. E amata le totoina o le kuluti pe a uma ona tupu aʻe pine fou e 10 cm le maualuga. Ua vavaeina, ma maua 2-3 cm le fafie o le tausaga talu ai. O le mea ua saunia e tuʻu i totonu o le vai. E sili atu le totoina ma le totoina o laau e ala i le auala o lanu meamata.

Faʻalapotopotoga lauiloa

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e toto ai gooseberries o le faʻaaoga lea o lālā pe a uma le teuteuga o le tautotogo. Mo lenei mea, e tolu tausaga le sili ona talafeagai, lea e vaeluaina ai le afa o le tuputupu aʻe talavou. O mea sauniuni o loʻo tuʻuina i togavao, ma tuʻu ai le tuputupu aʻe faaletausaga i le pito i luga. Paʻuʻoto i le lauʻeleʻele lelei, faʻamalieina tele. Pe a oʻo mai faailoga muamua o le tuputupu ae, latou te faia le ofutino pito i luga ma se nitroammophos.

Na matou taʻuina pe faʻafefea ona faʻasusu gooseberries i auala eseese i luga o fale o le mafanafana ao tumau pea le tofo o le ituaiga e te fiafia i ai. O loʻo i ai pea se auala e toe gaosia ai i le tui, ae sili atu ona faigata. O lenei auala o le toe gaosia e le talafeagai mo tagata uma o le mafanafana ma e manaʻomia le tele o tomai.