Fugalaau

E uiga ia Dracaena Marginata ma lana tausiga

O le faitau fiaselau ituaiga o dracaena, e toaitiiti lava e mafai ona nonofo i le fale. Faatasi ai ma ituaiga sili ona tautaua, o dracaena marginata po o dracaena. O se tagata totino i le motu o Madagascar e lauiloa i le lalolagi o Dracaena marginata poʻo le Madagascar Dragon Tree.

O le taʻua o se laau i le igoa e tatau ona tatau. I le fale, o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e le faʻapulaʻaina i masaniga mo le totonugalemu o le 50-150 cm, ae ola e oʻo i le 3-5 mita le maualuga. Ae, e pei o le fale, dracaena marginata e le iloga i le matagofie o le palealii. O le ola vave o moli pe a uma ona pa'ū ese laulaʻau lapopoa, e leai se laʻau ma e seasea lava, ma e naʻo le pito i luga e mafai ona e vaʻaia se pulou o laʻau lanu meamata poʻo le laʻau.

O le ituaiga ituaiga o laau e iloa ai lona tulaga ese - lanu matagofie o le ogatotonu, vavalalata le laina laina e oo i le 70 cm le umi ma e tusa ma le 2-4 cm le lautele.

O aso nei, e iai ituaiga o dracaena marginata, o laʻau laulamu e ufiufiina i le umi umi, lanu paepae ma e oʻo lava i piniki piniki o suiga eseese.

E faʻalagolago i le telefoni, o ia tulaga e mafai ona taʻua o dracaena Tricolor, Bicolor poʻo Colorata. I le vailaau o loʻo i ai, o le lanu mumu-lanu piniki o laulaau e taatele, lea e tuʻuina atu ai i le laau se faʻamuamua faapitoa. Ae i le ituaiga Magenta, e mumu mai le mumu e pei o se fasi manifinifi i le pito o se lau lanu paʻepaʻe.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le dracaena marginata o loʻo faʻamatalaina e foliga mai o ni laʻau felelei, e fetaui lelei mo le ola ai i nofoaga matala, faapea foi i tulaga o le le lava o le susu.

Dracaena marginata i le fale

O le malosi i le natura e ola ai e le oi totonu o tulaga e sili ona mafanafana, e lagona e dracaena le tele o aganuu. E le lelei, o le tausia o se laau e le mafai ona taʻua o le taimi e alu ai, ma o le mea lea e fiafia tele ai le laau i le fiafia o tagata fiafia i totonu o le fale.

O ata tetele o le pamafana o Madagascar e mafai ona maua i fale nofofale ma ofisa, ma afai o le dracaena marginata e pauu i ni tulaga lelei, ona mafai ai lea ona ola i totonu o le fale i se taamilosaga e tolu mita ma avea ai faapei o se laau laititi.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le laau e le faʻafefe ma muamua, o le fiafia i ai e lagolagoina e le gafatia o dracaena e faʻamamaina ai le ea ma aumaia ai le filemu ma le soifua manuia o le mafaufau i tagata o le fale. O le fugalaau o loʻo i totonu o le potu e le aʻafia ai le malosi, faʻamalosia ma le faʻamoemoe, ma faʻalautele le leo.

Vaega o le tausiga mo dracaena marginata i le fale

Dracaena marginata, ata, e manaʻomia tele sina gauai, o le mea lea e mafai ai ona tupu uma e le au faifaatoaga fugalaau amata, ma i nofoaga e na o le tausiga ile taimi e maua ai e le laau, mo se faataitaiga, i ofisa ma faalapotopotoga lautele:

  1. Aganuʻu e le fefe i le maualuga o le vevela.
  2. O le matutu o le ea i totonu e le taua foi mo se laau mai se vevela vevela ma vevela.
  3. Eseesega ma lau lanu meamata e sili ona le lelei. E faigofie lava ona masani i le i ai i le paolo, ae o vailaʻau eseese e sili atu ona faʻaalia i le susulu ma le malamalama. I lenei tulaga, o le lanu le masani ai o papatusi laupepa ua faʻaalia atoatoa.

Ae ui i lea, o le tausiga o le dracaena i le fale ei ai ona lava uiga e tatau ona amanaia.

O le laau eletise o le laau e matua leaga lava, o le mea lea, latou te manaʻomia ai le vai maualalo. O lenei tulafono e sili ona taua pe afai oi ai se vaega tele i totonu o le potu, o le paʻu lea e matautia foi mo tagata o le fale.

O laʻau lacaca lalata e mafai ona faʻaleagaina, ma o le amio saʻo o le tasi lau laʻau e taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe o le laau atoa. O le mea lea, e sili atu ona talafeagai le vave aveeseina o ia laʻau.

O le aʻa o le dracaena e le mafai ona faapaleni le susulu tele o le susu, e mafua mai i le laau ma le atinaʻeina o metotia ma le oti. Faʻasalaga pe a tausia le dracaena marginata i le fale, e pei o le ata, e tulaga lelei. Ina ia aua le faʻapalapala le eleʻele, faʻaaoga se pusa faʻafefete ma faʻaaoga lelei le vai mafanafana:

  1. I le tau mafanafana, o le fagafaʻaina e sili atu ona malulu ma sili atu i taimi uma, aemaise lava aso vevela e mafai ona lueina le pale.
  2. I le taumalulu, o le vaitaimi i le va o le susu e faʻateleina ma mataʻituina ina ia mafai ona faʻamamago le eleele e le itiiti ifo i le 3 cm i le loloto ao leʻi oʻo i le isi faʻatulagaga.

O le faʻaauau pea o le palapala, lea e faia i le faʻaaogaina o le eleele e le itiiti ifo i le 1 le taimi i le masina, o le a fesoasoani e aloese mai le pala ma le oti o aʻa.

O lenei mea e mafua ai le tuʻuina atu lelei o le okesene i aʻa ma maua ai meaʻai. O le tele o le tuputupu aʻe o dracaena e faʻafefe i le taumafanafana e manaʻomia ai le lagolago. O lona faʻatoʻaga e maua i le foliga o se fugalaau faʻapitoa i le faaluaina o le taimi i vaiaso taʻitasi. I le taumalulu, o le manaʻomia mo micro-ma macrocells e itiiti ifo, o lea e mafai ai ona e faʻafefeteina le aganuu i le masina poʻo le lelei foi.

I le taumalulu, faʻatasi ai ma le faʻavevelaina o le mafanafana, faʻaleleia atili le malulu o le ea ma le maualalo o le tuputupu ae, o le pito i lalo o le laʻau e mafai ona malolo mai le fugalaau Ina ia taofia le faagasologa ma fatuina tulaga saʻo mo le peti lanu meamata:

  • aua le faʻaaogaina le dracaena e pei o le ata, i tafatafa o mea faʻavevela afi;
  • e aoga le faʻatulagaina o se faʻavevela mafanafana mo le laau pe solo le laʻau i aso taʻitasi ma solo solo.

Ona o le lagona lelei o laulaau, e leai se mea e tatau ona e tipiina pe vavae ese ai fautuaga ua maeʻa.

E faʻapefea ona teuteu le dracaena magrinate ma faʻavasega se laau?

I le aumaia o le laau i le fale mai le faleoloa fugalaau, e taua le suʻeina ma filifili le iuga o le fugalaau. A maeʻa le faʻatau, e mafai ona tolopoina le faʻaaogaina o le marginata dracaena pe afai o loʻo totō laau i le taumalulu po o le autumn, ma e lava le palapala mo le tuputupu ae. Ae paga lea, e le o taimi uma lenei. Faʻafefe o le eleele poʻo aʻa e pipii ese mai fafo o le ulo o se faʻamaoniga mautinoa e le mafai ona aloese mai ni mea faanatinati!

Ae pe a faʻatau se fugalaau i le tautotogo, pe a amata ona ola meaola, e mafai ona feaveaʻi saogalemu le dracaena i le lua vaiaso i se mea fou fou, pe a uma ona filifilia se ipu talafeagai.

Talu ai o le laau e ola vave ma e maualuga, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia ai i se fale mautu, ma le lautele, o le mamafa o ipu, lea o le a mautinoa ai le saogalemu o laau uma ma tagata.

O le tele o fua o le dracaena i se taimi umi e leiloa ai o latou foliga teuteu, ma e manaʻomia tele e le laau le avanoa. E faʻafefea ona teuteu le dracaina o le suka, ma o afea e sili atu ai ona fai?

O lenei faiga o se tasi lea o fua talafeagai mo le tausiga o dracaena marginata i le fale. O loʻo faʻatinoina:

  • ia faʻatapulaaina le tuputupu aʻe faʻasaga o laʻau;
  • e faʻaagaoioia tillering;
  • e tuʻuina atu ai le fugalaau se foliga sili atu ona foliga.

I le dracaena, o le pito i luga o le 'au e tipi, ma o le nofoaga e seleseleina e togafitia i laupapa mamago po o le malala ua faʻaaogaina. Mo lapisi lapoa e faʻaaoga le moligao paraffin poʻo le togalaau. O le pito i luga o le pipi e ufiufi i se ato poʻo se ata. Faatasi ai ma le faʻaeteete i luga o le mea e leai se mea, o le a faʻagasolo malie lava le faʻaleleia o pipi fou, o le amataina o ni paʻi fou. O le pito o totoe o loʻo faigofie foi ona mauaa ma avea o se laau tutoʻatasi.

O le teuteuina, faapea foi ma le toe gaosia o le dracaena, ua faia i le tautotogo. I le faʻaopoopoga i pulupulu pulumu, e maua ai fugalaau fou, o vaega e pe tusa ma le 10-15 cm le umi, vaalele, faʻapea foʻi ma tamaiti na faia i le pito i lalo o le siaki tuai o le dracaena, e faʻaogaina, pei o le ata.

O le taina o loʻo faia i totonu o le faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu ma le faʻaopoopoga o fasi afi ma le sphagnum. E sili atu ona lelei iuga i totonu o se kiona.

O le faʻavaeina o se aʻa atoatoaga e le sili atu nai lo le 30 aso. I le lumanaʻi, o loʻo faʻafeiloaʻi solo talavou laiti i le tele o 2-3 tausaga, faʻafeiloaia ma le faʻaeteete le eletise i totonu o le ulo e lua lua senitimita nai lo le muamua. Mo le totoina o le laau, alavai ma le malamalama, eleele eleelea, mo se faataitaiga, o se paluga saunia mo pama ma dracaena ma le aofia ai o piliki mumu mumu, oneone ma malala, e manaomia.