Laʻau

Darlingtonia - o se pusi faʻatau

O le togavao Darlingtonia, o ona laʻau e pei o se uila ma se faʻalava sauniuni mo se osofaiga, ua manatu o se ituaiga e le masani ai o le aiga Sarracenian ma ua puipuia lelei e tusa ai ma le Feagaiga a Uosigitone. O le tufatufa atu o le darlingtonia i le vaomatua e matua faatapulaa - o se vaega itiiti lava i le va o setete Amerika o Oregon ma Kalefonia. Faʻalagolago i le mea e sili ona fiafia i ai i fafo atu, o laulaau o le darlingtonia e tutupu i le mita le umi, ma o fugalaau e le o ni laau o lenei laau e mafai ona oʻo atu ile taʻi 6 cm.


© Psignosis

Faʻamatalaga

Sarracinia aiga - Sarraceniaceae.

Toʻotoʻa e fai ai fale. Manaomia se tomai tele ma le tausiga o fugalaau. E naʻo ituaiga meaola nei e taʻua o Darlingtonia Californian - Darlingtonia californica, e tupu aʻe i masima o North America mai Kalefonia i Oregon.

O laulaau o le darlingtonia na liua i mailei e pei o se pusi ma se ua fufusi na osofaia. E maua ai e na afaina, ma tosina mai i latou i se manogi iloga. I totonu o le laʻau o vaʻaiga ia e faʻamalosi ai le nectar, lea e tosina ai iniseti. O puipui o paʻu laʻau e ufiufi i lauulu e mafai ai e iniseti ona gaioi i totonu. Iniseti e pauu i mailei e teu ai mea e le mafai ona toe sola ese. Latou te faʻasalalau i sua oona, ma maua ai e le laau ia meaʻai talafeagai. Ae o lenei mea e pei o se ipu faaopoopo, o meaai autu e maua mai i aʻa.

O lanu samasama-lanu mumu po o lanu mumu-lanu enaena i luga o ogalaau umi e foliga mai i le ogatotonu o Iuni, e tutusa ma lili vai ma punou punou. O le faʻafetauiina o le talenania i tulaga masani e matua faigata lava. O le mea aupito sili ona lelei, e aʻafia i pusa tioata faapitoa, puipuia mai le maualalo o le vevela ma puʻu poʻo lau. O le nofo i le pogisa i le taimi o le malologa e le afaina ai i latou. Talu ai masima, o le mea aupito sili ona lelei mo i latou o se peʻa masani, lea e mafai ona faʻafefiloi ma le oneone ma le eleele faʻasoa.


© Saperaud

Faʻapitoa

Nofoaga: mai le malamalama i le la, i le taumafanafana e tatau ona puipuia mai le susulu o le la. I le taumalulu, e teuina i le maualalo o le vevela, ae le o le malulu.

Malamalama: Darlingtonia e fiafia i le susulu malamalama.

Faʻatau: talu ai o lenei mea totō o se masima, e tatau ona faʻafeinuina tele, ma e sili ona lelei le eliina o le fagu i totonu o le susu susu pe tuʻu i luga o se fagu i se pesini i vai ma masani ona faʻafefe. faʻaaogā faʻapitoa, vai malulu. I le taimi o le taotoga, e tau le mafai ona latou faʻafeinu.

Faʻamamaga o le ea: sili ona lelei.

Faʻafouina: malepelepe i fatu, lea e matua faigata i le fale. Lelei - i le tautotogo, vaevaega.


© JoJan

Tausiga

Darlingtonia e fiafia i se paʻu malulu. O ave tuusao o le la e sili ona afaina ai o ia nai lo le leai o se malamalama. Mo le suāsusu, e tatau ona faʻaaoga na o le manogi, e le o iai ni masini masima ma masima. E sili atu le aua le fafagaina le laau i fugalaisa. Mo le gaosiga, e tatau ona faʻaaoga le eleele faapitoa ua fuafuaina mo le tuputupu aʻe o azaleas. E taua foi le maualuga o le maualuga. Darlingtonia e manaʻomia se mea e le mafanafana lelei, o le vevela sili ona maualuga e tusa ma le 18 ° C. Mo laau tuai i le taumalulu, e manaʻomia se taimi umi, i le taimi e teuina ai i se mea susulu ma le vevela o le 6-10 ° C ma matua faʻafeinu.

O le mea aupito sili ona lelei o le ola sphagnum, ae masani lava o le faʻafefiloi o peat, palapala palapala, oneone ma malala e faʻaaogaina i se fua faatatau o le 2: 0.5: 0.5.

Ua totoina le laau i le tasi taimi i le 3 tausaga.

Afai e maua mai meaola faalafua o iniseti, e lelei tele le faʻaaogaina o togafitiga ma meaʻai ma teuteuga o laau iniseti, talu ai o le tamaʻitaʻi pele e matua nofouta lava i vailaʻau, pe, i ni tulaga ogaoga, faʻaitiitia a latou tui ile afa i le mea ua fautuaina.

Tofiga

Darlingtonia e faʻaleleia e fatu e manaʻomia le malamalama e ola ai, o lea latou te le sosoina i luga o le eleele. O laau laiti e leai se taimi e moe ai, ma e tatau ona teuina i le tausaga atoa i le vevela o le 16-18 ° C.


© JoJan

Meaola

Darlingtonia californica

O lenei laau mataina o le aiga o Sarraceniaceae e na o le pau lea o le sui o lona ituaiga ma e matua le masani lava foliga vaaia. I lalo o le Washington Washington, Darlingtonia Kalefonia (Darlingtonia californica) e faatatau i ituaiga matua puipuia.

Amataga: Darlingtonia Kalefonia (Darlingtonia californica) ei ai se vaega laitiiti o tufatufaina atu i Amerika i Matu i le va o setete o Kalefonia ma Oregon.

Faʻaaliga: O lenei iniseti e maua i lau o le eleele, i lalo ifo o tulaga sili ona lelei, o ona laʻau paʻu e aoina i totonu o se tamai roetette ma e tutusa ma laʻau e oo i le umi e latalata i le 1 m. O le pito i luga o le pulou e pei o le fagu e masani lava ona agai i fafo. O le ulufale atu i le pusa vavao e teuteuina i se pusa e lua-apaʻau e foliga mai e foliga mai-o se pulou. O totonu o le fagu o nisi taimi e leai se chlorophyll, e mafua ai le faʻaaogaina o le "faʻamalama". A tosina atu i le lanu, o iniseti e lele i lalo o le pulou ma e mautinoa le pauu i totonu o le pusa, lea e ufiufi mai totonu ma lauulu umi, mataʻutia, agai i lalo, lea e taofia ai i latou mai fafo. O fugalaau a Darlingtonia e le mafaamatalaina, e ui lava latou te masani ona oʻo atu ile taʻi 6 cm.


© NoaElhardt


© NoaElhardt

Darlingtonia o se laau manaia tele, laau tele! O lona foliga mai e le masani ai, e mataʻina lona matagofie. O lenei laau e ono foliga mai, ae o le tuputupu aʻe e aoga.