Fale taumafanafana

O le a se mea e tosoina ai i matou i le talafatai i sisifo o Yellow Ribbon?

Thuja Yellow Ribbon - o se laau matagofie ma nila auro. E faʻamoemoe mo le faʻapitoa ma le faʻavaeina o vaega. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e fatuina se paolo malulu e faasaga i tua o ituaiga lanu meamata o isi mea totō poʻo puipui.

Faailoga o le vasega

Thma West Yellow Ribbon o se tasi o le tele o togalaau o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le nuʻu moni o Amerika i Matu. Faʻatasi i le ituaiga o coniferous evergreen o le aiga o Cypress. E i ai sona pale pupuʻu. Laʻau o le tuputupu aʻe o le fuataga. Thuja e 10-15 cm le maualuga i tausaga taʻitasi, e le sili atu ma le 8 cm le lautele. O le laau e oʻo i le lua mita le maualuga ma le tasi ma le afa mita i le lapoa e tusa ma le 15 tausaga le soifua.

I le faʻamatalaina o le thuja Yellow Ribbon, e le mafai e se tasi ona toilalo e iloa lona uiga iloga: o le lanu samasama-lanu auro. O le lanu sili ona lanu o le vafela, mapalapala lima-paʻi e mafai ona maua i nofoaga ma se ata lafoai.

I le tautoulu, laiti (e oʻo i le 1 cm le umi) pulu lanu enaena na sasaa i luga o le laau. O le aʻa o le arborvitae e le maualuga, ua faʻalauteleina i aʻa loloto. O le vailaʻau o loʻo malulu ma malulu-malulu. Faʻafefe faʻafefe gutu e oʻo atu i -35 tikeri.

Touya Yellow Ribbon e masani ona faʻaaoga e fausia ai puipui. O nila o le vaivai, mafanafana, leo e fausia ai le talaaga mo mafaufauga fatuga a le fai togalaau.

O le a le taimi ma le auala e toto ai se gaʻo

E sili ona lelei le totoina o Thuja i le tautotogo. I le taimi o le totoina o le autumn, atonu o le a le maua e le laau se taimi e maua ai aʻa ma fetuutuunai i le avanoa i luma o le taumalulu. Filifilia se nofoaga e totō ai le Yellow Ribbon, e tatau ona e mafaufau i vaega nei:

  1. O le laau e sili ona fiafia i le eleʻele pe o sina eleele eletise ma le faʻaopoopoga o peʻa ma le oneone, e pei o loam ma le oneone.
  2. E tatau ona faʻalelei le tatau o le eleele. O le aʻa e mafai ona mate i le i ai o le vai palapala.
  3. E tusa ai ma le malamalama, e sili atu le malu puipuia mo laupapa. Pe a totoina i se ata lafoia, o le auro auro o le nila ma le tele o mea e leiloa. O le susulu o le la e ono mafai ai ona mu.
  4. Thuja tali lelei ile tusi.

O le totōina o se togavao o le a le faigata e tusa lava pe leai ni faʻatau togalaau. O laasaga autu nei:

  1. O loʻo matou sauniuni se lua e faʻalelei ai. O le tele e tatau ona tusa ma le tasi ma le afa taimi sili atu nai lo le paluga o le fatu. I le pito i lalo o le lua tatou te faatumuina ai eleele lelei e fefiloi ma sina vaega o le faapalaga po o le pala.
  2. Matou te tuu le fatu laau i le ogatotonu o le lua. Tatou te tuu le ū o le ua i luga o le maualuga. Matou te faʻaeteeteina lelei aʻa.
  3. Matou te faʻatumu le pu i se paluga lelei o le palapala ma le faapalaga, faaopoopo le nitroammophoska (500 g i le laau).
  4. Matou te faʻatusatusa le lalolagi faʻataʻamilo i le laau.
  5. Tele suavai le fatu.
  6. Faʻamalie le 'olo poloka i se laulau o le 5-7 cm. Peʻa, compost poʻo paʻu pine e mafai ona faʻaaoga e pei o mulch.

Pe a teuteuina se pa puipui, e mafai ona totoina le lapisi Yellow Ribbon i le tasi pe lua laina. Faatasi ai ma se polokalame e tasi-laina, o le mamao i le va o laau toto e 50 cm, faatasi ai ma se laina lua-laina -70 cm.

Thuja mataʻituina uiga

Thuja, e pei o soʻo se laau toto, e manaʻomia le tausiga masani. A le o lena, o le a le toe i ai lona malamalama ma uiga, o le a amata ona le manava. O le numera tele o cones o le a faia i luga o le laau, lea o le a afaina tele ai le matagofie o le laau.

E tatau ona tausia le mama o le poloka laau, ma vevela vao i le taimi.

E le faatagaina le totōina o vao mutia i autafa o le ogalaau.

O le taimi muamua pe a uma ona totō, e manaʻomia e thuja faʻavaiaso vaiaso. Norm - se pakete vai i luga o le faʻatoʻaga. Afai e vevela le tau, faʻaleleia le suavai: tasi ma le afa i le lua pakete i le fatuina faalua i le vaiaso.

Faʻamamaina faʻaleleia talafeagai mo tagata totō matutua, aʻo faʻavave e le thuja le tele o le susu. Totogi tali mo le faʻasusu. I aso vevela, e mafai ona faia lenei faiga i aso uma. A uma ona faʻasusu, e fautuaina e tatala le pitonuʻu poloka papaʻu.

Fafagaina o togavao e manaʻomia faʻalelei. I le amataga o le tautotogo, e tusa lava pe leʻi liua atoa le kiona, e mafai ona e fafagaina i le nitroamophos (30 g i le sq.). O le faʻafefeina o le laau e mafua ai le tupu tele vave, o le mea lea, o le leai o se mea teuteu

O le seleselega a Thuja e faia i le tautotogo. E aofia ai le aveeseina o lau mamago, ma, pe a talafeagai ai, o le faʻapipiʻiina o le pa ma le pale.

Pe a teuteuina se laau, e fautuaina e aveese le silia ma le tolu o le fana.

O le thuja matua o le malulu. O laau talavou e fautuaina ina ia afifiina i se ie malamalama po o se afifi lamolemole ma puipuia ai le laau mai le taumalulu vevela ma le sun totogo. Ina ia taofia le malepe o laʻau paʻu i taimi o le mamafa o le kiona, e fautuaina e toso faatasi ma maea mo le taumalulu.

Faʻatasi ai ma le tulaʻi saʻo ma le itiiti o le tausiga, o le thuja Yellow Ribbon e mafai ona faʻamalieina ona tagata mo le silia i le sefulu ma le lua tausaga.