Laʻau

Dihondra

Talu ai nei lava, na taʻua ai se laʻau matagofie o le ampel laʻau dichondra fetolofi po o le siliva (Dichondra argentea, Dichondra repens).

O le taimi muamua na vaaia ai o ia e se fuainumera tele o faifaatoaga fugalaau i le Faʻaaliga Faʻavaomalo "Flowers 2004". Ona maua lea e lenei laau se pine siliva. O lenei laau, lea e tusa ma le 10 ituaiga, e fesootai ma le aiga o fusifusia. I totonu o le vao, e mafai ona maua i vaomatua ma vaomatua, e pei foi o swampps i Ausetalia, East Asia ma Amerika.

O lenei laau ampel e le faʻapitoa ma e le faʻaleagaina i le tausiga. O le dichondra e fai silati manifinifi, o le umi e mafai ona oʻo i le 2 mita (ma i nofoaga e toʻafilemu ma se vaitau umi o le tau vevela e ola i le 6 mita). O nei aʻa, ia e tele lau lanu lanumeamata poʻo le siliva, e mafai ona salalau i luga o le fogaeleele pe tautau i lalo o le pito o le ulo. O ona fugalaau e le o faʻatusa mai ai soʻo se mea taua.

O lenei fugalaau na lauiloa o se tasi o laau aupito sili ona teuteu ma le faʻaaogaina e mafai ona teuteuina ato faʻaputu poʻo fagu fugalaau. E lauiloa i matai o le phytodesign, ona o ona laʻau e le masani ai o loʻo avea ma nofoaga sili ona lelei mo isi laau totō.

I le taumalulu foi faatasi ai ma le fesoasoani a le dichondra o se mea moni le faatupuina o le afaina, o se vaitafe tafe po o se vaituloto. Paʻu lala, paʻi i luga o le eleele, maua aʻa. Ona tupu lea o lenei fugalaau e pei o se mea e maua ai le eleele.

O lenei laau e foliga matagofie i totonu o le togalaau i lalo o le paolo o laau ma isi nofoaga paolo lea e le tupu ai vao mutia. Dichondra e masani ona lūlūina i totonu o le lotoā, i le mea e tupu ai i le va o paʻu ala savali.

Mo le ola i le fale, e masani ona faʻaaogaina 2 ituaiga o lenei laau, e aofia ai:

"Paʻu Silver" (Silver Falls)

O laulaau e valiina le siliva, ma o le laʻau e umi lava.

Emerald Falls (Emerald Falls)

O lanu lanumeamata ei ai foliga lapopoa, ma o lenei mea totino o loʻo i ai se lala faʻala.

O tausiga a Dichondra i le fale

Malamalama

Dichondra ma laulaʻau lanumeamata e mafai ona ola lelei i nofoaga lanu ma i totonu o paʻu. Ma i totonu o le paolo o lona tuputupu ae laulaʻau lapopoa. O se laau e iai laʻau siliva e sili ona fiafia i nofoaga la, ae e lagona lelei i se paolo malu.

Tulaga o le vevela

Mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe, o se fugalaau e manaʻomia se vevela i le laina mai le 18 i le 25 tikeri. Mo dichondra, e le manaʻomia mo le vevela e itiiti ifo ma le 10 tikeri.

Totogi

E mafai ona tupu i soʻo se mea susu. Ae i le taimi lava e tasi, e aoga le mafaufau o le maualuga o le faʻamafanafana o le laau e sili atu lona lagona. Lelei mo humidifications mai se pulumu.

E faʻafefea vai

Talu ai i totonu o le vaomatua o lenei laau e sili ona fiafia i nofoaga malulu, e tatau ona faʻafefeteina lelei. Ae ui i lea, o lenei mea e manaʻomia ai se alavai lelei i totonu o le ulo. Na maitauina e faapea, ina ua tupu ae e pei o se eleele, na maliu ai dichondra i nofoaga na matauina ai le vai. Ae o loʻo ia te ia le teteʻe i le faʻamamaina mai se coma. E foliga mai, o le sili atu o le susu e mafua ai le faaleagaina pe a tuʻufaʻatasia ma ni po malulu lelei.

Laʻei pito sili

O le laʻei pito i luga e faʻatatau 2 taimi i le masina ao faagasolo le vaitau o le tuputupu ae faʻateleina faatasi ai ma fomaʻi masani. I le taimi o le taumalulu i totonu o le falemaʻi e le tatau ona faʻaogaina i le palapala.

Teuteu

Ina ia mafai ona sili atu le mamafa o le pale, e manaʻomia e le laau le teuteuina o le tino. I le taimi o le fesiitaiga o le dichondra mo le vaitau taumalulu i le potu, e tatau ona vavae ese laʻau tele.

O le lalolagi

E leai ni manaoga faapitoa ile palapala. Na o le acidity e tatau ona pH 6.6-8.

Faʻatauga auala

Mo le faʻalauteleina, faʻapipiʻi fatu ma fatu e faʻaaogaina. O le totoina o fatu na faatauina mai ia Ianuari po o Fepuari i totonu o se atigipusa, lea e ufiufiina i le tioata. E tuʻuina i le vevela (22-24 tikeri), ma latou te tausia foi le maualuga o le suamalie. A maeʻa le 7 aso, o le a aliaʻe mai ni matomato lanumeamata (e tusa lava po o ituaiga). O nei laau totō e faʻaalia i le faʻatupulaʻia o le tuputupu ae. O le mea lea, latou te mauaina se foliga sili atu pe itiiti ifo foi i le 3-3.5 masina.

E sili atu ona faigofie le faʻalauteleina o sea laau faʻatasi ai ma ni mea e selesele ai. O totoe na totoe i le maeʻaina o aʻa i totonu o le kiona. E fautuaina foi le faasalalauina o le paranesi tuputupu ae i luga o le vaega o le susu ma solo i le tele o nofoaga. A maea ona maua aʻa i nei nofoaga, e vaevaeina le pu. Mo le manuia o aʻafiaga, e tatau ai ona faʻamautu pea le maualuga o le vevela (22-24 tikeri).

Afai e manaʻomia, ua fautuaina le tagata matua dichondra e vavae ese ma faʻafeiloaʻi i le fale mo le taumalulu. Tuputupu ae i le taimi lenei, o le a le mafai. I le amataga o le tautotogo, o fualaau talavou e tupu mai i totonu o le laau, ia e lelei mo mea e 'oti, mo se faataitaiga, pe afai e te manaʻo e totoina se fugalaau i totonu o se ato tautau poʻo se ipu.

Pests ma faʻamaʻi

Tetee atu i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.