Laʻau

Hedera - ivy interior: o mea e le tupu ai isi

E masani ona taatele i totonu o fale apitagalu le eletise poʻo le ivy i totonu. E masani lava ona tupu aʻe e pei o se laau vavala, faʻapipiʻiina i totonu o fagu fugalaau pe faʻaaogaina fugalaau maualuga. O lenei mea e le lelei le togalaau e mafai ona tatalia ai ni lamala pa'ū, maualalo o le vevela (pe a ma le 10 ° C) ma le leai o se malamalama (e lagona e le hedera le tele o faʻamalama i matu). Ivy i totonu, faʻaauau i luga o se vao, ua vave ona tupu. Tuuina atu lenei meatotino, e masani ona faʻaaogaina le fale mo potu faʻapitoa mo fale e teu ai fanua, nofoaga faʻatau, ma avea foi o se pusa mo potu e nonofo ai le ola.

Cedar (Cedar), poʻo Ivy. © ume-y

Ivy (Cedar) - o se ituaiga o laau o le aiga Araliaceae, e aofia ai le tusa ma le 17 ituaiga.

I totonu o togalaau teuteu ma avea o se totoga fale, e masani lava ona tupu Ivy, poʻo Ivy e alu aʻe (Helira helix) O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga ma ituaiga o levy masani, e aofia ai mea faʻatauvaʻa ma mamanu manino ma veins.

O ituaiga meaola lanu meamata e itiiti le manaomia o le malamalama, o laau toto ua teuteuina e manaomia se malamalama sili atu. Faʻalagolago i le ituaiga o meaola, e ono iai se mamanu maamora, faʻamaʻi samasama susulu, vevela vevela, se paepae paʻepaʻe faataamilo.

Cedar (Cedar), poʻo Ivy. © Serres Fortier

Ivy tausiga i le fale

Ivy i totonu o loʻo ola i totonu o ipu faʻavave. E le manaʻomia ai le suamalie ma le moli o le palapala, ma o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu aʻe ola e tatau ona vaeluaina. E fiafia Hedera i le malulu ma le malulu. O le vevela vevela e le lelei ona togafitia e le laau, peitaʻi, e ala i le tuʻuina o se fagu fugalaau i tua o le potu, oe puipuia le laau mai le tele o le la, vevela ma vevela le ea i le taumalulu.

O le soona inu malosi i le laau e le gata e le tatau ai, ae e afaina foi. O le faʻaleleia o suavai e faʻaleagaina aʻa. E mafai ona e suia le faʻamalosi i le faʻapipiʻiina soo. E sili atu le suavai le laau mai lalo e ala i le tuʻuina o le fagu i totonu o se fagu vai: o le o ia lava o le a aoina le aofaiga talafeagai o le susu, ma o le tele o vai e faʻafefe i totonu o le fata.

Cedar (Cedar), poʻo Ivy. © rrei320

Faʻafouina o le ivy i totonu

Ivy i totonu o loʻo faʻaleleia e ala i apical cuttings, e aʻafia i le vai. A maea le fausiaina o laulaau fou, ona totoina lea o aʻa i se nofoaga tumau. Mo le mauaina o se lala vao, e tele ni meaʻai laiti e tuu i totonu o le ipu e tasi. O le taimi muamua lava e mafai ona vavaeina ai, ae le mafai ona tupu le umi. Faafetai i lenei teuteuga, o le a foliga foliga mai o le laau e foliga foliga tutusa, tausia o foliga lanu.

Cedar (Cedar), poʻo Ivy. © nociveglia

Maʻi ma meaʻai

E masani lava e le mafai e le Hedera ona afaina i faʻamaʻi, ma tumau ai i le osofaia o meaola faalafua. Pe a oʻo mai se apogaleveleve, ua lava lea e faʻaleleia ai le malulu o le ea ma faʻamamā ai lau o loʻo aʻafia. Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma, e mafai ona togafitia le laau i le siʻosiʻiki o kekiki, o se teuteu o le aniani sipuni. I se tulaga e le masani ai, o le ivy i totonu e aafia i aphids. I lenei tulaga, e mafai ona e togafitia le laau i se vailaau matagofie, pe a uma ona fufuluina laulaau i vai manino. I le tulaga o togavao, e togafitia le togafitiga ma iniseti. O auala masani o le tagofiaina o lenei meaola e masani ona le aoga.

O fua o le ivy i totonu, e tusa lava po o le a le eseesega, o mea oona, ae i totonu o le fale e le fuga mai le tagata o le vao ma e le fua mai.