O le togalaau

Ua iloa e tagata o le mafanafana le auala e ola ai se apu mai se fatu

I luga o togafiti a le aiga ma togalaau i Rusia, o le apu o le laau sili ona taatele. Faafetai i le au faifaatoaga, i le itu i matu ma le sone o le steppe, i le taimi nei e mafai ona e maua ni mea totino lelei e ala i le faataatiaina o se togalaau i luga o le faavae o ituaiga eseese.

O le totoina o fatu, lea e ofoina atu e tausimai, ua avea ma auala autu mo le totoina o laau. Ma e toatele e le mafaufau i se avanoa faapena, pe faapefea ona totoina se apu mai se fatu. Ae o le auala tonu lea na mafua ai le faʻaleleia o le faʻaalia o se ituaiga o ituaiga o laau eseese ma ituaiga o laau o loʻo ola i le taimi nei e ala mai i le filifilia o tagata ma taʻitaʻi. I le taimi lava e tasi, o fualaau e maua mai i fatu e le gata o se mea faigaluega mo le aufaifaʻatoʻaga, ae o fatu laau lelei foi, o loʻo faʻaalia e se uumi umi, faigata o le taumalulu ma le tumau.

Ina ia totoina se apu mai se fatu i le fale, e tatau ona e filifili mea talafeagai e te totoina ma maua ai le onosai, aua o le muamua ovary i luga o se laau e faatoa mafai ona aliali mai pe a maeʻa le 5-10 tausaga.

E faapefea ona saunia fatu e totoina ai le apu

Talu ai o le fatuina e maua mai i se fatu e le o iai ni foliga o se ituaiga "matua", e sili atu le lelei o le 'aina o fatu mai le Antonovka, Korichnaya, le Grushovka Moskovskaya, Pepin saffron, Saina po o vao vaovao vao mo le totoina. I lenei tulaga, o le atinaʻeina o laau e le fua mai ai ni fua o se tofo lelei, ae o le a na o le malosi ma le malosi.

A o lei toto fatu na aumai mai se apu:

  • ia aveese le inhibitor e taofia ai le siama o le inhibitor ua fufulu i le vai mafanafana;
  • susu mo aso e tolu, masani ona fufulu ponaivi ma suia le vai;
  • i le aso lona tolu, o se tuputupu aʻe e faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, sodium humate poʻo le Epin, ua faaopoopo i le vai.

I le taimi e faʻaalu ai i se siosiomaga malu, o le a fuga fatu. I le amataina o le taumalulu, e faʻamalosi ai fatu ma faʻapupulaina aʻa i le taimi saʻo, o le totoina o mea e faʻafefeteina i sawdust, moa ma le sphagnum poʻo le oneone ua faʻafefiloi ma le paʻu ua gaosia, gaʻo lelei, ufiufiina i se ata vali ma faʻamalosi, lafoina mo le 90-100 aso i le malulu.

I le fale, e mafai ona teuina fatu fatu i le vevela o le +4 oC i totonu o le pusaaisa, siakiina e le aunoa le maualuga o le susu, soifua manuia ma le tikeri o le totoina o laau.

Metotia e lulu ai le apu mai fatu i le fale

O nisi o fai togalaau, pe a fai le sauniuniga amata ma le faʻamalosi, faʻapipiʻi i le auala tuai, pe a fufuluina ma totō fatu mai le paranesi, ma na totoina i le palapala. I le taimi o le tautoulu ma masina o le taumalulu, o le fatu e faʻapupulaina, fuga ma faʻamalosi, ma i le tautotogo e maua ai fua lelei. O le mea taua e amata mai i le taimi o le totoina o fatu i totonu o le eleele ma le amataga o le tau malulu malulu e tatau ona le itiiti ifo i le 21 aso, ma le galo, ao lei tupuina le apu mai le fatu, o le a na ona faateleina le numera o fualaau.

I fale tausimai, e maua mai ai ni faʻamau, o fatu e gase, faʻamafaʻi e tusa ai ma le auala muamua, ona totoina lea i le tautotogo. O le mea lea, i le fesili: "O le a le taimi sili e totō ai le apu i le tautotogo po o le autumn?", I itu uma e lua e mafai ona tuʻuina mai se tali lelei. O le eleele mo le lulu i le eleele poo totonu o pusa mo le galueaina o fale ua faʻamaoaigaina i mea faʻaopopo minerale. Mo le 10 kilokalama o le faʻafefiloi o eleele faʻatoʻaga, eleele eleʻele ma peat faaopoopo:

  • 30 g o le superphosphate;
  • 200 kalama o le fafie, vaʻaiga mafiafia;
  • 20 kalama o le potassium sulfate.

O fatu Apple ua toto i le eleele i le loloto o le 15 mm, ae o le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo i le 20 mm, ma i le va o laina taʻitasi - 15-20 cm.

A maeʻa ona totōina, e tele le vai e faʻamaʻaina ai le fanua poʻo atigi pusa, faʻaeteete e aua nei faʻapalapala le eleele i luga o fatu e lata i luga.

Pe a mafaufau le tagata fai togalaau pe faapefea ona totoina le apu, e taua le aveeseina o mea e faaali ai faailoga mai le fuainumera o totogo mai fafo. vaʻai vao. E mafai ona e iloa se mea leaga mai se laau totō e ala i laititi, lanu lanu lanu ma le faʻaogaina o moa felafolafoaʻi i luga o le ala. Varietal apple trees e leai ni laau talatala, ma o laulaau e lapopoa, e masani lava ona tupuga mai, ma le lau o le laʻau felafolafoaʻi.

E faʻafefea ona fafagaina le apu i le taumafanafana ma foliga o le tausiga o fatu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o fatu o le apu o loʻo ola lelei, o lea e manaʻomia ai e le fai togalaau le tausia lelei o le totoina o laau.

O le a le mea e fafagaina e le apu i le taumafanafana? Afai i le taimi o le totoina o fugalaʻau faʻamalosi malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, fuga manu po o manulele, e mafai ona susunuina ai ni mea matala ma avea ma puna o siama siama o tipu, e le faʻaaogaina, ona oʻo lea i le taumafanafana e manaʻomia le faʻamaʻiina o meaʻai. Ae i le tausaga muamua o le tuputupu aʻe, e sili atu le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o le meaʻai, suia i le faʻamamaina o le suamalie po o isi mea faʻalaumalie e saogalemu mo laau laiti.

E pei o le laau apu matutua, ia Aokuso o le totoina o le phosphorus-potassium fertilizing, e fuafua i le sili atu ona lelei o le tipi ma taofi le atinaeina o le lanu lanumeamata. I le sikuea sikuea o le a e manaʻomia: 15-20 grams o le potassium chloride ma faalua pe sili atu superphosphate. Laei pito i luga e faʻaaoga i le taimi o le tatalaina o le palapala. O fugalaʻau o loʻo faʻafefeteina ile palapala ma ua tele le suavai. O le faʻamauina mo fualaau e tutusa lava le taua e pei o laʻei pito i luga. E ui lava o le apu na tupu mai i se fatu e le o se aʻa malosi, o vai e faamamaina pe a mavae le 7-10 aso, ia mautinoa o le a le faia se paluga eleʻele.

Afai e faʻaaogaina le totoina o fatu e fai ma faʻatauga, ia Oketopa ua faʻataʻaina le laau, o le laʻau uma o totoe ua aveeseina ma ua vavae le aʻa autu i se mamao e 20 cm mai le ua. O lenei fuataga o le a faʻatagaina ai le faʻavaeina o laʻau faʻauluʻu lanu ma faʻapipiʻi le tupu aʻe o le fatuina lava ia. Seʻi oʻo i le tautotogo, pe a faia le tui, o le fatu fatu ma se ufiufi ufiufi e mafai ona teuina i totonu o le maʻeleʻele malulu.

E faapefea ona toto i le eleele ma totoina se apu mai se fatu?

E totōina le apu laʻitiiti i se nofoaga tumau i le tautotogo po o le autumn, pe a uma ona filifilia se mea e susulu lelei, nofoaga matutu mo se ogalaau tele ma se aʻa malosi.

O le totoina o se fatu ma tausia i le tausaga muamua ina ua uma le totoina e le ese mai na mea na tutupu e faia i le laau masani o le laau toto. Toe foʻi i le fesili o le taimi e totō ai le apu i le tautotogo poʻo le autumn, e tatau ona maitau:

  • afai o se apu mai se fatu e ola i le fale, o le vaitaimi mai ia Aperila e oo ia Me po o le amataga o le autumn o le a avea ma taimi lelei mo le toe totoina i le eleele;
  • fualaau aina, na ola muamua i le eleele tatala, ua totoina i se nofoaga tumau mai le tautotogo seia oo i le faaiuga o Oketopa.

I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina o laau totō e ola i totonu o potu e manaʻomia le toe faʻapipiʻi i totonu o pusa telelava ao latou tutupu, ma faʻafeinu i lenei mataupu e sili atu ona faia. Afai o le apu, aemaise lava le tausaga muamua o le ola, pauu atu i le eleele avanoa, latou te matua agavaivai ma masani ona afaina i meaola faalafua ma faamaʻi. O fualaau laiti o se manufeʻai fiafia mo manu. O le mea lea, o le fua o le fua o le lumanaʻi poʻo le rootstock i le popofou o tausaga e tatau ona maua ai le puipuiga puipuia mai nei fili ma mai le malulu.