Meaai

O le seleseleina o lau vine mo dolma: masima, piko, goto

O le Dolma o se mea masani e masani ai meaʻai e kukaina e pei o laʻau tilati masani, na o laʻau vine e fai ma afifi. O le seleseleina o lau vine mo dolma e le galue ma ei ai ni gaosiga o gaosiga. O nei mea e aofia ai le faʻafefeina, teu, leisa ma le teuina i le fugalaau. Soo se auala e teu ai afifi o le lumanai e fesoasoani i le faʻasaoina o meaʻai, na o le tofo e iloga. O le mea autu o le matauina o laʻasaga uma o le taina. I lalo ifo o le ae maua ai faʻamatalaga eseese o le seleseleina o lau vine mo le taumalulu mo dolma, ma o le fua e faʻaaoga e mo oe e te filifilia.

O lau o vine ua lauiloa o se meaʻai i ipu kuka i East. Faatasi ai ma i tatou, ua amata ona ia mauaina lona lauiloa. Ma e le o se mea le aoga, aua o le laupepa o loʻo faʻaogaina atoa ma elemene aoga, e le gata i lea o loʻo i ai se fiafiaga mulimuli. O fualaau aina suamalie e maua mai i nei togalaau e faamamaina ai le tiga i veins varicose, faamama le fulafula, ma faaleleia le tafe toto. I le avea ai o se vailaʻau, o laʻau e mafai ona faʻamalolo manuʻa ma taofi ai le toto toto. O lenei meaalofa o le natura e aofia ai le tele o vitamini A, B, C ma minerale - iron, calcium, manganese, magnesium. O lisi lisi lelei e tatau ona faʻasaoina e ala i le tapunia i fagu mo le faʻaaoga atili. O le faʻasaoina o lau vine mo dolma o le faʻasaoina sili lea mo le umi. O loʻo i totonu o se ipu ma le igoa matagofie "Dolma" e faʻaaogaina ai nei lau lanu meamata.

Lafoaia fualaau aina

Toeitiiti lava o fualaau faisua ma fualaau aina e tuʻufaʻatasia lelei i le faiga o le malulu. O lenei metotia e manaʻomia ai se vaisaisaisa lelei. Mo i latou e fia iloa pe faʻapefea ona togiina lau vine mo dolma, o laasaga faigofie o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Laasaga faʻafefe:

  1. Tipi laulaau e aunoa ma se vavae. Fufulu le pito i luga o se ie susű.
  2. Gagau le tasi i luga o se tasi o fasi pepa e 10 ma piilima mau i totonu o se pu. Mo le puipuia o le pepa mai le talepe, e tatau ona faʻamautu i le pipiʻi ata, afifi laulaʻau. Gagau i se pusa cellophane ma auina atu i le pusaaisa.
  3. Aʻo leʻi kukaina, sasaa i luga o laʻau 'aisa ma le vai vevela ma amata ona kuka.

O laʻau e le tatau ona fufulu aʻo leʻi faʻamaisa, pei o isi mataua o le a liua i le aisa ma faʻalavelaveina le faʻagasologa o le teuina.

Sauniuniga ma le teuina o lau vine mamago

O le seleseleina o lau vine mo dolma e ala i le faʻamagoina, e le sili atu ona mamafa nai lo le malolo. O le taofiga lea e mafai ai e oe ona faʻasaoina mea aoga uma i totonu o le laau ma lona manogi e le mafaamatalaina.

Filifiliga 1:

  1. Fufulu ma faʻamago lau o vine.
  2. Ina ia teuina laulaau, o le ae manaʻomia ni fagu vailaau masani. Sterilize glass containers.
  3. Tuu ni fasi laʻau se 10 i le pito i lalo, ia sasaa lemu i le masima. Fai le isi mea e sosoo ai ma le masima. Ma e oʻo lava i le pito i luga. Ona faʻamalosi le tapuni.
  4. Ua saunia le mea faigaluega!

Filifiliga 2:

  1. Faamama le pefu mai lau tipi, malogo ma faatulaga i le faaputuina o le tasi i le tasi.
  2. Fafasi i le masima ma afifi i tubules. Mo le faʻataʻitaʻiga o le ae manaʻomia ni fagu paʻu ma mamago i totonu. Tuu mea e afaina ai i totonu o se fagu e ala i se ua vaivai. Faatumu le pusa paʻu i le pito i luga ma faʻamalosi le tapuni.
  3. Teuina i se nofoaga malulu.

Filifili fualaau vine

E le o tagata uma e iloa lelei pe faapefea ona pikiina lau o vine mo dolma. O lenei metotia e aofia ai le teuina o mea faʻataʻitaʻi mo dolma i ipu tioata ua tumu i le sami. O se faagasologa uumi atu nai lo le faʻafefe, ae o le taunuuga e sili atu. Lea, tumu i le suamalie, ia sili atu le manogi ma piquant.

Tulaga o le teuina:

  1. Paʻu mama vine i fasi pepa e 10 ma afifi vaega taʻitasi i totonu o se pu.
  2. Tuu laupepa i totonu o fagu ma sasaa vai inu. Alu mo le 5 minute, ona faʻafefe lea o le vai.
  3. Saunia le 1 lita o le sami faapaleʻele, lea e aofia ai le 2 tbsp. punetini o le vineka ma le tasi le kulimi. punetini o suka ma masima. Suauu seia oʻo ina solo le totoʻa tele.
  4. Sasaa le marinade i totonu o fagu o mea e masani ai ma vave ona tapuni le tin lids.

Afai e fuga le pulu o laulaau, e sili atu le lelei ona toe faaleleia i se nifo ma ni filo.

Faʻamamaina o lau o vine

O i latou e le fiafia i le tofo suamalie o le faʻasaoina o le a latou suʻeina se fua i le auala e fai ai vine mama mo dolma. Lalaga i lenei auala ua teuina i ipu tioata i le suka. O le mea lea, ao leʻi amataina le galuega, faʻamalositino tioata tioata. E lua ni filifiliga mo le salting, tasi i lalo o le ufiufi, o le isi e aofia ai le teuina i taimi uumi i lalo o se uʻamea uʻamea.

Filifiliga 1:

  1. Laʻau mama o loʻo gaugau i se pu, taʻitoʻatasi pe i se vaega o nisi.
  2. Pusa tioata tioata ma laʻau uʻamea.
  3. Saunia se vaimasi e aofia ai le 100 kalama o le masima i le 1 lita o le vai. Liligi fufulu meaʻai i totonu o se mea faʻafefe ma tapuni ato i pulou nailo. Tuu i totonu o le pulou poo le pusaaisa.
  4. Aʻo le i saunia se isi mea o nei laulaau, o le a manaʻomia ona faʻamalulu i le vai mama.

Faatasi ai ma lenei metotia o le teuina, o laulaau e leiloa ai meatotino aoga, ae o le manogi e le suia.

Filifiliga 2:

  1. O fualaau suamalie ua faʻamaʻaina i totonu o fagu ma tuʻu i totonu o fagu i luga.
  2. Sasaa vai inu i totonu o fagu ma mea e faʻaaoga ma tuʻu ai mo le 5 minute. E faalua ona faia le taualumaga.
  3. Saunia se suauu 3 tbsp. punetini o masima ma le 1 lita o le vai. Liligi i latou apa ma faʻamalosi i puʻu uʻamea.
  4. O le faʻafefe o laʻau vine mo dolma ua saunia. A mavae le masina, o le a talafeagai lau laʻau ma se atigi fagu, e le manaʻomia ona faʻafefiloi.

O le 1 lita le fagu e aofia ai le 70 paʻu uʻamea e se pu.

Faʻasaoina o laulaʻau vine i le sua suamati

O i latou e faʻavaivaia i fualaau mo le faʻasaoina o laʻau vaivai mai lea tausaga i lea tausaga ua valaʻaulia e teuina i totonu o se tamato. O le seleseleina o lau vine mo dolma i le sua suamati e le faigata tele. Mo lea mea, e te manaʻomia ni tomati fou, o le aofaʻi e sau mai le numera o pusa ua saunia. 1 e mafai ona 1/3 o le vai pe'āfai e fusi lelei laulaʻau i totonu o le apa i luga.

Fuafuaga Faasao:

  1. E tatau ona tuu i totonu o le vai malulu, fou fou lapatai, pe a ma le itula.
  2. Papa 10 fasipepa ma taʻavale i luga o taʻavale.
  3. Tuu i totonu o se fagu i luga o tauau. Sasaa vai inu mo le 15 minute. Faʻamama le vai.
  4. O le sua o le tomati (e mafai ona sogi suamalie) ma sasaa fuʻu o laau.
  5. Vili i luga o ie puipui, liliu ma afifi i se palanikeke. Faatali mo le faamalolo atoatoa. Ona tuuina atu lea o faletupe le tulaga masani ma auina atu i le faleoloa. O laupepa ua maeʻa mo dolma pe a uma ona tatala ia apa e le manaʻomia se gaosiga faaopoopo poʻo le fufuluina, ae faʻaaogaina loa e pei o se afifi.

Tomato juice, lea na teuina ai laulaau o vine, e galue lelei e pei o se sauuga.

Ona saunia lea o Dolma mai laulaʻau vine. O se aganuʻu aganuʻu le afifiina o aano moa ma le araisa ia i latou, ae e mafai ona e alu ese mai faʻailoga masani ma taliaina i le faʻaaogaina o fualaau faisua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le dolma ma le koko o le kariota o le a matuā fiafia lava i tagata o le vaomatua. Le fiafia tele!