Fugalaau

Lilies Martagon - ituaiga, hybrids, faʻaaoga togalaau

Faatasi ai ma le tulaga ese o le eseesega, ae i le taimi lava e tasi, o ituaiga ituaiga lili eseese, ituaiga ma hybrids e patino i le vaega o Martagon ua latou mauaina le tulaga faapitoa. O nei lili e sili ona faigofie e iloa ma iloa ai. Faatasi ai ma tulaga uiga ese o marako, e mafai e se tasi ona saogalemu ma le saogalemu le tele o fugalaau, ma lapoa lapoa, ma le le mafaamatalaina le lelei. Laʻau ma vaomatua, e manaʻomia ai le leai o se tausiga, e tatau i taʻaloga kiliva se nofoaga faʻapitoa i fatuga o togalaau. O tupu aloalii nei o le vaeluagalemu o le paolo ma nofoaga vavalalata e mafai ona tupu mo le tele o tausaga.

Curly, royal, Turkish, saranka - igoa lauiloa mo lilies Martagon.

Lilies Martagon - vaomatua ma lili faapitoa

I le faʻavasegaina o lili, o se vaega ua taua Martagon (Martagon hybrids) foliga mai o le sili ona mamao. O Lilies, lea e taua i le Marchagon, na lauiloa mo la latou mea teuteu faapitoa ma uiga faapitoa. O se tasi o mea sili ona faigofie e ola aʻe ai, o nei lili e le mafai ona mitamita i ituaiga eseese, ae e taua tele mo le faʻagasologa o laufanua faʻaonapo nei.

E iai la matou lili e pei o se maketi e le o lauiloa. E ala i le lauiloa sili ona lauiloa, e faʻaaogaina uma le taamilosaga e valaʻau lili lili. O isi igoa lauiloa e lauiloa foi - Lily royal, selu, turkish lily. O le igoa faaiu na maua e le lili mo le tutusa o foliga o le fugalaau ma se pulou, o lona otootoga e faigofie ona mateina i soo se ulu tupe i le lalolagi.

O laumei Martagon o ituaiga uma ia ma ituaiga laau toto na maua mai i luga o ituaiga e lima po o lili faavae:

Curly Lilies, poʻo Martagon (Liliʻu martagon) - o se maualuga maualuga o loʻo i ai se laititi laʻitiiti i luga o laʻau e leai ni mea e lanu ma le lanu piniki poo le lanu violē, fugalaau felanulanuaʻi ma fesuisuiaʻi o paʻepaʻe papaʻe, uaina, lanu violē i le tele o faʻalauteleina o le telefoni;

Lua lili (Lilium distichum) - o le lili mita mita ma le tasi o le lala o laulaau, e sili atu le maualuga i luga o le au ma le feliuliuai o lau lapopoa ma fugalaau lanu moli ma togitogi pogisa ma peti afifi;

Lily hanson (Lilium hansonii) - o se meaola lapoa e iai ni fusi mamana o laulaau ma fugalaau fugalaau e tele ni gaʻo i fugalaau e oo i le 7 cm le lautele;

Lilly o le melloid, poo le Oatmeal (Lilium medeoloides) - o se mea maualalo, e oo atu i le 80 cm ituaiga ma fugalaau ma lanu mumu lanu mumu-lanu mumu e iʻu i le 5 cm;

Lilies of Qingdao, poʻo Tsingtauntskoy (Lilium tsingtauense) - o se meaola lapoa e oʻo atu i le 70 cm le maualuga ma le tasi o le lala o laulaau i luga o le au ma nisi fugafulu foliga, lanumumu, fugalaau fugalaau, e le pei o isi taamilo e le o pa'ū, ae tilotilo i luga.

O laumei laumei i le natura e masani lava i Eurasia. E tele naua i latou i Europa, ae o le itu i mātū ma sasaʻe o Asia o loʻo faia ai ni tulaga tulaga ese. O lenei lili ua manatu e sili ona taatele i le natura. E tele fesuiaiga laau toto, suia le mata, foliga ma le tele o laulaau, lanu o lanu, e fuafua i eseesega o uiga o le palapala. O faʻatoʻaga uma o togalaau faʻaonaponei o laau totō lea e filifilia ai lenei faʻaogaina o suiga.

O laumei laumei i le natura e masani lava i Eurasia.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

O Martagon ua taʻua o lili sili ona faigofie ona iloa mo se mafuaaga. O le mea lenei o se laau totō faʻasolosolo i lalo ole germination, tele tele, ovate-pine, scaly bulbs. O Martagons e iloga ona o le i ai o faʻamau i luga o le fua. O laulaʻau ma fuālaʻau saʻo na aoina i totonu o tagata e fai ai le lily. O le maualuga, malosi, magogo e le foliga na o na o le faʻaoga tasi, o le liliu atu i tagata uma o loʻo auai i totonu o vasega o togalaau.

O le maualuga o laau mai le vasega o le maketi i le fua faatatau e mai le 70 i le 150 cm O laulaau o loʻo i luga o ni vaʻaiga mamafa ma ni mea masani, poʻo se faʻalauteleina, o le mea faʻasalalau, ma se vaega faʻateleina, vevela umi ma o nisi taimi e iai se moli, o le uiga o pine.

O le fuga o le lili Martagon e le manaia i le telē o se fugalaau e tasi, ae i le tulaga o le tele o le lanu e maua mai i isi lili. Eseesega, o laʻau ma ituaiga o maragons na avea ma lauiloa mo tamai fugalaau ma ni laumei lamolemole.

O le foliga o fugalaau ma "pulu" pamu na oso i luga ma paʻu ai pedicels ia faamamafa atu pe fia fugalaau e fuga mai i luga o le tasi vae. O le matagofie o meaola laiti-palasi, o nisi taimi e aofia ai le 30-50 fugalaau, foliga matagofie ma le matagofie. O le pa'ū o foliga o fugalaau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o se ao e sosolo i luga o le fatuga.

O le vaitau o le vavao o taʻavale e toetoe lava o taimi uma e pa'ū i le masina o Iuni ma e tusa ma le 3 vaiaso. O laumei manogi nei ia, o se manogi sili ona manogi, manogi, ae matagofie ma matagofie. O Martagons e faʻafeiloaia e le pata.

O le lanu lanu o lili Martagon ua manatu e sili ona taua. Faʻafefe, faʻafefete, ma le faʻaogaina o foliga, lanu o lanu i lanu piniki mumu ma lanu moli e faʻafefe ai faʻatasi ma le vai.

A maeʻa, o loʻo iai ni atigipusa o fualaau aina ma fatu mamafa.

Martagon hybride o le vaega o Marhan.

Martagon Lily "Guinea Gold".

Martagon Lily "Black Prince".

Eseesega ma liliuga o lili Martagon

E le pei o lies lanu-lanu, e le mafai ona mitamita le marsagons i se mea e sili ona mataʻutia. I le aotelega, i lalo o le igoa o faʻatoʻaga o le faʻatau, e tusa ma le selau ituaiga o lili ma vaega e tolu o hybrids ua tuufaatasia.

Faatasi ai ma Lily Curly, po o Martagon, e tolu vaega o ituaiga eseese:

  1. Hybrids Markhan (Marhan) - o le muamua poʻo le faʻasologa faʻasolopito o taʻavale, o loʻo faʻamatalaina e le tele o fugalaau faʻatau ma ituaiga lanu eseese.
  2. Paisley totoga (Paisley) - lapoa tetele e oo i le 1.5 mita le maualuga ma fugalaau fugalaau o lelala mama po o fualaau suamalie mūmū fua i tamai laʻau.
  3. Fale Faʻatuʻu Auro (Fale talitoto) - maualuga tele, e oo atu i le 2 m ituaiga e iai le tele o meaʻai, lea e oʻo atu i le 30 fugalaau eseese lanu eseese e fuga mai i le vaitau ma toetoe lava o se eseesega o lanu i fafo atu o petals ma buds.

I totonu o ituaiga o Lily Curly, ma hybrids o isi laumei o le Marchagon, o ituaiga ma igoa masani ile fale e masani ona taatele. Ae o pulupulu ua faaulufaleina mai e tele atu le onosai nai lo ituaiga o lili mai sisifo mai isi vaega.

Faatasi ai ma ituaiga o lili, e masani lava ona na o le lanu e masani ona faia ai le taamilo: i mea uma lava, e aofia ai le ituaiga ma le lanu o laulaau, e foliga tutusa lelei le maota.

O ituaiga sili ona faʻatuatuaina o le taufaʻailogaina e saʻo le tulaga:

  • vasega Lunar faatasi ai ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe-mumu-meloni, e susulu atu i luga o le pito i lalo o petals;
  • uliuli mafiafia, faatasi ai ma vavae pele ma le tele o lanu lili Trickle;
  • lili kulimi faatasi ai ma ni mea lapoa ma lapisi eseese White nights;
  • lanu samasama eseese ma lanu fua Yolk;
  • e le mafaamatalaina ituaiga eseese Peti laʻitiiti faatasi ai ma petals e faapipii i luga o le paʻu ma le matagofie o lanu o le lanu o le lanu, o loo vaseina i se paʻu lanu viole ma vavalalata le lanu violē ma lanu enaena;
  • uiga eseese Lilith faatasi ai ma se paʻu lanu uliuli o le fugalaau-peleni, o se vevela e fufulu ese le laina o lemoni i tafatafa o le pito o le petals, lapoʻa ma le pogisa, nai lo o moli;
  • piliki moli fua Sikauti;
  • toetoe lava uliuli, vali lanumeamata uliuli "Prince Black";
  • apricot orange, piniki i tumutumu marchagon "Mrs. R.O. Backhouse";
  • lanu piniki, ma le lanu moli lanu auro "Lilac";
  • lanu violē, mea lilo, vevevet grade o le maketi "Claude Shride";
  • uʻamea uliuli, ma se uaina vine o fugalaau ma lanu samasama samasama "Mahogany Bells";
  • lanu enaena-paauli, pouliuli, ma ituaiga eseese o le vao "Taeao o Manitoba";
  • suia le lanu mai lanu samasama-lanu mumu i fugalaau lanumoana mumu vevevet "Redman";
  • moli-apricot, faatasi ai ma le matagofie ma le matagofie o lapisi ma specks, ituaiga tele-fugalaau e toetoe lava a faasaʻoina petals "Oona Guinea";
  • "Loto o le Fafine" - o se ituaiga apricot-fawn agamalu ma se tafaoga ata o lanu moli;
  • vasega "Uluaʻi Bird" faatasi ai ma se tala tulaga ese o lanu piniki-paʻu-paʻu i luga o fugalaau e mou ese mai le lanu piniki-lanu moli i le lanu paʻu;
  • sosoʻo lanu piniki "Matagofie Lanu";
  • ogaoga tele e fausia ai se ituaiga paʻu-fugalaau "Medallion Bronze";
  • laititi sikoa "Pink Taurade", faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o gaʻo, lea e faʻamalosia ai le fesuiaiga mai le moli mālūlū mūmū i le pito i luga o lanu mūmū e ala i vailaau ma faʻamaʻi;
  • moli-lanu samasama, faatasi ai ma ituaiga lanu eseese "Nicotine";
  • moli suamalie ma pito i tua, moli lanumeamata lanumeamata ma uila moli lanumoana "Sini".

Martagon Lily "Mrs. R.O. Backhouse".

Martagon Lily "Lilac".

Martagon Lily "Mahogany Bells".

Martagon Hybrids i le Faatoaga Fausia

O lenei vasega o lili e ofoina atu e teuteu ai le togalaau i se laau faigata, umi, toetoe lava a leai se tausiga. Na maua lelei e Martagons le tulaga o le faigofie e tupu ai le vasega o lili vine. Ua totoina mo ni nai tausaga, ae mo le tele o tausaga. Latou te mausali, e le fefefe i tauvaga, e fetaui lelei, latou te leiloa, latou te tuputupu ae malie, latou te faʻaaluina ni nai tausaga i luga o le atinaʻeina o se sosaiete atoa.

O Martagons e masani ona taʻua o lili nuu. E matagofie i latou i togalaau o le atunuu, o tagata faatau - o se sailiga moni mo soʻo se galuega faʻatusa ma faʻataʻitaʻiga o togavao vao, togalaau e taulai atu i tausiga laiti ma nofoaga faʻapitoa, faʻapea foi ma se filifiliga lelei mo se togalaau faʻaonapo nei lea e sailia ai tali aoga ma aoga.

E faʻaaogaina le Martagons i vaega ma atumotu, i luga o paʻu ma le laufanua, i ata lafoia o fugalaau, o mea e faʻafefeteina ma faʻaititia, ua faʻafeiloaʻiina i totonu o le mamanu o tino vai ma rockeries, e faʻaaogaina e pei o fugalaau e olaola ai le pito o le togalaau ma laʻau.

O Martagons e foliga lelei e pei o se faʻapipiʻi poʻo se totoina o laau mo mea faitino laiti, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻaaogaina ma faʻamafanafana laina laina. O nei lili o le vaeluaga o masiofo. E oʻo lava i le lua-mita ituaiga e foliga e le sili atu i tua, ona o le faʻaleleia o le faʻaleleiaina o fatuga o le aʻafiaga o le faʻamafaʻailogaina o fatuga ma sili atu ona aoga "i le mafiafia o mea tutupu", o loʻo siosiomia e isi mea totō teuteu.

Paʻaga mo le Marchagon ua filifilia mai totonu o le tele o faʻailoa. Latou te agavaʻa i le faʻapipiʻiina o fetu, rogers, faʻatauvaʻaina, delphinium, aconites, talimalo, ferns, fugalaʻau, maualugalander, volzhanka, logo. I le tau o le tautotogo, o tulips, primrose ma daffodils e mafai ona faaopoopo i le tuufaatasiga.

O laumei laumei o laau lelei ia mo togalaau masani.

Tulaga Tutupulaia mo Martagon Lilies

O Martagons e fetaui lelei i moli faʻamalamalama. E foliga mai o le a faia mo le vaeluagalemu o le paolo ma nofoaga ma le malamalama, ae i le taimi lava e tasi, o lo latou tumau tumau e mafai ai e le au taamilo ona fetuunai i soo se tulaga, sei vagana ai se ata lafoia malosi.

I le la, e le pagatia laau, ae faʻaalia le alofa tele. O se nofoaga lelei mo le totoina o lenei ituaiga lili, ua manatu o se nofoaga matagofie ma le mafiafia e lata ane i laau toto ma laau afu, faatasi ai ma se malulu, malulu ma puipuia le siosiomaga.

O mea e manaomia e le eleele o lilies a le Martagon e le na o le tauagafau. O le mea moni, e pei o lili uma, o le a latou fiafia e ola i luga o se laufanua totō e lelei ona atiina ae, paleni, toto, ma faʻamalo. Ae o nei lili e mafai ona tupu ma fuga i le toetoe lava o soo se eleele, sei vagana ai ni mea malosi (e mafai lava ona fautuaina na o na laau tuai mai le numera ole hybrids).

O eleele eleele alkaline e sili ona lelei mo taʻaloga uma. O le mea taua o le faʻaleleia atili o le palapala ma totō faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻamalosi aʻo lei totoina. Faʻapipiʻiina o le eleele mo le mamafa mamafa poʻo le malamalama o ituaiga palapala, ma le suiga e suia e ala i le faʻaitiitia. I nofoaga e iai le lamatiaga o le suavai poʻo le faʻavaivai o le vai, faʻaputu vai. O laau o Varietal, aemaise lava mea fou i totonu o le vasega o sē akerise, e sili atu ona manaʻomia i luga o eleele nai lo ituaiga marsagons.

E le o se mea e le o se mea e manatu ai o manua o le ituaiga sili ona lelei o lili vine. Latou te le fiafia i le gasegase, latou te tutupu aʻa vave ma fautuaina e toto vave laau i le nofoaga e mafai ona latou nonofo ai mo le tele o tausaga.

O Martagons i itulagi ma ogaoga malulu e totoina i le amataga o le tautotogo, Setema po o le aso o Aukuso. Afai e muaʻi faatauina mai pulu, e sili atu ona totoina i latou i le eleele, ma le teuina i fafo o le palapala. I mataupu faanatinati, o le pusa fou faatoa maua e malulu ma susu i le peat ao lei totoina. Pe a faʻaleleia pe faʻavasegaina, eli atigilima e teuina foi i se mea le tumau. O le maualuga o le vevela e teu ai mai le 3 i le 6 tikeri Celsius.

O le totoina e faia e tusa ai ma tulafono faʻavae mo lili uma, ae ona o le maualuga maualuga ma tulaga faʻavae o le pulou lava ia, ua tanumia ai le au Marchagons e le oʻo i le maualuga o tolu togi, ae e 20-25 cm.

E mafai e Martagons i nisi taimi i le tausaga muamua pe a uma ona totoina ae aua le tuʻuina atu ni lau laau ma e oʻo lava i se laulaau se tasi, faʻafetaui i tulaga fou ma aʻafia le alualu i luma. O le faagasologa o le faʻaaogaina o le rhizome e amata mai i le tasi i le lua tausaga, o lea e le tatau ona e faʻamoemoeina le vave fuga mai Marchagon ao leʻi oʻo ile tolu tausaga.

O paaga sili mo lilie Martagon o ni manoa tetele - o au, ferns, astilbe, etc.

Lily Care Martagon

E mafai ona faʻatupuina lili lūlūlū ma sina tausiga itiiti. O le mea moni, afai o le sini e le o le ausia o le fugalaau sili ona mataʻina, ona mafai lea ona e faia naʻo le puleaina o vao, ae o le a faʻaalia atoatoa e le au faʻailoa lo latou matagofie pe afai e te tausia ia le itiiti ifo ma le itiiti o ni faʻapitoa i le tausaga.

O le faʻatau mo le Marchagon e na o le pau lava o le lamala e tupu i le vaitau o le fuga ma le fuga. Mo taisala e loloto, o le suavai e faia i lalo o le aʻa, ma le loloto o le galo o le palapala.

O le faʻaaogaina o lenei lili e faʻaaogaina e sili atu ai le faigofie o le tausiga ma le teenaina o le veleina masani. E pei o le mulch, peat or sawdust e le o faʻaaogaina, ae na o le faapalaga poo laʻau, faʻapipiʻi le pefu laupapa e puipuia ai le salalau o le pala. O le faʻafouina pea o le mulch mai le faapalaga o le a mafai ai ona teena le laʻei pito i luga.

Afai e le faʻaopoopoina mea faʻaleʻeleleʻaleʻa, ona fai lea mo le au maketi, lua laʻei pito i luga - i le amataga o le tautotogo ma le faʻalauteleina o le minerale ma i le maea ai o le fugafuga i fugalaʻau-potassium (50-60 g i le sikuea mita o palapala ma le 10 l).

O Lilies Martagon toetoe lava a le mafai ona maʻi. E le pei o tagata tauva, latou te faʻaalia se tetee malosi i le fusarium ma le lauulu enaena, e mafai ona oti i lalo ifo o tulaga le lelei. O meaola faalafua, e na o le lulu laumei e na o le lavea o laumei, lea e tauivi ma le aveeseina o pamu ua faaleagaina ma togafitiga puipuia o laau toto.

O se tasi o mea taua o Marchagon i luga o isi lili o lo latou malosi maualuga o le malulu. E maua mai i ituaiga o lili e mafai ona ola e oʻo lava i Siberia, e le manaʻomia e le marsagons soʻo se sauniuniga mo le taumalulu. O pine uumi o le marsagonons pe a uma le fugalaau e le tipiina, ae na o le faapuupuu i le laulaau o laulaau ma na o na la lili foi e matua mataina. O le puipuia o le fatu o le mama e faʻaleleia ai le matuia o puʻupuʻu, ma le tipiina o le fana e taofi ai.

O se tasi o mea taua o Marchagon i luga o isi lili o lo latou malosi maualuga o le malulu.

Lily propagation Martagon

O le auala autu o le faʻalauteleina o lili o le maketi e tumau pea le vavae ese o tamaʻitaʻi teine, e ui lava i totonu o le maketi ua faia i latou i se vaega itiiti ma le telegese.I nei lili, o se faailo e uiga i le matua o le pepe o le foliga mai o se laulaau e tasi latalata i le ogaumu autu. O le faʻaologa uma e le o toe eliina mo le vavae ese, ae na o le tama teine ​​e totoina lelei. Lulu foi ua faʻaleleia i le masani masani o le tuputupu ae mai sikula (ua faʻaeseese sikeri i fafo e aunoa ma le eliina o pulufana ma aʻa i le perlite poʻo le sphagnum e pei o ni mea e seleseleina).

E mafai ona e maua ni kiona ma mai fatu. E na o le tausaga lona lua e tupu ai (na o le afaina e tupu i le muamua) ma manaʻomia le tuputupu ae i le uumi, ae mafai ona latou tufatufaina atu i totonu o greenhouses poo ni moega eseese e aunoa ma ni togafiti faapitoa.

O le luluina o fatu e mafai ona faia uma i le autumn ma le tautotogo. Toto mo le tausaga muamua e puipuia mai vao leaga, e manaʻomia e ufiufi ai mea e leʻi faia. E mafai ona e ola i vaovao ma fualaau, toto i le perlite poʻo le sphagnum i lalo o le tioata poʻo le ata.

O laau e taofiofi 3 masina i le vevela o le potu, 3 masina i le 5 tikeri Celsius, ona totoina lea o pulu laiti i totonu o fagu ma pusa, ua totoina i totonu o le fagu mo le lua tausaga.