Isi

Orchid cactus epiphyllum: o le a?

Faamolemole taʻu mai pe o le a le epiphyllum cactus. Talu ai nei na ou vaai ai ia te ia i le faaaliga ma sa ou maofa lava i fugalaau matagofie. Ou te le mafaufau lava o le cactus o loo fuga mai, ma o laulaau e le masani ai.

Cactus epiphyllum o loʻo i ai se nofoaga faʻapitoa i laau toto. O le tele o faifaatoaga e fiafia e totoina lenei fugalaau faapitoa mai ituaiga uma o cacti, aua e matua saogalemu (mai le vaaiga o vao tuitui), e le gata i lea, e eseese lava i se foliga faapitoa ma le fua tele.

Vaʻai foliga

O le tele o epiffillum o se laau e sili ona manaia mai le ituaiga o vaomatua o cacti. O le tele lava o taimi, ua tupu aʻe e pei o le ampel laau ona o le lanumeamata, laʻau umi ma le paʻu, lea e vave ona tumu ai le ulo. E i ai ituaiga, o le umi o siama e oʻo atu i le 70 cm pe sili atu. E i ai le laʻau mananaia: o ni mea tino, i nisi o meaola latou te faʻamafolaina, i isi o fana, ma o nisi o loʻo i ai le laʻau.

E i ai ni pupuʻu pupuu i luga o le pito, ae e mama ma leai se leaga i le paʻi. Faatasi ai ma le matua, ua vaeluaina ai foi e le toeaina tuai, ae i le faavae o le tino ua liu ma ua ufiufi i se paʻu enaena enaena. Faatasi ai ma le lelei o le faʻamafanafanaina, o lala e fausia ai o latou lava aʻa, ma faigofie ai ona faʻaleleia le cactus.

Epifillum cactus e leai ni lau! O le mea e manatu nisi o papatusi uumi uumi o fatuga tonu ia.

I le amataga o le taumafanafana, e amata ona fuga mai fugalaau i luga o le pito o le au ma o se vaaiga sili ona ofoofogia. E faalagolago i ituaiga, o le pulupulu o le pulupulu e oʻo atu i le diamita 18 cm, ma o lo latou umi e mafai ona oʻo atu i le 40 cm. I le i ai o le palota, o le cactus e fua mai ai fua i vao tuitui. E suamalie, sogisogi e pei o pineapa ma strawberries, ma e matua suamalie lava.

Mo le matagofie o lapopoa o le lanu eseese, o le epiphyllum e masani ona taʻua o le cactus orchid, ma le mafuaʻaga o le laau - phyllocactus.

O ituaiga sili ona matagofie o epiphyllum

I totonu o le vao, e lua ituaiga e lua ituaiga o cactus o lenei ituaiga, ae i luga o latou faʻatoʻaga faavae na latou fafagaina le isi lua selau hybrids fou. E mafai ona eseese i foliga uma o le aʻa ma le fuga.

O nei ituaiga o epiphyllum foliga matagofie:

  1. Angular (anguliger). O lanu lanumeamata lanumeamata mafolafola lapoa e i ai se ata vane loloto, o lea e pei o se mamao e foliga mai e foliga mai e pei o lau lau. E umi lava, e oo atu i le 1 m, ae vaapiapi - o le maualuga e 8 cm le lautele. E fuga mai i le taumafanafana i ni lanu sinasina lanu paʻepaʻe sinasina-lanu-paʻepaʻe ma se manogi manogi.
  2. Faaulu. O se umi umi (e oʻo i le 1 m) e tupu aʻe i le foliga o se lau lauitiiti ma se pito faʻamau. Fugalaau fugalaau i le po, e mafai ona samasama, piniki pe paepae.
  3. Hooker. O se tasi o ituaiga o laau e fetogi i luga o le pulupulu e punou ifo i lalo o le mamafa o mea papaʻe.
  4. Akerman. Laʻu maualalo (oʻo atu i le 60 cm) vao, totoa tafatolu, ma vaitusi malamalama. O le tele o taimi o loʻo iai ni fugalaau ma fugalaau lanumumu, e ui lava o loʻo iai foʻi papaʻe ma samasama i totonu ia i latou.