Isi

Le faʻaaogaina o fagu palasitika mo le faʻasusu i totonu o le togalaau

E i ai loʻu fale mafanafana ma se tamai togalaau. Ae e mamao ese mai le aai, o lea o le a ou sau ai iina mo le faaiuga o le vaiaso. Talu mai le vevela vevela, e aunoa ma le faʻafeinu masani, e tele meaʻai ua mate. Na fautua mai le tuaoi e mafai ona e faʻaaogaina fagu palasitika mo le fafaga i le togalaau. Tau mai ia te au pe faapefea ona fai lenei mea i le faʻatinoga?

Faʻasalaga o le togalaau o se faʻafitauli faigata mo tagata nofo i le taumafanafana, aemaise lava mo i latou e asiasi i le fale i le faaiuga o le vaiaso. Ioe, ma i latou o loʻo nofo i le atunuʻu, ae i ai faafitauli i le faʻaauau pea o le suavai, o le fafagaina o se mea faanatinati i le taimi o le tau vevela. O le aoina o vai timu e le o se filifiliga lelei pe a le timu ma e le tele. O le faʻatauina o se faʻavaivai e manaʻomia ai le tele o tau mai tagata fai togalaau. Ona le tatau ai lea, i le taimi muamua ona tilotilo atu, o le a oo mai mea e laveai ai - fagu palasitika.

Mataupu i le autu: Faʻatauga mai pusa lakapi mo le togalaau na e faia.

Faatasi ai ma le tele o auala e faʻaaoga ai fagu palasitika mo le faʻaleleia o le vai, e tolu e sili ona faigofie ma sili ona faigofie ona faʻaopoopo ma faʻatino:

  1. Lafoaʻi mai fagu e aunoa ma le tanuina oi latou i le palapala.
  2. Faʻasuina le faʻamaʻi mai fagu na tanumia i le palapala.
  3. Faʻapipiʻiina o le faʻavaivai mai pusa palasitika.

Faʻamanuiaga o le Faʻaogaina o Pulu Laʻu

O le faʻaaogaina o fagu palasitika i totonu o le togalaau mo le faʻaleleia o le suavai o le a matua faʻaitiitia i luga o le faʻatau o mea taugata, i se faʻaopoopoga, faatasi ai ma le fesoasoani o se faiga e mafai ai ona faʻafefeteina le saite atoa, ae le na o moega taʻitasi. O le lelei o le "fagu" e iai foi:

  • o le eleele ua susu i se mita i le loloto;
  • laau ua uma ona mafanafana vai;
  • fagu e mafai ona faʻaaogaina i nofoaga mafolafola ma greenhouses;
  • e leai se suiga i le palapala;
  • e mafai ona faʻaopopo le faʻauluina o luga o le vai;
  • faʻaauau ona maua i le vai e le faatagaina ai laau e "matelaina";
  • e faʻatagaina oe e faʻaosoina vai e le gata o togalaau, ae faʻapea foi togalaau toto, vao ma laau.

O se finauga mataga mo le faʻaogaina o fagu palasitika i totonu o le atunuʻu, o le mea moni e faapea i le leai o se tagata e ona, e le mafai ona gaoi tagata gaoi i totonu o se faiga faʻavaivai.

Lafoaʻi mai fagu e aunoa ma le tanuina oi latou i le palapala

Faatumu se fagu paʻu o le 2 lita i le vai, aʻo tuu sina nofoaga avanoa avanoa i le pito i luga o le fagu. Nai lo o se pulou, ia tuu se fasi pulufiti talafeagai i luga o le ua. Tuu se fagu i lalo o le laau i lalo o le aʻa.

Le tuʻuina atu o ia pusa vai ma le vai i le itumalo atoa mo fatuga taʻitasi ua totoina. Pe a leai se mea e gaogao ai fagu, e tatau ona toe faʻatumu i vai.

Faʻasusu vai inu mai fagu tuʻu i le eleele

Tipi le pito i lalo o le fagu, ae le o le mea atoa - ia maua se mea e pei o se tapuni (o le a faʻafefe ai le vai mai le eleele ma faʻasao i le la). Afai e manaʻomia, e mafai ona vavae ese le pito i lalo. Faʻamama le faʻamau, ma fai ni pu laiti i le ua i le pito i luga o le fagu mo vai e alu. O ia pu e mafai ona faia tuusao i totonu o le pusa lava ia.

A faʻamamaina le oneone oneone, lua lua e lava, ma mo le eleele Loamy, e 4 ni pu e manaʻomia.

Faʻasusu le fagu i le va o fualaau 15 cm i le loloto, ao luga ifo le pito i luga, ma o le ua o loʻo i lalo. Ina ia puipuia le pipiʻi o pupu, e fautuaina ia tuu le mutia vao i lalo o latou. Liligi vai, ufiufi ma se tapuni-lalo. Luga i luga e pei ona tatau ai.

Pusa tioata pipiʻu

Oti le pito i lalo o le fagu ma fai ni vai inu i totonu o le fagu. O nisi tagata fai togalaau latou te tuʻuina le paluga faʻatasi, ma na o sina mea itiiti lava e faʻavasegaina ina ia tafe malie le vai.

Fai se tagata lagolago: faʻapipiʻi se tagata slinghot i pito uma e lua o moega, ma tuʻu se alalaʻau luga i luga. Faapipii fagu i lalo ma sasaa vai i totonu. Ufiufi le palapala i lalo o le fagu, o le a tafe ai le vai, ma se fasi ata tifaga ma fufuluina i le eleele. E taua lenei mea ina ia pa'ū ifo lauulu i luga o le ata, ma ua uma ona tafe mai i le eleele, ma e le faʻafefe.