Fale taumafanafana

Faʻalelei lau faʻatalanoaga o le a manuia pe afai e te mulimuli i faatonuga

E te manaʻo e sui le fola, ae e te fefe e taugata tele? O le faʻatalanoaina o le tagata lava ia e faigofie ma vave. O le a fesoasoani e faʻafefe taimi ma tupe. O le mea autu o le mulimuli i tulafono, ia faʻaeteete ma saunia mo le faagasologa.

Laasaga o galuega

O le faʻaaogaina o laupapa laminate e faia i ni vaega, o ia mea uma e aʻafia ai le lelei o galuega ma le soifuaga o le fale fou.

  • sauniuniga o le faavae mo le inisiua;
  • faataatiaina o le vaega e puipuia ai;
  • laulau faʻavae;
  • faʻapipiʻi laupapa laupapa ma laasaga.

O le laminate ua faʻapipiʻiina i ni vaitusi faʻapitoa, lea e faʻamau i vaʻalata. Lafoaina o se laminate i ou lava lima ma faʻaaogaina ni faʻasalalauga taʻitasi i luga o le laasaga. O aʻoaʻoga faʻapitoa ma tomai e le manaʻomia mo lenei mea.

O a mea faigaluega ma mea e manaʻomia

Aʻo leʻi tuʻuina le laminate, aʻo lei kuka:

  • maualuga;
  • jigsaw;
  • tusi taʻavale hacksaw po o le faila;
  • hammer mallet;
  • centimeter wedges;
  • pule / centimita / sikuea;
  • lalaga fola;
  • laupapa lisi, sills;
  • tina;
  • faailoga.

Ina ia mautinoa e le o faia le galuega, o tulafono uma ma le faasologa o gaioiga e tatau ona matua tausisia.

Faʻavae sauniuniga

Ae e te leʻi tuʻuina lelei le laminate, ia saunia le tulaga maualalo. Afai e te le faʻaogaina le pito i lalo, o poloka o le a "savali". O le faʻaeʻeina e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o paneta i le faasologa ma tapuni i latou i loka. Pe a faʻatulagaina, e le o faʻataunuʻuina le fola o le fale pe faʻapipiʻi poʻo le pito i lalo. O le mea lea, o le a le umi o le a tumau ai le fola o le laminate e faalagolago i le sauniuni o le fola.

E tusa lava po o le a le mea o loʻo i lalo o le faʻavae, latou te faʻasaʻoina luga o le eleele, vavalalata ma vavaega. E mafai ona faia lenei mea, pei o le tuʻuina o le laminate, ma ou lava lima.

Pe a faʻavasega, e le faatagaina se eseesega i le mea e sili atu i le 4 mm. O le eseʻesega lelei i le maualuga e 2 mm.

Afai e sili atu i le 4 mm le malifa:

  • faʻapipiʻi pupuni matala, momoe faʻatasi ma le taimi;
  • vaʻavaʻa e tulaʻi i le va o panele;
  • o meaafale ua skewed;
  • o faitotoa i totonu o kapeta e amata ona tatalaina pe leai foi;
  • fola i lalo ao savali.

A maeʻa ona faʻavasegaina, ona faia lea o faʻataʻitaʻiga mulimuli:

  1. O le sima o le fola e sasaa mai i se mea e faʻauʻu ai poʻo se oneone.
  2. O le sima sima ua ufiufi i se mea e amata ai. O lenei mea e taofia ai le pefu o le sima ma puipuia mai mea e le lelei pe a savali.
  3. O le laupapa laupapa e ufiufiina ma se tagata e suʻi, e tipi ese ai mea leaga. Maea tapuni pito i luga putty.

Linoleum e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa mo le tuʻuina o le laminate. Afai e manaʻomia, o le linoleum surface e faʻavasega.

Faʻamau faʻatasi

Aʻo leʻi tuʻuina le laminate, faʻapipiʻi le mea faʻapipiʻi i luga o le sima sima. E tele ni galuega e faia ai:

  • puipuia le pito i lalo o laupapa laminate mai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le paluga oneone;
  • puipuia papatusi mai le susu;
  • tautua o se insulator leo;
  • fetuutuunai mai le faʻaogaina o le micro-incline;
  • e avea o se faʻamafanafana.

E le manaʻomia ona faʻasolosolo i luga o fola laupapa ma le linoleum tuai.

I le avea ai o se vaega i le va o le 'eleʻele ma le eleele e faʻaaogaina:

  • faasalalau le membrane;
  • afifi palasitika;
  • laupepa / pepa EPSP;
  • mea faapitoa faʻapitoa;
  • afifi afifi.

O le mafiafia o le lagolago e faalagolago i le mafiafia o vaega. I le tusifolau o oloa, o le vaʻaiga o le palapala i le va o le autu ma le laʻititi o laʻasaga ua faʻaalia. Mo paneta 9 mm faʻafiafia le faʻaaogaina o le 3 mm insulator. E le faʻamautuina le faʻaoga insulator.

O le a le mea e te vaʻai i ai ao leʻi tuʻuina

Pe a faʻapipiʻi le laminate, e le faatagaina faʻatagaga faasatauro. E tatau ona i ai se va i le va o sooga faʻatasi. Polokalame faʻapolofesa faʻafeiloaʻiga o loʻo amanaʻia e faapea o sulu i luga o le tulaga o le ogatotonu o pito i lalo. Pe a faʻatino galuega a le au amateurs, e le faʻaaloalogia lenei tulafono; e mafai ona faʻatagaina i le maualuga o le 1/3 o le laulau. O lenei metotia e faasaoina ai mea.

O le faʻaogaina o le laminate i luga o se fola laupapa e faʻalagolago i le nofoaga o le pito i lalo.

Pe a faʻatusatusa le aofaʻi o meafaitino, o le taumafa mo le teuina o fausaga o loʻo latalata i puipui.

Ina ia saunia mo le faʻapipiʻiina, e vaeluaina pu i le pipisi 1 cm le lautele e sili atu nai lo le lautele o le paipa. E tapunia le faʻatoʻa faʻatasi ma le paipa i se mea faʻapitoa laminate pe faʻapipiʻi le pu i le kelu / putty. O le mea sili e sili ona lelei o le tuʻu muamua lea i le pito i luga o le alofilima.

Aʻo leʻi tuʻuina le laminate, ia saʻo le 'otiʻoti o faʻailoga. Mo lenei, aua le faʻaaogaina se hacksaw. E soli ai le vaega puipui o papatusi. O le tipiina o vaega o paneta e faʻaaogaina ai le eletise eletise poʻo le pulou.

Filifili se laminate, ia manatua o lona mafiafia e le afaina ai le uiga. O matilatila lapopoa e tutusa uma lava ma fausaga lanu, ae sili atu le taugata.

E gaosia e le au gaosiga nisi o papatusi ma faʻapipiʻi faʻasolosolo o le pito i lalo. I ia tulaga, e leʻo tuʻuina le faʻavae ile faʻasaga i luga o le fola, faʻagata i se ata tifaga e puipui ai mai le susu.

Afai e faia le faʻapipiʻi i le taumalulu, e le mafai ona e faʻaogaina le laminate i le maeʻa ai o le faʻatau. Ua tuʻuina atu le taimi e taooto ai i totonu o le potu ina ia tutusa lelei lona vevela i le fale. Mo le taimi mafanafana, e le talafeagai lenei mea.

E sili le lelei ona faʻatau vave le aofaʻiga o meafaitino, ma mafaufau i le faʻatau mo le teu. Afai i le taimi o le galuega e faʻatau ai mea faʻaopoopo, o ona foliga vaaia e mafai ona ese mai le autu autu.

A filifilia paʻu, faʻalogo lelei i tupe faʻaalu mo le vaega o le potu. O nisi o gaosi oloa e faailoa ai le taumafaina o le 2 mita, o le 2.7 mita.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le folaina o fola fola

E i ai se tuusaʻo tuusao ma le faʻamalosolo o paneta. O le faapipii i se laina sao (e tutusa ma le puipui) o le auala pito sili ona faigofie e taoto ai le fola. O le metotia faʻasalalau e manaʻomia ai tomai, sili atu meaʻai. O le taʻutaʻua o le faʻasalalauga faʻasalalauga faʻatalanoa e faʻamatalaina e le mea moni o le i ai o se fola o le potu e sili atu le iloa o le potu.

Faʻasaga saʻo

Faʻataʻitaʻi-o-oe lava i le tuʻuina o le laminate ma faʻasologa taʻitasi i luga o le vitio:

Laasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. O le pito i luga o le fogafale papaʻe ua ufiufiina, ua ufiufi i se fagu.
  2. A maeʻa le susu, ona tuʻuina lea o se palapala faʻaola. E 2 auala e galulue ai faʻatasi ai ma le faʻamalama. E vave tuʻuina i luga o le laufanua atoa poʻo ni vaega, e pei ona faataatia le laminate. O le auala lona lua e sili ona lelei, talu ai i lenei tulaga o le faʻapipiʻiina o loʻo puipuia i le faamaoni. E tuʻuina le mea faʻapipiʻi i se auala laʻitiiti i luga o le puipui, e aunoa ma se faʻamau. Afai o loʻo i luga o le fola le potu, e tuʻuina ile polyethylene i lalo o le faʻamalama. O le a puipuia ai le vaega pito i lalo o le paʻu mai le susu e sau mai le pito i lalo. O le ata tifaga o loʻo sisi.
  3. E taliaina e faapea o vavaega i va o vaega taʻitasi o le laminate e tatau ona tutusa ma le moli. Ae o lenei tulafono e le faʻaaloalo ma faʻapipiʻiina e faʻatinoina e aunoa ma le taulaʻi i le moli.
  4. O le faʻapipiʻiina o paneta e amata i le maea ai o le faʻapipiʻiina o tina i le puipui pito i tua.
  5. 'Otiʻoti le ½ mai le vaega atoa o le ipu ma faʻaofi le vaega muamua. Fai le laina muamua. O le vaega tele e vaeluaina i le tele o le manaʻomia.
  6. Faʻamau le laina lona lua i le taimi muamua e aunoa ma le lokaina ma loka. E tatau ona faʻatulaga taʻitasi taʻitasi e faʻatatau i le nofoaga o le sooga. E le faatagaina i luga o sooga faʻasologa. O lapisi lapisi ua teuteuina ma mafaufau i le fesoʻotaʻiga i le maualuga o le ½ poʻo le 1/3 o le pito i lalo. A maeʻa le laina lona lua, ona faʻapipiʻiina lea o le lona lua i le loka o le laina muamua. Faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga i se gaioiga lamolemole. O fasi falaoa e tafe i se manoa mallet e faʻaaoga ai se mea faapitoa.
  7. A uma ona faʻatulagaina laina 2, siaki le tulaga. Afai e tatau ai, o papatusi ua ufiufiina i se samala.
  8. Taʻu malie le fola atoa.
  9. Ina ia fesoʻotaʻi i paipa ma se moa, o le a vaeluaina le lua o le diamita e 1 cm le sili atu nai lo le lautele o le paipa. Ua sasaaina le matala ile kelu pe putty.
  10. O le laina maeʻa e tuʻuina e faʻaaoga ai tina o loʻo i luga o le puipui. Afai e tatau ai, o laumate paneli e vavaeina e le gata i le isi, ae faapena foi.

A uma ona tuʻuina le fola, faʻapipiʻi laupapa ma sills. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai faʻapitoa faapitoa. E le faʻapipiʻi paʻu i le fola. O laupapa laupapa vavae laupapa e talafeagai lelei ma puipui. Mo luga o loʻo i ai ni faʻaletonu laiti e faʻaogaina laupapa laupapa lalaga. Lotu e filifili se tasi pe lua-laulau.

Faʻaauau faʻamalosi

O le sauniuniga muamua e talitutusa ma le faʻatinoina ma le faʻatulaga saʻo. Fai faʻataʻitaʻitinoina le faʻataʻavaleina o se laminate i luga o se vitio:

A maeʻa sauniuniga ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻamalama, faʻapipiʻiina le faʻatinoina mai le tulimanu.

  1. I le tulimanu o le potu, latou te faailogaina se maualuga o le 45 ° ma faia se faailoga. O se fagota poʻo se faailoga.
  2. O paneli e fesootaʻi ma puipui e tatau ona tipi i se itu. E aofia ai le faateleina o le laminate taumafa e 8 - 10%.
  3. O loʻo faʻapipiʻiina lefolafola pale i luga o le puipui, ona faʻavae lea o le laina muamua. O le faʻatulagaga e faʻatinoina e ala i le siakiina o se maualuga o le 45 °. O le vaega tele e vavae i se tulimanu ma tuʻu i luga o le puipui.
  4. Faʻamatala le laina lona lua, e aunoa ma le faʻaogaina ma le amanaʻitauina le nofoaga o le faʻafesoʻotaʻi. A maeʻa ona faʻamaonia le nofoaga o le laina lona lua, e faʻamautuina i ni afifi.
  5. Faʻagasolo malie le potu atoa. Siaki le fausaga faʻapipiʻi masani.
  6. I nofoaga ma paipa, latou te faia tutusa ma le faʻatulaga saʻo o paneta.
  7. A maea le faʻatulagaga faʻapipiʻiina le faʻatulagaga o laupapa vaʻaia ma sills.

Fai mai masters e muamua faʻataʻatia vaega uma, ona faʻapipiʻi lea o vaega vavae e fesoʻotaʻi i puipui.

O le faʻatulagaina o le tagata lava ia o se fogafale fou e le faigata ma, i le noatia ma le fai fuafua i le auala, o le a maua ai se taunuuga lelei. O le tuʻuina o le laminate i ou lava lima, ua lava lea e faʻapalepale ai ma ia faia galuega lelei ile laasaga taitasi.