Fugalaau

Aiyah Pacific - Balcony Wonder

Faatasi ai ma le mea e faʻaaogaina ai fagu, o lo latou uluaʻi foliga mai e taugofie e le itiiti ifo nai lo le totoina vave. Ma e toʻaitiiti laau e mafai ona tauva i lo latou le masani ai ma le tulaga ese o le Pasefika. E faigata ona taumate e uiga i le vavalalata ma "laau oona" masani, ma o le mea sili ona pogisa o laulaau ma mea vaivai o lenei aganuu e foliga mai o se vavega laitiiti, tulaga ese. O le laau e mafai ona tupu aʻe e avea o se mea faʻalelei, faʻaaogaina e avea o se teuteuga mo togalaau papa. Ae ui lava i lea, o le tele lava o lenei lalelei ua tupu e pei o se taumafanafana vevela.

Ayania pacific, poʻo chrysanthemum pacific (Ajania pacifica)

Aiyah Pacific

O se tasi o le aiga masani o chrysanthemums, o le Pacific Pacific, e masani lava ona pasia mai Ayanii i le ituaiga o Chrysanthemums i lona agavaa, ma e taua foi o dendrantema, ae o le aso ua toe faafoiina lona igoa faaletulafono, e ui lava o loo iai pea le lauiloa. Ayania pacifica (Ajania pacifica) e le na o le pau lea o le ituaiga togalaau, ae e masani lava ona manatu o se fale faapitoa ma faapitoa. Masalo o le mafuaaga mo lenei tulaga o loʻo i ai i foliga o le laau. O le mea moni, ia talitonu o le taumafataga tulaga ese o le taumafanafana e mafua mai i le tauagafau e masani ona maualalo e le faigofie. O le mea moni, afai e te vaʻaia, o fuaiupu uma e talitutusa ma foliga o laulaau ma o latou uiga. Ae o le mea lautele, o le aliali mai o le Pasefika e tatau ona avea o se laau o se uluai fetu.

Matou te fiafia e taʻua le fiafia o le Pasefika i le chrysanthemum-mimosa, po o le autumn autumn mo le tutusa o le taamilosaga-ato i totonu o talipupuni i le pito i luga o le mama ma le punavai totogo mimosa.

Aiyah Pacific (Ajania pacifica), poo, pei ona tatou taʻua i nisi taimi o lenei fale, chrysanthemum pacific (Chrysanthemum pacificum) - o se mea faʻaleleia lelei e faʻapitoa i vaega faʻatusatusa ma le faʻalauteleina o le penisini. O le laau e atiina ae i le foliga o laau eleelea, mafiafia ma vavalalata, olaola i le lautele, ae le o luga. O le maualuga o le va o le Pasefika e gata i le maualuga o le 30 cm, ae o le tele lava o laau e sili atu ona faʻatusatusa. I le lautele, e mafai ona ola lenei laau i le mita le lautele. O le mea moni, i le ogatotonu o laulava i le lauʻeleʻele palapala poʻo i totonu o le fagafao, o vao e le mafai ona oʻo i na tulaga. O le foliga sili ona lauulu foliga foliga sili i rockeries po o luga o alides slides, ma ipu.

O laulaau o le Pasefika e le mafaamatalaina. Faʻasolosolo, paʻu, vaʻaiga, ma nifo lapopoa o laʻau, e foliga mai o foliga lelei lelei le tuaoi, faʻamalosia le foliga o le laʻau lauulu, ma lanu uliuli e le masani ai ma se lanu siliva. O polo lapopoa o faʻaogaina i le ituaiga o '' fluffy '' ato e pei o le fuga o mimosa o loʻo nofo i pito o lala i leoleo matamata. O lanu samasama matagofie e ese mai le matagofie ma le matagofie o lauusiusi.

Masalo, o le 'eleʻele o le Pasefika e iai lona lauiloa talu ai nei i vaitau o vaitau. Ua maeʻa le ola o Aiyaha, ua na o le faaiuga o le taumafanafana, ae i le afa lona lua o le vaitau o le togalaau i le vaalele e leai lava ni ana tauva. O le tuputupu aʻe matagofie o Aukuso e faʻaauauina le umi e mafai ai e le tau - seia oʻo i le oʻo mai o muamua fulufulu. Aʻo tupu aʻe i laufanua lauʻeleʻele i itulagi ma ogaoga malulu, o le laau e masani ona leai se taimi e fuga ai.

Aiyah Pacific i le taimi nei i luga o le faʻatau atu, o loʻo faʻatusalia e laau matagofie o laʻau eseese, faʻaalia i metallic effects, lanu o mea e fai ai le eleele ma le tafe i luga o lau. O le ituaiga "Silver ma le Gold" e sili ona lauiloa, lea, e feteenai ma le igoa, e ese ai fegalegaleaiga e le o ni metotia taua: o lanu lanumeamata, lanu lanumeamata ma se pito sili ona sili ona siliva sili ona tuufaatasi faatasi ai ma ni fugalaau fugalaau lemoni mafiafia, i ogaoga tele. O se lanu samasama foliga tutusa, ae o le vevela o le mafanafana, o le lanu e masani lava mo faʻalavelave o ayania o le Pasefika "Mimosa Gold". E taua tele le ituaiga "Pink Ice", o fuga fuga i totonu o ato o loo valiina i le mama ma le lanu uliuli. E i ai isi ituaiga, ae o o latou foliga e ese mai le laʻititi mai le fale.

Isi ituaiga o fuaiupu

I le faaopoopo atu i le Pasefika i le Pasefika, e taua le taulai atu i isi laau mai le ituaiga o Ayania (Ajania). Vaovao po o vao, vao e masani ona masani ai, e maua i le natura i nofoaga papa, e le tutusa foliga i le Pasefika i le Pasefika. O se fuga uʻamea o lauulu lauulu ma le pala, o meaʻai mai i ni ato laʻititi o mea e tutupu mai ma lauʻau lauulu ma laʻau o le cirrus o latou uiga tutusa ia.

Aiyah Pallas (Ajania pallasiana) - o se mea faʻapitoa faʻatasi ma le saʻo ma le saʻo, o laʻau laʻau e lignified mai le base ma se maualuga e 20 cm i le sili atu i le afa mita. Rhombic poʻo le faʻamalosi, o laulaau o le cirrus e faʻatapulaʻa i le 8 cm le uumi, ae o le tele o taimi e laiti tele. O ato o inflorescences e laiti, e oo i le 2 cm, e aoina i talipupuni i tumutumu o laau.

Ayake fusi saito (Ajania fastigiata) - o se vaaiga tele lava ma se siliva sili, e talafeagai mo le faʻaaogaina o faʻailoga "vao" i se auala masani. E laiti lava laumei, ma o nisi taimi e le mautonu, mai le 20 i le 70 cm le maualuga, e susulu i le pito i luga ma le lanu matagofie ma le lauulu. Setefiti tetele, palasi, sese, e aofia ai ni mea e sili ona matagofie i le ato. O se uiga le lelei o lenei ituaiga o meaola ua manatu o se manogi malosi ma le le manaia.

Aiyan Scharnhorst (Ajania scharnhorstii) - o se siʻosiʻomaga itiiti mo alpine slides e oo atu i le 10 cm le maualuga. O totoa e saʻo pe faagaeetia, o laulaau o siliva, laiti, inflorescences e fuga tasi i le taimi pe laiti foi talita. O lenei paʻi paʻi i le mamanu o le alpine slides ua maeʻa maeʻaeʻa faʻatoʻa faʻaleleia.

Ayania Pacific, pe chrysanthemum pacific (Ajania pacifica).

Le faʻaaogaina o le Pasefika i le teuteuina o togalaau

Aiyah Pacific - o se laau faʻatasi ma le tulaga o se fale puipui. O lenei tusi taʻaloga e masani ona faʻaaogaina mo faʻasalaga faʻapitoa i luga o faʻamalama ma pusa sikola, ae e le o lona uiga o le a le mauaa le aʻa i le togalaau aina pe leai foi. Naʻo le Pacific ayanaya - o le faamamafa e matua matagofie tele latou te taumafai e faʻaaoga i le pito i luma, lea e mafai ona e faamemelo ai laulaʻau ma fugalaau. O se fetuʻaiga faʻaonaponei ma faʻaonaponei mo togalaau, na fuafuaina i aso nei. Ae o isi ituaiga o ayany e faʻaaogaina i togalaau masani pe naʻo totonu o togalaau papaʻe.

I le avea ai ma se fagu, o loʻo faʻaaoga ai Ayaniya:

  • e fuafua se terrace poʻo se nofoaga malolo;
  • i moega mo togafiti feaveaʻi;
  • i tamai papa togalaau;
  • e avea o se sui o le autumn e fai ma sui o moli fuʻa;
  • e faia ai ni mea e gaosia i le vaomatua;
  • e pei o se tautotogo e faʻapipiʻi i vaitau taumafa ma meaʻai, ogaoga ma laau;
  • e faʻatumu ai le palapala i moega fugalaau.

Ae afai e manaʻo ai, e mafai ona ola le laau i le eleele. O le mea moni, ona o le tuai o le amataga o le Pacific ayah i ia tulaga e masani lava ona leai se taimi e fuga ai, ae o lona lauusiusi o se tasi lea o teuteuga muamua o togalaau papa. O le fiafia i le Pasefika e faʻaaogaina i le mamanu o mauga maumaututu ma alalaʻau, totōina i maʻa o maʻa ma nofoaga e le taufaʻatauina ai le fale i le susu. Soo se faʻailoga e fautuaina e le tuʻuina i le itu i saute, ae i le itu i sasae o mauga maumaʻe ma i luga o maʻa.

Aiyah Pacific i aso nei e toe faʻaleleia lisi ma faʻamaonia fale i totonu. E tatau ona faʻafou le faʻafouina o le laau ma suia i ni kopi fou, ae mafai ona e fiafia tele i lona fugalaau matagofie.

Filifiliga o paaga mo le ayah

Aiyah Pasefika - o se mea teuteu ma le faʻasolosolo, lea i totonu o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻapipiʻi saʻo lelei fua o fua o fua. E lelei tele i le millet, ivy, vineraria i le sami, ae o paaga lelei mo le ava o le a avea ma taumafanafana ma le totoina vave.

Pe a totoina i le palapala, e mafai ona tuufaatasi le ava ma soo se laau mai i aganuu masani o mauga maumaututu - mai i mea laiti laiti ma laau iti i laufanua ma pusa.

Ayania Pacific, pe chrysanthemum pacific (Ajania pacifica).

Tulaga e Manaomia e Pacific Chrysanthemum

O se tasi lenei o vaʻaiga sili ona lelei e mafai ona faamalieina i tulaga lelei. Ayaniyah, e ese mai i fetu e amata ai la latou parade i le taimi muamua, toe faalelei lelei i latou lava ma eleele leaga. I totonu o se pusa o mea totino, o laau totō ola lelei i le susulu o le la, felafolafoaʻi, poʻo le susulu o le la. I eleele lafoaʻi, o le paʻu naʻo le naʻo le itu i saute (ma i itulagi ma ogaoga malulu, e na o nofoaga i le la e totōina).

Mo le Pacific Chrysanthemum, soʻo se mālamalama, vaʻavaʻa, palapala palapala. O le laau e le o mamafa i le taua o le eleele ma ola lelei i ni tulaga le lelei, e le fiafia tele i meaʻai, e oo lava i eleele leaga e le mafai ona faaleleia aʻo le i totoina. O le tali ile eleele e sili ona lelei mai le 6.0 i le 6.2 pH. O mea uma mo le totoina o laau toto ma le palapala mo le ola i totonu o togalaau papaʻe e tatau ona le tutusa i le tali atu ma pasi lelei le vai. Pe a tupu i totonu o koneteina ma pe a totoina i nofoaga o loʻo i ai sina mea lamatia e maua ai le vai, e taua le faʻapipiʻiina o le maualuga o alavai.

Tausiga mo ayan

O le tulaga o se taumafanafana e faapalepale ai le lamala e ogatusa ma le tausiga faigofie o le a manaomia e lenei laau. E masani ona inu vai i le taimi o le lamala, ae e talia lelei le faamamaina o le eleele, e oʻo lava i le faʻaaogaina o le pot. E sili ona lelei le faia o le vai, ae le tele naua. A oʻo ina tupu aʻe i le eleele lafoaia, e naʻo le taimi o le lāmala e faʻaleleia ai le vai. O le lalelei o laʻau e afaina i le totoina i le tau sili ona manaia. O nei faʻataʻitaʻiga e faʻataunuʻuina seia oʻo i le taimi o le solo ma le afiafi.

Fertilizing mo lenei laau toto e mafai ona faʻaaogaina. A oʻo ina ola i totonu o fagu ma pusa, e masani ona fafagaina le Pasefika i se tulaga faʻateleina, faʻaitiitia le fua o le faʻamaʻiina i le 2 taimi poʻo i tulaga masani, ae le silia le 1 taimi i le masina.

Trimming le Pacific Panania e faia i le loto. O le laau e masani lava ona avea ma ni laau matagofie-vao. Ae e mafai ona e taofiofia le tele pe faʻateleina atili atili le vao e ala i le fagogoina o pine. O lala eletise, tuʻituʻi mai fafo o le ata, e mafai ona faapuupuuina i le loto.

Naʻo le taimi faigata lava i le tausiga o le Pacific Chrysanthemum o le manaʻoga e aveese le faʻavaivaia o mea e tutupu mai vao i taimi talafeagai. O le fua o le fatu e taofi le fugalaau, ma palapical apical faatasi ma ato vaivai ua foliga leaga, faaleagaina le lagona atoa o le laau.

O faamai ma meaola faalafua o lenei laau e masani lava e le matautia. Pe a faʻafefeteina, e mafai e le vao ona pagatia i le paʻu ma le ele, ae e masani lava ona faʻaalia e ayana le tetee malosi.

Ayania pacific, poʻo chrysanthemum pacific (Ajania pacifica)

Winter Chrysanthemum Pacific

O le faigata o le taumalulu o le vaʻaia o le Pasefika e faʻatapulaʻa i le 5 - 9 itu (e mafai ona tatalia gutu o -29 tikeri), i le palapala e mafai ona tupu e tusa lava pe i le ogatotonu i lalo o tulaga lelei o le tau poo le fale lelei. O isi ituaiga o vaanah foi ma le tau malulu. O laau uma o lenei ituaiga e le fefefe i le malulu, ae o le susu ma le galo.

O le konateina ma le gaosia o ayanias e masani lava ona lafoina i fafo ina ua mavae le taunuu mai o muamua fulufulu. Ae o nei laau matagofie, lea, faatasi ai ma se nofoaga saogalemu po o le latou ulufale atu i totonu o fale, e mafai ona ola i le taumalulu ma faaaoga i le tausaga a sau. E le tatau ona lafoina. Winter winners ayani i potu susulu, malulu ma sili atu ona malulu ma faʻasusu ma e pei o se falesa, faʻaauau pea pe amata ona fuga. I le tautotogo, e mafai ona vavae ese mai le vao ma suia i laau fou, ma afai e taofia e le vao ia latou teuteu, e mafai ona toe ave i totonu o le togalaau pe a uma le taufaamataʻu o le tuai o le kiona.

O tamaʻitaʻi e ola i le eleele e masani lava ona malulu i lalo o le malulu malulu, ae latou te fefefe i le susu i le taimi o le taumalulu poʻo le tautotogo. I le ogatotonu, e sili atu le puipuia oi latou i se malutaga maumaututu - ufiufi i eleele, faʻapipiʻi se puipuiga faigofie mai lala laʻau pe ufiufi ai i se auala eleʻele e puipuia ai le susu.

Totoina o chrysanthemum pacific

O fatu o Ayana e manaʻomia ai le totoina o laau. O le a tupu mai na o le malulu vevela. O le veleina e faia i luga, ae na o sina mea e sosolo ai i se vaega o le meaʻai, i totonu o le palapala mago ma i lalo ifo o koneteina. I lalo o le tioata po o le ata ma i le vevela o le 12 i le 16 tikeri Celsius, o laau e foliga mai pe a ma le masina.

Afai e teuina le kuka mumania e pei o le manaia (poʻo le tupu aʻe i le eleele avanoa), ona mafai lea ona faʻalauteleina le laau. O le tele o vao o le Pasefika e vaevaeina i le tautotogo poʻo le tipi ese mai le vaʻaina o aʻafiaga laiti, aʻafia i totonu o le vai poʻo lalo o se pulou i totonu o se moli malamalama i le tutusa o le vevela lea ua tupu aʻe ai vaomatua - 13-15 tikeri. O lala o loʻo totoe o vaʻaia ua teuteuina e mafai ona mauaʻa i le gasologa o le vaitau.