Isi

Busty garden beauty aster pompom

Sa ou faatauina mai fatu o se lanu mumu lanumoana i luga o le faatauina atu, ou te fiafia lava i ona lalata. I luga o le afifi na tusia ai o se pomo pom. E faʻamautinoa pea e le tagata faʻatau e fuga mai seia oʻo i le malulu. Tau mai ia te aʻu, pe eseese ea ituaiga o ituaiga meaola nei ma eseese lanu?

O nisi tagata fai togalaau e manatu o le pompom aster o se ituaiga fugalaau, ae e le o se mea moni lenei mea. E sili atu ona saʻo le valaʻau i na tagata asters se vaega o laau totino lea e masani ai uiga masani, aemaise lava e tusa ai ma foliga vaaia. E faʻapefea ona iloa le pompom aster i isi sui o lenei fugalaau matagofie?

Tulaga lautele

O le tele o pompom asters o tausaga taʻitasi, ae e tusa lava pe o le a le olaga, o ituaiga uma e aofia i totonu o lenei vaega e iai uiga nei:

  • o le foliga o le paʻu i luga o le paʻu i luga o foliga o se afa o se pomupe (pe o fea e sau ai le igoa);
  • ae tele fugalaau e i ai le lautele e oʻo i le 6 cm, ma o nisi faʻataʻitaʻiga e sili atu i le faalua;
  • compact size of bushes (e sili atu ma le 60 cm);
  • pupuni tetele o laau totoa ma paipa lelei;
  • faʻalautele ma faaumiumi le fugalaau (e tasi le vao e mafai ona setiina ma sili atu i le 4 inisi buds, ma o nisi ituaiga e fuga seia oʻo i le tau o le autumn).

E le gata i lea, talu ai ona o le tele o foliga o le vao, o le tau o le tau e tetee i tulaga o le tau ma e le malepe i lalo o le matagi. O fugalaau e le lelei i le tausiga ma o le a le laveaiina le tele o faafitauli, ae o le taumafanafana uma latou te fiafia ai i polo lapisi o ituaiga lanu eseese.

Manatu lauiloa

O le vaega o pompom asters e tele naua. O ituaiga eseese uma e faʻatapulaʻa i le laʻau ma fuga lauulu matagofie, e tofu ma le ofo i lona lava malu. Faatasi ai ma le sili ona lalelei ma alofagia laau fugalaau o ituaiga o pompom asters, e taua le matauina o ituaiga eseese:

  1. Totogi o le taumalulu. E masani ona faʻaaogaina mo le tipiina i totonu o falaoloa ona o le tele ma le faaluaina o mea e maua mai i se lanu alofa faapelepele, ae o le ogatotonu o fugalaau e lanu samasama-sinasina.
  2. Superb Rackley. Laʻau faʻamalosi faʻamafanafana ma le tele o puaʻa. Inflorescences e lanu moana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
  3. Princess. O se tasi o ituaiga sili ona tele - o le lapoa o se eleʻele eleʻele e mafai ona oʻo i le 13 cm. Ua tuai-fuga, o le lanu o le tumutumu e faalagolago i le kulupu faapitoa ma eseese mai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu violē.
  4. Hai no maru. O se ituaiga tino teuteu ma se laititi laʻitiiti: o le vao e maualuga lona maualuga e le sili atu i le 45 cm, ma o fugalaau lava latou e laʻititi foi, e oʻo ile 5 cm le lautele. Ae o le lanu a le tagata vaʻa muamua o le mea muamua: o le nofoaga tutotonu samasama e pasi atu i totonu o le fale mumu ulaula-mumu mumu ma faʻauʻu i le tuaoi o le kiona.