Fale taumafanafana

Lisi tusi mo le pateta

O le tele o fai togalaau, i le taimi o le totoina o pateta, o loʻo faʻaaogaina pea togafiti o faatoaga. I le taimi muamua, latou te faia se faailoga faʻatusatusaina o le tumutumu, faatasi ai ma le fesoasoani o se suo latou teli ai lua, fatu laau ma faʻatumu i lalo ile lima. O le tafeina o pateta e faia e le au faila, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga ma faʻaitiitia ai le aoga. Faʻaaogaina o le potatochchiki mai le fale - e mafai ona e maua se taunuʻuga lelei, lea o le a faʻasaoina ai le taimi ma le malosi faaletino.

E faʻapefea ona faʻatulagaina le tusi taʻavale a le tusi?

Faʻapitoa, o le sulu e foliga o se mea faʻapitoa faʻapasiga. Naʻo le eseesega mai se suo poʻo le kopa e manaʻomia e te galue faʻatasi. O se meafaigaluega lea e lua-blade, i le tulaga lea e faʻapipiʻi ai se naifi tipi. O le sootaga muamua ua mamanuina ina ia mafai ai e se tasi o fai togalaau ona tosoina le sulu i luma, ma o le lona lua e tuleia o ia i luma ma le fesoasoani a ni lima e lua.

O ata tusi o se tusi faʻailoga tusi mo le pateta na faia e oe lava ia e mafai ona maua i luga o le Initaneti, ma i mekasini faapitoa ma polosiua i luga o lenei autu. E mafai ona ia faʻavavevave ma faafaigofie le tausiga o le fanua, ma e le gata i luga o le fanua o le pateta. E faigofie tele mo i latou ona tipi le moega ma tatala le eleele.

Ina ia faia lau sulu, e tatau ona e maua mea nei:

  • O se paipa suamalie ole suavai o le a manaʻomia e avea o se tulaga faʻamau. O le lautele e 1 le inisi ma le umi e 1 m.
  • O le ¾ inch inisi ipu e manaʻomia mo le pito i luma ma tua.
  • Pepa sikuea 2 mm le mafiafia, lea e faia ai le laumei;
  • Lanyard e manaʻomia mo le fesoʻotaʻiga i le va o le tuaʻoi luma ma le tagata saʻo. E mafai ai ona faʻafetaui lelei le tau osofaia. Afai e le mafai ona maua le laʻau, o le faʻapotopotoga o le faila mo le pateta o pateta, e faia i le lima, e mafai foi ona faia i le fesoasoani a se paʻu uʻamea e puʻe ai pupu mo le faʻafetaui lelei o le uiga o le manaʻoga.
  • O se meafaigaluega mo le pipiiina o paipa poʻo se moli mo le soliina, i ni mataupu faapitoa e pei lava o se mea e faʻaaogaina ai le kesi e talafeagai mo le faʻamafanafanaina o vaega uʻamea i nofoaga o lo latou faʻalogo.
  • Fono mo le uumi.
  • Grinder mo fusi faʻasologa.

Auala e faʻapipiʻi ai se tagata e aunoa ma le faʻaaogaina o auaunaga a tagata tomai faapitoa

Soo se tagata e tatau ona mulimulitaʻi, e tatau ona e gauai atu i le fetuunaiga o lana tulafono faatonutonu. O le fetuunaiga maualuga e faia i le faʻaaogaina o masini telescopic o le vaega tutotonu. Mo le faia o lenei mea, faʻapipiʻi se pito laʻititi i totonu o le pu, lea e alu i totonu o le tua. O lenei faiga e mafai ai mo le galueaina o fanua e fetuutuunai le sulu i vaega taʻitasi o le tuputupu ae o tagata.

O le tau osofaia e pulea e ala i le totoina o le pou tutotonu, e tusa ai ma lona tulaga i le eleele. O lenei taunuʻuga e maua i le suia o le eseʻesega o le va i le va o le pito i luga ma le pito i luma.

E faʻapefea ona e faia se fuālaʻau masima manaia e oe lava ia ina ia mafai ai ona faʻaogaina le moega meafaigaluega? Ina ia faia lenei mea, o le sootaga pito i luma o loʻo faʻapipiʻiina i le taulaʻau tutotonu, ma o le tulafono faatonutonu lava ia e faʻatinoina ma le auai o le laʻau. O lenei mea e mafai ai e oe ona vave suia le uiga o le lagona, e fuafua i luga o le a le ituaiga eleele e tatau ona e galue i ai ma luga o laina o le tagata taʻitaʻia. I le leai o se laʻau, e fetuʻunaʻi le fetu ile faʻaaogaina o le ipu i le tulaga manaʻomia ma faʻapipiʻiina i luga o le mea o loʻo manaʻomia.

O le paipa o le moega faʻaputu o loʻo punou i se mamao e 40 cm mai le pito, o le kuli o le maualuga e 15 tikeri.

O le tua i tua ma le fai-it-yourself lava ua faʻafefiloi i luga o lenei faʻailoga, ma o le pito i luma e faʻamautuina e faʻaaogaina ai le masini faʻapitoa ma le uumi uumi. O le pito i tua e foliga mai o se mataitusi lapoa "P", o lona lautele e 50 cm le umi o lima e 20 cm le lautele. O le faʻavavega o le masini e faʻafefeteina i le ogatotonu o le vavae, e 30 cm le umi, ma ua tuʻuina lenei pito i le ogatotonu o le uamea.

Ina ia mafai ona fetuutuunai le maualuga o le fagu, o mea e tatala ai o loʻo faʻamauina i lona pito i luga, ma o le mea lava lea e tasi e mafai ona faia i se vaitusi faʻamau. O le pito i luma o le lautele e tatau ona tutusa ma le tuaʻoi. Ae ui i lea, o le uumi ole fausaga pito i luma e tatau ona mulimulitai i tulaga faatapulaa o le e ona, ina ia mafai ai ona faigofie ona fetaui lelei i le va o lima ma ia faigofie ona latou tago i ai.

Mo le faia o le paʻu o le masini - e lua lava papatusi tutusa e vavae ese mai se pepa uʻamea. Ua tuʻuina atu ia i latou se foliga o le semicircular, e tutusa lelei ma vaʻa mai se laʻau faʻalaʻau masani. O pito uma o le suotosina o loʻo faʻatutuina i luga o le laina i luga. O le weld e tatau ona lamolemole, e aunoa ma tupe meataalo. O vaega uma e pulupulu e tatau ona ufiufi i se mea e faʻafeiloaʻi ai, ma e tatau ona faʻamafaʻitele pito o le vavae. O le vaega o le a alu i luga o le malosi o le eleele i le taimi o le gaioiga o le fanua. E le tatau ona e faʻatau ni mea e saunia, aua o ia uamea e mafai ona faʻamalosiina naʻo le fesoasoani a meafaigaluega faʻapitoa ma taugofie.