Fugalaau

E faʻafefea ona vaʻaia fasi violets i le fale - fesoasoani faʻatoʻaga

O se gaioiga leaga i le fale o le a itiiti lava se taimi e te maua pe afai e te iloa lelei le tekinolosi faʻaaogaina ma manatu autu o le a matou taʻu atu ia te oe e uiga i lenei tusiga.

Faʻafeiloaʻi fasi violets i le fale - fautuaga ma togafiti

E le lava le na o le totoina o fugalaau e tupu i le fale i le taimi e tasi i totonu o se pusa matagofie ma maua ai le avanoa e tupu atili ai pe a manaʻomia.

I le gasologa o tausaga, e fugalaau fugalaau i la latou lava mea totino, ma amata ona ola malie, taofi le fiafia e tupu aʻe pe amata ona oti.

Aemaise lava, e faatatau lea i le aganuu fugalaau - violet, lea, ma le tausiga lelei, e matua faigata lava.

Aiseā e faʻavae ai violets?

Soʻo se tagata fugalaau faʻapitoa e iloa o le totoina o violets totonu e taua tele.

E taua lenei mea aua e pei o le eleele i totonu o le fagu ma le violet e iu lava ina leiloa le malosi o loʻo manaomia e totonu o laau, o loʻo faʻapala ma keke.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai faʻafitauli i le faʻamamaina o eleele ma le okesene.

E le gata i lea, o fugalaau e leai ni meaʻai ma e leaga.

O le fesuisuiai o fugalaau i tausaga uma e le gata ina faʻamalosia ai lo latou ola malosi, ae mafai ai foi ona aveese le pito i lalo o le vaega, e le o se mea faʻapitoa e faʻaalia i le tuputupu ae.

O le a matou talanoa atili auiliiliga pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le filaki.

E faʻapefea ona fuafua pe afai e manaʻomia e se viole se mea e faʻaaogaina?

O faailoga autu e tatau ona vaʻaia e violetisi o le a faapenei:

  1. E mafai ona iloa o le taimi lea e faʻapipiʻi ai fugalaau i totonu o le fale papaʻe papaʻe paepae i luga o le eleele - o se faailoga lea e uiga i le le mafai ona lelei le va o le meaʻai ma le aofaiga tele o minerale i totonu o le masini.
  2. E le gata i lea, o le manaʻomia mo le faʻaaogāina o mea e faʻapipiʻiina e le aʻafia o aʻa o le eleele, e tatau lava ona e maua se fugalaau mai le fagu e iloa ai e te manaʻomia le toe faʻaleleia.

O le a le taimi o le tausaga e tatau ai ona gaosia ia violets?

O tagata amata i le galueaina o fugalaau i totonu o aiga e masani lava ona i ai se fesili: e mafai ona gaoioi i le autumn?

I le tulaga lautele, o le gaosiga e mafai ona faia i soo se vaitau, ae i le taumalulu e le lava le la i lo tatou atunuu, o lea e sili ona lelei le ola o le togalaau i le taimi o le mea e tupu i le tautotogo.

Afai e mafai ona faia se laʻau talafeagai mo le faʻamalamalamaina o violets, ona mafai lea ona e faia le faiga i le tautoulu ma le taumalulu.

I le vevela o le taumafanafana, e sili atu ona le lelei le toe faʻaleleia, talu mai fugalaau e mafai ona oti.

E tusa lava pe o le a le vaitau, e le fautuaina le suʻeina o le fugalaau i le vaitau o le vavao, e amata i le foliga mai o pusa, aua o lenei mea o le a punitia ai le lanu mo se taimi.

Ioe, ma pe aisea e vave oso ai i le taualumaga - talu ona fuga mai le fugalaau, o lona uiga ua lava mea uma i totonu o lenei koneteina, e tatau ona "faagaeetia" le laau pe a le lanu.

Ae peitaʻi, afai e faʻamalolo le ulo poʻo mea faʻamaʻi manuʻa, aua nei faʻaalu le taimi e mafaufau loloto ai i le fesili: "E mafai ona faʻafetaui?"

E tupu ina ia mafai ai ona faʻapolopolo se fugalaau faʻapena lea ua i ai ni afifi, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia o le faʻafefeteina, naʻo le tumutumu e tatau ona filifilia muamua ina ia maua e le laau le malosi e maua ai aʻa.

E faʻapefea ona saʻo le tipiina o violets?

E tāua le faʻamautinoa e tatau ona faʻamaluluina laau totō o le eleele aʻo leʻi totoina le fugalaau i totonu o le isi ipu, ae le o se mea e malolo, a leai o le a faʻaleagaina aʻa.

E le tatau ona susu le laʻau, o le a le pala i le faagasologa.

O nisi nei o fautuaga e mulimuli ai pe a maeʻa se mea na tupu:

  • Aua le aveina ni koneteina tuai ma le paʻu paepae (e tatau ona fufulu vave pe afai e fuafua e faʻaaoga lenei pusa mulimuli ane).
  • Faatasi ai ma isi faʻatulagaga, e manaʻomia ona e ave se fagu lapoa, ae i le taimi lava e tasi e malamalama o le viole e tatau ona 3 taimi le lautele o le koneteina.
  • E sili atu le ave o pusa mai le palasitika, e pei o le omea poʻo le ogaumu o loʻo i ai le eleele e vave faʻapala, ma o le laʻau o le seleselega na magoto mai le pito i lalo ma faʻaitiitia mai le paʻi i pito o le fagu.
  • O le eleele e tatau ona matala, manava ma susu, ma le aofia ai o peʻa ma oneone.
  • Mo fugalaau i totonu, o se faʻaleleia o alavai o maʻa poʻo le sphagnum ua faʻatau i se faleoloa e taua tele.
  • O laʻau i lalo e tatau ona paʻi i luga o le palapala.
  • E le mafai ona faʻafeinu i le 24 itula muamua pe a uma ona totoina; e sili atu le ufiufi o le fugalaau i se ato PE, o le a maua ai le susu.
  • A le oʻo i le matua, o teine ​​laiti violeteti, pe a lafoina i se isi ipu, e toe faʻafouina i le taimi e tasi e ala i le teuina o le aʻa ma teuteu laʻau pito tele (e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia aganuʻu fugalaau e ala i le laulaʻau).
  • Afai e manaʻo le tagata e teu vine e faʻavasega foliga faʻafefea ona faia le faʻatinoga, e mafai ona e matamata i taimi uma i le vitio.

O auala autu o le totoina o violets

I le faʻavaeina o se taimi faapitoa e faʻatino ai se "toe faʻaleleia" o violet i totonu o se atigipusa o le vaʻaiga manaʻomia ma le saunia o le eleele fou, e mafai e se tasi ona amata ona faia se taʻutaʻuga taʻutaʻua.

E totoe na o le malamalama po o le fea o auala e 3 o le gaosiga o violets o le a fetaui lelei lava.

Ua ofoina atu e le au atamamai auala e tolu:

  • Faʻatoʻa suia suiga

Mo fualaau fugalaau matutua, o le vaega o le meaʻai e iloagofie pe a mamae le fugalaau ma pe a afaina le sui, e fautuaina e le au faufautua le filifilia o lenei metotia.

O lona lelei, o le a suia atoa le eleele, ma o aʻa o le aganuu fugalaau ua faʻamamaina, ua tuʻuina atu ai i le tagata faʻanoanoa le avanoa e siaki ai le aʻa, aveesea le pala ma le aʻa.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aveeseina ma le faaeteete le laau mai le tane, aveese le eleele mai lona aʻa, aveese uma laulaau lanu samasama ma launiu, ma fufulu vaega i le malala.

Afai e faʻamamaina le aʻa, o le gafatia mo le gafa e tatau ona itiiti ifo nai lo le muamua.

I le pito i lalo, e tatau ona faatulaga se alavai, ona sasaa lea o se mauga o le eleele fou ma tuu i luga o le aʻa o le senpolia, i le pito i luga o le mea e te manaomia e faaopoopo i le laulaau mai le pito i lalo, ma faapipii i luga o le fagu - o le a lelei le palapala.

A maeʻa le 24 itula, o le a mafai ona faʻaleleia le aganuu ma faʻaopopo atili ai le eleele ina ia aua neʻi faʻalavalava le vae o le senpolia.

  • Faʻafouina le suiga o le eleele

E masani lava ma le fuafuaina o le fesuiaiga o fugalaau i totonu o le aiga, ae maise lava laiti, o le suia atoatoa o eleele e le lava. O lenei metotia e mafai ai ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete le fugalaau i totonu o se koneteina telē e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

O le mea e tupu e faʻatusatusa i le auala e pei ona taʻua i luga, ae pe a alu ese le laau i fafo o le ulo, e na o se eleele itiiti e lūlūina mai le aʻa, ma tuʻu ai se fasi eleele.

  • Faʻasalaga auala

E pei ona taʻua muamua, e sili atu le lelei o le felauaiga mo le "faanatinati" o violetula, ma e le o ni laau tuai ma fugalaau lea ua sili ona matagofie ai le rosette 3 ma sili atu nai lo le faataamilosaga o le koneteina o loo i ai le tuputupu ae.

O le eleele o le aganuu fugalaau i le taimi o le fesuiaiga e tumau pea - e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete i le aveesea o le senpolia mai le koneteina.

O le gafatia mo le "siitia" e tatau ona faatumuina le 1/3 i le suavai, faʻatumu se vaega itiiti o le eleele fou, ma, faʻapipiʻi le pusa tuai i le ogatotonu o le fale fou, faʻapipiʻi le avanoa atoa i le palapala. E taua tele le tapuni o puipui o le fagu ina ia faʻapipiʻi le eleele.

I le taimi nei, e le tatau ona maua se fagu fou ma faatulaga se laau ma se faaputuga eleele i lona tulaga ina ia i luga le maualuga o le mea tuai ma le fou fou.

O le faʻatinoga e mafai ona mafaufauina atoatoa.

E mafai ona faʻafeiloaʻi i soo se metotia e talafeagai, o le mea autu o le saunia lea o eleele lelei ma fagu vaʻa.

Ioe, o le suia o violets i le fale o le a tele se taimi, ae o au taumafaiga o le a tauia, ma o lau laau toto o le a fuga lelei atoatoa, e fiafia i le mata!