Fale taumafanafana

Thuja faigofie ma faafaigofie ona faalauiloaina e ala i le taina

O conifers lauiloa i le natura e masani lava ona faʻalauiloaina e fatu po o fualaau aina. Ae i fale tausimai ma i totonu o le liʻo o le faatoʻaga, o le vevelaina o le gasegase e ala i vavaega e taatele i le tautotogo, e mafai ai:

  • sefe taimi ma taumafaiga i le totoina o fatu ma aumai i le setete o se fatu malosi malosi;
  • vagana ai uiga eseese uma o le matua, lea e ono leiloloa i le metotia o fatu.

Afai o le tagata nofo i le mafanafana o loʻo galue i le tutoatasi o fatu laau mo le taimi muamua, e taua mo ia le iloa pe faapefea ona faʻaleleia le thuja.

Sauniuniga o togavao mo le faʻaleleia i le tautotogo

O le seleseleina o seleselega mai conifers, o la latou fetuunaiga ma le totoina o loʻo i ai eseesega eseese mai le tekinolosi o le galulue faatasi ma ituaiga meaola, e masani ona iloa e le toatele.

O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o mea totō o le toʻaga o le faaiuga o Mati ma le masina atoa o Aperila. O laau afu e ala mai i le taumalulu taumalulu e amata ona tupu, o lea la e vavae ese ai ni fasi tipi mai ia i latou e maua ai se faatosinaga masani mo le tuputupu aʻe ma le aʻafiaga o aʻa.

I le tautotogo, mo le faʻalauteleina o le thja, o le vavae ese mai le malosi ma le totoina o laau totō ua vavaeeseina e pito i lalo ifo o le 10-12 cm le umi. O le maualuga ole lumanaʻi ole lumanaʻi e le tatau ona laʻititi ile 5-8 mm. E pei o le tipi, e sili atu le saoasaoa o moli e tasi le tausaga le matutua mai le pito i tua ma sili atu ona naunau e fausia ni aʻa nai lo mea ua vavae ese mai le pito i luga.

Faʻafefea ona faʻaauau? E faʻapefea ona faʻapipiʻiina meaʻai i le fale? I lenei tulaga, o le totoina o meaola o le tele o fualaau aina toto e lava e faatofuina i totonu o se pusa i vai. A maeʻa sina taimi, e aʻafia aʻa i le au, ma o le a alu i le eleele mo le alualu i luma. I le conifers, o le faagasologa o aʻafiaga o aʻafiaga e fai si faigata, o le mea lea e manaʻomia ai sina fesoasoani laitiiti:

  1. Laei fou ile faavae e tipiina lelei.
  2. I tafatafa o le tipi, vavalo filemu ma aveese le paʻu.
  3. I luga aʻe o le fana, e faia ai ni nai mea mataʻutia umi.
  4. Ua aveeseina nilala, ma tuua ai na o pito pito i tua o lauʻau.

O nei gaioiga e tatau ona vave faia vave ina ia le maeʻa ai.

Faafetai i mea na faia, o le a faigofie mo aʻa i le lumanai ona faatoilaloina le paʻu, ma aveeseina nila e fesoasoani e taofia ai le pala pe a uma ona toto.

I lenei fomu, o vaega o moli ua tuu i totonu o se vaifofo o aʻa e faaosofia ai. I totonu o se fagu vai, o seleselega mo le toe gaosia o arborvitae e tatau mai le 12 i le 24 itula. A o faagasolo lea taimi, o le a ala mai ai aʻa, lea e faʻateleina ai le avanoa ma faʻavaveina ai le aʻafia.

Lueina ma le totoina o togavao thuja mo le faʻaleleia

Aʻo faʻatali le mea toto i le laina, o loʻo i ai pusa ma palapala ile tapenaga. E tatau i vaʻa ona iai ni alavai e faʻafefe ai le susu. E faigofie ona fufuluina ma faʻafefeteina le oneone e faʻafefiloi ma le peat o se mea e fai mo le faʻalauteleina o le thuja e ala i le tipi. E mafai ona e faʻaaogaina le microflora ma le iniseti leaga e aofia ai:

  • fafaga faʻatasi ma se vaifofo o le paluga palatini poʻo le phytosporin;
  • vai fufulu na sasaa i luga o le palapala eleele;
  • tao i totonu o le ogaumu.

O totoga e totoina i se mamao e le itiiti ifo ile tolu senitimita mai le tasi. Mo le tele o laʻau i le va o laina, tuʻu le 8-10 cm. E tutusa le mamao e tatau ona i le pito o le fagu po o le fagu.

O le faʻasolosolo e matautia tele mo fualaau o ona aʻa e tamoe ai le lamatiaga o le vavalalata ma le malepe i le taimi o le gafa i totonu o le eleele tatala.

O lalo, e oo atu i le 15 mm pupu ua faia i le maualuga o le 45 tikeri. A oʻo ina maua uma e le thiaja ona faʻalautele i le tautotogo o latou nofoaga, o le eleele o loʻo siomia ai i latou e fai si faʻatulagaina, ona totoina lea ua faʻafefe.

Tausia togavao i le taimi o le totoina o laau

E ui lava e le o aʻafia aʻa i aʻafiaga, latou te manaʻomia le puipuiga mai le tau:

  • susulu malamalama o le la;
  • matagi;
  • timu
  • atonu e mafai ona afu puna.

O le malutaga sili mo le lua masina muamua o le a avea o se tamai falemafa poʻo se fale kiona. I le taimi lea, e maua ai fualaau i vaiinu i aso uma, lea e taua i le vevela, vevela, mafanafana o le tau.

I aso vevela o aso vevela, o aʻafiaga o aʻafiaga mo le faʻaleleia o le thuja e aoga tele e faʻaleleia ai le vai mafanafana, e faʻaaoga ai le siʻosiʻomaga sili. O le ata tifaga i luga o le kiona e suia i se ie manifinifi poʻo se mea e le o lalagaina.

I luga o le taumafanafana, totoina lelei ma totō laau totō o latou aʻa. O le mea lea, e mafai ona feaveaʻi saogalemu tamaiti talavou i se nofoaga e faʻamaʻaina ai i totonu o le 2-3 tausaga, pe i totonu o potopoto eseese mo le ola ai i se fagu.

O aʻa o mea teuteu fausaga e sili ona leaga. E tatau ona e galulue ma i latou ma le faʻaeteete, taumafai e aua neʻi faʻaleaga. E sili atu ona faigofie pe a oʻo i le taimi o le faʻavasegaga o le fatuga o loʻo uuina ai se vaega eleele laitiiti, lea e puipuia ai rhizomes ma faʻavaveina ai le faʻaleleia.

O se vitio e uiga i le thuja faalauiloa e ala i le tipi i le fale o le a fesoasoani ai i tagata amata e malamalama i mea faigata o le faagasologa ma aloese mai mea sese e faatuai ai foliga vaaia o laau fou i luga o le upega tafaʻilagi mo le tausaga. A maeʻa ona totoina i totonu o le eleele, e maua e thuja le tausiga e tasi pei o latou tagata matutua matutua. Ae e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le mama o le palapala i lalo o laau, pe afai o vao vao e mafai ona "ufiufi" laau laiti.