Laʻau

Treelike grevillea ma greens filigree

Grevillea o se tasi o laʻau e sili atu le maualuga i totonu ole fale. O le mea moni, e le tauva i le tele ma ni pama po o vine tetele, ae o le manaia e susulu: o le "paʻu" laau, lush ma voluminous, matagofie tele. Ae i le taimi lava e tasi, o le grevillea foi na te pulea lelei le ea, e le o le solomuli o le potu ma aumai ai le lanu ma le fou i le siosiomaga. E manaʻomia e ia se taumalulu malulu, a leai, o le tausia o grevillea e faigofie.

Grevillea. © faʻatautaia

Laʻau faʻauʻu lau

Grevillea (Grevillea) o se laʻitiiti laʻitiiti o laau teuteu o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le faʻatoʻaga teuteu. I totonu o nofoaga masani o tufatufaga, i Ausetalia, o le grevillea o ni tagata maoae e ola ae i le 35 mita le maualuga. I le va o le aganuu, latou te sili atu ona taofiofia ma e le sili atu i le 2 m, ma e masani lava ona sili atu ona faʻatusatusa. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le laau lava ia e faigofie ona pulea e le teuteuina.

O ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le aganuu o le ituaiga lea, lea e taua foi o le siliki oak. Grevillea tele, pe malosi (grevillea robusta) - o se laau laʻau e pei o laau lapisi, o lau laʻau, o le mea muamua e mafai ona mafua ai fegalegaleaiga ma ferns. O le miti cirrus o loʻo i ai se vaega o lobes e oo atu i le 30 cm le umi o le maualuga o le faamaualuga o grevillea. O lanu o laʻau o lenei matagofie e afua mai i vaomatua lanumeamata i lanumeamata-laupepa po o le siliva, ae o tulaga tuputupu ae e masani ona suia ai le leo masani e susulu pe, i se isi itu, pogisa. O le matagofie e faaopoopo atu ia te ia i se manaia matagofie: faafetai i lona susulu, o le laau e foliga mai e susulu ma fou. I tulaga o potu, o le a le mafai ona fiafia i le fuga o grevillea: e mafai ona fuga ae faatoa tupu i luga o le eleele.

I le faaopoopo atu i tele grevillea, e mafai foi ona e mauaina i le faʻatau atu:

  • Grevillea Banks (Grevillea banksii) - o se laau e pei o se laau e pei o ni lau laau ola, sili atu ona tauagafau, na o le 20 cm le uumi, lua lau o le cirrus-vevela ma se lanu mumu o le pito i lalo;
  • Grevillea Alpine (Grevillea alpina) - ogalaau faʻapipiʻiina e oʻo i le maualuga le maualuga ma laulaʻau matala e ufiufi ma se matagofie matagofie ma vaapiapi, faʻatasi ai ma le pito i luga, e oʻo i le 2.5 cm le uumi ma se lanu uliuli.
Grevillea. © faʻatautaia

O se uiga iloga o grevillea uma o se tuputupu ae malosi. Latou te ola vave, i lalo o tulaga mafanafana ma le tausiga lelei - faʻavavevave, faʻateleina i taimi uma le maualuga, voluma, avea ma sili atu le matagofie. O laau laiti tauagafau i foliga o vao laiti e vave ona liua i ni laau muamua. Ae o le faʻaogaina o lenei mea totino i totonu e le masani ai foi: grevillea o se aganuu e mafai ona faʻatulagaina na o se soloist, i se tulaga ese lava.

Grevillea e masani ona faigata ona tausi laau. Ona o le manaʻoga e tuʻuina atu aiaiga o se vaitaimi malolo e le masani ai potu nofo, o lenei lalelei e le fetaui mo tagata uma. Ma o le tausiga o le fafaga e tatau ona iloga. Ae e tali atu i le tausiga lelei o le grevillea ma le ofoofogia o le matagofie o le lanu meamata ma le saoasaoa vave.

Greville malamalama

E i ai le tele o feeseeseaiga e uiga i le filifilia saʻo o moli mo le matagofie o Ausetalia. Ona o le fetuunaiga masani ma le lapopoa tele, o le grevillea e fetaui lelei i soo se malamalama poo se vaega o le malamalama. Ma i le tele o auala, o le fea nofoaga o le a sili atu ona lelei le tuputupu aʻe o le greville e faalagolago i tulaga o le tupuina o le laau aʻo leʻi faʻatau mai pe faʻasalalau. O le fofo masani o se nofoaga lelei ma le faʻamalamalamaina o le malamalama, ae aunoa ma le susulu o le la. Ae o le grevillea o le a le pagatia i se la, pe mai le ufitia o le malu. O le filifiliga sili lava o le matauina o le laau i lalo o tulaga eseese ma taofi i le nofoaga e sili ona lelei ai le grevillea ma e le suia ai le lanu o laulaau. O le tele o le malulu o le a mafua ai ona paʻu laulaau. E le gata i lea, o le vavalalata i se mea laititi po o le la e mafua ai se suiga i le lanu o laulaau, lea e ono aveesea ai le lanu ma le apamemea pe ua mou.

Grevillea Banks (Grevillea banksii). © Mo

Faʻamafanafana mafanafana

Grevillea e le o se laau e sili ona toto. E fiafia o ia e ola i ni tulaga malulu ma e le taliaina le vevela lelei, lea e aafia ai le matagofie o laulaau. O lenei lalelei, e oʻo lava i le mafanafana o le vaitau, e sili ona tausia i le vevela o le 10 i le 20 tikeri Celsius (maualuga maualuga - 23 tikeri). I le tau malulu, pe a le toe tupu le grevillea ma ua i ai i se taimi malolo, e sili atu mo le matagofie o le laau e sui ai tulaga e oo lava i mea e sili ona lelei. O le maualuga o le taumafanafana mai ia Novema e oʻo i le faaiuga o Fepuari e mai i le 5 i le 10 tikeri, i tulaga ogaoga - mai le 8 i le 15 tikeri o le tino. Afai e teuina le grevillea i tulaga masani o le potu i le taumalulu pe mafatia i le vevela i le taumafanafana, e mafai e le laau ona galo ona lau (vaega pe atoatoa).

Filifili le nofoaga mo le grevillea i totonu o lou fale, vave ona toso se liʻo mai nofoaga sili ona lalelei - o le pito i luma, o le tulaueleele, o le pito i luma e sili atu ona talafeagai mo televille nai lo potu nonofo. Ae afai e leai sau nofoaga, filifili ia nofoaga e leai ni fesuiaiga mataga i le vevela, o le tau e tutusa lava i le gasologa o le tausaga. O Grevillea e masani lava ona ola i totonu o ni greenhouses, i ogaoga vevela o le taumalulu.

Mo televille, i le faaopoopo atu i le vevela, o le mauaina o le ea fou e taua tele foi. O lenei laau e sili ona olaola i totonu o potu e masani ona vavalalata lea e le mafai ai e le ea ona paʻu. O le mea e lelei ai, o le agamala agamalū e le o fefe tele i faʻataʻitaʻiga ma e le manaʻomia ona puipuia atili mai vaʻalele. Faafetai i na mea e fiafia i ai, greville e mafai ona ola i le vaitau mafanafana e le gata i le potu, ae i totonu foi o le ea fou. E mafai ona teuteuina ona lauulu lauulu lauulu, faga, ma nofoaga malolo i le togalaau. Ae o le siitia atu o le grevillea i se nofoaga fou, ia mautinoa o le a faʻafeiloaʻi atu i se faiga masani e fafaga ai ma filifili le moli saʻo, faʻalauiloa le ulo i totonu o le penumbra ma nofoaga vaʻavaʻa.

Tele grevillea (Grevillea robusta)

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Grevillea - o laau totoa e mama tele. Ae o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le susu mai le masini tuusao e faʻatatau tonu lava i le tuputupu ae o le laau ma ona tausaga. O le matua e tupu le laau, o le tele o le tele o vai e manaomia. Grevillea e le mafai ona faʻafeiloaʻi le vai, ae alofa i le averesi, ae le o le susulu o le masini. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamagoina na o le maualuga luga o le eleele i totonu o le ulo, ma faʻafefe le vai tele 4-5 minute pe a uma ona faʻasusu. O le suaina o le eleele e le tatau ona faatagaina e le gata mai le tautotogo i le autumn, ae faapena foi i le taumalulu. E moni, i le tau malulu, e tatau ona faaitiitia le suavai ina ia maua ai le suamalie, e itiiti ifo i le taimi o le nofo o le laau i se siosiomaga mafanafana.

Ae o le autu autu o le faʻavaivai mo grevillea o le lelei o le vai. Mo lenei mea totino, e mafai ona e faʻaaogaina na o vai mama.

E aoga le gauai atu i le malulu o le ea. Grevillea laʻau o le a sili atu ona matagofie nai lo le ola o le laau i se siosiomaga e sili atu le malie. Grevillea e le fefe i tulaga masani o potu nofo, ae afai e te tuuina atu i le faateleina o le suavai, o le matagofie o le laau o le a oʻo atu i se tulaga fou. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le humidifiers mo grevillea: o lenei mea totō ua tumu atoatoa i le susunuina. Ae afai e te maua le avanoa e faʻaaoga ai le mea e sili ona maua i paʻu mumu, o le ae laveaʻi oe lava mai le tele o faafitauli. O le mea autu o le felafoaʻi masani, i le taimi mafanafana - i aso uma.

Grevillea laei

Grevillea e fiafia i ofu sili. Ma o lenei mea e faigofie ona malamalama i ai: o le televave o le tuputupu ae o le lanumeamata e manaʻomia ai taui talafeagai mo le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa ile eleele. Afai e ave le laau i fafo, ona tatau lea ona fafagaina i vaiaso taitasi. I totonu o le potu, mai ia Mati e oo i le amataga o Oketopa, o laei pito i luga e tatau ona itiiti ifo - 2-3 vaiaso uma. I le taumalulu malulu, e te le manaʻomia le fafagaina o le grevillea.

Alpine grevillea fugalaau. © Tony Marsh

Mo lenei mea totino, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻalavelave masani, nai lo o mea faʻafefiloi mo mea teuteu ma mea totō. O le mea moni, e ui lava o le grevillea e le totogo i totonu, e le avea lava ma se fualaau mama atoatoa ma mo le atinaʻe masani e manaʻomia ai le paleni o meaʻai, ae le na o le gaʻo.

Grevillea Trimming

O lenei matagofie o Ausetalia e mafai ona faʻatagaina le teuteuina atoatoa. O le taofiofi o le tuputupu ae, o le faapaleniina o pale e mafai ona faia i taimi uma, i tausaga taʻitasi, aʻo lei tupuina ma le amataga o le tuputupu ae malosi. A aunoa ma le tosoina, faapipii po o le faapuupuuina o tumutumu o laau, o le grevillea ua faalauteleina, o lapopoa lautele o loo i ai i le va o laulaau.

Suiga ma sui

E sili le lelei i le vaʻaia o se grevillea pe a manaʻomia, ma e le tusa ai ma le faʻatulagaga. Ae ona o le vave ona tupu o le laau, e masani lava ona suia i se tulaga ma le gafatia i le tausaga. Afai ei ai sou toeaina grevillea ma e te le totoina i tausaga taʻitasi, ia mautinoa e aveese le pito i luga ma toe sui i le eleele fou. Ae i le taimi o le faʻatinoga, ia faaeteete ia aua le faaleagaina aʻa o le laau. E sili ona lelei le faʻavasegaina i tulaga masani, pe a uma le amataga o le tuputupu aʻe i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati.

O le televille mix mix should also be specific. O nei matagofie latou te fiafia e ola i le lanu manino, ae tatala, o lo o aofia ai se pasene maualuga o le humus ma mautinoa o le a avea ma mea aoga.

Greiviaa fugalaau e tele. © kiwissoar

Mo grevillea, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete atigipusa. O lenei mea totō ua tupu i ni mea tetele, ona o le grevillea e le fiafia i le tele o eleele saoloto, o loʻo atiina ae i ia tulaga i le tau o le matagofie o lauusiusi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le taufaamataʻu sili i grevillea uma o le vaʻaia o le apogaleveleve. Afai e le faia e le laau ni fua e faʻaleleia ai le maualuga o le ea, o le grevillea e toetoe lava o se tau vevela, e vave lava ona mauaina e nei mea faʻamaʻi maʻi tulaga mo le ola ma le toe gaosia. E tatau ona siaki soo le laulaau i taimi uma, faatasi ai ma le taimi e tasi i le vaiaso, ma i le faailoga muamua o le faaleagaina, e tatau ona faia ni fua e faʻaleleia ai le malulu o le ea ma faʻamalolo i iniseti.

Tau masani i le tuputupu aʻe o grevillea:

  • toʻotoʻo paʻu i le taimi o le vevela poʻo le vevela (aemaise lava ile taimi o le taumalulu);
  • fofolaina o lapisi ma le lafoaia o laulaau i le le lelei o le malamalama, le lava o laei o luga poʻo le leai o ni paʻu.

Grevillea Toe faia

New grevillea i le fale e mafai ona maua mai fatu. O lo latou totoina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo, faatasi ai ma uluai taumafanafana. E lūlūina i totonu o pusa tele po o atigipusa, i totonu o se mea laugatasia lautele. Latou te totoina i le mafanafana, i vaitau masani o potu. I lenei tulaga, o mea e faʻaaoga e le talafeagai. E sili atu le galu pe a uma le foliga mai o le lau lua lona lua, i ipu taʻitasi.

Grevillea fugalaau. © Green Fingers

E mafai ona e taumafai e maua mai ni laau fou mai le afa-ripened cuttings, ia e tipi ese mai i laʻau mamago, ae le o le faʻalalauina ma le manifinifi, ia tipi faatasi ma le "mulivae" ia Aokuso. Grevillea e le maua aʻa i le meaʻai, ae i le oneone susu. Togafitiga ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe e manaʻomia.