Laʻau

Hatiora

Hatiora (Hatiora) e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga Cactaceae. O se lithophytic po o le epiphytic cactus ma tipu vavae. I le natura, e mafai ona maua i vaomatua o Pasila.

O lenei ituaiga o lona igoa e faamamaluina ai le tagata tusitala ma le mathematician o le seneturi lona 16 o le Peretania o Thomas Hariot. O ia na ia faia ni faafanua o Amerika i Saute. O le tele o tagata fai togalaau na latou ave ma i latou nei faafanua i le malaga, aua a latou maua se ituaiga fou o laau totő, latou te faaigoa i le igoa o le tusitala. I le taimi muamua, o le ituaiga e taʻua o Hariota ma na avea foi ma ituaiga o laau totő, lea na vaeluaina ai ni taimi eseese, e pei o ripsalidopsis ma ripsalis. O na sui oe na nonofo ai na tuʻufaʻatasia i se isi ituaiga, ua taʻua o le tagata e faʻaoga, (o se ata mai le kariota).

O ituaiga autu

Hatiora Hermina (Hatiora herminiae)

O lenei cactus o se epiphyte ma ua fusi poʻo le saʻo lauulu e mafai ona oʻo atu i le 30 inisi le umi. O vaega o loʻo i totonu o le vaega o loʻo i totonu o foliga o se paʻu. E lanu meamata lanu meamata ma leai ni pito. I le umi, latou te oʻo mai i le 2 i le 5 senitimita, ma e le sili atu ma le afa centimita le lautele. Areoles e le tele naua ma e laiti tele. O loʻo iai i le taimi mulimuli, ao latou 1 pe 2 e le tele laulu. O fugalaau fugalaau fugalaau e oo atu i le lua inisi le umi. Latou te atinaʻe mai i vaʻalele.

Hatiora salicornioid (Hatiora salicornioides)

Cactus faʻatasi ma le tautau ma le saʻo saʻo i luga o le umi e oo atu i le 100 centimita ma vaevaeina. O le kulupu e pei o le kalapu e vali lanumoana, e umi le umi e oʻo mai i le 2 i le 3 inisi le lautele, ma le lautele - mai le 3 i le 10 millimita. O lauulu laʻititi o loʻo i luga o vaega, o loʻo faʻapipiʻiina ai pine. I le aluga o taimi, o le lūlūina o le ogalaau tutotonu e tupu. O tamai fugalaau lanu samasama e i ai pito i tua.

Hatio tausi ile fale

Malamalama

E fiafia i se nofoaga manaia, ae le gafatia le susulu o le la. E sili atu le lelei i le malulu o le tagata faʻatoʻa i aso taumafanafana pe a vevela.

Tulaga o le vevela

Toeitiiti atoa le tausaga atoa, e manaʻomia le vevela o le ea i le potu mai le 18 i le 20 tikeri. Peitai, e tatau ona maitauina mai Setema e oo i Oketopa o le fugalaau ei ai se taimi malolo, aʻo le vevela e tatau ona tuʻu ifo i le 15 tikeri. O mea o loʻo iai i lenei vaitau e tatau ona matua maeʻa.

Totogi

Lagona masani i le maualalo o le toʻimamafana. Ae afai ole vevela o le paluga, ona manaʻomia ai lea ona salalau faʻapipiʻi.

E faʻafefea vai

I le taumafanafana ma le taimi o le fugalaau, e manaʻomia le tele o le suāsusu, ma faʻaaogaina e pei o le pito i luga o le meaʻai e faʻapala. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga vai vaivai, faʻamalieina ma faʻaaogaina vai vai. Faatasi ai ma le amataga o le vaitau o le tautoulu, o le susu e amata itiiti. I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻalelei. E tatau ona totogia lelei le gaioiga pe afai e malulu le fale. O faʻamaʻi uma ma le palapala o le palapala e tutusa lava le afaina i le laau (aemaise lava ile potu malulu).

Laʻei pito sili

E tatau ona faʻamalolo le laau i le taumafanafana 1 poʻo le 2 taimi i le 4 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le faʻamaʻi mo le cacti.

Fugalaau foliga

I le avea ai o se tulafono, ua matauina le olaola i le taumalulu. I le tau mafanafana, o vaega laiti o loʻo ola malosi. I le amataga o le tautoulu, o le tuputupu aʻe e faʻagata, ma o le taimi e nofo ai e amata i le faʻaoloa. O le taimi lea o loʻo fuga ai fugalaau. O le fugalaau e tatau ona tu i se nofoaga malulu i le taimi atoa o le taotoga, lea e le itiiti ifo ma le masina, ma e le tatau ona faʻafeinu i le taimi atoa lenei. Ona tuʻuina atu lea i le vevela ma toe faʻainuina. A maeʻa sina taimi, ona fai lea e le laau o pulupulu i pito o vaega.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele talafeagai e tatau ona mama ma manava. E tatau foi ona avea ma siama (pH 5-6). Mo le saunia o mea faʻapalapala eleele, e tatau ona faʻafefiloi le suauʻu, o le palapala ma le humus eleele, faʻapea foʻi ma le oneone ma le peʻa, e tusa ma le 1: 6: 4: 2: 2.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le suʻega faʻapena e faʻatinoina vave lava pe a uma le fale. I lenei tulaga, o faʻataʻitaʻiga talavou e faʻapipiʻi faʻatasi i le tausaga, tagata matutua - e taʻitasi 2-3 tausaga. I lenei tulaga, o laʻau o loʻo i ai le lapopoa e tatau ona tuʻuina atu i lenei faiga e matua itiiti lava, pe, 1 taimi i le 4-5 tausaga. O se ipu talafeagai e le tatau ona maualuga tele. Manatua e fai se alavai lelei.

Faʻatauga auala

E mafai ona e faʻamalosi e ala i meaʻai.

O Shank e tatau ona aofia ai vaega 2 pe 3. E tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mai le tina. O nofoaga ua faaleagaina e tatau ona togafitia i le gaʻo tilati ma masii mamago, ma tuʻu i le ea. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tanu lemu i le malamalama o le eleele (turf po o laulaau, ae le mafai ona faʻaaogaina le eleele palapala) pe susu le oneone mo le aʻafia. Latou te vave aʻa vave. E tupu mai o vaega paʻu e matua afaina lelei i latou i totonu o se ipu i tafatafa o le fale o le tina.

Pests ma faʻamaʻi

E mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi poʻo siama. I le tulaga muamua, o se mea e maseesee ma susu susu e aliali mai i luga o le laau i se vaega laitiiti. Mulimuli ane latou foliga mai i isi fugalaau masani. O vailaau antibacterial e le aoga. Afai e mafai, e tatau ona aveese le vaega na pisia o le pulou. I le tulaga e aʻafia ai le pito i lalo o le ogaumu, e fautuaina e vavae ese le petiole o loʻo i luga, ma amata mai ona amata ona tupu se tamai laau.

I le avea ai o se tulafono, o le sigi o le hatoria o loʻo faʻatusalia mai i le tuai ma le fusia.

O le fusarium siama e masani ona afaina ai le laau ona o se mea itiiti e faaleagaina i luga o le paʻu pe o mai ni iniseti leaga. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻamalosi.

O se faʻamaʻi e pei o le paʻu o le paʻu e mafai ona tuʻuina atu i eleele palapala. O se taunuuga, o le aʻa o le ua ua afaina, ona o le mea e amata ona mou ese ai le laau, e tusa lava pe susu le suimui. O le fugalaau foi e leiloa lona lanu ma avea ma foliga paʻepaʻe pe ua pala. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaoga faʻamaʻi mai maʻi.

Fuga lanu mumu mūmū, paʻepaʻe, mealybugs poʻo fuainumera iniseti e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le laau. I vaega e leiloa lo latou lanu, lanu samasama, ona latou oti lea. O sauniuniga faʻapitoa e manaʻomia e faʻaumatia ai se ituaiga o meaʻai.

O aʻafiaga ono tutupu

  1. Le oti o vaega ma tumutumu - malulu poʻo le inu suavaia.
  2. A faʻamalū le meaʻai, o loʻo valavala vaega, ma faʻafefe - maualalo maualalo i le maualuga o le vevela.
  3. Le lava o le fugalaau po o le le lava - e manaʻomia le fafagaina poʻo le leai o se fale malulu ma i le taimi lava e tasi e malolo ai.