Laʻau

E faapefea ona tausia le fugalaau a Kalanchoe i le fale?

E toetoe lava o potu uma e mafai ona e maua ai fugalaau e pei o Kalanchoe, lea e tele e faʻaaogaina mo togafitiga ma togafitiga. O se laau e le talafeagai lelei, lea e faigofie ona tausia i le fale, ae mo lenei mea e tatau ona e mulimulitaʻi i nisi o tulafono. Na o le tulaga lava lenei, o le a fiafia ai Kalanchoe i lona pule i fugalaau piniki mumu, ae o lona vaitau e tupu ai e le o se taimi umi.

I lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa le auala e tausia ai Kalanchoe i le fale, ina ia teuteuina e ia lona fale ma lona fale i le umi e mafai ai.

Mea faʻaoga

O le fanau mai o lenei fugalaau e motu o madagascar, ae e mafai ona e feiloai ia te ia i Asia uma lava. E tupu lelei tele i totonu o greenhouses ma i le fale. O lenei laau e patino i le aiga o Crassulaceae. Faʻatasi ma laʻau mafiafia, e mafai ona faʻaleleia le susu ma umi se taimi e fai ai e aunoa ma le fafaga. O le ata vevela i luga o ia mea e puipuia ai le faʻasalalauga. O nei manatu uma e tatau ona amanaia pe a tausia lenei mea teuteu teuteu.

Kalanchoe: tausiga ile

O mataupu faavae o le tausiga e faapenei:

  • fafaga soo;
  • le malamalama talafeagai ma tuutuuga o le vevela;
  • totoina;
  • ofu talafeagai luga;
  • puipuiga mai faʻamaʻi.

Ma le isi, tatou te mafaufau i nei taʻiala taʻitasi i nisi auiliiliga.

Faʻasa

O se laau totogo e leai se mea e matua manaomia ai le fausiaina, e oʻo lava i fiafia i sina lamala. O le mea moni, i le vevela o le tau, e tatau ona faʻafeinu Kalanchoe i taimi uma e mafai ai, ae i le taumalulu, o le faʻavaveina o le faʻasaina e faaitiitia i le tasi i vaiaso uma. E tatau ona manatuaina o le faʻaleagaina o le susu e fesoasoani i le foliga mai o le pala, lea e ono faʻaumatia ai le laau.

O le a sili atu pe a fai o le fugalaau fuga, e faaopoopo i le eleele, e aofia ai le alavai, lea o le a mafai ai ona tausia le eleele i se tulaga sili ona lelei. O le faʻasusuina o laau e faia e le gata mai luga, ae o totonu foi o le apa.

Malamalama ma le vevela

O le tausiga o fugalaau e aofia ai faʻamalamalamaga talafeagai ma tulaga talafeagai o le vevela. E le pei o le tele o laau i totonu, tupu aʻe Kalanchoe e fiafia i le susulu o le la. I le taumalulu, e fiafia o ia e malolo ma ua siitia mai le faamalama o le la i se pogisa.

O le mea e ofo ai, ina ia totogo le laau, e tatau faaitiitia le umi o le ao. I lalo o tulaga masani, e tupu lenei mea i le amataga o le taumalulu, o le mea lea, ua amata ona fuga mai Kalanchoe i le taimi malulu. Afai e manaʻo le tagata e manaʻo i lenei mea e tupu i se isi taimi o le tausaga, e tatau ona faʻaitiitia aso o le ao e le masani ai i le 10 itula. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e ofuina se ato i luga o le fagu po o se taimi faapitoa e tuu i totonu o se kapoti, ma toe aumai i le taeao.

O se taimi taua i le tausiga o le puleaina o le vevela, lea e ese foi i le taumafanafana ma le taumalulu. I le taimi mafanafana, e mafai ona i ai le fugalaau i totonu o se potu ma le vevela o +18 i le +28 tikeri, ma i le taumalulu e mafai ona faigofie ona onosaia tulaga malulu faatasi ai ma le vevela o +10 i +16 tikeri. E oo lava i se loggia mafanafana po o le faletalimalo o le fiafia i le teuteuina o Kalanchoe.

Kalanchoe totoina

Mo se mafutaga lelei i le fale, o lenei laau manaʻomia le gaosi, ona o ona aʻa e tupu tele vave. E tatau ona faia lenei mea ia Aperila-Me, i le taimi o le tuputupu ae malosi o le fugalaau. O itula o le ao e tatau ona 12 itula ma, pe a tatau ai, ia faia se malamalama faaopoopo.

Mo le gaosiga, e faʻaaogaina se fagu fou, lea e tatau ona lautele atu nai lo le muamua, ma o le tuufaatasiga o le lalolagi e tatau ona tumau pea. O le fugalaau mai le koneteina e tatau ona aveeseina ma le faaeteete ina ia le faaleagaina faʻafuasei ai le otaota.

O Blooming Kalanchoe e le faʻamalosia ni tulaga faʻapitoa i luga o le lelei o eleele, o lona uiga, e mafai ona atoatoa lelei i totonu o le eleele eleelea ma le palapala. E lelei le faaopoopo o le oneone. Pe a sauni le eleele mo le totoina o fuga i le fale, e tatau ona faʻamaʻi.

Laʻei pito sili

Mo Kalanchoe ia olaola matagofie ma manaia, e tatau ona fetaui ma talafeagai lelei. E tatau ona faia lenei mea i le masina. E sili le lelei o le fafagaina o le laau ma le fugalaau mo le suavai, ae ui i lea, o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi faʻalavelave e faʻamaonia ai le tele o fuālaʻau.

E faʻaaoga lelei le fugalaau, talu ai ona o le tele o le faʻaalu o meaʻai e mafua ai le tele o le tuputupu ae o le lanu meamata, ae e le mafai ona faʻatali mo fugalaau. E sili le faia o le afa o le fua faatatau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Kalanchoe tausi ile fale e aofia ai puipuia o ia mai maʻi eseese. E ui e seasea ona tupu lenei mea, e tatau ona e saunia mo mea uma.

Afai o laulaau o le laau e ufiufi i lanu paʻepaʻe, lanu po o le lanu enaena - o loʻo taʻu mai ai e tatau ona e suia le tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aʻafia e mafua ona o le tele o le palapala ile palapala, o lea e tatau ai ona faʻaitiitia le susu. O le soona fai o lavalava e mafai foi ona aʻafia ai lo latou tulaga, pe o le a le mea latou te taofi ai le faʻaaogaina o fomaʻi pe suia le palapala.

E tele taimi e osofaia ai fugalaau i totonu o aphids, e mafua ai ona amata ona lanu samasama ma lafoaʻi. Mo le togafitia o le laau, tipi ese ia vaega ua aafia ma faia le fualaau faasaina i nei iniseti poo se fasimoli solution.

Faʻatauga auala

O le tausiga mo Kalanchoe e aofia ai lona toe gaosia. E mafai ona faatauina lenei laau i se faleoloa fugalaau, ae masani ona tupu pe a uma ona faatauina amata ona mamae ma maʻi. E sili atu ona faigofie le vaʻaia oe lava, ma e mafai ona e faia i ni auala eseese:

  • e ala i le vaevaeina o se vao tele;
  • afu afua;
  • totoina se isi pepa;
  • lūlū fatu.

I le fale, e vaevaeina se vao tele i le mataupu pe a tatau ona toe faafou. Ae o le fugalaau vaeluaina atonu e le mauaa pe toe faʻaleleia mo se taimi umi.

O le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele o le faʻaleleia o le aʻafia lea o le vavae. O aʻa o se tamai fatu e vave ona vave tupu, lea e mafai ai ona faigofie ona aʻa i totonu o se fagu fou. A maeʻa pe a ma se masina, ona tupu ai lea o le vao.

E le gata o se aʻa, ae mafai foi ona maua mai se lau laau mai le matua matua. E vave ona aʻafia le aʻa, e oʻo lava i le saʻo i le tausaga.

I le fale, o lenei fugalaau teuteu e faʻaleleia e faʻaaogaina ai fatu, ia e laʻititi tele i totonu o sea laau, lea e faigata ai ona faʻaleleia. O loʻo taatia i luga o le eleele, faʻapipiʻi i totonu, ae leai se mea e le faʻasusu ai. Ona ufiufi lea o le ipu i le tioata po o se taga palasitika. Le faia o ni tulaga mafanafana mo le germination o fatu, latou te faʻasalalauina le susulu o le la, ia faia ni mea laiti laiti ma tuu le pusa i se nofoaga mafanafana. A uma ona totō, ona aveese lea o le ipu poʻo le ato, ma tuʻu le fagu i se nofoaga lanu.

Teuteu

E tatau ona teuteuina Kalanchoe i le taimi o le fugalaau? Seʻi pe a osofaia e meaola faalafua po o le fugalaau e pa'ū. O lenei mea e faigofie ona fai - e vavae ese nofoaga e afaina i le vaeluaga ma mea maloloina.

Talu ai o le vavalo e matua faʻavaivaia ai le laau, e tatau ai faatulaga taimi malolo mo ia. Ina ia faia lenei mea, ia faia galuega nei:

  • vavaeeseina uma vae;
  • o le ipu o loʻo tuʻu i se paolo malulu;
  • e le faʻafefe le laau mo le tusa ma le 1.5 masina.

A maeʻa se vaitaimi malolo, toe faafoi atu Kalanchoe i lona nofoaga masani ma faʻamaʻaina.

Faʻailoa

E manaʻomia e Kalanchoe le pine? O le mea moni o le laau e masani ona le toe tupu. O le faafitauli atonu o loʻo taoto i le vevesi o le mama ona o le le lelei o le faʻaaogaina o minerale. O lenei mea e mafua ai ona faʻamago atoa. O le mafuaaga lena faaalu le tuiina o le Kalanchoe.

E mafai ona e tipi ese lala vaivai i soo se mea, ae e tatau ona e faia lemu ma le totoa. Afai na tupu lenei mea, o le manua e faʻamalolo e ala ile fufuluina o le malala poʻo le pefu.

O le mea lea, matou te mafaufauina le mea e aofia ai Kalanchoe, tausi i le fale e le mafua ai ni faigata. O lenei laau e mafai ona lelei mo se taimi umi e aunoa ma se tausiga faʻapitoa i le faʻaaluina o ana lava faʻaagaga, ae i lenei tulaga o le a le sili atu le matagofie ma maloloina.