Faatoaga

O le a le umi e tatau ai mo pato o ituaiga eseese e nonofo ai moa?

O le a le tele o le taimi o loʻo nofo ai se pato i luga o fuamoa e aʻafia e lona ituaiga ma le fuamoa. Peʻa faʻatusatusa i le moa, o laumei lapisi e sili atu le lautele. O le averesi o le moa e oʻo i le 58 g, ma o le peʻa 80 g. E aofia ai foi le tele o gaʻo, ona o lea e mafai ona vave faʻafefe ai fuamoa. O le mafuaʻaga lea mo le manuia o le aveeseina o moa, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le vevela talafeagai ma le pasene o le susu.

O le a le umi e fai ai fuamoa o le pato i ituaiga eseese o manu

E fia aso aso e nofo i luga oa latou fuamoa - o le tele o ituaiga o lenei manulele e paʻu mai le 26 i le 28 aso. Peking - mai le 27 i le 29, musky - 30-36 aso.

I Beijing, o le lagona o le aveeseina o moa ua le lelei ona atiaʻe, o lea e seasea lava ona lafoaʻi. Nai lo lena, latou te faʻaaogaina pato o isi ituaiga, po o moa, geese poʻo turkey.

Ole fuainumera o fuamoa fualaʻau e faalagolago i le tele o le manulele. Mai le 9 i le 11 Pcs. O loʻo tuʻuina i lalo o le moa, 11-15 pcs. I lalo o le palu, 17-19 pcs. I lalo o le pipi. Afai e malulu tele i fafo, ona tuʻu lea 2-3 fuamoa i lalo.

Loto o totonu poʻo musika musk

E fia aso e nofo ai se peʻa mask - mai le 30 i le 36 aso. Ole fuainumera o fuamoa ua afifi mai le 12 i le 20 pcs.

Muamua, ao le a nofo i lalo le pato, e tatau ona faateleina le vaega o le fafaga na tuuina atu i ai, ma ia mataʻituina foi le faasoasoaina o meaʻai i le taimi o le faʻasusu.

Initia amata amata sopo agai i le faaiuga o le taumalulu. Afai e toso mai e le pato le galu mai ia te ia lava ma taumafai e nofo i le mea e tasi, ona sauni lea e nofo i luga o fuamoa. O le tele o taimi e tupu i le amataga o Mati poʻo le amataga o Aperila. Ua faʻapipiʻi le pito o le pato i se nofoaga filemu ma pouliuli. O fuamoa e amata ona tuʻuina atu tagata taʻitoʻatasi ua oʻo i le ono masina pe sili atu. O loʻo tauaveina mo le 3-5 masina, mulimuli ane ua maeʻa. O le taimi lava e maeʻa ai le molt, e tusa ma le 12 vaiaso toe oso vave.

I aso muamua o le vevela, o le indochka e toetoe lava o taimi uma e nofo i ona fua. E tatau lenei mea ina ia mafai ai ona amata faʻaleleia le atinaʻe. O le mea lea, o le fafaga ma le tagata inu ua tuʻuina latalata i le ofaga. E tatau foi ona i ai se tane mo le taele, aua e manaomia le vai e susu ai fuamoa.

O le pasene o pepe moa pupula e masani lava ona faʻatupulaia e sili atu le maualuga nai lo le faʻamalamalamaina i totonu o se masini.

O fuamoa e leʻi faʻafefeteina e lafoina i fafo mai le faamoega e latou lava. Tusa lava po o le a le umi ua uma ona puʻe e le pato le fuamoa, o le a nofo seia oʻo i le moa mulimuli a le moa. Ina ia mafai ona maualuga le pasene o moa ua faʻaleleia, e tatau ona faʻaogaina na fuamoa ua maeʻa mo le 2 vaiaso e sosolo ai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona teuina i le vevela o + 8 ° C i le + 15 ° C i se tulaga vaʻavaʻa, ma ia liliu i aso uma.

Mulata

Ina ia maua moa mullard, e tatau ona e sopoia se peʻa Peking ma se pulou Indo. Mo le faʻasusu, o fua na aoina mo le 1 vaiaso e faʻaaogaina. Mullards e mafai ona faʻateʻa uma i le incubator ma i se auala masani. E le gata i lea, o le auala mulimuli e sili atu le aoga, o le pasene sili atu o moa e ola, o nisi taimi e oʻo atu i le 100%. I totonu o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o tupe leiloa e mafai ona oʻo i le 40%. E le sili atu ma le 15 fuamoa o loʻo taoto i lalo o le tasi tagata. A maeʻa le 10 aso, e suʻeina i latou i se siaki e iloa ai le vevela.

Vaega o le aveeseina o moa i totonu o se afi

Mo le faʻasusuina, o moa pepe e faʻaaoga fua o le vaiaso, ae e le matua, sei vagana ai fuamoa mai manu felelei.

Aʻo leʻi faia se lapisi tele, e tatau ona siaki le vave ona faʻamafanafana le masini i le ea ma le umi e taofi ai le vevela ia te ia lava. E sili atu le taumafai e na o ni nai pato pepe muamua e maua.

Aʻo le i faia le mea faʻapipiʻi, e tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete le mea. E le amanaia laumei i mea nei e le lelei:

  • pepa e le o ni faatulagaga;
  • faatasi ai ma le tuputupu ae;
  • ua matua eleelea;
  • faʻamaʻi;
  • togi.

Afai e te le aveesea le eletise, ona oʻo lea i totonu o le atigi se siama e mafai ona ulu i totonu, ona o le a vave ona oti le atigipusa. E tatau ona togafitia uma fuamoa o le pato pe a faʻaaogaina se vailaʻau poʻo se pamu moli e faʻamaʻi ai ma fufulu ese mea leaga. Ae e sili atu le aua le faatagaina i latou e palapala palapala uma, ae ia mama ma mamago le togitogi ma le aviary.

O fuamoa o pato o musky breed o loʻo tuʻuina i totonu o fata i se tulaga tuʻu.

I le vaiaso muamua mai le taimi o le faʻapipiʻiina, ua amataina e le pepe le atinaʻeina o totoga ma okeni, o le mea lea e matua taua ai le mautinoa o loʻo mafanafana i lenei taimi. O le vevela e tatau ona i lalo ifo o le 38 ° C, faʻamamafana 70%. Lili fua a le itiiti ifo i le fa taimi i le aso. I le vaiaso lona lua, ua faia se puʻu. I le taimi nei, o le vevela e laʻititi ona faʻaititia i le + 37.8 ° C, ma faʻaititia foi le suamalie i le 60%. Suʻe 4-6 taimi i le aso.

I le vaiaso lona tolu, o le vevela ma le susu e tumau pea, ae o ni nai taimi i le aso e faʻamafanafana ai fuamoa mo le 15-20 minute i le taimi e tasi, mo se faataitaiga, i le 8 i le taeao ma le afiafi. A maeʻa le mafanafana (pe a maeʻa le 15 minute) e suʻe mai le pulumu ma se vaivaiga vaivai o le paluga o le pala, ao le vevela o fuamoa e tatau ona pa'ū ifo ile + 28-30 ° C. Ona toe vevela lea. E tatau ona maua le maualuga o le vevela i le afa itula (maualuga).

E aliali mai i le aso 26-28 (faʻalagolago i le ituaiga). I totonu o le incubator, o le moa o moa e pei lava o ponaivi o nonofo io latou fua. O le vevela i lenei laasaga ua faaitiitia i le + 37 ° C, ma o le susu, i se isi itu, ua faateleina le faatupulaia i le 90% ina ia sili atu le malu o le atigi ma e faigofie atu i moa ona aluese. Leai se mea e tatau ona e liliu i ai.

Ina ia tatala se fuainumera tele o fuamoa, e sili atu le lelei o le faʻatau o fata i le aunoa ma le sui.

E fautuaina laʻau e siaki le ovoscope i aso uma 7. Faʻafetai i le incubator, e mafai ona faʻamalamalamaina moa i soo se taimi o le tausaga ma i le tele o mea, ma e leai se mea e tatau ona fefefe ai o le a lafoaʻi vave e le latou fanau.

Faʻalagolago i le a le mafuaaga o le fafagaina o meaʻai i le taimi o le fuaina o fuamoa, o le a le tele o le taimi e faʻataunuʻu ai fuamoa e faalagolago i le tele o latou fafagaina. Afai o le fafaga e le maualalo, o le a amata ona faʻalemu lemu, ma o le mea lea latou te faʻapipiʻi mulimuli ane ma mafai ona vaivai ma laiti.