O le togalaau

Laʻau ua totoina

I totonu o koneteina, afai e mafai ona faʻatagaina, e mafai ona e taofimau i soo se rosa. Ae o le laau e sili ona lelei mo le ola i totonu o se ulo o le ola lea o se togalaau. O nei fugalaau e maua sina avanoa, ma o le tausiga lelei latou te toetoe lava o le tausaga uma e ola ma latou te le iloa a latou uo i le fugalaau ola.

E masani lava ona fuga mai rosa kuka. E faʻafaigofieina le filifilia o laau totō, ae faʻamalosia ai le faagasologa o lona fetuunaiga i tulaga fou. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se tusiga e uiga i le totoina ma le tausiga o tamai rosa, lea e mafai ai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tausia se rosa uamea ma le auala e ola ai rosa i totonu o koneteina.

O le faʻatau mai o se fugalaau lanumumu susulu, faamemelo i fugalaau ... ma saeia ese. Aua e te faanoanoa - ma le tausiga lelei o lau fagafao o le a tauia oe ma le lima mo lenei taulaga. Afai ei ai ni rosa i totonu o le atigipusa, e tatau ona toe totoina, pe afai o se tasi e totoina, ona o le maualuga ma le lelei o le palapala lea na e faatauina mai ai le rosa e naʻo le femalagaaʻi, e le mo le tuputupu ae.

Tuputupu aʻe rosa i totonu o koneteina

O le lanu ma mea o loʻo faia ai pusa e leai sona taua faʻapitoa mo laau totō - o se mataupu lea o le tofo o le tagata. Ae o nisi fautuaga e aoga pea: i totonu o le togalaau e fautuaina e faaaoga ni mea tetele, mautu mo rosa (yima poʻo isi mea mamafa); O Pusa uila e tatau ona lafoai, ao vevela tele i le la, lea e afaina ai laau. O pusa malamalama e faia i palasitiuli pogisa e talafeagai mo le eliina i le eleele; i totonu o le taulaga, o paʻu palasina paʻepaʻe o le a faʻamalamalamaina le mālūlūlūlūlū ma, e aunoa ma le vaʻaia o le mafaufau, faamamafaina le lanu ma ata o laau.

O le togavao e le tatau ona faʻatuputeleina i se faaputuga eleele, ae toe totoina, faʻatasi ai ma le sui atoatoa o le eleele. Lulu lemu pe fufulu le eleele tuai mai aʻa ma totōina i totonu o se fagu tele po o se atigipusa, ma faʻatumu i le faʻapipiina o le eleele a Rose. O le a sili atu pe afai e te faʻafefiloi ma le laʻau faʻalelei mai lau togalaau.

O le eleele i totonu o le fagu e sili atu ona televave nai lo le togalaau. I le taimi o le fuga, e le o le suavai i le vai mama, ae i ai se vaivai vaivai o le fugalaʻau, ma e fautuaina le suia o mineral ma organic fertilizing, ma ia mataala ma le faaeteete ua lava le malamalama o le laau. O le solia o nei tulaga, e te lamatia ai le leiloa o se rosa.

Pot Rose Care

O roses o le Pot, lea pe a uma le gaosiga, e ui lava i fua na faia, foliga faʻaleagaina, e manaʻomia ona lagolagoina e ala i le faʻaaogaina o mea e faʻamalosi ai ma vailaʻau mo laau. Liligi i latou i lalo o le aʻa ma se vaifofo o rootin poo heteroauxin, ma sulu le vaega eletise faatasi ai ma se vaifofo o le epin poo se isi fualaau faasaina o se mea faapena.

O le "vaivai vaivai" o mea e maua i le taumalulu o le miniz o le taumalulu-taumalulu le tau i aso o le ao ma le mafanafana o le potu. O le mea lea, pe a tausia se rosa uamea, fesoasoani i le laau: faʻaleleia le fiafia pe tuʻuina atu se malamalama, pe sili atu, uma. O le windowsill, lea e tu ai rosa, e tatau ona manaia. E sili atu pe a fai e te maua se mafanafana poʻo se faʻamanatuga. Mo fugalaau ola lelei lelei e manaʻomia itula o le ao e tutusa ma le 16-18 itula. O le mea lea, afai e te manaʻo ia latou fuga i le taumalulu, e manaʻomia ona faʻamalamalamaina.

Totoina ma le tausia o se tamai lanu

O le faʻatauina o se tamai rose, o nisi e manatu o le a tumau pea le laiti o le laau. Ae o lapisi ua faʻafefiloi mai fafo mo le faʻatau atu e le o ni laau totō (e ui lava ua uma ona fuga), ae aʻafia aʻa. Afai o le tele o le faatauina mai o le togavao e 5-7 cm, i le tagata matua e ono ono oʻo i le lima i le valu taimi sili atu. O le tele lava o taimi, o fua tele o fua o laau toto e maualuga le 20-25 cm ma o meaola matua matua uma lava e faʻatau atu. Aua e te faʻamaʻavaleina oe lava: seʻi oʻo i le matua tuputupu ae e le tatau ona faaluaina le faateleina.

Ina ia aloese mai le le fiafia pe a faʻatau se rosa, ia e fiafia pe o le a le tele o lenei ituaiga e oʻo i le matua. Afai e te manaʻo i le togavao e faʻaauau pea lona faʻaogaina, faʻaaoga le inhibitors, mea e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o laau, pe a tausia se tamaʻi laititi. Aua neʻi faʻafefeina i le vevela - e mafua ai le tuputupu ae vave (peitai, e le mafai foi ona lafoai atoa le nitrogen - o le a mate le rosette). Ia mautinoa e maua e le rosa le tele o le malamalama, a leai o le a tatau ona e ausia.

A e totoina ma tausia se tamai lanu, aua nei galo i le taumafanafana i luga o le mata o le la, o le a mafatia le rosa mai le vevela - e tatau ona fai sina mea itiiti, ma e sili ona lelei le ave i le atunuu. O iina e mafai ona teuina i totonu o se koneteina poʻo le pa'ū i le eleele.

Roses toto i le eleele e mafai ona tuu i totonu o le togalaau mo le lelei, e ufiufi mo le taumalulu e pei o rosa togalaau, pe eli ma tuu i totonu o koneteina i le tautoulu, ma totoina i le eleele i le tautotogo.

Lamea koniteina i le taumalulu

Afai e te le fuafua i luga o laumalulu taumalulu e fuga mai, e mafai ona e faatulagaina se taimi malolo mo laau totō. E le o se faafitauli pe a fai ei ai sau potu malulu ae leai se malolo (basement, barn, garage, etc.). Ma afai e leai? I le aso lelei o le tautotogo i le vaega matutu o le togalaau, ia eli se 'olo (e faigofie ona fai i luga o le moega o fualaau aina pe a maeʻa le seleselega) o se lautele e mafai ona tulaʻi i luga ma le loloto e faalagolago i le tele o laau (pe a talafeagai, e mafai ona vavaeina). Faʻamau le eleele faʻataʻavale i luga o laina ma faʻamalamalama lemu. Tapunia timuga o timuga ma talipupuni puipui, paʻu po o uʻamea uʻamea. A uma le amataga o gutu malulu faʻatasi ma le au faʻataʻitaʻiga, aveese lau mai laulaʻau ma faʻafefiloi i le uʻamea poʻo le kulimi suauu mai siama. O le a manaia le faʻagasolo o le uati saunia i le taimi e tasi, ia mautinoa o loʻo mamago pea ma leai se mea e faʻaaoga.

O le eleele i totonu o koneteina e le tatau ona gase. Afai o loʻo i luga o le ea ia laʻau masi, e manaʻomia ona ave i totonu o se faaputuga aʻo leʻi faʻasao togalaau vao. Afai e mafai ona tausia i latou seia oʻo ina matua malulu e aunoa ma le maloloina o se lala (i totonu o le fale, garage, i luga o le fanua), e mafai ona e faia lenei mea mulimuli ane.

Faʻamasani fagu i totonu o se vaʻa i le lelei o le tau - e tatau ona malogo mo le taumalulu. O lea la e le paʻi pupu i puipui o le uamea, e mafai ona toso faatasi faʻatasi ma le twine. Ufiufi le pusa fagu i talipupuni e puipuia ai le susu mai le ulu atu. O talipupuni e mafai ona afaina mai luga (faʻatasi ai ma lala paʻu, lala, fofo polystyrene, laupapa, pepa), ma mulimuli ane lafoina i le kiona.

I le tautotogo, e mafai e le eleele ona faaleagaina mea pe afai latou te maualuga i lau eria. Tausia se auala i le maualuga, vaʻai i le vaieli, ma afai e le o iai, i se vaʻa e saunia lelei i tafatafa o pusa o le taumalulu (ioe, e tatau foi ona ufiufi i le talita - ona foliga mai lea o le susu o le a avea ma faailoga o le maualuga o le vai, ae le o le kiona). I le tulaga o le vai, e tatau ona aveese vave pusa.

O koneteina ma rosa e aveeseina mai le uamea e tatau ona teuina mo ni nai aso i se potu malulu ma le leai se oso e aunoa ma le susulu o le la ma na ona faaali atu i le la i luga o se windowsill po o le togalaau - fuafua i tulaga o le tau ma au fuafuaga.