Fugalaau

Luga o le rose

E tusa ma le 400 ituaiga o rosa, ma oi latou uma e matagofie i la latou lava ala. Ma afai e te fafagaina i latou i se auala filifilia, ona e maua ai lea o le fia afe o ituaiga eseese o rosa. Ae i totonu o lo tatou atunuu, o ituaiga ituaiga o meaola e tupu tele lava e avea o se mea e maua ai fua, pe i totonu o greenhouses.

Ae o loʻo i ai ituaiga o rosa e maua mai e le natura uiga taua tele - faʻamafanafanaina, malosi faʻamalolo ma le gafatia e 'ai ni petals i meaʻai. O nei uiga lelei e iloagofie ai rosa e tupu mai i rosa na faia e ala i le fausiaina.

Matou te fautua atu e te totoina se rosa mimita, lona lau-lua lauulu i lau togalaau. Aisea? E ola e pei o se pupuʻu malosi, malosi vao, e oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga, lea e le manaʻomia ai se malutaga i le malulu o le tau. Ua paʻu o ia, lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana, lea i le tautoulu e avea ma samasama lanu samasama.

O lenei ituaiga o rose e amata ona fuga mai ia Me ma seia oo lava i le pau, ma o ona gaʻo e mafai ona avea ma mea sili ona lelei mo le sauniuniga o ava, vai, vai ma le suauu. O le oso aʻe o le rose e masani lava e 8-12 cm le lautele, lua-faalua i le paʻi ma maua ai se manogi malosi, faʻaalia. O ona lanu e eseese - lanu piniki, mumu, lanu enaena, ma papaʻe.

O tausaga taʻitasi, e fua mai ai le tusa ma le 4 cm le tele, faʻataʻitaʻi lelei i latou i lona matai. O fua lava latou ei ai o latou tino faʻamalolo, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini C, B1, P, faʻapea foʻi ma vitamini B2, B6, E ma se mea e pei o le garotene. O ona fua e masani lava ona avea ma mea aoga i le tele o supplements vitamins, lea e faatauina atu i falemaʻi, ma e le taugofie. E mafai ona e maua ni vitamini i le naʻo le tausia o se togavao o le rosa, matua saoloto.

Totoina o rosa vevela ma le tausiga talafeagai

O lenei mea totino e le soona fiafia, e fiafia i le palapala ma e fiafia foi i le malamalama. E mafai ona tupu e aunoa ma le toe suia i se tasi nofoaga mai le 25 tausaga. O le totoina o rosa, e masani ona latou selesele se pu mo laau taʻitasi taitasi, o lona tele e masani ona 50 cm le lautele ma e tusa ma le 45 cm le loloto. A o lei totoina, o aʻa ia latou lava o loo tuu i totonu o le mash mash, ona tuu lea i totonu o se lua e tumu i le humus i le aofaiga o le 1 pakete i le lelei. Ma, a maeʻa ona totoina, o le eleele e le malogo, e faʻamamaina i le 10 lita o le vai, ona faʻasaina ai lea o le eleele faʻataʻamilo i le vao. Ma le mea mulimuli, o le seedling e faapuupuuina e le tasi vaetolu o le maualuga.

O le tausiga o lenei laau e aofia ai le fafagaina i le tautotogo ma mullein (i se vaega o le 1:10) po o le manulele manu (1:25), faapea foi le puleaina o otaota i tafatafa o le vao ma le tatalaina o le eleele.

Ina ia faʻapipiʻiina, o laʻau i luga o le vaomatua e tipiina i le 1/3, ina ia latou ola lelei ma avatu se seleselega, ae aveese lala tuai. E faapefea ona totoina lenei ituaiga o rose? O se laumei mimita e foliga lelei uma na o ia ma i le tuufaatasiga mai le tele o vao i le taimi e tasi. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o vao o lenei rosa, e mafai ona e fatuina se faleoloa atoa ma faʻailoga o le feʻaʻei solo. O le mea lea, e aoga le mafaufau e uiga i le totoina o se rosa i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ona o le faʻafetai i le faigofie o le tausiga, matagofie ma mea aoga, e sili atu nai lo le taua.