Laʻau

E faʻafefea ona fufuluina laulaau o violets?

O tamaʻitaʻi o le tele o faʻatoʻaga i Saint-Paul o fetu sili ia e susulu ai a tatou faʻamalama. E leai se mea e tasi, e ui lava e manaʻomia le tausiga faʻapitoa, latou te manumalo i le matagofie o laʻau vevela e le itiiti ifo i le paʻi paʻi o latou fugalaau. Laʻau fiafia i laʻau i totonu o violets i totonu ole taimi e le galo ai tagata e ona le tumama. O le mama aʻiaʻi o laulaau violē e tausia lelei e ala i togafitiga masani mo le tumama. Ae e tusa lava pe sili atu ma le faaeteete tausiga, o nisi taimi o loo i ai pea se manaoga mo le taeleina o le au paia. O le fufuluina o laulaau o violets e faigofie ma e le afaina. E moni, o le pito ma uiga o le laau e manaʻomia ai le saʻo atoatoa ma le fetaui lelei o le mea totino pe a uma ia faʻalavelave faʻaleaga.

E faʻapefea ona mulumulu Saintpaulia (uzambara violet)

Initaneti:

  1. E mafai (ma aiseā) e fufulu ai violets i totonu?
  2. O afea e mafai ai ona ou fufuluina laulaau o violets?
  3. E faʻapefea ona fufulu lole?
  4. Fetuunaiga pe a uma ona mulumulu violets

E mafai (ma aiseā) e fufulu ai violets i totonu?

E pei lava o isi mea totino i totonu, o violesia e foliga mai e foliga lelei lava-teuteuina, tuputupu ae i tulaga talafeagai. Tausiga soʻo, e aofia ai ma auala masani - fafaga ma luga o laʻei - o le faʻamautinoaga autu lea e te le fufuluina lau o Saintpaulia. O le faʻafefeteina masani o laulaau e taua tele i se tulaga o le tausia o viola uzambar e pei o lo latou gafa taimi.

Mo tamaʻi viole o loʻo i totonu o le fale, o le faamamaina e le o faia i auala masani. Nai lo le masani ona oloina laulaʻau ma se omomi pamu po o le fufuluina i luga o violetiti, ia aveese le palapala ile pulupulu vaivai.. E le o se mea e sili ona manaia ma vave, ae e le faigata foi. Faʻafetai i le aveeseina pea o le pefu ma isi mea le mama mai luga o le vevela ma e manaia i lau paʻu paʻu paʻu, o le tele o faafitauli i lenei tamaititi ae o loʻo manaʻomia ai fua o le potu e puipuia. Ma e le na o le faaputuputuina o le pefu e faalavelaveina i le masani ai o le gaosiga ma le manava. O le mea moni, o le gasegase o laʻau o se tasi lea o mafuaaga autu i le salalau o meaola faalafua ma faʻamaʻi.

E le manaomia e violets maloloina ma lelei meaʻai mo le faamamaina o laʻau. Ae e tele mea e sili atu nai lo mea e mafai ona faia i le tausiga masani.

E tele taimi e tupu ai le faaleagaina o le sino i totonu:

  • i luga o le faatauina mai o laau pefu ma ituaiga fou ua aafia i taimi o felauaiga;
  • o se taunuuga o le le faʻamalosia o le faʻafeinu poo le faʻaleleia o le suavai, pe a pa'ū ifo vaipuna i luga o laulaau ma palapala o loʻo faʻapupula i nei nofoaga;
  • pe afai o teine ​​violets o loʻo i totonu o le potu ma maualuga maualuga o le filogia (e le gata i ofisa, ae i totonu foi o le umukuka, faʻafeiloaʻiga, ma isi);
  • pe a oʻo mai le lauulu o pusi ile lau;
  • ona o le faaputuputuina o le pefu o le fale i le taimi o toe faaleleia, ma isi.

O le mafuaaga taatele o le faʻaleagaina o le le lava lea o le faʻaaogā masani o fufulu. O nisi o fai togalaau e mumusu e tausi le laulaau, tuu le pefu e faaputuputu i ni aofaiga e ono mafai ona taulimaina pe a uma ona taʻele. O le fufulu mama o laulaau ma aloese mai le mamafa o le mama o le filifiliga aupito sili lea. Ae afai o se mafuaaga e te le faia ai lenei mea, o le mea la lea i lenei tulaga o le taʻeleina o violets e tatau ona faia i se taimi e le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 3 masina. O le taimi sili ona lelei o le 1 taimi i le masina. Ae o le tele o taimi faigata e ono le manuia ai laau toto.

Afai e tulai mai faafitauli faapena i le atinaʻeina o le senpolia, ona le gata lea o le lisi o taualumaga mo le faamamaina o laulaau, ae e tatau foi ona faalauteleina. Tusa lava pe o le a le mafuaʻaga, e tatau ona faʻaumatia le malosi o le faʻaputuina o mea afaina ma le pefu i luga o laulaau o lafumanu o Uzambara. Ma mo lenei mea e tasi lava le ala e tasi - taʻaleʻele taʻele. O lenei faiga mo le senpolia e ese le ese mai le fufuluina ma e sili atu ona tutusa ma le faagasologa o le faamamaina o vailaau o mea taugata, lea e manaomia ai le faaeteete lelei. O se mea malie ma le saʻo, o le fufuluina o laulaau, e le afaina ai le ogatotonu o le pusa.

O le gafatia e fufuluina laulaau o violets e le feteenai ma manaoga mo le tausiga ia faaeteete, ia puipuia le vai mai le ulu atu i laulaau pe a faʻafeinu, ia le musu e fufulu ma solo laulaau. O le bathing Saintpaulia o se fuataga mo vailaau eleelea matautia e le mafai ona faʻamamaina faʻatasi ma se pulumu, faapea foi ma se tulaga taua mo le faatumauina o lo latou ola maloloina ma le matagofie.

E le tatau ona e fefe e fufuluina laulaau o violets. O le laau e moni lava o se tasi o fale e sili ona taatele i totonu o le fale ma se paʻu mata i lau. O ia ituaiga aganuu e faʻamamaina i vai i tulaga tulaga ese. Ae o teine ​​violeti, e le pei o isi fetu e tele, e le fefefe i le taele. Afai e te faia lenei faiga saʻo ma mulimuli i tulafono uma, o le fufuluina o laulaau o le a aoga ai le Senpolis.

E faapefea ona fufuluina lau o le Saintpaulia (uzambara violet)

O afea e mafai ai ona ou fufuluina laulaau o violets?

Pau le mea e fuafua ai le "avanoa" o violet bathing o le manaʻoga e faamama. O lau o violets e mafai ona fufulu i soo se taimi e te manaʻo ai, tusa lava po o le a le taamilosaga o la latou atinaʻe. Afai o le vao e pefu tele, ona fufuluina lea o lālā i le taimi o le vavao. O le i ai o peduncles o le a faʻalavelave tele ai le faagasologa, aua o le teuina o fugalaau mai nai tamai mataʻu o le vai e aunoa ma le afaina ai, atonu, atonu o se galuega mo tagata e ola mama fua. Ae afai e talafeagai, matau le saʻo, e mafai ona e fufuluina fuālisa.

Pau lava le tapulaa e tatau ona e manatuaina pe a filifilia se taimi mo le taele taele o le ea vevela ile potu. Ole fasi violets e le fautuaina mo le taʻele i le taumalulu, pe a iai se maualuga maualuga o le a afaina fua o laau toto mai vaʻai ma le maualalo o le vevela. Ae afai ei ai ni tulaga mautu i totonu o lou fale, ei ai se nofoaga e puipuia mai soo se suiga i le vevela o potu, e mafai ona e filifili ma le saogalemu e fufulu laulaʻau afaina.

E faʻapefea ona fufulu lole?

O le mea taua e manatua pe a fufuluina laulaau o violets o le manaʻoga ia tausia se lauʻeleʻele ola tuputupu ae ma le pito i lalo o laulaʻau, aemaise lava o fugalaau. Faatasi ai ma le lava o le poto masani ma le vevesi, e mafai ona e ufiufi le ogatotonu o le togavao ma lou lima ma taofi oe i lenei fuataga. Ae mo le puipuiga sili atu o violets i totonu, e mafai ona e faʻaaogaina nisi fuataga:

  1. E sili atu le ufiufi o le eleele i se atigipusa ma se fugalaau ma se ata tifaga poʻo se taga ina ia le mafai e le vai ona maua.
  2. Aʻo lei faia le fufuluina, taumafai e faʻasaga le viole, galue i le tulaga o le lima ma saili ia sili atu avanoa talafeagai.
  3. Saunia ni paʻu o le cotton, pulumu malu ma solo pepa e vave faʻafefe ai le vai i le ogatotonu o le pusa poʻo le ufiufi mai le susu.

O laulaau laulaau e masani ona fufulu i lalo o le tamoe, vai mafanafana. Afai e leai se avanoa e maua ai le vai mafanafana, ona faʻaaoga loa lea o pusa lapisi e tumu i vai (e tasi le pusa ua saunia muamua mo le fufuluina o ia, ma le lua mo le faʻamamaina lelei). O le vevela o le vai e sili ona taua: e le o se malulu poʻo se vevela vevela e talafeagai. E tatau ona sili atu le maualuga o faailoilo nai lo le vevela ile potu. E sili atu le faʻaaogaina o se moli po o se fagu, ae e mafai ona fufuluina le senpolia e oʻo lava i lalo ifo o vai maualalo. E taua foi le lelei o le suavai: o le fufuluina i le vai malosi e mafai ona tuʻuina atu ai le tele o stains ma stains i laulaau nai lo le taimi o le fufulu.

O le faʻaaogaina o vaʻalotila eseese e ese. E lua laasaga e mafai ai ona iloga - e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi ma laulaau ma le fufulu mama o laulaʻau lima. O le fuafuaga muamua o le faʻamamaina i lalo o le vai tafe. E faʻaaogaina pe afai e le malosi le palapala, e leai ni taʻavale pe faigofie ona fufulu ese ma e tele lava mo laʻau lapopoa, o le pefu pe a oʻo i le pito o lau laupepa. O le filifiliga lona lua e aofia ai le fufulu maeʻaeʻa ma le malosi tele, ae e mafai ai foi e oe ona sili atu le taulimaina o mea malolosi ma stains na aafia uma ai lau.

Taʻiala 1. Fufuluina faʻatasi ma fasimoli pe solo.

  1. O laulaau taʻitasi o le laau e fufulu tasi i le taimi, faʻapipiʻi le viole mo le faigofie o le faʻaaogaina. E mafai ona e faʻaaogaina se moli malu e faʻasaʻo uma lima mo le galuega.
  2. Afai e le malosi le eleelea, e tumau pea mai le vai poo le pulumu, e leai se mea e manaʻomia e faʻaoga ai le fasimoli, i lalo ifo o le maualalo, o le laʻau ua mulumulu, tataʻese lemu i ou tamatamailima ma taumafai e alu i le itu o le ulu.
  3. Afai e faaopoopo i le pefu, e iai isi mea e le mafai ona fufulu i le vai manino, o se fasimoli e le mautonu po o se meaʻai (soa soap, shampoo, suauu fufulu, mea e le faʻamamaina ai mea faʻamalosi) e faʻafefeteina i le lima ma faʻafefete le ufiufi i luga ole laupepa e ala i le tapeina filemu. Faauma le faʻataʻitaʻiga e ala i le fufulu lelei o le pulu i le vai tafe.

Taiala 2. Fufulu ile vai e aunoa ma le faafesootai ma lima.

  1. O le viole o loʻo faʻapipiʻiina ma le alofa ma ufiufi i fugalaau ma le ogatotonu o le pitonuʻu ma le pama po o le sipuni o le cotton.
  2. O pepa afaina ua suia i lalo o se vaitafe vaivai o le tafe vai, e puipuia ai mai le pau atu nai lo le ogatotonu o le pepa. Ua faia le ie ina ia tafe saʻo le vai mai lona pito.
  3. Liliu ma le agaʻi ma lūlū le vao, fufulu pepa palapala uma i lalo o le vai tafe.
  4. O le laau e lūlūina lemu pe tuu i luga o solo pepa i vai inu.

O le filifiliga pito sili ona faigata o le faʻaleagaina e le gata o le pito i luga o laulaʻau laʻau, ae faʻapea foʻi le toe faʻaleleia o laupepa. Ina ia faʻamamaina laulaʻau mai tua, e tatau ona toe faʻaaogaina le laau, lea e manaʻomia ai le faʻalagolagoina o le tino o le coma ma le faatumauina o le fale atoa. Latou fufuluina le lau mai le pito i tua, puipuia le ogatotonu o le laau. A maeʻa le fufuluina, e tatau ona luluina le viole ina ia faʻaitiitia ai le susu ma na ona toe liliu.

Ina ia faʻavaveina le faʻagogoina o faagasologa o laulaau, e mafai ona e faʻaogaina fua faʻatatau. Faatasi ai ma se sipuni susu po o se solo pepa, o le lau o lau o susu e mafai ona susu susu, aveese le tele o le vai ma faaitiitia le lamatiaga o le salalau i le ogatotonu o le pusa. Faʻasusu i se omomi po o se solo ie na o le pau lea o le ala e laveai ai le viole e tusa lava pe susu le ogatotonu o le pusa ona o le le saʻo.

Totoina o le uzambara violet (saintpaulia) pe a uma ona fufuluina lau

Fetuunaiga pe a uma ona mulumulu violets

O le tulafono pito i sili ona taua i le fufuluina o laulaau o violets o le tuʻuina lea i latou pe a uma le faʻatinoga i tulaga faapitoa. Na o le toe faafoiina o le vao i lo latou nofoaga muamua, ma sili atu foi - i le malamalama muamua - o se mea sese tele lea. O violets e tatau ona maeʻa maeʻa atoa ma toe faʻafoʻi ao le i feagai ma le malamalama.

Fufulu laʻau susu o violets pe'ā uma ona taʻele i le pogisa poʻo le itiiti ifo i lalo o le paolo i lalo o le faʻamalamalamaina o moli eleelea. O loʻo faʻaalia i totonu o le potu malulu le vevela ma i se mea pogisa, e le faʻafefeina ma e le faʻavaivai i se isi lava manua seia oʻo ina maeʻa uma laʻau ma ua toe faʻaleleia a latou vevela masani o le pito.

O le isi itu taua o le puipuiga atoa lea mai soʻo se faʻataʻitaʻiga ma eseesega vevela. E tatau ona puipuia faʻatoʻaga mai soʻo se faʻalavelave lavelave.

E sili atu le faaopoopo atu i le taʻele o le senpolia e ala i le faʻamamaina lelei o le mea e ola ai ma isi mea mama. Faʻamamaina fafo o ipu, faʻamamaina o paluga o tupe teu, faamama le windowsill poʻo le fata o loʻo tu ai le laau o ni fua faigofie ia e faigofie ona faʻapipiʻi ma fufuluina lau.