O le togalaau

Faʻalagolago i puipuiga o vailaʻau e aʻafia ai iniseti parasite Lapufale Inta-vira

O le inumaga o le igoa lea o se fualaau masani e faasaga i togalaau aina ma meaola faalafua e ola i totonu o le fale. E tasi le pusa e aofia ai papa e 8 e tatau ona solo i le vai.

Aua le faʻamaonia le tagata fai togalaau o iniseti vailaau e mafai ona avea ma se taufaamatau matautia i ana laau totō. O le mea lea, o oloa sili ona maualuga e masani lava ona aliali mai i luga o le maketi o le iniseti e puipuia ai fualaau mai meaola faalafua. I le taimi lava lea e tasi, o faʻataʻitaʻiga o taimi e suʻesuʻeina ai taimi, ua faʻamaonia ai le aoga ma le tauvaga mo le tele o tausaga o le manuia. O se tasi o nei atinaʻe o le fualaau faasaina Intavir.

O uiga autu o le meafaigaluega

O le inosia o se mea faʻafefiloi o meaola o le pyrethrin. I se tulaga sili atu, latou te taulaʻi i fomomile poʻo fugalaau chrysanthemum, puipuia i latou mai iniseti leaga e mafai ona faʻaumatia ai le faʻaleagaina.

O le elemene autu autu i le tuufaatasiga o vailaau o le iniseti o le cypermethrin (3.75% le tutusa). O le mea oona e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino o parasite, e oʻo atu ai i le paʻu ma le maliliu o sui o le tusa ma le 50 ituaiga o meaola faʻatoʻaga. O nisi oi latou e oti i le aso na sosoo ai pe a uma le mea oona. Isi ituaiga o meaola e faʻaumatia e ala i le faʻaaogaina o le oloa mo le 1-2 masina. O le fualaau faasaina e sili atu ona oona i ituaiga o iniseti nei:

  • Colorado potato beetles;
  • laʻau pulu;
  • moths;
  • caterpillars - fualaʻau laʻau;
  • silasila;
  • kālati;
  • vavae;
  • codling moths;
  • moega ma isi.

Mai i aphids, e fesoasoani foi IntaVir. Ae o le fualaau oona o le a sili ona aoga pe a faʻaoga faʻatasi ma se isi vailaʻau.

O laau toto e tumau le le tutusa i le gaioiga a le mea galue. Ae, o le mea e leaga ai, Intavir e mafai ona lamatia mo fomaʻi aoga, fesuisuiai, iniseti. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaogaina se iniseti seivagana ua matua tatau lava poʻo mo ni puipuiga.

E masani ona faʻaaogaina meaʻai mo totonu o laau. Ae ui i lea, e tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete, aemaise ona o le vailaʻau oona. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona tuʻu le potu mo ni nai itula, ona maeʻa ai lea.

Faatonuga: auala e faʻaaoga ai le meafaigaluega

O le metotia o le faʻaaogaina o le oloa e fetaui ma mea iniseti tutusa. Mo le faʻaaogaina lelei o Inta-Vir, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo ofoina mai ai le taualumaga lenei:

  • o le laulau e tatau ona faʻasaina i le 7 lita o le vai i le vevela o le potu, faʻatinoina o galuega i se nofoaga faʻasalaga poʻo luga o le auala;
  • o le tuufaatasiga e faʻaaogaina tutusa i aganuu uma, e aofia ai mea e le aafia i le parasite;
  • O fualaau aina e tatau ona faasūsūina ma Intavir sili atu, faʻapipiʻi 3-4 lita o vailaʻau mo mea taʻitasi;
  • o le faagasologa faifai pea e faatoa faataunuuina pe afai e faaauau pea ona faʻapalapalaina iniseti i luga o laau totō, ae le muamua muamua nai lo le 15 aso, ma le sili atu ma le 3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae;
  • o le aʻafiaga aoga o le sooupu o le a matua faʻaitiitia pe afai e tulaʻi mai i luga o le 4-5 itula i togafitiga.

I le iloiloina e nisi o iloiloga, o le faʻamavaeina o le Kamupani e le Faʻaaogaina e ono manaomia ai le tele o le taimi. Ina ia aua nei faatali, e fautuaina e le au fai togalaau le fesuisuiai o le oloa i le setete o fasi vaega po o le pafu ao lei tatalaina le pusa. Afai e sasaaina i totonu o le vai i lenei pepa, o le a le afaina ai le tulaga o le vailaʻau mai iniseti parasite.

E le mafai ona e lafoaia le api. E tusa lava pe leai se faʻafesoʻotaʻi i le vai, o le a faamatuu atu toxins.

E sili ona lelei le mea faigaluega i le amataga o le tautotogo pe a aliali mai muamua faailoga muamua o mea totino. I le taimi nei, o le parasite faatoa amata ona faatoateleina, o lea o le iniseti o le a faatagaina ai le faʻavevesiina o le faʻalavelave leaga i le vine. E le gata i lea, o fualaau aina e le o faia i le tautotogo, ina ia le tumau pea vaega o le mea oona i oloa o le a tutupu i le lumanai.

O le faʻaaogaina o Intavira i le togalaau i le gaosiga o mea totino taʻitasi e iai ni nuances. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o strawberries e tatau ona suʻeina aʻo leʻi oʻo mai fugalaau muamua.

I luga o laau peleni, o le tuufaatasiga e sosolo i luma o le mumu o le fua. Mo le laʻau ma le apu, Intavir e mafai ona avea ma vailaau aoga. Ae ui i lea, e tatau ona togafitia laau e le sili atu i le lua vaiaso talu ona tupu aʻe.

E masani ona faʻaaogaina fualaau aina pe a maeʻa le seleselega aʻo leʻi saunia ia vine mo le taumalulu. O le taimi sili mo le faʻatinoga o Setema. E ui o nisi tagata fai togalaau e fautuaina le gaosiga ia Oketopa.

Mo currants, o le Intavir e fafagaina muamua ae lei totoina le vao ma mulimuli ane. I soo se tulaga, e 1.5 laupepa o vailaau e tatau ona faʻaaluina i le gafatia e 10 lita o le vai.

O voluma o le tuufaatasiga o loʻo faʻaaogaina e mafai ona fesuiaʻi tele e faalagolago i le ituaiga parasite poʻo le faʻatoʻaga o loʻo faʻaleleia:

  1. O fualaau faisua o loo sosolo i le 10 lita o fofo mo soo se 10 eka.
  2. Ae peitai, pe a togafitia e le Intovir tamato ma kukama mai aphids pe faasaga i le papaʻe, o le maualuga e alu tasi ma le afa.
  3. Faʻasaga i aphids ma moth, faʻapipiʻi i luga o le pi po o le apu, e manaʻomia se pakete lita e sefulu lita i luga o laau taʻitasi.
  4. O le puipuia o strawberries mai i le sovils, 1.5 lita o Intavir mo le tasi le selau o loo faaaogaina.

Talu ai ona o lona manaʻoga e vevela ma faʻaalia i le matagi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le lelei o le tau, i le taeao poʻo le afiafi. Afai e faafuaseʻi timuga pe a uma le galuega, e mafai ona toe faia le faiga i le aso e sosoo ai. Ae ui i lea, o lenei mea e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tali i le 1.5 taimi, aua e tusa lava pe maeʻa le faʻafefe o se vaega o le vailaʻau e tumau pea ile luga ma le palapala. E mafai foi ona fesoasoani mai i le ticks Inta-virus.

Aʻo leʻi gaosia ma se vai mafanafana, e tatau ona fufulu ese le agaga o le parasite mai se fale i totonu. O le palapala i totonu o le pesini e mafai ona ufiufi i se ata cellophane. O le tulaga atoa o le laau e afaina i le faʻapalapalaina. E le gata i lea, o le fofo e faʻaaogaina i le windowsill poʻo isi nofoaga faʻataʻamilo i le fagu fugalaau.

E faʻaaogaina foi le meafaigaluega e faʻamamatia ai le totonu ole fatu. Ae ui i lea, o sea faiga o le a manaomia ai se malosi malosi o le vailaau:

  1. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le 2 papa i le lita o vai.
  2. Ma le isi, e tatau ona e faʻaeteete lelei le faʻapipiʻiina o le pito i luga o le moega, e aofia ai laʻau laiti ma vali e mafai ona pipisi ai le toto toto.
  3. Bedbugs e nonofo mamao lava mai le moega: i tua o maa, i fasi meafale, i lalo o le faletusi ma le maota, i meafale fale. Mo le gasologa manuia, e tatau ona iloa uma ia ofaga o iniseti ina ia mou ese atu le faitau aofaʻi o tagata.

O fualaau faasaina i luga o moa ma pulu. O tulafono mo le faʻaaogāina o le meafaigaluega i lenei mataupu e le ese mai metotia o gaosiga mai i fale. I le auala, o le Inta-virus mai vao e faʻaaoga foi i le togalaau. Ina ia faia lenei mea, ia sosolo le paʻu i luga o le vailaau faʻatasi ma fulufulu vailaʻau.

O lenei metotia e manaʻomia ai le tausiga faapitoa. O le faaputuga otaota o loʻo togafitia i lenei auala e tatau ona faʻamalosi mai tamaiti ma fagafao, ma e tatau ona faʻaaoga i totigilima paʻu ma se masini respiratory mask.

E le talafeagai le teuina i luga o le faʻasalaga o le tuufaatasiga ma manaoga uma o faatonuga e faʻatatau i le taimi o le taualumaga e tatau ona matua tausisia. Afai o le taimi o le galue i totonu o le togalaau e le itiiti ifo ma le itiiti o laau toto ua aafia, ua misi, pe a mavae sina taimi, o le a le gata ina tumu ai togalaau aina, ae o le a avea foi ma puipuiga i le vailaau. E tutusa lava le mea e fai mo misi miti natia i totonu o le fale.

Aafiaga le lelei o tagata

E pei o soxin, Intavir manaʻomia se uiga faʻaeteete. Ae ui i lea, o lona lamatiaga i tagata e lelei, o lea ia aua nei fefefe e galue i se iniseti. O le aʻafiaga autu e mafua mai i le inuina o le fofo i totonu o le manava. O lenei mea i le tele o tulaga e mafua ai le soona inu.

O le faʻaleleia o laau toto o le a manaʻomia ai le faʻasaoina lautele o fuataga:

  • o le tino o le tino e tatau ona puipuia i se taʻele, tioata, masini ma totigilima;
  • sili ona lelei ona fai seevae seevae;
  • A maeʻa le galuega, e tatau ona fufuluina lavalava;
  • e tatau ona fufuluina ou lima i le fasimoli ma fufuluina, ia mautinoa ia fufuluina lou gutu i le pati faʻatoʻa;
  • o le potu faʻapipiʻi e tatau ona totoe mo le tele o itula, ona faʻamalosi lea.

E masani lava, tusa lava pe faʻamalosia, Intavir e le afaina ai le oona. Ae ui i lea, o se faʻafitauli o le soifua manuia e mafai.

E leai se tulaga e tatau ona e le amanaia ia faailoga muamua o le inisua, manava ma le vomia. Afai o le mea oona e ulu atu i le gastrointestinal tract, o le mea lenei e le aoga. E manaʻomia e le tagata afaina se togafitiga faafomaʻi ma, atonu o le falemaʻi.

Mo fesoasoani muamua, e tatau ona faia mea nei:

  1. O le mea pito sili ona taua, e tatau ona e valaʻau fomaʻi. E oʻo lava i le faʻafefe o fualaau oona e mafai i nisi taimi ona oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga.
  2. O togafitiga muamua e togafitia e aofia ai le gasegase e ala i le inu tele o ipu vai ma le faʻaogaina o le vomiting.
  3. O le tagata manua e tatau ona mulumulu i le fasimoli, e manaʻomia lona fufulu o lona gutu i se vaifofo o le paluga oona i se tulaga maualalo.
  4. Ina ia faʻaumatia aʻafiaga o le inupia, e mafai ona e ave se malala ma le gaioiga (6-8 papa).

I le tulaga o mea oona, o le mea pito sili ona taua o le aveese vave lea o le toxin mai le tino i le vave e mafai ai. O fua faigofie faigofie ole puipuiga e mafai ona maua ai se taunuuga faapena ma faaleleia ai le tulaga o le oona.

Sauniuniga saogalemu

Ina ia mautinoa o le a le faʻaitiitia le oloa, e tatau ona e manatua ni nai tulafono. Muamua, o le teuina umi o le iniseti i le lolomiina lolomi poʻo le foliga o se fofo e faasaina. Lona lua, o le In-vir na mafai ona tausia i le vevela o -10e uiga iC i le +40e uiga iFaʻatasi mai meaʻai ma vailaʻau, i se nofoaga pogisa e mafai ona maua ai le susu, puipuia mai tamaiti ma fagafao.

Afai o nisi mafuaʻaga ua faasolosolo ina leaga, o lona faʻaaogaina e mafai ona lamatiaina e le gata mo faʻatoaga o laau toto ma le siosiomaga, ae mo tagata foi. O sea vailaau e tatau ona lafoaia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Intavira, e tatau ona manatuaina ona o ona aʻafiaga i iʻa ma iʻa, o lea e taua ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma le faʻaeteete e lata i apiary farms ma vai.

Mo le saogalemu o pi, o latou tausaga i le vaitau o togafitiga mai faʻataʻitaʻiga e tapulaa i le lima aso. E le faatagaina le vailaʻau e ulu atu i vaituloto, vaitafe ma vaituloto. E faasaina le sulu i totonu o le lua-kilomita le taʻavale e fagota ai iʻa.

A maeʻa ona faʻaaoga, e tatau ona lafoaʻia mea e lafoai ma le afifiina. E tatau ona tanumia loloto i le eleele pe mu. O lea e le ulu atu le mea oona i totonu o le tino faatasi ai ma fua, e le tatau ona faia le gaioiga i le sili atu nai lo le 30 aso ao leʻi seleseleina.

Afai mo soʻo se mafuaʻaga e le i ai se aafiaga o le Intavir, e tatau ona suia i se isi vailaʻau. O le auala sili lea ona lelei o le inuina o iniseti nai lo le faateleina o le mamafa o le toxin ma taimi o togafitiga.

O le meaola o se vailaau faʻasolosolo ma se tele o ituaiga o gaioiga. O le fofo e mafai ona fesoasoani i le tele o tulaga. E le o se tasi o mea sili ona leaga. O le mea lea, o le fualaau faasaina atonu o se filifiliga lelei pe a filifilia se iniseti. E le gata i lea, e tele a latou iloiloga lelei ma ua faatauina i se tau talafeagai.