Fugalaau

Amp fuchsia: totoina ma tausi, ata o fugalaau

O tagata fugalaau fugalaau atonu e masani i se laau e pei o fuchsia. E uiga i foliga o lenei fugalaau, e taua le faʻaalia o se foliga matagofie, e pei o se vaitaʻaga umi. Ae peitai, mo le tele o nei laau e manaia mo lona le lelei, o lea afai o loo e totoina se mea, e mafai ona e tupu aʻei le fuga, e aunoa ma se poto faapitoa, ua sauni e faamalie le tagata e ona le fugalaau pupula.

Faamatalaga, ituaiga autu ma ituaiga

Faʻalagolago i uiga, e mafai e fuchsia ona avea ma foliga o se laau tetele, laau toto, po o se laau e leai ni mea. I le atinae fai ni fusi teuteulea e maua ai se matāua lau. O laulaau e laiti ma oʻo atu i le umi 5 cm, o le lanu amio e lanu meamata lanu, ova foliga, o loʻo i ai se mea mataʻitusi i le pito.

E mafai e Fuchsia ona fugalaau fugalaau eseese, e mai i papae ma piniki i le blue ma le violet. Faatasi ai ma i latou o loo i ai foi le maofa i foliga: i foliga o logo po o siva siva. O lenei uiga teuteu faʻamalamalamaina o loʻo faʻamatalaina e le tulaga uiga ese o le fugalaau. O petals e faia mai i le corolla tubular ma i le tulaga o le faʻasalaga atoatoa o laupepa mataʻina e pei o se vaega o siva. O uumi uumi e faaopoopo atu ia i latou e talitutusa lava ma vae momoe o loʻo ofuina i seevae manulele.

Fiafia ituaiga

O le tele o meaola eseese o lenei laau na le iloa e le au faifaatoʻaga, ma mulimuli ane avea ma faavae mo le fausiaina o ituaiga fou ma hybrids. Mo togavao i le fale, e tele lava ituaiga o laau e fuafua. Faʻalagolago i le maualuga O ituaiga o fuchsia nei e iloga:

  • vao. E i ai la latou sulu lamolemole o loʻo feagai ma luga;
  • leai se mea. Fuga faila masani e fuga;
  • ampel-vao. Ina ia tuʻuina atu ia i latou se foliga lelei, e manaʻomia le lagolago ina ia mafai ai ona nonoa faʻamau umi.

O ituaiga nei, e masani lava faʻaaogaina mo le ola i totonu o pusa fola:

  • Armbro Campbell. O lenei ituaiga e faʻaalia i le le mautonu ma le taimi maualalo e manaʻomia mo le aʻafia. O le fuga e tupu i le taumalulu: i lenei taimi o le tausaga e tele fugalaau e lua e faia, teuteuina i laulaau lauusiusi ma peti mumu vaivai;
  • Alisson Bell. O mea teuteu o lenei ituaiga o loʻo fesoʻotaʻi ma ona lauulu lanu violē-lanu mumu;
  • Anabel. I le taimi o le fugalaau, ua faia ai fugalaau paʻepaʻe lua lapopoa. I totonu o lenei ituaiga, o loʻo maua ai faʻatoʻaga matagofie;
  • Henriett Ernst. O le faʻamuamua o lenei ituaiga o loʻo tuʻuina atu i vavae mūmū, lea e teuteuina i se laulaila lalacila;
  • Paʻu O lenei fuālaʻau fuchsia e faia ai se paʻu moli lanumeamata.

E tele fai togalaau e masani ona filifili e ola i le fale ma ituaiga eseese o fuchsia. O le mea mulimuli e tosina mai ai le gauai ma le tautau mai nai ato ma pupu ipu. O le sili ona lauiloa i latou o mea nei:

  • Hollis Beauty. O fuga lanu paʻepaʻe Terry e fai i le taimi o le fugalaau;
  • Alii o le Filemu. O lenei ituaiga e teuteuina i fugalaau e faia i ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu mumu;
  • Agelu agelu. O le faʻamuamua e tuʻuina atu i lenei ituaiga e fugalaau e maua ai le lilac-violet, lea e matuā faʻamaopoopoina i paʻu paʻepaʻe;
  • Palania Imperial. Fugalaau fugalaau lanu mumu, ei ai se foliga lautele, lea e tuuina atu i le ituaiga o pulumu.

Aiga Tausi

O le maota masani o lenei fale Amerika i Saute ma Niu Silalea e tupu ai i tulaga o le maualuga o le susu. E tusa ai ma lea, e tatau ona maua le tausiga tutusa mo fuchsia i totonu o le taulaga, lea e talafeagai ai le faia o le faʻaleleia masani. O le faʻatagaina mo le atinaʻe masani o perennials o le totoina ma le teuteuina. Fuchsia e nofouta i le moli, o lea o le vaʻaia o le fugalaau i se isi nofoaga poʻo le liliu foi e mafai ona aafia tele ai lona atinaʻe.

Fuchsia totoina

Afai na faatauina le fuchsia i totonu o se ulo e lava le avanoa mo le tuputupu ae, e le manaomia le toe totoina. Afai o mea uma e faʻafeagai, e fautuaina e saili atili vaʻa vasa. E sili i le fufuluina o fuchsia i totonu o se fagu malamalama. Ona o le faʻaleleia atili o le mafai ona atagia mai o se gafatia, o le a puipuia le laau mai le vevela.

I le lumanaʻi, e tatau ona faʻatautaia le totoina o laau i le tausaga. A o lei faia lenei taotoga, e tatau ona faia ni fuafuaga sauniuni:

  • puipuia ma faaosofia le teuteuina. Ua vavaeina puʻu ola maloloina e le tasi vaetolu, ma matua, mago ma ua faʻaloloa e tatau ona faʻamaʻaʻa atoa;
  • siaki le tulaga o le rhizome. E ala i ona taunuuga, e mafai ona e malamalama pe i ai i le laau ni faailoga o maʻi poʻo le pala. O nofoaga ua iloa e aafia ai e tatau ona vavaeina i se mea maloloina;
  • faataatia vaivai i se koneteina ua saunia mo le gaosiga. E fautuaina e aofia ai le 1/5 o le maualuga o le ulo.

A uma ona totō, e manaʻomia le fuchsia vai ma fufulu lelei. Fafagaina e mafai ona faia i le na o le tolu vaiaso pe a uma le gafa.

Faʻavaeina o le palapala ma fugalaʻau mo palapala

Fuchsia e mafai ona ola i luga o toetoe lava o eleele. O le mea lea, ao le i toe totoina, e mafai ona faatumuina le ulo i se paluga o mea uma mo totonu o laau. Ae ui i lea, o le a lagona e le laau le sili ona lelei i totonu o le eleele o se fausaga lafoaʻi, o le a le oneone, pe o le peʻa o le a le afaina pe a faaopoopo i ai. Afai e te fuafua e faʻapitoa le saunia o le faʻafefiloi eleele mo le gaosiga, ona e mafai lea aofia ai vaega nei:

  • lau laʻau, peʻa, oneone (i le fua 3: 2: 1);
  • turf land, humus, peat, compost (2: 1: 1: 1).

A oʻo ina tupu le laau i le tuputupu aʻe pe a uma ona faʻavasegaina, faʻapea foi i le taimi o le fugalaau, e tatau ona faʻaogaina i luga o laʻau meaʻai faʻapitoa i le vaiaso. E mafai ona avea ma fualaau faasaina e pei o Kemir, Effekton, Pokon mo geraniums. O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻasamala i le eleele ia Mati. E faasolosolo lava, o lo latou numera o le a faateleina. Faatasi ai ma le oʻo mai o le tautoulu, ua faʻaitiitia le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, ma i le taumalulu e tatau ona faʻaumatia atoa.

Fuchsia teuteuina

O le tipiina o le fuchsia e taua tele i le taimi atoa o le tuputupu ae. A aunoa ma lenei mea, e le mafai ona faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae masani ma le tele o fugalaau. Fuchsia e manaʻomia mo le taimi muamua pe a maeʻa. I le lumanaʻi, e tatau ona teuteu i le taimi o le tautotogo ae leʻi ulu atu i le vaega o le fugalaau. I le taumafanafana, e tatau ona e gauai atu i laʻau aupito umi o le a amata ona fuga i le autumn.

Mo le faia o se pale matagofie, e tatau ona taʻe le itu o itu o loo i luga o le 2-4 paipa o laulaau. O se taunuuga o lenei faʻatinoga, o le a mafai ona maua e le fale se faʻataʻitaʻiga masani. Ae e mafai lava lenei mea pe afai ei ai se lagolago e tatau ona faapipii i ai le pitonuu tutotonu, ae tatau ona aveese ia lala laugutu.

Faʻasalaga ma moli

O le laau toto e ola lelei ma atiina ae pe afai e faasūsūina i le faʻalelei. I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e tatau ona faatumauina le lelei o le suamalie o le eleele i totonu o le ulo, ae o le vai o loʻo i totonu e le tatau ona paʻu. A e alu i le isi vai e sosoo ai, e tatau ona faʻatali mo le 15 minute, ona tafe le vai o loʻo totoefaia i totonu o le paleta. I le amataga o le tautoulu, o le numera o faʻavaivai e faʻaititia i le 1-2 taimi i le masina. I le taumalulu, e le manaomia le fuchsia e faʻafeinu.

Mo le faia o tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o le laau, e manaʻomia le faatumauina o tulaga maualuga o le malūlū. Mo lenei mea, i le faaopoopo atu i le fausiaina, e tatau ai ona pamu laulaau. O le fua lelei o le tuʻuina lea o se atigipusa ua tumu i le vai i tafatafa o le ulo.

Fuchsia e fiafia i tulaga faʻalelei, ma tali lelei i le faʻamalamalamaina o moli. Ae ui i lea, e le taliaina le paolo. Fautuaina e tuu le fugalaau i luga o le faapaologa po o le itu i sisifo po o le itu i sasae, lea o le a maua ai le susulu o le la i taeao po o afiafi.

Lelei maualuga

Ina ia mafai ai e fuchsia ona le gata ina tupu lelei, ae ia fausia foi le tele o mea leaga, e tatau ona mautinoa talafeagai le vevela. O le vevela + 20 ... + 22 tikeri Celsius i le ao ma le 16 ... + 18 tikeri Celsius i le po e lelei mo ia. Afai e sili atu le vevela o le vevela nai lo le mea e fautuaina, ona faʻalavelave ai lea o le fai togalaau ona e le o faʻatali mo le tupu aʻe, ma e mafai foi ona feagai ma se mea le lelei e pei o le tuʻuina o lau. I aso vevela o aso vevela, e manaʻomia e le fale le faʻaleleia atili o le susu, o le mafuaaga lea e fautuaina ai e sulu i le vai malulu.

Fuchsia amata ona lagona le leaga e tusa lava pe lelei le tausiga, pe afai e le oʻo le vevela i le tulaga fautuaina. O le mea lea, i le taumalulu, e puipuia mai le malulu o le tau, e fautuaina e tuu se pulu poʻo se laupapa laupapa i lalo o le ulo.

Fuchsia propagation

Afai e te manaʻo i lenei faʻailoga e fai ni fugalaau i fugalaau taʻitasi, ona e manaʻomia lea ona e tausia lelei oe. Afai e tulai mai se manaʻoga, e mafai e se tasi ona maua mai ai mea totō e totoina ai. E tele avanoa mo lenei mea, talu ai e mafai ona maua mai laau laiti e ala i fatu ma mai laʻau ma lau.

Fanauina o fatu

Afai e te filifili e maua ni fuʻa fou mai fatu i le fale, ia manatua o lenei faagasologa o le a manaʻomia ai le tele o le taimi ma taumafaiga. O le mea muamua e te manaʻomia e teu i fatu lelei. Ina ia faia lenei mea, ia siaki pea le tulaga o le tina, e puipuia ai le mamanuina o le tagata lava ia i lona fugalaau. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻatinoga o gaoioiga nei:

  • aveeseina o mea mai se fugalaau fou faatoa tatalaina;
  • faʻafeiloaʻiga o poliga o le faʻamaina o le laʻau;
  • puipuiga o fugalaau pe a uma ona faʻafefiloi e ala i le ufiufi i se ie poʻo se pepa pepa.

A mavae ni nai vaiaso, o le fetus e oʻo i le matua. A maeʻa ona tatala, ona ave lea o fatu ma faʻamago mo ni nai aso. O ipu malulu e tumu i le susu susu e faʻaaoga mo le totoina. E tatau ona tuu fatu i luga o le eleele.

A uma ona lūlūina, e tatau ona faʻafeiloaʻi ia ipu i le fale koli, lea e tatau ona fatuina ai le vevela lelei ma le malamalama lelei. 10-15 aso mulimuli ane fatu fatu. A maeʻa le isi 1.5 masina, ona oʻo mai lea o le taimi e fai ai ni fualaau suamalie. Mulimuli ane, o le faʻamalosiina o fualaau laiti e faia, lea e manaʻomia ona faʻatino mo sina taimi i le ea fou. O le taimi muamua e tatau ona laʻititi le faʻamalosi - e le sili atu i le 15 minute, peitaʻi, i le lumanaʻi, o le taimi na faʻaaluina e fualaʻau ua faʻalauteleina. A mavae le isi lua masina, o fatu e totoina i totonu o ipu eseese.

Faaiuga

Fuchsia e tatau ona lauiloa i le tele o fai togalaau. O sea faʻalauteleina o le fiafia i ai e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le le mautonu. E le o le taʻua o le mea moni e fuga tele, ma afai e tatau ai, o le mea lea e mafai ona faʻaleleia e aunoa ma le tele o faigata. Ae peitai, e pei o le tulaga o isi laau i totonu, o fuchsia e mafai ona faʻasalalau i le fale pe a fai e manaʻomia ni metotia talafeagai. O le mea lea, afai e te teuteuina le fugalaau i se auala talafeagai, filifili le eleele e sili ona lelei i le tuufaatasiga, ma faia ni tulaga lelei mo le aʻafia ma le alualu i luma, e mafai ona e faʻamoemoe i le mea moni o le fuchsia o le a vave ona aʻa ma o le a vave ona tupu vave vave.

Fuchsia fugalaau