Laʻau

Chokeberry recipes ma recipes: o se faʻataʻitaʻiga atoatoa

E puupuu lava, e taua o le chokeberry, ma e taua o le paluga o mauga ona o le tutusa tutusa i foliga o vine ma fua. E sili atu ona sao le taʻua o lenei laau aronia. O ona fua o se faleteuoloa masani o ituaiga aoga uma mo le tino, lea o le leai o ni faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina e avea ma se mea e sili ona talafeagai ma lelei i le taumafa a tagata matutua ma tamaiti. Matou te faanatinati e faʻasoa faʻataʻitaʻi sili ona manaia faatasi ma oe.

Tagata asiasi mai fafo

Chokeberry - o se tauvaga tuusao i le laititi i le faatumauina o le vaaiga lelei

O le atunuu moni o le chokeberry aronia o Amerika i Matu, ae o le taimi nei e mafai ona maua lenei laau i le tele oa tatou togalaau ma fale mafanafana. Toeitiiti lava o soo se mea e lagona ai e ia le toʻa. O le tuusaunoaga o le suamalie, palafusi ma eleele papa. O fua e maua mai i mea aoga e foliga mai i le lona tolu ma o nisi taimi i le fa tausaga. E maua e Berries le sili ona lelei pe a uma le kiona muamua, pe a fautuaina e aoina mai. E ui lava mo le seleseleina mo le taumalulu, e mafai ona e fufuluina fualaau aina suamalie ua maeʻa i le amataga ma le ogatotonu o le tautoulu.

Faitau atili e uiga i mea aoga ma mea faʻatauvaʻa i le faʻaaogaina o chokeke i le tusiga: //klumba.guru/lekarstvennye-rasteniya/chernoplodnaya-ryabina-lechebnyie-svoystva-i-protivopokazaniya.html

Auala e teu ai fua: fua o le seleselega

Afai e te tipiina ma le faaeteete le fusi vao faatasi ai ma fasi laau, ona tautau lea i totonu o se potu e le mafai ona maua ai le susulu o le la, ma o le a le maualuga le vevela i luga atu o le 5 ° C (cellar, fogafale, fale i luga o le faapaologa), ona tumau pea lea o vine mo se taimi umi.

O Berries e le toesea le tele o latou amio lelei i foliga o le faʻamaʻi, mago ma mamago, faapea foi i le taimi o le faasaoina ma togafitiga faʻavevela.

E faʻagogo

O le kulukaberry vevela e lelei atoatoa mo le taʻavale tusitusi i le taumalulu

O mea inu mo fualaau 'aina, fualaau faisua ma vine na avea ma fesoasoani lelei o faletalimalo faʻaonapo nei. E mafai foi ona faʻaaogaina pe a sauniuni ni lanu uliuli, ae pe a fai o le faʻavevela i le meafaigaluega e sili ifo i le 50 ° C, a leai o nisi o vitamini o le a leiloloa.

E sili atu le faʻamamaina o fua o le sukalati i se auala masani. Muamua, o vine e vavae ese mai aʻa, fufuluina i totonu o vai tafe, lea e mafai ona faʻafefe lelei, ma salalau i luga o pepa ma se manifinifi moli i totonu o se potu o loʻo i ai le lele lelei o le ea. Mai lea taimi i lea taimi, ua suamalie fua. O le oloa maeʻa o loʻo teuina i taga pepa poʻo ato o latou ie.

E faʻafefea ona faʻamago

O le faʻaliliu o le a sili atu ona suamalie nai lo le faʻamago, ae o fua mamago e sili atu ona manogi.

I totonu o se potu pusaaisa pusaaisa po o se pusaisaisa faapitoa, e mafai ona vave faʻavevelaina le kuka. Ina ia faia lenei mea, vavaeese fua mai vine, fufulu ma faamama. Pau lava le taua o lenei faagasologa o le vaevaeina lea o le atoa o fua o fualaau aina i ni vaega laiti, lea o le a faasolosolo ina faʻataʻitaʻuina taitoatasi e saunia ai ipu eseese.

Faʻaaogaina o le canning

E mafai ona e faaopoopoina apu, cherries ma moli manogi i le jam!

O le seleseleina o le tausia o fale mo le taumalulu, e taumafai ai faleaoga e faʻamautinoa le aoga o fualaau aina ma fualaau faisua i le tele e mafai ai. Ina ia ausia lenei mea ao puipuia le kulupu, o le paluga uumi o le oloa poʻo le faʻamafanafana faʻavave i le maualuga o le vevela e tatau ona alofia.

O le a le mea ua saunia mai le kuluka

O le tali pupuu i lenei fesili: "Saunia mea uma mai isi vine, ma e tusa lava pe sili atu." Faʻamatala puupuu, ona:

  • mea inu: compotes, lauti, meainu suamalie, kissel;
  • vine ua kukaina i le suka;
  • siamu mai na o le fafaga ma faatasi ai ma le faaopoopoina o isi fua;
  • jams ma le jam;
  • marmalade, lole suamalie, fualaau suamalie;
  • siamu ma jam;
  • taoina: pies, pies, muffins, masi, charlotte;
  • sau sau ma vaitau, vineta;
  • ava malosi: o le uaina, ava malosi, tinisini, ava malosi, sunonshine ma mash.

Chokeberry kuka kulimi

O le mea e ofo ai, o le tele o ipu ma sauniuniga lelei mo le lumanaʻi e mafai ona faia mai i lenei pamu soifua maloloina. Faʻamanatu mo nisi oi latou o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Aronia uaina i le fale

O le uaina Aronia o se mea maloloina lelei, ae e le faatagaina le maʻisuka e inu

Meaʻai

  • Chokeberry - 5 kg,
  • suka - 1 kg
  • vine vine - 50 g (filifiliga),
  • vai - 1 l.
  1. Faʻataʻituina ma le faʻaeteete fua o vine, faʻamalo ese ma le vevela. Maelega faʻamalo ma faʻagogo le fagu o le a saunia ai le uaina. E le faʻamamaina Aronia e tuʻuina atu ai le faanatura faalenatura.
  2. E tofu tamaiti taitasi ma lima mama ma tuʻu i totonu o se ipu tioata, faʻailoga poʻo se palasitisi lautele ma se gafatia e 10 lita. Liligi i ai le 0.5 kilokalama o le suka. O se luutaga o vine mamago ua sasaaina i totonu o le vaa e afaina ai le faagasologa o le faʻamalosi. O le masini e mafua ai ona faʻafefiloi ma tuʻuina mo aso e fitu i totonu o se potu ma le vevela o + 18 ° C - + 25 ° C. Taimi 3-4 taimi faʻafefiloi le atoa atoa.
  3. Aʻo faagasolo lenei vaitaimi, o le faʻaleleia o vine i luga o le fanua e mataitu. O le taimi lava latou te aoina ai i le pito i luga, e tatau ona aoina e le lima ma togi mai le sua mai le sua. E le mafai ona lafoaia ia vine, ma o le sua uma (o totoe uma i totonu o le vaa ma maua mai i le masini) e faamamaina e ala i le susu po o le falai ma sasaa i totonu o le vaa, lea o le a vevela ai, e faʻatumu ai le itiiti ifo i le afa. Ua faapipiiina se faamauvai i luga o le koneteina po o se totigilima lima ma se tamatamailima e tasi, ua tuu i totonu o se mea pogisa i le vevela vevela.
  4. Ua palu ia laʻau ma le 0.5 kilokalama o le suka ma le lita o le vai mafanafana pe a ma le 30 ° C, ua oso ma tuua i le vevela i le potu i le pouliuli mo aso e lima. O lenei paluga e fafaguina i aso uma ma felafolafoai ai i luga o vaega floating o vine ina ia le foliga mai ai le mamanu. A maeʻa le taimi o le faʻamalosi, e faʻamaʻaina le paluga e ala i se mea e gaosia ai le eleele. E mafai ona lafoai le pipi vao, ma fufulu le suavai faʻamamaina i totonu o se mea e faʻamalosi ai ma toe faʻafoʻi se loka vai.
  5. O le uaina laitiiti e faia i le 25-50 aso, pe a maeʻa le faʻamaeʻaina - e le mafai ona pasia e le afi le mailei vai mo se aso poʻo le totigilima o le a pauu ese ma o le a le toe tu mai. I le taimi nei, o le a foliga mai le pala i le pito i lalo o le vaa, ma o le lanu o le vai o le a mama. O le uaina laitiiti ua sasaa totoʻa i totonu o se isi ipu i totonu o se paipa e aunoa ma le paʻi i palapala. E mafai ona e faaopoopo le suka i lou tofo i le tofo, pe mo le teuina lelei, faʻamautuina vodka poo le ava malosi i 40-45%.
  6. O le uaina o le a matua tumu ma tapunia vaʻa mo le tolu i le ono masina i totonu o se potu ma le vevela o le 8-16 ° C. E tasi le masina ma le afa, e tatau ona fufulu le uaina pe afai e aliali mai le palapala i le pito i lalo. Afai e faaopoopo le suka i le uaina e faaleleia atili ai le tofo, o le taimi muamua (e oo i le 10 aso) e tatau ona toe faʻafoʻi i luga o le fagu le pusa.
  7. O le uaina ua teuina i totonu o fagu faʻamaufaʻailoga. I totonu o le pusaaisa poʻo le pulou, o le a tumau pea lona uiga lelei mo le 3-5 tausaga. O lona malosi e 10-12%, pe a leai se faʻaopoopoga o vodka poo le ava.

Faʻasologa o le aronia tincture

O le mamanu masani o chokeberry i nisi tulaga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga

O le tincture aupito sili ona manaia e maua mai i vine tetele, faʻatauina e le kiona, ae e mafai ona e faʻaogaina le kulkeberry malogo, ave le afa e pei o togafitiga. O le faavae o le tincture e mafai ona vodka, o le ava malosi, o le faʻamamaina mama, o le pulu.

Meaʻai

  • uliuli vine - 1 kg,
  • vodka (alcohol, cognac) - 1 l,
  • suka - 300-500 g e tofo (filifiliga).
  1. O vine e faasoasoa lelei, aveʻesea mea laiti ma vevela, tuʻu meaʻai i totonu o se fagu, sasaa i totonu o le ava malosi, faaopoopo le suka, faʻamalosi. O le vai e tatau ona ufiufi le kulutisi i le 2-3 cm.
  2. Ua tapuni le vaa i se tapuni ma teuina i totonu o se potu i le vevela vevela.
  3. O le taimi o le afu e 2-2.5 masina. Lulu le fagu i le 4-5 aso.
  4. O le oloa maeʻa ua faguina ma faʻamaufaʻailogaina. I le vevela o le vevela, e mafai ona teuina i se taimi e le gata.

Aronia

O le faʻatumu o le Chokeberry e faigofie atu ona saunia ma e le manaʻomia le ava malosi

Ma o le ava mai le chokeberry e le oona, mo lana sauniuniga, e tatau ona e tago i ni fualaʻau manogi fou e puʻeina i le malulu. E aveese uma mea taufaaleaga ma fualaau aina.

Meaʻai

  • Aronia vine - 3 kg,
  • suka - 1 kg.
  1. E le tatau ona fufulu pusi. Fufuluina i latou seia oʻo ina lamolemole i ou lima, o se mea faʻaleleia poʻo se pusa laau.
  2. Ua sasaa le masini i totonu o se ipu fagu, sasaa le suka, fefiloi.
  3. Ua ufiufi le vaa i le suka ma tuu i se mea pogisa i le vevela o le potu. Faʻafefiloi le mamafa i aso taʻitasi ma se laau laau.
  4. A maeʻa le 3-4 aso, tuʻu le mea faʻapipiʻi vai pe tuʻu i luga o le totigilima lima ma se tamatamailima lima. I le faaiuga o le faʻamalosi, pe a mavae le masina ma le afa (o le a le toe i ai se mea i totonu o le vai poʻo le totini lima o le a pauu), o le vai e faʻamamaina e ala i se faamama gau.
  5. O le faguina o loʻo faguina, faʻamalo lelei ma tausia mo 2-3 masina i totonu o se potu mafanafana ma le vevela mai le 10 ° C i le 16 ° C. A maeʻa lena, ua saunia mo le faʻaaoga i totonu o le tausaga poʻo le lua.

Mea inu mama

O lenei tamaʻi uliuli uliuli e le naʻo le soifua maloloina, ae e lelei foi. O meainu na saunia mai ai e iai se manogi manogi, o le lanu susulu matagofie ma le tele o mea aoga ma faʻamalolo.

Compote mo le taumalulu

Chokeberry Compote - O Lau Taumafa Taumafa mo le Taumalulu

Ina ia saunia se mea faʻapipiʻi kuka, e faʻapipiʻiina le seleselega, o mea uma e le mafaitaulia e aveesea, fufulu ma faʻamago. O le tasi vaetolu o fagu vailaau ua tumu i vine, sasaa i le vai inu ma tuu ai le mafanafana mo le tolu minute. Ona faʻafefe lea o le vai ma toe aumai i se vevela e saunia ai le siva i le fua faatatau o le 0.5 kilokalama o le suka i le lita o le vai. A maeʻa ona momoe, ona ufiufi lea o le vai mo le 5-10 minute, faʻasao, sasaa o vine i totonu ma pipiʻi ipu. Ua fuli i lalo i lalo, afifi ma tuu ai e faʻamalolo atoa. Teu malu i totonu o se potu malulu. O le a saunia mo le faʻaaogaina o se masina pe a uma le kuka.

Aniuma tea

Chokeberry Tea Fesoasoani Lagolago Fesoasoani

O se vaiinu lelei ma maloloina lelei ua saunia, e pei o se tulafono, mai fualaau mama po o lau o chokeberry. O ni nai sipuni sela o le meafaitino e sasaa atu i le 500 ml o le vai inu ma tuu mo le 5-7 minute mo le faʻafefete. O meainu manaia ma maloloina lelei e mafai ona maua e ala i le faaopoopoina o le kuka ma fualaau mamago ma lau o fugalaau, currants, cherries.

Chokeberry ma le sukalani

Fualaau suamalie mai aronia ma cranberries - se pamu vine vitamin leaga i lau laulau

Meaʻai

  • vai - 1.5 l
  • Aronia - 0.3 kilokalama
  • kelu - 0.1 kilokalama
  • suka - 5 sipuni.
  1. Ina ia saunia le 'ava o fualaau aina i soo se auala faigofie, puree mai le vine ma le vine, fufuluina e ala i se sieve ma faʻafefe le sua.
  2. O le isi keke e liligiina i le vai ma aumai i se vevela, aveese le pulu, faaopoopo le suka. Kuki mo le tusa ma le 15 minute ma tuu ese mo le afa itula e faʻasolo ma toʻa.
  3. Faʻamama pe faʻafefe malie le susu, faaopoopo i ai le sua o vine fou. O le vaiinu e manaia ma vevela ma malulu.

Chokeberry Kissel

O le jeri o le Aronia e fesoasoani e faʻasalaina le ogaumu

Meaʻai

  • chokeberry - 100 g,
  • lemoni - 1/2 pcs.,
  • suka e tofo
  • malolo - 40-80 g,
  • vai - 1 l.
  1. O le kuka o le gelini e amata i le faʻaitiitia o le maso ma se vaega toʻaitiiti o le vai inu. O le sili atu o le suka o loʻo faʻaaogaina, o le a tele le inu o le vai.
  2. Ua fufulu ma fufulu fasi toga. O le aronium juice e faamamaina i totonu o se sieve ma le lomoni ua tuʻi.
  3. O le vaega totoe o vine i le sieve ua sasaa i le vai ma kuka mo le 10 minute.
  4. Ona togiina lea o le susu, sasaa le suka i totonu ma toe susunuina.
  5. I le faʻamalosiina o le suamalie suamalie, ua sasaa atu ai le maso masusu, ma aumai i se vevela ma aveese mai le ogaumu.
  6. O le suamalie suamalie o le chokeberry ma lemoni ua faaopoopo i le jelini, fefiloi, sasaa i totonu o ipu tioata poo ipu. Auauna i le vevela pe manava.

Recipes mo sauniuniga mo le taumalulu: mea e mafai ona saunia

E iloa e faletua uma le taua o le teuina o meaalofa uma o le natura mo le taumalulu, lea o le a fesoasoani e foia ai le malulu, ma le vaivai o le puipuiga, ma maʻi. O le faʻaopoopoga, o le lisi o faʻamaumauga mo le taumalulu e aofia ai avanoa mai chokeke - lenei faleteuoloa taua tele o mea uma e manaʻomia e le tino.

Aronia, kukaina i le suka (lima minute e aunoa ma le kuka)

Laʻau kuka tele, kukaina i le suka, sili atu le soifua maloloina nai lo le siaki

Meaʻai

  • chokeberry - 1.2 kilokalama,
  • sugar granulated - 800 g.
  1. Filifili ma le faʻaeteete ma mulumulu le fufulisi o le kuka i luga o se fasi ie tele poʻo se solo.
  2. Muamua, o le afa o fualaʻau ma le afa gaʻo ua nutimomoia ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina lamolemole se lamolemole. O se isi vaa e sasaa mai i vai inu ma ua i ai le masini e mafua ai.
  3. Ona faia lea o le taotoga lea ma le vaega lona lua o vine ma le suka.
  4. I le faʻapotopotoina, o vaega uma e lua o le mamae e mafua ai ona fefiloi mo sina taimi e faʻalūlūina le suka i le vave e mafai ai, ona tuʻu ai lea mo le kuata itula, e ufitia i se tapuni.
  5. Lafoaʻi lenei siaki e le motusia i totonu o fagu laiti ma faʻapipiʻi faʻatasi ai ma fagu faʻamalosi. Teuina le mea faigaluega i le pito i lalo o le pusaaisa.

Chokeberry Jam

Chokeberry jam o le a avea ma mea teuteu lelei mo le laulau malulu

Meaʻai

  • vine vine - 1 kg,
  • suka - 1 kg
  • vai - mai se ipu malamalama.
  1. O se kulupu ua leva ona fufuluina ua uma ona sasaa i le vai malulu mo se aso.
  2. Mo a taeao, e amata le kuka i le kukaina o le siva mai le vai ma le suka e tusa ai ma le fua. E tafe le vai mai vine ma sasaa i le vevela vevela, tauagavale seia maeʻa maeʻa.
  3. A maeʻa le suavai, aumai i se vevela ma kuka mo le 20 minute.
  4. Ona liligi lea o vine i totonu ma kuka ai le isi 30 minute.
  5. E sasaa le jam tuʻu i totonu o fagu faʻamalo ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi. E mafai ona e teuina le mea faigaluega i totonu o le pusaaisa, o le potu poʻo se isi nofoaga malulu.

Chokeberry Seleselega ma Apili

Afai e le tele naua fugalaau mo le mimilo, faʻafefiloi ma apu

Meaʻai

  • chokeberry - 1 kg,
  • apu - 400 g
  • suka - 1.3 kilokalama
  • vai - 2 tioata
  • afamona ia tofo.
  1. Aʻau o le Aronia e fufuluina e ala i le aveeseina o aʻa, ona togi lea mo le lima minute i le vai inu ma fufulu i le malulu.
  2. I se eseesega, o le syrup ua saunia mai ipu tioata e lua ma le 0.5 kilokalama o le suka. E afaina seia maeʻa atoa, ona sasaa lea o vine.
  3. A uma le kuka, kuka i le vevela vevela mo le 5-7 minute ma tuʻu ese mo le itiiti ifo ma le tolu itula, e mafai ona e alu i le po.
  4. Ona toe vevela ai lea o le siama i se vevela ma faaopoopo ai le suka ma fufulu, fufulu ma fufulu fatu, o le a tipi ni fasi laau. O au pelenamon e faaopoopo i ai le laau o le kinnamon. Afai o le kanalini ua na o le paʻu pepa, e tatau ona faʻaofiina i le faaiuga o le faʻavae sauni.
  5. Tapala le masini mo le isi 15 minute. I le taimi lea, o fua uma o le a oʻo atu i le sauniuni.
  6. O loʻo tuʻuina le jam i totonu o fagu mama, teu i le vevela o le potu poʻo totonu o le pusaaisa.

Jam, jam

O le Chokeberry jam ei ai le lanu matagofie o le paʻu ma e pei o tamaiti

Meaʻai

  • chokeberry - 1 kg,
  • suka - 1.2 kilokalama
  • vai - 1.5 ipu.
  1. Vasega ma fufulu o vine ua sasaa i le vai ma kuka i lalo o le tapuni mo le tusa o le afa itula e mama ai le sua.
  2. Ona latou inu lea, ua nutimomoia i se mea e fufuluina pe solo i se sieve.
  3. E faaopoopo le suauu i le mea e mama ai, fefiloi.
  4. O le masini e ufiufi seia faʻaitiitia le leotele e tusa ma le tasi vaetolu. Ona fetogi lea i luga o apa.

Candied aronia

Candied aronia - o se togafitiga aoga, pe afai e talafeagai le latou faaaogaina

O lenei laupepa e teu lelei, lea e faigofie foi ona saunia, e le gata o se togafiti aoga ma lelei, ae o se "falemaʻi" fale mo tagata e mafatia i le maualuga.

Meaʻai

  • Aronia - 1.5 kg
  • suka - 1 kg
  • vai - 200 ml
  • sugar sugar - ia tofo.
  1. O vine ua faasoasoa lelei, aveese mai lalo, fufulu i le vai malulu e tafe pe suia i ni nai taimi, mago i luga o le ie.
  2. O le kuluga e faia mai le vai ma le suka. E vevela i se vevela, pe a maeʻa uma le tioata, ona sasaa lea o vine i totonu.E mafai ona e fufuluina fualaʻau i le taimi lava e kuka ai, pe faʻavela foi le siva, tuʻu ese mo ni nai itula, ona fufulu ai lea ile vevela vevela mo le 20 minute e aunoa ma le ufiufi o le apa poʻo le pesini. E lima minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, faaopoopo le acid citric.
  3. O vine ua tunuina o loʻo faʻapeteina lelei e ala i se paluga, aua e faigofie ona faʻaleagaina seʻia maeʻa ona mago. Pe a oʻo i le vevela o vine, e faʻafeiloaʻi atu i se pepa tao e ufiufi i le tao tao. E vevela le ogaumu i le 50 ° C ma tuʻu i totonu o le pepa tao mo le 2 itula. A maeʻa le taimi, ona tape lea o le ogaumu, ae e le aveeseina pepa fagu ma le vine, ma mafai ona toe faʻamalolo uma ia vine.
  4. A maeʻa uma ia taualumaga, faʻafeiloaʻi ma le agaalofa le suauʻu paʻu ma teuina mo le teuina i totonu o koneteina e mafai ona faamaufaailogaina.

Fale e tao ai

Faatasi ai ma lenei meaʻai maloloina ma le manaia, tatala, tapuni ma faaputuga pies, charlotte, kāloti, pies ma le fefete, puff poo le paluga e le faafefeteina, ipu keke, muffins, masi, lola ma faia foi keke. O fua nei mo le faia o nisi o nei mea.

Chokeberry pai

Chokeberry pai - o se faʻagana matagofie i luga o le laulau i le taimi o le 'aiga o le taeao poʻo se meaʻai

Meaʻai

  • vine - e tusa ma le 400 g
  • fuamoa - 3 pcs.,
  • kefir - 1 ipu tioata,
  • suka - 1 ipu
  • falaoamata - 2 ipu,
  • soda - 1 sipuni,
  • vinisini e tineia soda
  • pata poʻo le margarine mo le kukaina o se ipu tao,
  • semolina po o falaoamata mo le faamamaina o foliga.
  1. O le aronia vine e vavae ese mai aʻa, teuteu lelei ma fufulu mama, mago i luga o se solo. Ona faʻafefiloi ai lea ma sina vaega o falaoamata ina ia sili atu ona tufatufaina i le paluga.
  2. Ina ia saunia le paluga, tuʻituʻi fuamoa ma le suka. Faaauau pea ona sasa, faaopoopo lefir ma soda. Liligi le falaoamata, kulumu se paluga paluga (ogatasi o kulimi kirimulu mafiafia). Liligi sua i totonu ma faʻafefiloi.
  3. Filifili se fomu e tuʻu ai le paluga i totonu o le 2-3 cm mafiafia. E faʻafeu ma faʻafefeteina i le falaoamata po o le semolina. Faʻalafola le paluga i totonu ma faʻasaʻo lona maualuga.
  4. Pipi mo le afa itula i totonu o se ogaumu e vevela i le 200 ° C seʻia oʻo ina faʻalanu le paluga.

Blackberry levast pastry pies

Aronia pies o le a faamanatu atu ia te oe le mafanafana mafanafana

Mo le faatumuina o pies, e mafai ona e faʻaaoga fualaau suamalie fou pe suamalie, faaopoopo le suka i le tofo. O vine ua tatuʻu e itiiti ifo i ai. O le tele o faletua e sili ona fiafia e faʻafefiloi vine, mo se faʻataʻitaʻiga, ma currants, e faʻatumu ai pies, faʻaopoopo i ai fasi pepa o le apu. O le faamalieina lelei e fetaui i se paluga falaoa e tele, lea ua saunia e tusa ai ma soo se fua. E mafai ona e faʻaogaina lenei:

Meaʻai

  • susu - 0.5 l
  • suka - 100 g
  • masima - 0.5 tīpuni,
  • lefete - 1 tamai ato,
  • falaoamata - 900 g
  • suauu - 100 g o fualaau faisua po o le 80 g o le pata uamea,
  • fuamoa - 3 pcs.
  1. O le susu e vevela i le 40 ° C, sasaa le suka ma le fefete, faatagaina e tu mo le 20 minute i le mafanafana.
  2. Faʻaopopo le tolu o le falaoamata, masima, tuʻu le faʻamalosi mo le 40 minute i le vevela.
  3. Sasaa le suauʻu, fasi fuamoa sasaʻese ma se vavae, falaoamata manu, faʻamamā lelei ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 2 itula. Ina ua uma ona nutimomoia ma toe tuu i se itula mafanafana ma le afa.
  4. O pupuni matala ua salalau i luga o se pepa tao tao i le suauu manogi, tao i le 180 ° C mo le afa itula. O le umi ole kuka e faalagolago i le ogaumu.

Cupcake ma vine Aronia

O le kapini e foliga matagofie lava

Meaʻai

  • aronia - tasi ma le afa tioata,
  • falaoamata - 2 ipu,
  • suka - 1 ipu
  • taoina o le paʻu - 1.5 teaspoons,
  • soda - 0.5 teaseti,
  • apu opu - 1 ipu,
  • fuamoa - 2 fasi vaega
  • pata - 2 sipuni,
  • masima - o se pine
  • suauu paʻu mo le fufuluina o keke.
  1. O mea uma e vevela vagana ai susu suka o loʻo faʻafefiloi i se isi pesini.
  2. O le sua o le Apple, fuamoa ma le pata o le a sasaina ma se paluga i totonu o se masini tutusa. O se faʻafefiloi mago o mea e faʻaaogaina e faʻaopoopo i ai, fefiloi. Liligi le sua ma toe faʻafefiloi.
  3. O le paluga o loʻo faʻafeiloaʻi i se masini tao tao, muaʻi faʻafei ma faʻafefeteina i le falaoamata, ufiufi.
  4. O le ogaumu e vevela i le 175 ° C. E taofi le keke mo le tusa ma le 20 minute. O le sauni e siakiina ma se laau laau poʻo se nifo. Ua saunia le oloa pe a pipii i le ogatotonu o le keke, ua maeʻa maeʻa.
  5. O le keke sauniuni e totoe e faʻamafanafana i le 5 minute, ona aveese lea ma faʻamafanafana. O le tautua i le oloa i luga o le laulau, e faigofie ona fufuluina i le suka suka.

Aronian desserts

Aronia vine e mafai ona saunia ina ia le gata ina avea ma punavai o le tele o mea aoga ma aoga mo le tino, ae o mea manogi lelei foi o le a matua fiafia ai tagata uma o le aiga.

Marmalade

Chokeberry marmalade e mafai ona saunia e aunoa ma le suka e ala i le faaopoopoina o stevia

E mafai ona e saunia le palamalade mai le vine mapu e aunoa ma le faaopoopoina o ni mea faaopoopo, ona o fua o loo i ai se lava aofaiga o pectins.

Meaʻai

  • chokeberry - 1 kg,
  • vai - 1 ipu tioata,
  • sugar granulated - 500 g,
  • vanilla sugar - 5 g.
  1. O le kuka tipi ua sasaa i le vai ma kuka i luga o le vevela seia oʻo ina faamaluluina fua. Ona tapunuina lea i totonu o se sieve, ua faaopoopo le suka i paluga pateta ma kuka i luga o le vevela seia oo ina vevela, ma faanatinati e le aunoa.
  2. O le pepa tao e ufiufi i le paʻu manu, faʻafefiloi ma se fasi manifinifi o le suauʻu fuāina lelei. Ua vevela le ogaumu i le 160-170 ° C. O le kuka kuka mafolafola palu pateta o loʻo faʻapipiʻi i luga o se pepa tao, faʻavasega le pito ma tuʻu i totonu o le ogaumu, ma tuʻu ai le faitotoʻa o le faitotoa mo le lelei o le lele.
  3. Ua faʻamagoina lemalamala seia oʻo ina aliali mai i luga le paʻu manifinifi. Ona aveese lea o le apa mai le ogaumu ma tuu ai e faʻamalo lelei.
  4. Ua maeʻa ona tuʻuina atu le paʻu maeʻa i luga o le laupapa, o loʻo aveeseina le paʻu ma tipiina i ni vaega, lea e faʻasusu i le suka vanilla i itu uma.

Chokeberry tilo mo le taumalulu

Chokeberry tilati e mafai ona teuina i totonu o se fagu

Meaʻai

  • Aronia vine - 800 g;
  • suka - 650 g;
  • vave gelatin - 4 tbsp. sipuni;
  • vai inu - 1.2 l.
  1. O fufuluina o fuālaʻau ua mulimulima i lima i totonu o se vailaʻau loloto ma ua susu.
  2. O le poma e totoe o loʻo sasaa i vai inu, kuka mo le kuata o le itula ma faʻamaʻaina i totonu o se faʻasaga e ufiufi i le suka.
  3. E faaopoopo le suauʻu i le gaʻo, faʻanofoina, kuka mo le 7 minute i le maea ai o le kuka.
  4. Sasaa e uiga i se ipu susu, faʻasala le gelatin i totonu ma toe foi i le aofaʻiga o le volumes. O le taimi muamua na sasaina ai le sua susu i luga o le vai ma faaauau pea ona faʻaleleia pe a ma le lima minute.
  5. Ua sasaa atu le gelini ua maeʻa i totonu o fagu ua teuteuina ma fusi i luga o faavaa.

Galo ua galo - paluga palapala o le mauga

Aronia marshmallow - o se togafitiga maloloina mo tamaiti

Meaʻai

  • chokeberry - 10 tioata,
  • suka - 5 tioata
  • fuamoa paʻepaʻe - 2 fasi vaega.
  1. E vavaeese vine mai le 'au ma fufulu maeʻaeʻa, tuʻu i totonu o se fagu ma nutililii i se sipuni laupapa.
  2. Liligi le suka i totonu o le masini e mafua ai, ufiufi, tuu i totonu o le ogaumu, faʻafefiloi i le 160 ° C.
  3. A uma ona tuʻuina atu le tele o le sua, ona faʻamalosia lea o le masini e sili atu ona faʻalūlūina le suka, solo i totonu o se sieve ma faʻatagaina e faʻaliliu. E faʻapipiʻi faʻamalosi i le mafanafana ma sasaina seʻia oʻo i le papaʻe.
  4. Ina ia faʻamago le talatala i le lumanai e faʻaaogaina se ipu e faia i tioata-vevela. O le tasi vaetolu o le faʻasalaga o le poloka-protein protein o loʻo tuʻuina i luga ma tuu i le ogaumu i le 80 ° C.
  5. Pe a lava le manogi o le masini, o le lona lua vae tolu o le faʻafefiloi e salalau i luga.
  6. O le faʻamagoina o le a toe faʻaluaina ma le vaega lona tolu. A maeʻa lena, ona ufiufi lea o le ipu i pepa papaʻe ma se tapuni. Teuina le marshmallow i se nofoaga matutu ma malulu.

Vailaʻau faʻasalalaʻau Classic chokeberry

O nisi taimi pe a saunia le sipuni mai le chokeke, ua faaopoopo i ai vine vine

Meaʻai

  • uliuli mafiafia - 2.5 kilokalama
  • vai - 4 l
  • citric acid - 25 g
  • suka - i le tele o le sua: 1 kg i le lita
  1. Ua sasaa le sua i le vai fou ma sasaa ai le citric acids, faʻafefiloi, ufiufi, vevela vevela ma tuʻu mo se aso.
  2. O le aso na sosoo ai, o le vai ua faʻamamaina e ala i le tele o laupepa. Ina ia mautinoa le manino o le sua, e sili atu le aua nei togiina fualaau, ae ia kuka lemu mai ia mea.
  3. O le fua o le suamalie e fuaina i totonu o le fagu lita ma liligi le aofaiga o suka i totonu, faʻavevela ma mafanafana mo le 10 minute i luga o se afi. Ona liligi ifo lea o le siva i totonu o se pusa tioata ma tapunia i le faavaa. E mafai ona e teuina le pepa i le vevela o le potu, talu ai o le maualuga o le suka e galue e pei o se tausiga.

Chokeberry sauce mo aano o manu fasi, moa, iʻa

Aronia - o se toga e sili ona matagofie le tofo ma le manogi, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le sauniuni o suti ma mea inu, ae avea foi ma faavae mo sauniuniga o sauga ma taimi mo aano o manufasi, iʻa, ma fualaau faisua.

Chokeberry sauce ei ai sona lanu matagofie, matagofie le manogi ma e mafai ona teuina mo se taimi umi.

Meaʻai

  • chokeberry - 1 kg,
  • garlic - 2 ulu ulu,
  • pepa vevela - 1-2 pusa,
  • sugar granulated - 1 ipu,
  • masima - 2 sipuni tele,
  • siʻosiʻomaga "sunels hops" - 1 sipuni,
  • lanu uliuli ma le mumu eleele e tofo ai,
  • vineta 9% - 3 punetini.
  1. Faʻamama ma fufulu ma le faaeteete vine vine, fufulu le garlic ma le pepa vevela (pe afai e te aveese fatu mai ai, o le saumalie e le maua le mimiti) e pasi atu i se suʻi meaʻai.
  2. A maeʻa ona faʻaosoina le masini e mafua ai, faʻaopoopo uma isi mea ma toe faʻafefiloi seivagana ua solo le suka ma le masima.
  3. O le masi ua maeʻa tuʻuina i totonu o fagu ua le faʻamaonia ma faʻamaufaʻailogaina i ni faʻasologa faʻamaʻi. O le oloa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, talu ai e lei oʻo i le vevela. O lona ola ola e tusa ma le ono masina.

Matou te matua le mautonu i la matou gaosiga alofa ma lagona. O keke o le Chokeberry e saunia e tusa ai ma fua o fuataga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusiga o le a fesoasoani e faʻaopopo atili ai ituaiga i le taumafataga, faʻateleina i mea aoga ma lelei.