O le togalaau

Faʻatoʻa totoina ma faʻaleleia togafiti ma faʻaleleia

E tusa ai ma le lautele o le manatu, e tusa ma le 30 ituaiga o hyacinth e maua i le natura, ae ui i lea, o nisi mea taua i meaola e tasi, e aofia ai le tele o ituaiga. O le mea e ono tupu ai, o le togavao togalaau e sau mai sasaʻe sasaʻe ma ona ituaiga.

Eseese ma ituaiga

I foliga masani sasaʻe i sasae o se mea e sili atu i le 30 cm le maualuga, e lamolemole pe paʻu le paʻu e tusa ma le 20 cm le umi i lanu lanumeamata lanumeamata ma fugalaau lanu e pei o le lanu o lanu eseese. Fugalaau fugalaau fusi-pulumu o 12-35 vaega. O le taimi vavalalata e amata i le tautotogo o le tautotogo ma e tumau ai le 10-15 aso.

O se tasi o faʻavasegaina sili ona taliaina o hyacinth o lo latou vavaeese saʻo i le lanu o fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga

Pink hyacinth - e foliga mai e ono teteʻe ile tauhyacinth fiafia faatasi ai ma le mamafa o peni e oʻo i le 20 cm le umi ma le lautele 4.5-centimeter fugalaau.

Vaʻaiga muamua miki - pine lanu piniki piniki - faatasi ai ma se faʻaogaina i le foliga o se paʻu, o loʻo i ai se lanu leaga i luga o le paʻu ma o loʻo iloga i le faʻasolosolo (e oo atu i le 7 cm) maʻa, faʻalauiloaina laupepa i foliga.

O nei ituaiga, e tatau foi ona maitauina:

  • hyacinth tea lanu piniki ma le apricot-salmon shade o fugalaau ma se manogi manogi.

  • hyacinth anna maria e oo i le 25 cm le maualuga, ma le 10-centimeter inflorescence o se keke piniki mumu, fugalaau e oo i le 3.5 cm le lautele, e fuga mo le 15 aso, amata i le ogatotonu o Aperila.

White hyacinth e eseese ituaiga:

  • Hyacinth carnegie ma le paʻepaʻe e oʻo atu i le 22 cm le umi o le telefoni;

  • Hyacinth ailos - e oʻo atu i le 35 cm le umi, manogi ma, sili atu ona taua, faʻasaʻo i faʻamaʻi, lea e faigofie ai ona tausia lelei ni mea e le masani ai i le faʻatoʻaga, ma le tele o isi.

Hyacinth blue e aofia ai ituaiga e pei ole:

  • Hyacinth Delft Blue, O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i se maualuga e oo atu i le 23 cm, faʻalavelave loloto e oʻo atu i le 12 cm le uumi, lanu lanumoana e 4-centimita ma vave fuga mai - mai le ogatotonu o Aperila.

  • O le aidaO le lona lua e sili ona aoga ona o le tino, o mea manogi ma e le masani ai, e aofia ai fugalaau e pei o fetu o se uliuli lanumoana, o loo susulu atu i le la ma lanu violē i le taimi o le fugalaau ia Aperila ma Me.

  • Hyacinth blue star ma isi. O le vaega lona tolu ei ai fugalaau lanumoana ma se laʻau papaʻe e iai le lapisi e oʻo i le 4 cm, o loʻo faʻaaogaina i lalo, ma amata ona fuga mai ia Aperila.

E pei ona taʻua i luga, o le tele o lanu o le vavao e tele tele. O le mea lea, o loʻo iai i latou kulimi ma le samasamae pei o le vasega aai o hyacinth o harlem e oo i le 28, fuga mai aso mulimuli o Aperila.

Orangepei hyacinth jeepsie queen ma le manogi malosi, e fetaui lelei mo le faʻasalaga fale.

Fugalaau hyacinth laupapa laupapa e oʻo atu i le 15 cm le umi, latou te maua ai le lanu violisi, ma le isi, o laʻau o laulaau o loʻo valiina foi i lanu lanu - o lenei ituaiga fou e faʻaalia ai se manogi manaia ma e sili ona lelei mo le faʻamalosia o fale.

Laʻau tele-faʻafefe Hyacinth ua misia le faga ma faʻapipiʻiina ai faʻalauiloa o laʻau o le lilac lanu, o loʻo faʻaalia pea le tumau pea o le manogi ma ua manatu o se tasi o taʻitaʻi i totonu o laau mo le tautotogo (o le vaitau o le vaitau e amata ia Aperila) teuteuga o moega fugalaau.

Hyacinth rembrandt 30 cm le maualuga ei ai fugalaau lalac ma se lauusiusi mama, ma amata foi ona fuga ia Aperila.

Faʻafeiloaʻi le totoina o fafo ma le tausiga

Mo le manuia o le totoina o hyacinth i nofoaga tatala i o tatou tulaga, e tatau ona amanaia le tele o nuances. O le totoina o loʻo fautuaina ina ia fuafuaina mo le faaiuga o Setema - Oketopa muamua, e piki ai pulu lapopoa, ona e sili atu ona puipuia i le leaga o le tau.
Pe a totoina, e tatau ona matauina le loloto (15-18 cm) ma le maualuga (20 cm), ma faia se mea muamua e eliina ai, faaopoopo ai le peat poo le palapaluina masani. O le Hyacinth e matua faigata lava mo le faʻamaina, aemaise lava i le vevela i le taimi o le vevela, faʻalaʻau ma le 2 vaiaso talu ona tupu aʻe.

I le faaopoopo atu i le tatalaina ma le veleina o palapala ile luga ole laupepa, ua fautuaina e tatau ona gaosia muamua (ia Aokuso) ile 40 cm le loloto. Ua faʻalauiloa le Humus i le aofaiga o le 10-15 kilokalama i le sikuea mita.

Faʻafefe o le fatu pe a uma ona fuga

O le suia o nei laau toto e faigofie. Ina ia faia lenei mea, ia eli le hyacinth pe a uma ona totogo i le taumafanafana, teuina seia oo i le autumn, ona, i le tautoulu, toe totoina i se isi nofoaga. A maeʻa le fugalaau, e sili atu le faʻatali mo ni nai masina seia oʻo ina toe faʻaleleia i le vaitau o le tuputupu ae.

Fuga o meaʻai

Fafagaina i le mataupu o hyacinths e faʻamalosia ma e faalua pe faatolu ona faia i le vaitau o le tuputupu ae. O mea uma e faʻamago ma faʻamafanafana e talafeagai lelei - i le faʻaaogaina o le suavai e manaʻomia sina mea itiiti, ae o le eleele e tatau ona muai faʻafeinu, aʻo faʻamaʻapeina ma faʻamaʻapeina i le palapala.

E faʻaaogaina fualaau i le amataga o le tuputupu ae (superphosphate i le aofaiga o 15-20 g, nitrate - 20-25 g i le sq m), ona oʻo lea i le tulaga o le solo (potassium sulfate - 15-20 g, superphosphate - 30-35 g) ma i le pito o le fuga (superphosphate ma le sulfate sulfate - 30-35 g ia taʻitasi). O nei voluma e sili atu i le tasi ma le afa taimi i luga o oneone oneone. E tatau ona faia le laei Nitrogen i le tautotogo ma le taumafanafana.

E tatau ona ou eli hyacinths mo le taumalulu

Hyacinths mai Netherlands, tuua i le malae vaalele mo le taumalulu, o le a tupu pea le leaga i le tausaga lua. I lenei itu, pe a uma le samasama o le laʻau (sili ona lelei - i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai), eliina, mago, pipi, lau, ma auina atu mo le teuina.

Pulu Hb

O le lelei o le fugalaau i le tausaga a sau e faalagolago i le teuina, o le mea lea e tatau ai ona faia ma se tiute tele.

A maeʻa ona tatuʻu, ona aumai lea o pulufana i totonu o se potu malulu, malulu, mafiafia. Aʻo leʻi faʻamautuina aniani, o fale teu oloa ma pusa e faʻamaʻi ma faʻamago. Faʻamau ia aniani i totonu o se tamai laulau i pusa laupapa, tuʻu i taga gau poʻo ni nailoni, aua le fusifusia lelei i pepa ina ia iai le ea.

I le taimi o le teuina, o mea sili ona taua e tutupu i totonu o le pulufana, o le fatuina o pupuʻu o leaflets, inflorescences, aʻa, faʻafouga fou, o le mea lea, i le vaitau lea e tatau ai ona mautinoa le maualuga o le pulega o le vevela. I le sefulu aso muamua i totonu o le faleoloa e tatau ai ona tausia le vevela o le tolusefulu tikeri. Ma, seia oo i le ogatotonu o Setema, luasefulu-tolu i le luasefululima tikeri i luga o le zero, ona sosoo ai lea ma le totoina i le eleele, e tusa ma le sefulufitu tikeri nai lo zero.

E manaʻomia foi e Hyacinth le tausiga pe a teu le pusa. Afai e solia le puleaina o le vevela, e solia foi le faagasologa o le fausiaina o mea leaga, ma o le taunuuga lea i le tautotogo o le tausaga e sosoo ai o le a le mafai ona maua mai i ni vaivaega ese, e masani lava ona le toe totoina fugalaau.

O le suavai i le teuina e le tatau ona sili atu i le 70%; I le taimi e teu ai, aua nei galo le siakiina e le aunoa o matilatila, aʻo teena oe mamai. Afai e fulafula le afuafu, ua mamago pulu, ma afai e tupu aʻe meaola, e togafitia i latou i iniseti.

Faʻatoʻa toto ma tausi ile fale

O pulu lapoa e totoina i totonu o ipu mama, e oʻo atu ile 10 cm i le lapoa ma eleele eleelea, ma o le pito i luga o luga o le ulo, e tatau ona tanumia i le eleele e 2/3.

E ufiufi laumei i puʻu pepa poʻo ni mea faʻafefeteina ma tuu i se nofoaga malulu (6-10 ℃). Faʻataʻitaʻi faʻasusu i vai malulu i luga o eleele matutu mo le 12 vaiaso. Pe a oʻo atu le totogo i le 10 cm, e toe faʻaleleia i le la.

I le amataga o Tesema, e mafai ona e aveese le ufiufi ma faʻafeiloaʻi taʻitasi i totonu o se fagu i le windowsill o se potu malamalama lelei. E ui lava e manaʻomia le faatumauina o le vevela o le 23 ℃, vai faʻamalosi ma fufulu fugalaau seʻia oʻo i le amataga o le vevela. O le masina mulimuli ane, o le hyacinth o le a fuga mai mo le sili atu i le 3 vaiaso.

Tuputupu Aʻe o Hyacinth from Seeds

I le filifiliga lelei, e sili atu ona lelei le metotia o fatu, e faaitiitia ai le lūlūina o fatu i le faaiuga o Setema i totonu o atigipusa ma se meaʻai, e aofia ai le humus, oneone ma le eleele lauolaola i le maualuga o le 2: 1: 1, ma toe totoina i totonu o se fale kiona malulu mo le 2 tausaga.

Faʻasalaga faʻasalalau e tamaiti

O le mea e tupu mai ai e toetoe lava a le mafai ona latou mauaina meatotino a latou matua, e fesoʻotaʻi ma mea e sili ona fiafia i ai togalaau o le vegetative. E ui lava e le o ia e aunoa ma ni faʻailoga - i tausaga uma e mafai ona e faʻatatauina i le tuputupu aʻe o na o le 1-3 fanau.

Afai e faigofie ona vavao tamaiti mai le pusa, ua totoina ma ola, pe afai e faigata ona vavaeese, ona faʻaputu faatasi lea o le matua matua ma i latou.

Faʻasalaga faʻafefe i le fale

Faʻaleleia le fale i le faʻaaogaina o pulu laiti. Muamua, e tatau ona faia ni taumafataga lelei, e aofia ai le alu i totonu o se fagu ma eleele faapitoa mo hyacinths (faatau i faleoloa) ma sausau i luga o le eleele.

O le mea lea e totoe ai pupuvaga mo le 8-10 vaiaso i se potu e leai se malamalama ma se vevela e le itiiti ifo ma le 8 tikeri (i se tulaga masani, o se pusaaisa e fetaui lelei), o le faatumauina o le maualuga ole palapala.

Maʻi ma meaʻai

I tulaga masani o le vaeluagalemu, e masani lava e le mafai ona afaina i faʻamaʻi. E sili atu le matautia o lo latou nofo i totonu o le fale. Faailoga mai fafo e pei o le faaleagaina o manu le mafai ona faʻalautele, vave samasama ma le uila.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le teu i totonu o se faʻamalama e aofia ai le 15-20 minute e faʻaaogaina aʻo leʻi totoina pamu. O faʻamaʻi maʻi e tatau ona eliina ma faʻaumatia, o isi o totoe e tatau ona togafitia i vailaʻau faʻamalosi.
Faatasi ai ma faamai e masani ona vaaia samasama siama siama, o loʻo faʻaalia i le suia o tisipenesa i luga o le ufiufi, faʻasalaina se manogi mataʻutia. Faʻafitauli ma faʻalauteleina e fesoʻotaʻi ma lea mea, i se faaopoopoga, o le tupuga o taʻaloga ma mea lanu i luga o laʻau ma ponuncles, o latou leaga.

E tatau ona faʻaumatia vaega uma o faʻamaʻi maʻi (faʻapitoa i le susunuina), ma e tatau ona togafitia le lua i le formalin (5%) poʻo le vailaʻau. E mulimuli ane, e fautuaina ia togavao e toto i le nofoaga lava e tasi pe a mavae ni nai tausaga.