O le togalaau

Totoina ma le Mafiafia Falemai: Le Taua o Fuafuaga

I le ogatotonu o Rusia ma Iukureini, e toetoe lava a le mafai ona tupu le fua moni o "Amygdalus Communis fruit bearing" (Igoa faa-latina), aua e le mafai e laau ona onosaia le malulu o lenei teritori. Ae ui i lea, o le totoina ma le almond care of the varieties of Luisania, faapea foi ma Bobovnik, aumai ai taunuuga ofoofogia. Ina ia iloa le va o nei ituaiga e lua, e tatau ona e gauai atu i le fausaga o la latou lau. I le mataupu muamua, o loʻo faʻauluina, faʻapipiʻiina, ma i le lona lua - lamolemole, manaia.

E le manaʻomia e le aiga o Plum (Pink family) le agavaʻa ma le faʻapipiʻi lelei i luga o isi laau (plums poʻo cherries). E le gata i lea, i le itu i saute, o le a le tatau ona malulu vao mo le taumalulu.

I le taimi o le fugalaau, o le laau thermophila e faia ai se "lanu piniki" matagofie, lea o le a avea ma se matagofie matagofie o le togalaau. E ui lava o nisi o aʻafiaga o fualaau aina-fualaʻau, e le o taumafa. Talu ai ona o le toʻotoʻoina o le oona, e leʻo faʻaaogaina ni fatu mo meaai. Ae ui i lea, e iai ituaiga eseese ma ni kulimi suamalie. E faʻapefea ona tupu aʻe se matagofie i luga o lau 'upega tafaʻilagi?

Faigofie le totoina ma le tausiga o almond masani

O fualaau e faatauina mo na o mea teuteu. O fuamati suamalie ua ola i Iukureini. Laʻau faʻapupulaina i luga o lala o le sasaʻe sasaʻe na aliali mai muamua nai lo le lanu lanumeamata lanumeamata - o le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila. O le almond tree matua e oʻo i le 4-6 mita le maualuga, ma se vao e oo atu i le 3 m. I lalo o lona pale, o vailaʻau togalaau poʻo le lauolaola o le laʻau e masani ona totoina.

Sa aumai e tagata faʻatau Konesia le agavaʻa o le lāmala i Rusia mai Asia. I totonu o lenei eria o loʻo i ai se tau malulu ma le vevela. O se aʻa malosi e fesoasoani i le laau e ola ai i ia tulaga. E aofia ai lala e 5 vavae mafiafia e aofia ai le tele o mita i le loloto o le eleele. Malamalama i lenei mea, o le a mafai e le fai togalaau ona tausia lelei le laau teuteu.

Alu fuamati i le tautotogo o le autumn. E vave ona faʻafetaui e le rhizome le paʻu i tulaga fou o le tau. O se taunuuga, e vave tele ona maua aʻa e le togavao laʻitiiti.

Fatugaina Totoina Algorithm

O le mea pito sili ona taua i lenei pisinisi o le filifilia lea o le nofoaga saʻo. O aganuu agavaʻa e fiafia i le la ma manava (e aunoa ma ni pepa) vaega o le togalaau. E manaʻomia le avea o le itu i saute o le esetete. O nisi ua lalafi i tua o le fale, o isi i totonu o le lotoa, ae o isi i tala ane o le pa. O le totō o almonds e tupu e tusa ai ma se fuafuaga talafeagai:

  • eli se pu i tulaga laugatasia (loloto e oʻo i le 1 m, i itu taʻitasi o le sikuea 100 cm);
  • faatumu le 1/3 o le faoloa ma le humus (e tusa o se pakete), aemaise lava pe afai o le eleele o loʻo i ai le oneone poo le oneone;
  • faia le 60-100 g o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa (tele phosphoric);
  • o vaega uma ua faʻafefiloi ma le eleele, faʻatumu le 5½ vaega o le lua;
  • sasaa i le vai;
  • ia faasaʻosaʻo le aʻa o laau almond i luga o le tumutumu ua faia;
  • moe ma isi mea totō totoga;
  • e faʻauʻuina i tafatafa o le ua vaivai, e le loloto;
  • toe faʻamamaina le palapala;
  • o le faʻatoʻaga o le totoga e faʻaaogaina ai le peat.

E tatau ona iloa lelei e le au fai togalaau togafiti le loloto o le vai i totonu o la latou eria. O lenei faailoga e taua tele i le totoina ma le tausiga o almond, aua e le taliaina le maualuga o le suamalie.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa taʻitasi e faʻasaina i le 7-10 lita o le vai mafanafana. E masani ona fautuaina le faʻaaogaina o vai inu poʻo timuga. O le a aoga pe afai e faia lelei alavai i le pito i lalo o le lua. Mo lona faʻavae e faʻaaoga:

  • vaega o piliki;
  • maʻa paʻu;
  • oneone;
  • kalaupapa lelei;
  • maʻa masani.

I le taimi lava e tasi, o vaega ua fuafuaina e mafai ona fefiloi ma le saogalemu i le tasi ma le isi. Faʻafetai i lenei mea maʻaleʻale, o le a le paʻu le suavai, e itiiti le faʻafefe o le eleele.

O le fausaga o le eleele e tatau ona gaogao, palu, ma o le mea lea, o le ea ma le vai-e mafai ona faʻafefe. E faʻasaina le filifilia o le suauʻu, saline, omea ma le chlorine mo le vao. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo le falaoamata o le dolomite po o le lime (300 g i le 1 mita).

Faʻaleleia o fatu toto

O le toʻatele o tagata e fiafia i aganuʻu i fafo e fiafia i le fesili i le auala e totoina ai arama mai le fatu. O le mea moni, o le laau e totoina e aʻa, ae e mafai ona e taumafai e faʻasolo le kulimi. Mo se mea na tupu, e filifilia ai se mea ola maloloina lelei, ma le le faʻaaogaina. E le gata i lea, o le faʻatinoga e faʻatinoina i lenei auala:

  • 10-20 fatu ua faʻafefeteina i se fofo faʻamalosia mo se aso;
  • o le eleele ma le humus ua matuai faapipiiina ma le faaeteete ina ia mafai ai ona matala pe a mafai;
  • faia ni pu ma se loloto o le 10-15 cm;
  • o le mamao i le va o lua o le 20 cm;
  • 2 ponaivi o loʻo tuʻu i totonu o taʻoto taʻitasi;
  • faʻapipiʻi le nofoaga.

A oʻo ina ola le fatu laau i le 15 cm, e vavae ese o latou aʻa. I le faia o lenei mea, ave se suo maʻai ma tipi faʻasolosolo faatasi ma le palapala i le loloto o le 10-15 cm. O le mea lea, o loʻo faʻamaua tele i le vai mafanafana. E tasi le tausaga mulimuli ane, o le faʻatulagaga faaletausaga e totoina. O lenei faiga e fesoasoani i le fausia o se pale matagofie ma le matagofie.

I le faʻaaogaina o lenei metotia o le toe gaosia, e tatau ai ona e manatu o le aganuʻu ua leiloloa ona uiga uma o le natura ma fafo. O vailaʻau faʻapitoa e masani lava ona faʻaogaina i aʻafiaga leaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi matautia.

E tatau ona maitauina, mo le totoga o vaega, e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 6 mita le 3-4 minute. 3-4 m ile va o tagata taʻitasi. E le gata i lea, o eleele eleele lelei o le a aofia ai:

  • fuga mama - 5 kg;
  • superphosphate - 500 g;
  • 3 vaega o le vaega o le suimui;
  • 2 itula o le povi paʻu;
  • 1 vaega o le oneone.

Aumai le ata o loʻo i luga, ua totō almonds i fanua tatala ma tausi lelei. Ae ui i lea, o le leona o le manuia i lenei mataupu o se fuafuaga ua saunia lelei mo le tausia o se laʻau po o se laau.

Potu Faʻamasinoga o Almone Mamele

I tausaga muamua o le olaga, e manaomia tele e se fatu fatuga, ma sili atu ona taua, masani ona fafaga soo. O le mea lea, o aso uma lava e 14, o le poloka poloka o loʻo faʻamamaina i le 5-7 lita o le vai mafanafana. Mo tagata matutua e faʻaalia, o le mea na tupu e tasi i le masina ma oʻo atu i le 10 lita o le vai ua sasaa.

O le muamua 5-7 tausaga, e mataituina lelei e le faifaatoʻaga le leai o se fatu. Ina ia faʻateleina lona puipuiga, e totoina faʻasolosolo i le pito i tua.

O se vaega o le auala e ola ai almonds i le atunuu o le vavave taimi o le palapala. I le faaiuga o Mati, pe a oʻo atu le taufaʻataʻu o gutu o le po, latou te lafoaʻi vao ma vele le palapala (loloto le loloto - 10 cm). O le taotoga e toe fa 4 taimi sili atu i le vaitau o le tuputupu ae, ae le o loloto - e oʻo i le 6-7 cm. E i ai se aoga aoga i le tuputupu ae o le vao, faapea foi ma le tele o taualumaga nei:

  1. Faʻama teuteu almonds i le tautotogo ma le tautotogo. A maeʻa ona totoina e le laau lau laʻau uma (poʻo luma o foliga mai), mamago, maisa, maʻi, le lelei ona ola ma lafoaʻi lala ua vaeluaina. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le faʻaumatia le pale. Ae o le teuteuina o le teuteu e vave amataina pe a uma ona tupu.
  2. Fafagaina e faia e tusa lava pe o le a le aganuu. I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e paʻu ai le kiona, e faʻaaogaina ai falalaʻau mineral (fuafua i le 50-70 g / 1 mita). Ona fuli lea o le pulumu ina ia mafai ai e le eleele ona tafia le fugalaau. E mafai foi ona e faʻaaogaina lenei paluga: mo le 1 kilokalama o le manurele, superphosphate (40 g) ma le potassium sulfide (20 g) ua faaopoopo.
  3. Alu i totonu o le tautoulu. A maeʻa ona teuteuina, e tele le tele o lapisi e faʻaogaina ai le fua. O fatu laau e vavae ese mai le tina tina mo le 2 tausaga. I lena taimi, o le a lava lo latou aʻafiaga.

I le aveeseina o le lala mafiafia, o le fasi pepa e togafitia i le togalaau. O lea ituaiga puipuiga puipui o le a puipuia ai le laau mai siama, siama ma siama.

E le taliaina e le laau le mamafa o matagi ma tusi. O le mea lea, mo fualaau laiti, e fautuaina le faia o le 1.5 mita. I nisi tulaga, o puipui e faia i mea faufale e lata ane i le togavao.

Tulaga o le tuputupu ae i nisi o itulagi o Rusia

I le tetele o le fesuiaiga o tulaga, e fautuaina e teuina se laau mo le taumalulu, e ui lava i lona uiga "amio" le lelei. O nisi taimi latou te faʻaogaina ai le fulufulu mafiafia, ae o le kiona o loʻo avea pea ma asiasiga masani.

I le taimi lava e tasi, e taua le iloa o ituaiga eseese e totō i totonu o lou fale. O le mea lenei e fautuaina e tagata atamamai mo vaega nei o Rusia:

  1. Totoina ma le tausia o aluni i Siberia. Mo nei faʻamoemoega, na o nai vailaʻau e talafeagai. Faʻatautaia e le Faatoaga e faigofie tele le siakiina o se laau pi, o se mea laititi ma steppe. O pulapula laititi e malolo i le -15 ° C, o lea i le faaiuga o Aukuso latou te fusi ai.
  2. Atinae o almonds i le Itumalo o Krasnodar. O le nofoaga sili lea ona talafeagai mo lona alualu i luma manuia. O se tulaga malulu, mafanafana e mafai ai e pisinisi faapisinisi ona totoina laau uma a Asia. I nei nofoaga, e mafai ona e taumafai e toto se ituaiga o fualaau aina. Ae peitai, e leai se faʻamautinoa o le a maua e le fai togalaau ia fua ua leva ona faʻatali.
  3. Amene i tuafanua. O le totoina ma le tausia o se laau i totonu o se itulagi e manaomia ai ni taumafaiga faapitoa. Muamua lava, e tatau ona e manatuaina o le manumalo i nei vaega e matua vevela tele, o lea e manaʻomia ai e le togavao se malutaga. Faatasi ai ma isi mea, o le maualuga ma le maualuga o le eleele ma le palapala eleʻele eleʻele e afaina ai le laau.

Mo le kulupu tutotonu, o Louisiana e tolu-lobed ua filifilia. E taua foi o sakura mai tuafanua. O le ituaiga e sili ona fetuunai e faʻamafanafana ai tulaga tau fuga. O lea, o le faaiuga e manino. O le totōina ma le tausia o almonds e faigofie lava. Ae ui i lea, o le togavao o le a fiafia i tagata e na o ia lava ma ona mea teuteu, oona pe suamalie suamalie, ae le o fualaau suamalie suamalie.