Laʻau

E faʻapefea ona ave le suauu manogi ina ia manuia ai?

O le tuʻufaʻatasiga o meaʻai mo le faʻaauau o le ola e aoina i fatu o soʻo se laau totō. O le siloti fatu e leai se faʻalavelave. O lona autu e aofia ai le 25% o le suauʻu, lea e mafai ona togiina. Faatasi ai ma le suauu, o vaega uma o faamalolo o le oloa e alu i le vevela malulu. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le silomila, o penefiti ma faʻamaʻaloga o le taamilosaga, e mafai ona maua i le gaosiga o meaʻai, suʻesuʻega faafomaʻi ma suʻesuʻe.

Teu i se fagu

O le suauu manogi o loʻo i ai le igoa lona lua Kalahari, o loʻo maua i luga o igoa o oloa. O le suauu manogi o loʻo faʻalauiloa mai ai le suauu almond, e maua mai fualaau aina suamalie.

O vailaʻau oona o le faavae lea o le vailaʻau o le suauu, ma o le linoleic e 60% oi latou. E taua tele mo le puipuia o le angina pectoris ma mo le taumafa o le cardiovascular system. O isi vailaau faʻasaina ei ai foi le aoga aoga, faʻamamaina le toto mai i le cholesterol matautia, ma faʻaitiitia ai le mamafa.

O le vailaʻau o le suauʻu e iai sona aoga i le tino atoa, tusa lava po o le a le fafagaina. E laʻititi le paʻu i le taimi lava lea e tasi, o manuʻa e faʻamalolo, e aofia ai se ulupo i totonu o le manava. O le suauu o le suauʻu ma vitamini o kulupu B, A, PP ma C e faʻamalolo ai le suāuʻu i le taimi o le mafanafana ma le salati. E tasi le sipuniti o le suauu i luga o se manava gaogao i le taeao, e masani ona faia, o le a fesoasoani e foia faafitauli o le masaniga masani. I le taimi lava e tasi, o le a maua e le tino se pasene lelei o le alauni o aso taitasi, e fai ma sui:

  • minerale ma elemene o elemene;
  • fua o meaai;
  • amino acids;
  • o suauu taua.

O le suauu manogi e faʻaaogaina faatasi ai ma isi vailaʻau faʻamalositino o le malulu o lo o manogi i mea manogi, vali ma vailaʻau. Faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi ona o le i ai i totonu o le suauu o le vasodilator galue arginine. I luga o le vaega tane, o lana gaioiga e tutusa ma Viagra. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina le suauu mo:

  • puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea e teu ai minerale i totonu o le polokalama urinary;
  • faʻaitiitiga o faiga le lelei o totoga o le tino ma paʻu;
  • aveeseina o suavai ma mea inu mai le tino;
  • faaleleia atili o metabolic processes;
  • mo le toina i tua o le alofa;
  • faʻaleleia faiga faʻavae i le ate.

O le suāuu e sili ona aoga mo totoga uma o faʻamaoniga e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le le faʻapalepale tagata taʻitasi mo mafuaaga eseese. O le mea autu o se faʻamaʻi e aʻafia ma le teenaina o le taulaga, o se tagata ese i le tino. E le mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu i le taumafataga mo tagata ua mamafa.

O le faʻaaogaina tele o le oloa e mafua ai le moe ma faʻavaivaia le mataala. Pe a faʻaalia i le vevela, o le suauu e leai se vitamini ma antioxidants, lea e avea ai ma se mea e le aoga.

Le aoga o suauu i le teuteu. I le avea ai o se elemene malosi, o le suauu o se vaega lea o oloa o le tausiga o le paʻu. O le faʻaaogaina o le suāuu o se vaega o masikulu mo le paʻu ma le paʻu o le paʻu e maua ai le faʻamamaina o aʻafiaga. Soʻo se mimiti, o le tino i luga o le paʻu i lalo o le malosi o le suauu manogi e muta.

O le oloa ei ai lona aafiaga faapitoa i luga o le fausaga o le lauulu. Pe a faʻamamaina le suauu i totonu o le pulu, o le a paʻu le lauulu i fafo, matagofie ma susulu. O le i ai o se vailaʻau faʻapitoa e aoga mo le tino atoa o le tagata. I le spas, kulimi ma le suauʻu manogi o se mea e tatau mo le massage.

O le suauʻu manogi e maua mai ai isi mea suamalie mai i le paʻu o le paʻu o le paʻu ma faʻasese ai. O le suāuu e faʻaaogaina i le valiina o tamaiti, o le lelei o le faʻamamaina ma le faʻaaogaina o fuamoa.

E faʻapefea ona maua ma o fea e faʻatau ai le suauu manogi?

Maua mai le suauʻu manogi mai fatu. Ua faʻamago, vevela, paʻu. O le masini e faʻapipiʻi. O le pine muamua e sili ona taua. O le isi metotia o le faʻaaogaina o soli. Mo togafitiga faafomaʻi, na o le uluai suauu mamago e faʻaaogaina. O se taunuuga o le filtration, o le oloa mulimuli e avea ma suavai manino ma suavai leaga. O le lanu e mama, o le manogi o le tilotila ma ni mea nutimomoia.

O le vaega o le gaosiga o le suamalie e maua mai ai oloa faʻapitoa i le suauu, falaoamata, sua ma le kukaina o meaʻai ua atiaʻe i vaega o le galueaina. I Rusia, o le itu i saute o Europa ma le Primorsky Territory. I totonu o le lalolagi, ua totogo le suamalie i atunuu Metitirani, Iapani, Saina, Initia ma Amerika. O le mea lea, o le suauu manogi e faigofie ona faʻatau. E masani ona i ai i luga o faletusi faleoloa i Health Stalls ua maeʻa faʻatasi ma isi faʻamaʻi faʻamalolo.

Afai e fuafua e faʻatau le suauu moli faʻamalo, o lona uiga o se mea pepelo. E le faʻaaogaina lenei oloa mo le faʻaaogaina o suauu taua.

E mafai ona faʻatau sau suauu i falemaʻi ma i gastronomic vaega i falemaʻi meaʻai maloloina. I Rusia, sili atu nai lo isi e mafai ona e mauaina oloa mai Iukureini. I Rusia, o le suauʻu mai le kanisi fatu e ofo atu e le 19 gaosi oloa i soʻo se afifi ma i tau eseese. A e faʻatau se vailaʻau faʻasolo, e tatau ona e suʻeina le suauu o le muamua malulu malulu. E lelei le faʻamautinoa o lenei mea moni o se suauu moni e ala i le faitauina o le tusi faamaonia o le lelei.