Laʻau

Auala e ola ai dieffenbachia: totoina ma tausi togalaau, ata

O Dieffenbachia o se vaovao lauolaola lea o le vaega Aroid. O lenei fugalaau na fanau mai i tulaga o le vevela o Amerika i Saute. O le laau e umi ona lau, lea, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona ese lanu. I le pito i luga o laulaau o lanu lanu o le letusi, lanumeamata, lanu samasama, faapea foi ma le tele o tafaoga, togitogi ma taʻavale. O le togavao ei ai se tamai ogalaau saʻo, ma o le a avea le taimi ma mea sili atu le agamalu. Diefenbachia e fuga mai i le tautotogo, e faaauau pea ona ola ae na o ni nai aso.

E tupu vave le fugalaau. Afai o faʻamaumauga o le faʻasalaga e saʻo, ona oʻo lea i le tasi lau laulau i vaiaso uma. A e faʻalautele, e mafai ona e vaʻai i le pito o le isi. O ituaiga eseese e mafai ona ola i le sili atu i le 2 mita, o meaola laiti e oʻo atu i le mita e tasi.

Fiafia ituaiga o fale dieffenbachia: ata ma faʻamatalaga

I le taimi nei, o ituaiga eseese ma eseese (sili atu ma le 50) o Dieffenbachia ma lanu lanu eseese ua lauiloa. Tatou talanoa e uiga i le sili ona lauiloa.

Dieffenbachia Leopold

O le aʻa o lenei laau toto e oʻo i le 6 cm. O petioles e laʻititi nai laulaau, e iai lanu lanumeamata lanumoana ma lanu viole. O le lau e foliga mai o se ellipse, lanu lanumeamata, i le ogatotonu o se lanu paepae. O se gaioiga e tusa ma le 15 cm i le lapoa e siomia ai le fugalaau. O le taliga e tupu i le 10 cm. O se tasi lenei o ituaiga e sili ona lauiloa mo le totoina o mea teuteu. O le tausiga o lenei laau e faigofie lava.

Dieffenbachia e matagofie

O lenei laau, e faigata i nofoaga malulu, e atiina ae lelei i potu mafanafana. O le tele o laulaau e oo i le 55 cm, o le ogalaau autu e sili atu ma le 1.6 mita. O laʻau ei ai se lanu lanumeamata ma lanu paʻepaʻe i luga o veins.

Dietsenbachia na vaʻaia

E ola le vao i le mita e tasi. O le tele o petioles e tutusa ma le ipu, ae atonu e laʻititi tele. O lau laʻau e oʻo i le 38 cm, o le lautele o le 11 cm. O le lau o loʻo i ai se foliga lautele ma se pito i luga. Pipi puupuu.

Dieffenbachia Camilla

O se ituaiga e masani ona masani ai i totonu o faifaatoaga. E ola umi i le 2.1 m. O le ogalaau o lenei fugalaau e pei o le laau-saʻo ma saʻo, o lau lanu lanumeamata lanumeamata, oloni, oval. I lalo ifo o le ogalaau o loʻo faʻaalia, lea e sili atu ona manaia ai le togavao. O le Blooming dieffenbachia o se mea e seasea tupu i le gaosiga o le fale.

Dieffenbachia: tausiga ile, ata ma faʻamatalaga

E ui o le Dieffenbachia e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, ae manaʻomia pea le tausiga faʻaeteete. O lenei fugalaau e le tali lelei i ata ma malulu. E manaʻomia foʻi le masani ona faʻasusu ma teuteuina.

Faʻasa

O le eleele i totonu o le ulo e ola ai Dieffenbachia e tatau ona susu i taimi uma. O le fugalaau e manaʻomia ai le faʻafeinu masani. I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faia sili atu le talafeagai. Aʻo leʻi faʻamalosia, e puipuia le vai mo ni nai aso. Afai e faigata tele le vai, ona oʻo lea i luga o lau o le laʻau enaena, ma e mafai ona pala. Ina ia faʻamalie le vai, e mafai faaopoopo le oxalic acid. I le taumafanafana e tatau ona e inu i aso uma e 2, i le taumalulu - tasi i le vaiaso.

Malamalama

O le fugalaau e lagona lelei i luga o se faamalama ua susulu, ae o le susulu o le la e le manaomia. I le maualalo o le malamalama, o laulaau e laiti, ma o le a le maua ai le lalelei. E mafai ona e fetuunai le fagu mai le windowsill, ae o le fugalaau e tatau ona faʻamaonia. O le nofoaga sili o se faamalama ei ai le itu i sasaʻe ma sisifo.

Lulu

Dieffenbachia e tatau ona tupu i se tulaga vevela:

  • I le taumafanafana ma le tautotogo - 21-23 tikeri.
  • I le taumalulu - 16-17 tikeri.

Afai e maualalo le vevela, ona pau lea o laulaau maualalo o le laau. O se suiga tele i le vevela e afaina ai le tulaga o le fugalaau.

Faʻamamaga o le ea

O le ea i totonu o potu ia e tatau ona tupu ai Dieffenbachia susu ma mafanafana. O le mamafa mo le laau o se ata ma se vevela e itiiti ifo i le +16 tikeri. I le ea vevela, susu palapala, kalave poʻo oneone e mafai ona tuʻu i totonu o se fata ma se vao. E mafai ona e tuʻu se fagu vai latalata i le laau. O le togavao e tali lelei i vaitau faʻapitoa i vai. Ae i le vevela i lalo +17, e fautuaina e aua le faia lenei mea, ae le o le pulumuina, solo ese laulaau ma se ie susū. Faatasi i le vaiaso, e mafai ona fufulu le fugalaau i lalo o le fagu, aveese le pefu.

Faʻaleleia o fanua

Mo lenei mea totino, e fautuaina e faʻatau se mea na saunia mo le vaega Aroniev poʻo Dieffenbachia lava ia. E mafai ona faʻaaogaina le eleele ma le eletise le tutusa:

  • 1 vaega o fanua fanua;
  • 4 vaega o le eleele;
  • 1 le oneone;
  • 1 vaega paʻu.

E mautinoa lava Manaomia le faia o alavai. E mafai ona fai ni meaʻai ma pilima. Pe a totoina se laau, e mafai ona e faaopoopoina le fala o le ponaivi i luga o le eleele e pei o le fugalaau.

Laʻau faʻatau

Dieffenbachia e leai sona taimi malolo, aua e manaʻomia le fafagaina o lenei laau mo se tausaga atoa. I le tau mafanafana ma le tautotogo e tatau ai ona faʻamafanafana tasi i aso uma e 14, i le taumalulu i masina uma. O le tulaga autu - o laʻei luga e le tatau ona i ai le lime. O le vailaau pito i luga o le Vito na faʻamaonia e sili ona lelei. E mafai ona e faʻaaogaina isi mea inu vai mo fugalaau faʻamalo totonu. Fagaoa aoga ma vailaʻau oona e maua ai le suka. Ae e le o manaʻomia tele le vailaʻau, a faʻapea o le fugalaau ma lau paʻepaʻe o le a lanu meamata.

Suiga

Suʻetuʻi Dieffenbachia e manaʻomia i tausaga taʻitasi. O le taimi aupito sili mo le totoina o le amataga lea o le tautotogo. I le tau vevela, i le vevela o le tau, e fautuaina e aua le faia lenei mea - o le fugalaau atonu e le mauaa.

O aʻa o Dieffenbachia e faʻaletonu, e tatau i se tasi ona faʻaeteete. E mafai ona e toe utaina i se koneteina fou. E tatau ona aveese le alavai tuai. E fautuaina e filifili se poti ni nai lagona nai lo le muamua.

Tausia ma toe gaosia

O le auala aupito sili ona lauiloa o le faʻaleleia o laau o le totoina lea o le oneone ma le vai poʻo se faʻafefiloi o peat ma sand (1 i le 1). O le pito maualuga e tatau ona tapuni i tioata po o ata. Faʻailoga i se potu susulu e aunoa ma le susulu o le la. A aʻafia i le eleele, e tasi i aso uma e 7, e tatau ona faaopoopo i ai le aʻafiaga (Kornevin poʻo Zircon) i le vai mo le fausiaina o le vai, o lenei mea e faʻaosoina ai le aʻafia o aʻa. O le meaʻai e tatau ona mafanafana (22-24 gr.).

Afai o le germination o le aʻa i totonu o le vai, a oo ina aʻa le aʻa i le 5 cm, e tatau ona totoina i totonu o se ulo. Aʻo tupu aʻe i le oneone laei pito i luga manaomia, o le tasi vaefa o le faʻalauteleina o minerale. Pe a totoina se paluga eleele ma se aʻa, e le tatau ona solia.

E faʻapefea ona gaosia le dieffenbachia i vaega o le aʻa? E manaʻomia le tipi i le tipi (11-16 cm), faʻagogo mo le aso, ma moe ile tipi. E tatau ona toso faʻasolosolo ile afaina i le eleele ina ia maua ai le afa ile luga.

E totogo ma aʻafia le totoina o laau totoa (e oʻo atu i le tasi le tausaga). Afai e leai se atinaʻe, ae le o le pala, e tatau ona faʻaauau le faʻasusu, ua aʻafia le aʻa ile eleele. A oʻo mai le lautusi muamua, e tatau ona faʻaopopo le eleele fou i le pito i lalo ole fana. A maeʻa, e tatau ona toe totoina le fugalaau, ae tatau ona puipuia le fugalaau tuai. Mai le vao, pe a iai ni tulafono faʻapitoa, o le a tupu aʻe ni vaʻai fou.

Maʻi ma faʻamaʻi

Dieffenbachia e mafai ona lavea mataʻu, apogaleveleve mite, thrips, aphids. O le mea lea, e taua le siakiina i lea taimi ma lea taimi le fugalaau e iloa ai mea vevela. O solo o iniseti ua aveʻesea ma se paluga, pia inu, gaʻo kukala, fasimoli vaifofo. Afai o lapopoʻa e tele tele, ona tatau ai lea ona togafitia i latou i actellik poʻo karbofos. O le ea e tatau ona matua susu.

Afai e le saʻo i le tausiga o le dieffenbachia, ona mafai lea ona faʻaogaina lenei laau i siama e ala i meaʻai. E mafai ona tupu lenei mea mai le mamafa o le suavai. E tatau ona siaki aʻa mo le i ai o le pala. O aʻa a Rotten e tatau ona vavaeeseina, ma o nofoaga e tipi e tatau ona ufiufi i le gaʻo ua faʻaaogaina poʻo le manganese. O le fugalaau e tatau ona totoina i totonu o se fanua fou ua totoina i le manganese.

Laʻau e mafai ona faʻamago ona o suiga taua i le vevela poʻo le malulu. Afai e amata ona lanu samasama, ona i ai lea i lenei mataupu e ono tele ni mafuaaga:

  • mu mai le susulu o le la;
  • sua tele;
  • leai se avanoa;
  • vai malosi.

Faʻaaliga i le fai togalaau

Faʻapefea ona teuteu dieffenbachia? Fugalaau fugalaau tuai e tatau ona pau. Pe a leai se vao, e vaeluaina ile 11 cm mai le eleele. Ma, a uma sina taimi puupuu, ona fuga mai ai lea o pine i luga o le togavao.

Pe o le mea e leaga ai le sua o Dieffenbachia?

O le sua o lenei laau o le mea oona. O le mea lea, afai oi ai tamaiti i totonu o le fale, ona fautuaina e aua le amataina. E fautuaina le faia uma o manipulations ma le laau ma totigilima. Afai e maua e le sua o le fugalaau le paʻu, ona ono aliali mai lea o le ita. Faʻatupulaia le fulafula o le mucous membranes pe a ulufale i totonu o le pupuʻu tautala. E le mafai e se tagata ona tautala. I nisi atunuu, Dieffenbachia faʻaaogaina o se mea oona mo naiumu.

E faʻafefea ona fuga le dieffenbachia?

Dieffenbach fuga i le tautotogo (amataga o Mati - i le faaiuga o Aperila). O le fugalaau ei ai se veli pupula lea e sau mai le fusi o le lau. Ae i le gaosiga o le fale, e fesuisuiaʻi Dieffenbachia, ma o le fugalaau e le umi. Ona mamae ai lea o le fugalaau, e tatau ona vavaeina ina ia le aoga ai elemene mai le laau.

Faailoga e fesootaʻi ma Dieffenbachia

E tusa ai ma faʻailoga, o le fugalaau ua manatu o se "tane," e faʻatau ese e le laau tagata uma mai le fale. Ma le isi, i totonu o le fale o loʻo nofo ai Dieffenbachia, e le mafai e le ulugalii ona maua ni fanau mo se taimi umi. O le mea lea, e talitonuina o le i ai o Dieffenbachia i totonu o le fale o le faʻamasinoina oe lava i le tuua toʻatasi. Pe o le Dieffenbach e tatau ona teu i le fale e mo tagata uma e filifili.

O le tuputupu ae dieffenbachia i le fale e le faigata tele, aua atonu e foliga mai na tepa muamua. O le iloaina o tulafono faavae, e mafai ona e totoina se fualaau vao mo le tausaga atoa. Ae e tatau ona e manatua e uiga i le saogalemu, aua o le fugalaau e oona.

Dieffenbachia fugalaau