Laʻau

Cereus togafitiga ile tausiga o loʻo faʻapipiʻiina le faʻaleleia

O le genus Cereus o le aiga o Cactus. Na sau o ia ia i matou mai Amerika i Saute, o nisi o ona sui e telē. O le maualuga i le vaomatua e amata mai i le 1.5 mita i le 20 m. E maua ai aʻa. O lapisi i luga o le laupepa o lapopoʻa eseese, e vaeluaina foi numera eseese.

E fuga tele i le po, fugalaau paʻepaʻe, i se mea e le masani ai ma se lanu piniki, e tuʻuina i luga o se fugalaau uumi umi. O le fua o se laʻau gaosi samasama poʻo le lanumumu.

Eseese ma ituaiga

Ua tatou ola i totonu. O le tele o taimi, e mafai e tagata fai togalaau ona matamata i se vaaiga Cereus Peruvian (peruvianus) poʻo Iurukuei. O le mea nei e pei o se cactus suamalie e pei o se laau ma se laumei lanu meamata ma se lanu enaena. O le numera o nusipepa e lima mai i le valu. O fugalaau e papaʻe.

Fiafia ituaiga:

  • Florida,

  • Monstrose.

Cereus giant tagata e umia faamaumauga. Ua aofia ai i totonu o le Guinness Book of Records, ona o le tele i totonu o le cacti - o lona maualuga e sili atu i le 20 m. O le fugalaau o lenei cactus o se faailoga o Arisona.

O se mea manaia e faapea, mo le tolusefulu tausaga, o lenei aganuu ua faasolosolo malie, ma pe a uma ona faatoilalo lenei tulaga, e faatelevave le faateleina o le tuputupu ae ma fausia ai le tele o itu laau. O fua e mumu.

Cereus Spiral e pei o isi cacti, o se fuʻa tetele e mafai ona faʻamafola pe faʻapipiʻi. E tele vao tuitui e aliali mai i luga. O fugalaau e aliali mai mai i itu, ia i ai se lanu sinasina ma se lanu piniki.

Cereus Yamakaru o loʻo i ai se pou faʻaloloa faʻaloloa, e ufiufi i vaega o moli uila. E fuga i le po, ao fugalaau e masani ona oʻo i le 20 cm.

Cereus azure O le atunuu moni o lenei ituaiga o Pasila. I le vao, e oʻo atu i le tolu mita. E faia ai ni ogalaau lanu, e ese mai ona aiga. Faʻaigoaina ona o le lanu vaivai o le paʻu o le upega. I luga o le ivi o loʻo i ai le tele o vili e faʻasalalau. O fugalaau e papaʻe, tele.

Cereus tausiga ile fale

Cereus o se cactus sili ona lelei, e ui lava o nisi vaega o tausiga e taua lava le manatuaina. E manaʻomia tele le malamalama, aemaise lava i le taumalulu. O punavai faʻamalamalamaina e fetaui mo ia, ma i le taumalulu e matua manaʻomia lava.

Mai le tautotogo i le tautoulu e le manaʻomia ai se faigamalo vevela faapitoa, e faʻafefe ai le vevela vevela ma o lea e fautuaina ai e ave le laau ile faletusi i lenei taimi.

I le taumalulu, pe a malolo le cactus, o le vevela e tatau ona pe a ma le 12 ° C, ae o le moli e tatau ona tausia i le tulaga saʻo. O le faʻasaga i lenei taimi, amata mai i le tautoulu, ua matua faʻaititia, ae o le tausaga atoa e seasea ona faia. Mo le faʻasusu, faʻafefe, vaivai, faʻafefe vai e tatau ona faʻaaogaina.

O Cereus, o le cactus, e faʻafefe lelei ai le lāmala, ae o le le totoina i masina o le taumafanafana o le a le faʻalavelave i ai, ae o le a fesoasoani i le faʻaputuina o le vai talafeagai mo le taimi o totoe e aunoa ma le tele o le suavai.

O le isi sui o le aiga o Cactus o le hymnocalicium, o se cactus i totonu ma se lanu matagofie ma matagofie, pe a tuua i le fale e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie. E mafai ona e maua fautuaga mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Faʻaaogaina Cereus

O le gaioiga e faia i le amataga o le tautotogo e pei ona tatau ai, pe a tumu le aʻa. Ua tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le fagu, o le mea e fai ai le lua o lobes o le eleele lanu, lua turf, tasi le lobe o le omea ma le oneone e lua o se vaega tele.

O le faʻaauau o le hydrogen e tatau ona le faʻaituau poʻo sina gaʻo. E le mafai ona i ai le tele o humus i le eleele.

Fertilizer mo Cereus

E faʻaaogaina faʻamaʻi faʻaseʻi tasi i le masina mai ia Aperila ia Iulai, ae afai o le palapala e lava lona lelei, ona mafai lea ona e maua i le tasi le suauu i le tausaga. E fautuaina le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai mo le cacti, faʻafeiloaʻi ole fua ole faʻasolo ile afifi.

E le mafai ona e suʻe i le faʻamaʻiina o se mea maualuga i le 'eletise, talu ai e taʻitaʻia ai le fesuiaiga o le rhizome.

Cereus Bloom

I lalo o le malamalama masani ma le mafanafana o le ea, o le fuga o le cereus e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. O lenei mea ofoofogia e tupu i le po. O puao Cactus e sili ona manaia ma manogi lelei.

Faʻasalalauga i luga o le vavae

O togafiti vao e totoina i se fatu fatu, ae i totonu o vaʻaia o le fale e sili ona lelei, ma e na o le vegetative auala e avanoa mo ituaiga papa.

Faia ni mea afaina mai le amataga o le tautotogo seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana. Ina ia faia ni mea e selesele ai, o le itu o le itu ua teuteuina ma faʻagogo mo ni nai aso. O le taina o loʻo faia i le eleele lava lea e tasi mo le gafa. O le eleele e faʻafeinuina sina mea itiiti ma tuʻu i le moli felafolafoaʻi pupula. O le taofiga e fai i le 15-30 aso. A maeʻa lena, pe a talafeagai ai, o le cacti talavou e totoina i totonu o ipu eseese ma tuʻuina atu ia i latou le tausiga masani mo laau matutua.

Faʻatoʻa fatu fatu

E lūlūina fatu i le tautotogo o le tautotogo i mea masani mo cereus, e mafai ona e faʻafefiloi mo le cacti. I le taimi o le germination, o le palapala e tatau ona na o sina susu. Seiloga e tupu mai pupu, e teuina le pusa i se paolo malulu.

Pe a amata ona amata ona toto, e toe faʻaleleia i lalo o le susulu malamalama, e aloese mai ave susulu, ma teuina i le vevela pe a ma le 20 ° C. Pe a tupu mai vao tuitui, ma, e pei o se tulafono, e tupu lenei masina pe a uma le germination, e fautuaina e tafe, ae i se tulaga lautele, e mafai ona e faatali laitiiti i lenei faiga.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma meaola faalavela e afaina ai Cereus, o le mea taatele o iniseti o iniseti, miti vavave ma mealybugs.

Shield cactus enaena enaenae faigata ona gaʻo. Latou te manaʻomia ina ia aveʻesea i se ie na faʻamamaina i se iniseti, talu ai o se faʻapipiʻi faigofie o le a le maua ai se taunuuga lelei.

Spider mite faʻaagaga mea faʻapitoa. E fafaga i vai o le laau, o le mafuaʻaga lea amata ona malogo. Pe a oʻo mai lenei meaʻai, fufuluina i vai o le fasimoli poʻo le pulupuluina o le tapaa, lanu vailaʻau poʻo le sipisi fesoasoani, ae aua le faʻamalo ina ia aua nei faʻamuina le gaʻo.

Mealybug foliga mai o laʻau paʻepaʻe e tuʻu i luga o se laau paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O nofoaga uma e afaina e tatau ona fufuluina, ma aveeseina meaola. Afai ei ai le tele oi latou, ona tatau lea ona e faʻaaoga i iniseti. I le taua faasaga i lenei ma meaʻai faʻapitoa, e fesoasoani lelei Aktara ma Fitoverm.

Ma le tele o le susu ile palapala pala e mafai ona amatalea e faʻaalia i le pepa pogisa pouliuli i luga o le au. O vaega ua afaina ua teuteuina ma le faaeteete ma togafitia i le malie, ae afai o aʻa e sili ona leaga, atonu o le a le mafai ona toe faaola le laau.

Afai e maualalo le vevela, e ono oʻo mai le ata mea e pala.

Ia maitauina foi o le manogi o fugalaau e malosi tele ma e sili atu le le tuʻuina o le cactus i le taimi e fufulu ai i totonu o le potumoe, aua e mafai ona mafua ai tigā.