Laʻau

Tulips totoina ma tausi i le toe gaosia o fanua

Tulips o laau laʻau mai Liliaceae. O le laau na maua lona igoa ona o le tutusa o tumutumu ma le ulu o tagata i sasaʻe "turban".

Faamatalaga lautele

O le laufanua o le fugalaau o laufanua lauolaola o Asia Tutotonu, e maua i toafa papaʻe ma steppes, ae e sili ona lauiloa mo le totoina ma le popole i nofoaga tatala i le ogatotonu o Rusia.

O meaola laʻau o loʻo ola i Kazakhstan ma Europa i Sasaʻe, faʻapea foi i Turkey. I totonu o laau uumi e mafai ona oʻo atu i le maualuga 20 cm, ma i luga o le maualuga e oo i le 100 cm. O le maualuga o le laau e faalagolago tonu lava i ituaiga ma ituaiga.

O le rhizome i le fugalaau e faatusa i tausaga uma o faʻaopoopoga oti o aʻa, lea o loʻo i le vaega pito i lalo. I pupuvaga talu ai nei na totōina ai, o loʻo faʻavae ai stolons i le pito i lalo, o loʻo i ai isi tamaʻi tama teine.

O lala o tulip e tolu ituaiga: o le Donets, o le stolon o se gafa e mafua mai ai le afaina ma le lau. Faʻamasala saʻo, tu i foliga o se paʻu.

O le laʻau o le tulip o se mea e sili ona maualuga - faʻamavaeina o se lanu lanumeamata vevela po o sina lauulu e lamolemole pe lamolemole. O le pito i luga o le ie e ufiufi i se paʻu o le pa'ū. O laʻau e tupu mai i lalo e sili ona tele, ma o mea o loʻo i luga e laiti.

Eseese ma ituaiga

Tipip faigofie vave O lenei ituaiga lauiloa e lauiloa, na amata mai i le 17 senituri. Fuga e tupu i le amataga o Me. Ole maualuga e tusa ma le 30 cm. Inflorescences o ni kapoti ma e ese le paolo. O le peduncle e tumau.

Terry tulip na afua mai i le fesuiaiga o tulivae faigofie ma avea ma mea masani mai le 17 senituri. O le maualuga o le laau e pe a ma le 30 cm. O mea e tutupu i Terry, o le paolo o fugalaau e mafanafana ma umi ona fuga.

Tulip Triumph na maua lenei ituaiga i le 20 seneturi e ala i le sopoʻia o tulip faigofie ma se Darwin tulip. O lona gafa e tusa ma le 70 cm. Inflorescences i le foliga o se tioata e tele ona lanu. O le fugalaau e amata i le amataga o le tautotogo ma ua tolopoina mo se taimi umi.

Lauga o le Tulips a Darwin na lauiloa i tagata lautele i le 1960. O se foliga teuteu e latalata i le 90 cm le maualuga. E tetele le fale ma se pasene lelei o le toe gaosia. Inflorescences e mūmū, o le la i nisi taimi e motusia. O fuga e tupu i le amataga o le tautotogo. O fugalaau e gafatia i vaitau o le tau, o matagi ma timuga e pei o timuga.

Lilac-lanu tulip oi latou nei o tagata suʻesuʻe i tulip. I le maualuga, latou te oʻo mai i le 40 i le 75 cm.

Laʻau tulimanu o lenei vasega na lauiloa i le seneturi lona 17. Toto le maualuga e tusa ma le 80 cm i luga o se vae malosi. O fafo o le fugalaau e sili ona eseese ma matagofie. O se uiga tulagaese e pei lava o le itu o le perianth o loo i ai ma se paolo ese.

O lenei vasega e aofia ai tulivae tulimanu ma foliga o se fugalaau i le foliga o se tioata ma le tuputupu aʻe laiti o foliga o le nila i luga o pito o le paʻu. O le siaki e vaivai ma e le maluelue.

Kaufman Tulips foliga matagofie, lea na filifilia ma le filifilia. Ole maualuga e na o le 20 cm. Pulu 3 cm le lautele. O laulaau e le lautele, faʻalauteleina, lanu-lanumumu i lanu ma veins o le lanu uliuli. Pedicel pubescent. Inflorescences e tele foliga i foliga o tioata. O le pito i fafo o le lanu piniki, paʻepaʻe poʻo le beige. Fugalaau e tasi le vaiaso, ma amata i le amataga o le tautotogo. E talia toleniga malulu.

Foster Tulip o loʻo i ai i le telē o le faʻaogaina o le tulimanu tulimanu a Kaufman. O le foliga o le fugalaau e foliga mai o se tioata, e faʻaloloa ma o latou maualuga e mafai ona oʻo i le 15 cm. O le fua e mumu ma se rosa ma le la. O le maualuga o tulip e tusa ma le 50 cm.

Ua faʻalautele laulaʻau ma e laititi le feʻau, o le paolo olive. Pedicel malosi i le pubescence. O le fugalaau e amata ia Me.

Greig's Tulip na faaalia i le 1872. O le vaaiga e oʻo atu i se maualuga o le 35 cm. O le maualuga o le inflorescence e tusa ma le 9 cm, o le pito i luga ole laʻau e taʻe i fafo. O le fatuina o fugalaau o le toto - lanu mumu, moli poo le lua leo. O laulaau e feʻalo, grayish - lanu meamata ma lanu violē. O le pedicel o le tau faʻasaga. O lenei meaola e sili ona matagofie i le lalolagi.

Green tulips o le mea aupito itiiti na tupu i le 1981. Amataina o le fugalaau i le amataga, o le pua e susulu lona lanu. Tatala malie, ma seia oo i le faaiuga o le fugalaau e ave se lanu paʻepaʻe. O le inflorescences e tusa ma le 7 cm i le lapopoa ma ei ai sina pito i luga.

E malosi malosi, e le tele lapoa ma vaapiapi. O le tulaga o le tagata lava ia o le mea lea i luga o fafo e gaʻo ai lafulemu, ae o totonu latou mumu ma liliu i le paʻepaʻe.

Black tulip i le 1891, na faʻaalia ai e le faifaatoʻaga Krelag i tagata lautele lenei vavega o filifiliga. Ae o le fugalaau e le o le uliuli lava, o ona paluga sa i ai se paʻu uliuli lanu uliuli. I lalo o le natura masani, o le a le mafai ona aliali mai na o se paolo na o ia lava, na o togafitiga faʻamaʻi i le fale suesue. Na faia e le au faʻatoʻa ni ituaiga se tolu o tulips uliuli.

O lapisi lanu samasama a Bieberstein maualuga e mafai ona oʻo atu i le 30 cm.ʻUa laʻitiiti le paʻu, ma o foliga o le fugalaau e foliga mai o se fetu. O le paolo o inflorescences e lanu samasama pe o nisi foi malamalama. O laulava e le tele, e lanumeamata-lanumoana. O le fuga e amata i masina muamua o le tautotogo.

Tulips totoina ma tausi i totonu o le eleele

O le tulip i le tausiga e le lelei tele, ma e oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e mafai ona maua manuia manuia i le faʻatoʻaga.

E mafai ona e totō tulivae i le amataga o le tautotogo ma le autumn ina ua uma ona fuga.

A o totoina tulip i le tautoulu, e toatele tagata e fesili i lenei fesili. I le tautoulu, e sili atu le totoina o pulu i le afa lona lua o Setema ma e aofia ai le sefulu tausaga muamua o Oketopa.

Sulosaga tulips, sili atu i le tautoulu pe a uma ona fuga ma toeitiiti maeʻa lau lau.

Tulip transplantation e tatau ona faia pe a uma ona fuga. Latou teliina luga o vao o le pusa laau ma teineiti vavae ese mai le tina ma totoina i ni pupu eseese.

E togafitia togafiti palatini aʻo leʻi totoina i se vaivaiga vaivai o le manganese poʻo le faʻavae, o lenei mea e manaʻomia e pei o le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma le tele o faʻamaʻi viral of bulbs.

Fafaga tulip

Faʻamamaʻa laau ma le oʻo mai o le vevela. Faʻasagaina o le mea e fiafia i ai le faʻaleleia i taimi uma. A uma ona tupu, pe a uma le masina, ona tatau lea ona taofi le vai.

O le tausiga o le laau e talafeagai pe a vele vao ma vavalo eleele ile vao.

Laʻau mo tulip

O le eleele mo se tulipe e talafeagai ma le suavai lelei ma ia lava le faʻapala. O le eleele e maualalo le maualalo o alkali ma le eletise le lelei.

E le mafai ona toe totoina le laau mo ni nai tausaga, ae sili atu tausaga. E tatau ona filifilia le nofoaga e tulaʻi mai ai ma faʻamalamalama lelei. Tulip e le taliaina toleniga, atonu e le fuga.

Fertilizer mo tulip

E tatau ona amata le fafagaina, pe a tulaʻi pine, ona faʻaalia mai ai lea o le pulupulu, ma ao faagasolo o latou tulaga ma le fuga. I le avea ai o se faʻamalaʻau, superphosphate poʻo le potassium sulfate, poʻo soʻo se faʻamalo mo laau toto, e talafeagai.

I le taumalulu, e sili atu le manaia o le laufanua i laau, ma le oʻo mai o le vevela, faʻamamaina.

E faʻapefea ona teu ai tulip bulbs ao lei totoina

E tatau ona teuina i se nofoaga malulu, mago, ma togafitia le pupuʻu ma le manganese ma faʻagogo, ina ia aloese ai mai le tuʻuina atu o mea faʻapipiʻi. E mafai ona e teuina i totonu o se atigipusa ma le sanddust po o le oneone. E mafai foi ona e teuina tulip bulbs seia oʻo i le pau.

Faʻapenaina o Tulips

Faʻaauau i tulipisi e faʻapipiʻi ma le fesoasoani a pulu. E sili atu le totoina i totonu o se pu i le tolu taimi le umi o le pulufana lava ia. E tatau ona iai le mamao ile 20 cm.

A maeʻa le faʻalelei, e tatau ona e fufuluina i le eleele ma tamp laitiiti. Pe a totoina, e sili le faaopoopoina o le pefu po o le humus i le lua ma le pulufana.