Fale taumafanafana

Faʻaaoga teuteuga o se fale mafanafana ma fale-fugalaau fugalaau

O le matagofie o laau sili ona lalelei ma lelei ona teuteuina o le a le atoatoa pe afai e totoina i potopoto eseese e eseese i le foliga, lapopoa, o mea e fai mai ai. O se fofo sili ona lelei i le faafitauli o se fugalaau. Faʻatau mai i le faleoloa pe faia foi ma o latou lava lima, o le a latou faʻatumu le foliga o le aoina i luga ole windowsill ma fesoasoani i le teuteuina o le laufanua vaʻaia.

Le filifiliga o fugalaau teuteu ua saunia mo totonu ole togalaau ma totonu o togalaau

O le tele o fugalaau teuteu i faleoloa e matua tele lava. Ina ia aua le fenumiai pe a filifilia, e fautuaina e le au atamamai le gauai atu i le tele o itu. Faatasi ai ma:

  • tau o le faʻataʻitaʻiga e te manaʻo i ai;
  • faʻafeiloaʻi o le pusa;
  • le tele o le ulo e teuteu;
  • tausisia le faiga o totonu po o mamanu;
  • aoga o le oloa.

O le tele lava o taimi, e fiafia fugalaau vine i fugalaau mo fugalaau e faʻaaogaina i mea faʻapitoa, faʻamalama meaʻai poʻo le omea, tioata.

Pusa fugalaau faia i palasitika

O faʻataʻitaʻiga aupito sili ona taugofie e faia i le palasitika. E faigofie ona mulumulu, e mafai ona faʻaaoga i le fale ma tala atu. Ona o le i ai o le alavai ma le malosi e faigofie ai ona faia mea fou, o laau i totonu o ipu e puipuia mai le fesuiaʻi o le aʻa. O le isi aoga aoga o le mama, lea e taua pe afai e manaomia e le tagata e manaʻomia le taina o laau toto mo fualaau matagofie po o se mea matagofie o fugalaau fugalaau. E ui lava i puipui vevela, o le pusa o loʻo i totonu o le la e le vevela i le vevela tele ma e le mafua ai le overheating o le palapala ma aʻa.

Afai e manaʻo ai, e faigofie lava ona teuteuina fagu palasitisi i fasi laupapa, mea lanu, pulu poʻo le valiina faʻatalanoaga faʻamaonia ma le malamalama.

O ipu palasitika e faʻatauina i le faleoloa e mafai ona faigofie ona liua i se skein of cord and colle. O le pito i fafo o loʻo togafitia e ia ua afifi lelei i se maea poʻo se maea.

Ae peitai, faatasi ai ma le tele o tulaga lelei, o pusa palasitika ei ai ni mea le lelei. Latou te le malosi tele pe a faʻaaoga i fafo atu o le fale, ma e le mafai ona taʻua oloa i se auala.

Pusa fugalaau fugalaau

O meaola o ituaiga eseese ua leva ona faʻaaoga mo le gaosia o fugalaau ma fugalaau. O le Clay e matua matagofie lava. E mafai ona faia ni ituaiga eseese, o mea masani faalenatura e teu ai le mafanafana o lima o le matai, ma pasi atu i totonu poo le fale.

Pe a filifilia se laau toto, e tatau ona totogi le mafaufau i le i ai o se lua faʻavaivai, faʻapena foi ma le faʻapipiʻi fafo.

O le otaota eleelea e puipuia ai le pala, lea e faʻaleleia ai le microclimate i totonu o le fagu, ae faʻaititia ai le tumau o fugalaau fugalaau. A faʻamaligiina i le vai tapuni, e ono aliali mai i luga o puipui puipui. I fafo atu o le fale, e taufaamatau le tane i le faʻaumatia:

  • maualuga maualuga;
  • se suiga tele i le vevela, aemaise lava le maalili ma le suatia.

Pe vali pe faʻalanu vaimama e foliga manaia ma sili atu le malosi, ae latou te lemu mafanafana ma le lelei le aveesea o le susu.

Ona o le mamafa mamafa mo oloa gaosi, aemaise lava i le gaosia o fugalaau fugalaau i ou lava lima, e te manaʻomia se mauga maumaututu. E faigofie ona faia ma le umi o le manoa ma metotia faʻatautaia.

Pusa fugalaau tioata

Malamalama pe lanu lanu - o se mea eleelea, ae o mea aoga e fesoasoani i le teuteuina o totonu, o le a faʻapitoa ai le fale.

I le taimi lava e tasi, i le faʻaalia o mafaufauga, e le faigata le faia o se fagu fugalaau i ou lava lima mo fugalaau i totonu.

I le avea ai o se faʻavae, e mafai ona e faia ni ipu tioata o se laʻau tatau, tioata, vases poʻo se tamaʻi meaola laititi foi. I le faʻapipiʻiina o vaʻa ma se maea, faʻapipiʻiina i luga o le laupapa, e mafai ona e fausia ai se fugalaau mo fugalaau, fai se fagu mo nisi ipu i le taimi e tasi.

Faʻafefea ma le mea e fai ai se fagu fugalaau i ou lava lima

O le teuteuina o le windowsill ma le togalaau o fugalaau, e le maua i totonu o le faleoloa, ae faia e le tagata fugalaau i totonu o le tagata. O ia faʻataʻitaʻiga, e pei o se tulafono:

  • tele taimi e taugofie nai lo analogues mai le faleoloa;
  • faia le amanaia o tofo ma mea e fiafia ai le matai;
  • e tulaga ese.

Peitai, o le faalagolago i lona mafaufauga, e tatau ona manatua e le tausi vine le saogalemu o le lumanaʻi lumanaʻi, saogalemu ma le aoga. E taua tele le amanaʻia o le fesuisuiaʻi o le tau ma le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo pe afai e tatau ona faʻaputu lau lava fagu fugalaau mo le togalaau.

O mea sili ona lauiloa e talafeagai mo ia ituaiga galuega:

  • laupapa, e aofia ai laupapa, bamboo, lala mamago na aoina i le togalaau;
  • suauu sima lea e liliu pe a maeʻa ona faʻamautuina i totonu o fausaga tumau, mausali;
  • ituaiga umi o le manoa ma le maea e faia mai ai wicker;
  • Faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i lanu vali.

E le tatau ona alu i le faleoloa mo le uluai fagu fugalaau poʻo mea e faʻaaoga mo lona gaosiga.

O le tasi e na o le tilotilo solo e matau mea e le o toe i ai, ae mafai ona liua i totonu o se mea tulaga ese poʻo totonu o mea faitino.

DIY tautau fugalaau fugalaau

O fugalaau fugalaau e fai e le tagata mo le fale o se taimi sili lea e faʻaalia ai ou mafaufauga ma faʻaalia ai le mafai gafatia e fatuina mea aoga ma sili ona tulaga ese.

O le filifiliga pito sili ona faigofie o se mea e faʻaogaina ai masini. Uu i le tele o le ulo, o:

  • E fetaui lelei i totonu;
  • teuteu soʻo se fagu e tupu ai le fugalaau i totonu;
  • e mafai ona faʻaaogaina mo fuainumera masani ma le matagofie;
  • faatasi ai ma isi, o loʻo faia ai se lalaga e tele ituaiga e puipui ai avanoa i luga o le windowsill ma tuʻuina atu i le faamalama se foliga uiga ese.

E le gata i lea, e mafai e le tagata toto ona faaleleia atili le susulu o laau ma faafaigofie ai le tausia ma le tele o fugalaau i totonu o le fale.

A filifilia se maea mo le lalagaina, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i faʻataʻitaʻiga o filo faʻamalosi, e le o le mamafa, e le paʻu i le la ma e le fefefe i le susu. O manaoga lava e tasi e faʻaaogaina i wicker faʻatoʻaga mo le auala.

Palu papa ma laulau fugalaau

O laau tetele, e pei o lemoni totonu, monstera, ficus poʻo le lush fern, o se mea teuteu matagofie mo le fale. Ina ia latou foliga atu e sili atu ona mataʻina, e mafai ona tuʻu le ulo i totonu o le faʻatoʻaga muamua.

E le o taimi uma e mafai ai ona filifili se filifiliga o se mamanu talafeagai ma le tele, ae mafai e tagata uma ona faia se potipolo maualuga mo ou lava manaoga.

Tasi se filifiliga o se fagu sima. O se faʻavasegaina vave faʻafefiloi e avea o se faʻavae, lea e sasaa atu i totonu o le pepa saunia ma pe a mavae sina taimi e maua ai se pusa vevela malosi. O le isi auala e faʻaaoga ai le mea o le faʻapalaina lea o se fulufulu felafolafoaʻi ma tuʻuina atu i ai se foliga talafeagai, faʻatali mo le faʻamago e faʻamago. E mafai ona faʻaogaina lenei laau i totonu o le fale ma luga o le togalaau togalaau. Mo se mea sili atu teuteu, o le lafoina o loʻo valiina ma e ufiufi foi i mosaics.

O se ipu manaia mo se fugalaau tele o le a avea o se atigipusa o foliga talafeagai. E muaʻi faʻamaʻaina, togafitia i se varnish e faʻafefeteina poʻo ua pisia. Mo le puipuia o le fola ma isi mea, mo se faataitaiga, o se laulau i lalo o se fafie laau fugalaau, ua faapipiiina se fata i le pito i lalo e ao ai le sili atu o le susu. O le avanoa i le va o le ulo ma le ulo fugalaau e mafai ona tumu i filo.

Ina ia faafaigofieina le tausiga o se meaola lanu meamata, e puipuia ai le laau mai le le lava o le susu ma le faamamaina o le a fesoasoani ai i tagata totō e iai se masini e fausia ai totonu. E mafai ona e faʻatau pe faʻaaoga oe lava mai mea faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i le gafatia o le ulo, o loʻo tuʻuina atu ai se avanoa mo le vai ma se pusa mo lona faʻatumu, faʻapena foi ma se faiga o pu e tuʻuina ai le susu i aʻa ma aveesea le tele o le vai. O se mamanu faapena mo fugalaau o soʻo se lapoa e mafai ona potopoto i le fale. O le a aoga uma i luga o le windowsill ma totonu o le togalaau, aemaise lava pe a le maua ni togalaau i aso uma o le tagata e teu ai vine.

O le faʻatoʻaga sili ona faigofie ma faʻamaʻi faʻamafanafana e mafai ona faia mai se ipu faʻalanikisi masani. O le mea taua o le avea ma se vaega talafeagai, ma o lona pito i lalo e tele vaʻa faʻavaivai. O se pusa lafoai lea e taunuu ai fugalaau i le faleoloa e atoatoa. I lalo o le alavai, o se upega namu e faia i le palasitika o loʻo taatia i lalo. O le a le faatagaina le palapala e fufulu ese. E tele ni nailoni e pipiiina i pu ina ia tumau pea o latou pito saoloto e tautau.

E ala i le tuʻuina o fugalaau i le fale poʻo le togalaau fugalaau i luga o maʻalaʻau i totonu o se fata ua tumu i le vai, e mafai ona e mautinoa o le a le mafatia le laau mai le faʻamamago. I luga o se maea, e alu le vai i le eleele, ae le mafua ai ona pala.