Laʻau

E faʻafefea ona taulimaina mealybug i luga ole fale?

O totonu o laau e mafai ona teuteuina soʻo se falemaʻi ma sili atu ona faʻalelei. E toʻaitiiti e mafai ona ola mo se taimi umi, e pei o se orchid, lea e fiafia i ai ma ona fugalaau mo le sili atu ma le ono masina. Ae ei ai tulaga e faʻafuaseʻi ona ufitia le laau i le paʻeʻe papaʻe. O le tele lava o taimi, o lenei mea e taʻu mai ai na osofaia e se parasite pei o le mealybug. Folatila toetoe lava o taimi uma e taulima ai ma le manuia lenei faafitauli. E tatau ona malamalama i le mea o le mealybug, o se ata e mafai ona vaaia i lenei tusiga, ma le auala e taulimaina ai.

O le a lenei iniseti?

Mealyworms o suʻi iniseti ia e iai se tino ova. O loʻo ufiufi i le papa paepae ma tulaga ese i luga o itu. Talu ai o le tino o loʻo i ai se lanu piniki ma le paʻepaʻe ma ni faʻasolosolo i tua, o lenei iniseti e mafai ona vaaia i mata le mautonu. Faʻalagolago i le ituaiga o lona telē e amata mai i le 3 i le 7 mm. O lenei meaola e maua mai ai le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e maua ai le manatu o le fale o loʻo faʻafefeteina i le falaoamata i le pito i luga pe faʻapipiʻi foi le fulufulu mamoe. O loʻo i lalo ifo ia i latou le mauaina o le mealybug poo le faapipiiina o ona fuamoa.

O lenei fomaʻi e faalavelave i le fesuiaiga o kesi i fugalaau. O le iniseti e sili ona fiafia e faʻapipiʻi i luga o aʻa laiti, i totonu o laulaʻau poʻo totonu, pe a le tatalaina, e pei foi o le taamilosaga. O nei tagata taitoatasi e mafai ona faʻaalia tuusao i luga o le windowsill, i totonu o pusa mo fugalaau ma e oʻo lava ile palapala.

I le aotelega, e tusa ma le 1600 ituaiga o lenei iniseti ua lauiloa. O anufe nei o anufe ua manatu e sili ona matautia mo laau i totonu:

  • talofa;
  • sami;
  • vine
  • fualaau suamalie.

Tulaga faʻaleleia lelei

Fertilizing o le eleele ma totonu ole laau ole fale, e tatau ona ave le tausiga faapitoa. E leai aua e te fafaga i le tele o mea, aua o lenei mea e maua ai tulaga lelei mo le toe gaosia o le anufe. E le gata i lea, o lenei pest na teu i fugalaau, lea e masani ona fafagaina i fugalaʻau o loʻo i ai le suka.

O se vevela lelei mo le toe gaosia o le iniseti ua avea ma +27 tikeri po o sina laʻititi. O alofilima mai fuamoa na faʻataʻoto e vave lava ona oʻo mai. O laau ola maloloina e lelei tele le puipuiga ma maua mai mea puipuia e taofiofi ai le anufe. Ae ui i lea, i le taumalulu, faʻalavelave faʻafuaseʻi. Aʻo faʻapouliuligia le la, e amata le leai o se malamalama i lanu, ma o le ea i totonu o le potu e matua mago ona o le galue i pitonuu faʻamafanafana tutotonu. Laʻau totogo vaivai, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o meaola faalafua.

O le a le lamatiaga o se mealybug?

Ina ia 'ai, e manaʻomia e le anufe le sua o le fale e toto ai, lea e mafua ai le faaleagaina o le fugalaau. Ma le isi, i le faagasologa o le olaga iniseti secretes nectari ai se mea faʻapitoa e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o mamanu ma tosina isi iniseti. A aunoa ma se taimi talafeagai, e mate le fugalaau.

E i ai se ituaiga ituaiga o mealybug, lea e le manaʻomia e tamaʻitaʻi ni tama mo le fausiaina. O faʻasologa o mea faʻapitoa e maua ai le fanau e aunoa ma le fuaina o fua. I le tulaga lea, o lapopoa, ua sauni mo le ola tutoatasi, ua fanauina e tagata olaola.

O le mea moni, o lenei manu e foliga mai i se fugalaau manaia e pei o se orchid, lea e teuteu ai pupuni o le tele o fale ma ofisa. E le gata i lea, o le iniseti e gaosia ai fualaau suamalie, philodendrons, gerberas, fuchsias, asparagus, monstera, vine, cacti, amaryllises, oleanders, pama, anthurium, hibiscus.

Paʻu oona e taʻitaʻia ai le faʻavaivaia o le tuputupu aʻe o le faʻasolotosoina ma le pau o laulaau. I fua o laau totō, o pulupulu ma ua fuga mai fugalaau e amata ona pagatia. O le toe gaosia o nei iniseti e masani lava ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o vine laiti i orchids. I violets, e aʻafia le aʻa.

Mealybug: faʻafefea ona tau?

I totonu o laau, aemaise lava i luga o le orchid, o lenei pest e maua soo lava. Faʻamatalaga lelei ia i latou, e pei o le:

  • le tausia lelei;
  • faaaogaina o eleele faaleagaina;
  • faateleina pe faaitiitia i le vevela.

O le faʻafefeina o lenei pest e matua faigata lava. O le mea muamua e fai o le tuuese le fugalaau ua afaina mai isi laau, ina ia aloese mai a latou siama. E sili le suʻesuʻeina o fugalaau na sosoo ma le faʻataʻitaʻi maʻi. Afai ua faaleagaina le limeti poʻo le pi, e tatau ona vavae ese.

Afai na osofaʻia e le parasite se tamai vaega, ona fufulu lea i se omomi pamu. E sili atu le leaga pe a oso le anufe i le ogatotonu o le orchid. E pei ona uma ona taʻua, o le sinuses of plants are considered a place of love of the pest, which makes it very difficult to get rid of it. E le tatau ona e alu i luga iina, aua o nei mea o ni totoga sili ona taua o pipi. Ina ia faʻaumatia le anufe, o le a tagofia i luga o ni mea faigofie. Afai o le pusi e faʻamautu i laulaau laititi, ona tatau lea ona tatala ma le faʻaeteete le laulaʻau ma vavae ese mai luga o le 1 cm. E le afaina ai le fale i totonu, ae mafai ona faʻaumatia le mealybug.

Auala masani o tauiviga

Ina ia faʻaumatia se iniseti lea e afaina ai fugalaau i totonu, e pei o se orchid, e le talafeagai le faʻaaogaina o vailaau. E i ai le tele o auala faʻaleaganuʻu e mafai ona e faʻaumatia ai lenei meaola.

O le auala taatele o le faʻaaogaina o fasimoli ma le ava malosi. Ina ia kuka, e tatau ona e 1 lep. suauu fasi tagamea faʻamamafa solo i le vai vevela. Ona faʻaopopo lea o le suavai i le 1 lita, pe a uma ona faaopoopo le 1 tbsp. l ava malosi ma le 2 tbsp. l Vodka. Aʻo leʻi faʻaleleia, e tapunia le meaʻai i totonu o se ulo, ma o le aso e sosoo ai pe a uma le faʻatinoga, fufuluina i le vai mafanafana. Mo le sili ona lelei, e fautuaina le pulupulu i aso uma 3 i le 4 aso.

Faʻataʻitaʻiina o le kela tilotilo. Ina ia saunia, ia tago i le 4 - 5 cloves o le kāleni ma tapuni. A maeʻa lena mea, aumai i le vevela le afa o le lita o le vai, lea e faʻaopoopoina ai le siikisi. O le vaifofo e tatau ai ona soloi ese lau lau o loʻo aʻafia.

E mafai foi ona e saunia se faʻamalosi olive. Ina ia faia lenei mea, e tele le sipuni o le suāuʻu olive ua faʻaosofia i le vai ma faʻaaogaina i se orchid e faʻaaoga ai se paʻu lima.

Metotia Faʻaumilo

E mafai ona e tau i se mealybug faʻaaoga vailaau. E sili le faʻaaogaina pe a oʻo mai naʻo parakalafa laiti. O le faigata lea i le fasiotia o iniseti, talu ai e mafai e le faleplant i le taimi lava e tasi ona aofia ai le toe faʻafouina o meaola faalafua. O le mea lea, i se tasi taimi o togafitiga faafomaʻi e le alu ese. O nei vailaʻau e tatau ona faʻaaoga i vaitau o le 7 i le 14 aso.

O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaʻau vailaʻau eseese, o lona aʻafiaga e faapea a maeʻa ona faʻaaogaina, o le mea puipuia e aʻafia ai le sua o le laau. Insects suck and poison it.

O vailaʻau ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • Faiga masani - pauu i totonu o le sua o totonu o fugalaau, faia i latou oona i le anufe. O nei mea e aofia ai vailaʻau eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, "Rogor" ma le "Phosphamide". O le sili ona aoga o iniseti o loʻo aofia ai le malathion ma le parathion.
  • Vaʻalaʻau - ulu i totonu o le meaola e ala i le gutu. O nei vailaʻau e aofia ai Actellik, Aktara, Nurell-D.
  • Faʻafesoʻotaʻi - ulu i le tino o le anufe i totonu o le paʻu. O le fualaau sili ona taatele i totonu o lenei vaega e taua o le "Spruzit - aeschadlingsfrei". I le taimi o togafitiga ma lenei oloa, e le tatau ona tuua le fale i le la. Toe faʻaaoga fugalaau latou te le manaʻomia.

Metotia o meaola

I le natura, ei ai iniseti o loʻo fafaga i luga o se mealybug. O nei mea e aofia ai tagata faimalaga, vaega o le cryptolemus, lele faʻalelei, masani laʻau auro.

Le ala e ola ai e tau ai faʻatasi ai ma lenei meaola o le faʻaaogaina lea o sauniuniga mo meaola faʻavaomalo (fungal, bacterial) - lepidocides. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina i greenhouses ma greenhouses, lea e maua ai pusa a Ausetalia o le Atua e faʻaumatia ai pala.

Taofiaga

Afai o se mealybug na faʻaalia i luga o se orchid poʻo isi fugalaau i totonu, aua e te ita. E sili ona manaia le manatuaina pe afai ua lata mai nei ni laau fou i totonu o le fale? E mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻamaʻi. O le mea lea, a maeʻa le faʻatau, e tatau ona suʻesuʻeina lelei fugalaau.

E tusa lava pe leai se mea e maua, e le o faailoa mai ai pea le leai o se meaola. Larvae mafai ona natia i le eleele po o le afifiina.

O le faatauina mai o laau totō e le fautuaina e vave tuʻuina atu i "tagata nofomau." E manaʻomia ona tuʻuina i se isi nofoaga ma mataʻituina mo ni nai aso. Afai o le fugalaau e pisia i siama, e tatau ona togafitia.

O le mea lea, e tatau ona tau i le mealybug, o le ata o loʻo tuʻuina atu i le tusiga. O lenei meaola e le taliaina toleniga maualuga ma malamalama lelei. O le mea lea, e tatau ona faia ni aiaiga ia e le o aofia ai le tulaga o le tupu mai o se parasite, ae e manaʻomia pea ona e mataala i taimi uma.

Mealybug osofaiga