Laʻau

Krinum togalaau faʻatoʻaga ma tausia i le malae vaʻalele Krinum American care care

Krinum togalaau totō ma togafiti i le avanoa Vaʻalo o fugalaau

Krinum o se laau totino o le aiga o Amaryllis, o se ituaiga o pulu. O se tagata nofomau i meaola vevela, mea faʻapitoa. O le mea aupito sili ona lelei o loʻo faʻapalapalaina eleele, o le mea lea e fiafia ai le fugalaau i le talafatai, vaituloto, vaitafe ma vaitafe.

E i ai ituaiga eseese na nonofo i le Cape Region o Aferika i Saute. O le igoa o le laau "crinis" i le faa-Latina ua faaliliuina o le "lauulu". O le faʻatusatusaga e manaia, faʻamaonia le faʻaalia o le fesoʻotaʻiga e taʻua e fugalaau. O le uumi laititi o le krinum poʻo le laina saʻo foi o krinum e pei o le paʻu o lauulu.

O le laau o loʻo iai lapisi lapoa tetele - e oʻo i le 25 cm, faʻatasi ai ma le ua e oʻo i le 90 cm. O laulaau o meaola taʻitasi e oʻo ile umi ma le afa mita. A o laiti lau fugalaau e laiti, ua feliuliuaʻi ma se pipili, lea e fesoasoani e iloagofie ai le laau mai isi vaʻalele. O le fugalaau fugalaau e taofiofia le faʻafefe o le faamalu o lanu paʻepaʻe poʻo piniki. O le fua o se pusa fatu. E tele lapoa ma se suavai i totonu o le atigi. E lava le vai i totonu o fatu mo le germination ma le fausiaina o le pulufana o se fugalaau talavou e aunoa ma le susu mai fafo.

Krinum fetaui lelei mo le teuteuga o potu vateatea ma le vevela lelei ma le lelei o le ea. Fale talitutusa talafeagai, fale taʻavale, fale taʻaalo, falemaʻi, taʻaloga taʻavale. O le toga malulu malulu o se nofoaga lelei mo krinum. E tele ituaiga o meaʻai e ola manuia i meaola mamanu. Ua tupu foi Krinum i le togalaau.

Krinum tulaʻi i luga o le eleele

E faʻapefea ona toto le krinum i luga o le ata faʻasaina

E pei ona maitauina, o le krinum o se fale o le vaomatua, ma e taua foi o le lili palafusi. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le tele o le malamalama, susu ma le vevela, ae i le taimi lava e tasi e puipuia ai o ia mai le vave o le matagi. E mafai ona totō puʻupuʻu pe a oʻo mai le mafanafana o le tau, pe a oʻo i le 10 ° C. O le taimi e tulaʻi ai e amata mai ia Aperila e oʻo atu i le masina o May.

  • O se fofo sili ona lelei o le totoina o pulu i totonu o se fagu i le amataga o Mati, sosoo ai ma le fesuiaiga i se fugalaau i le faaiuga o Aperila: o le auala lea o le a totogo ai le laau i le masina muamua atu.

Manatua pe o le a le eleele e totoina ai le krinum i tulaga masani: e te manaomia le palapala palapala i le vaitafe eleʻele (sapropel), tumu i le oneone. O le mea lea, e fautuaina e faʻaopopo atili le sapropel i le afa ma le oneone ma le togalaau i le totoina o le lua, ona faʻafetai atu lea o le lili lafumanu i le fai togalaau ma fugalaau matagofie.

  • I nofoaga e maualalo le malulu, e mafai ona tuua le krinum i le taumalulu i le eleele, ona oʻo lea i le loloto o le totoina o le lili palafe e pei ona taua i lalo: ua tanumia le pulou ina ia tusa ma le 5 cm o le palapala e tumau pea i luga.
  • Afai e teli, e sili atu le aua le faʻalolotoina le pusa, ma tuʻu ai lona tolu tatala. O le mamao i le va o laau toto e 25-30 cm.

Krinums e ola i le nofoaga e tasi mo le tusa ma le tolu i le fa tausaga, mulimuli ane e manaʻomia le toe gaioiga ma le vavae ese o tamaiti ua faia.

O le Krinum Care Care fafo

E le faigata ona tausia le lili palafe: ua lava le faasaolotoina o le fugalaau mai vao, faʻamalosolo taimi ole fogaeleele. Ia mautinoa e faʻafefe vai i aso uma pe a fai e vevela ma vevela le tau. I le timuga o le tau, e faʻaitiitia ai le suavai.

I le taimi o le fuga, e lelei le fafagaina o crinums ma se fugalaau faʻapitoa mo le fuga. A uma ona fuga, ona vavaeina lea o le fugalaau ina ia aua nei aveesea le malosi mai pulu ma na mafai ona latou saunia mo le taimi o totoe (taumalulu). O lau laititi o le a faasolosolo malie lava le oti, aua e te popole: o le auala lea e saunia ai le laisa marsh mo le taumalulu. E fautuaina le faamautinoa o le eleele vevela i le taimi nei, faia o se malutaga mai vaʻalele.

O le a le mea e fafaga

E mafai ona e fafagaina i le lua vaiaso i le taimi o le tuputupu ae ma le fugalaau, o le a avea ma se faʻaopoopoga tele mo laau totõ o le a faʻamalosi e lafo ese laʻau ma fugalaau.

  • O se laei pito sili ona lelei lea e faʻaleleia ai le tupu o se faʻafefiloi o le superphosphate ma le masima tiso (ave le 5 kalama i le 2 lita o le vai).
  • O le fugalaau lelei o le meaola lelei tele. Paʻu moa falala (1:20) po o le povi povi (1:10) o loʻo faʻaaogaina.
  • Krinums tali lelei i le faiva faigofie i se mafiafia papa o humus.

Manatua, o le mea autu e le o le aveʻesea: o le tele o fomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le atinaʻeina o le laumei lanumeamata ma le le atoatoa o le fuga. E mafai foi ona suia le pulu. O le mea lea, matua mataʻituina le fua. O le suavai suamalie e sasaaina le 0.5 lita i lalo o pulu taʻitasi, e le sili atu.

Suiga ma toe gaosia

Krinum toe gaosia e tamaiti ata

I le tolu i le fa tausaga, o pulu taʻitasi o le a tuʻuina atu ai le tele o tamaiti e mafai ona vaeluaina ma totoina i nofoaga fou. E sili ona lelei lenei mea i le taimi o le taotoga, ae e tele le au fai togalaau latou te mananao e faia lenei mea ao le i fuga mai: latou teliina le vao vao, vavae ese tamaiti ma fuʻa ma totoina ma le totoa i luga o le moega. O lea e maua e tamaiti le taimi e ola lelei ai i le taimi o le vaitau ma sauniuni mo se taumalulu tutoʻatasi, ma o le tina e totoina ma le toʻa le faʻalavelave.

Faatoaga krinum i le taumalulu

Krinum bulbs, sauni mo le taumalulu ata

O le taumalulu Krinum e na o le mataala ma le mataala o se tagata e fugalaau. I le autumn, e tatau ona faʻapipiʻi le afu mai se mafiafia o le peat pe sui le mulch i le vaomago ma se vaʻaiga o le mamafa e oo atu i le afa mita (ona toe faʻafoe lea). I le tautotogo, o le taimi lava e pasi ai gutu ma faʻafefete ai le kiona, faʻapipiʻi le mulch ina ia ala vave ai pulufana ma aua le pala.

Afai ei ai ni au malulu, e sili atu ona eli i luga o pusa, pisi sina i totonu o le paolo ma teuina i totonu o le pusaaisa, i le vaega o fualaau faisua. O togalaau krinums e mafai foi ona na o le totoina i totonu o fagu ma tuu i totonu o se nofoaga pogisa, e aofia ai laau e aunoa ma le fafaga.

O laau toto e ola i totonu o koneteina e aumai i potu malulu, pe a oʻo i le taumalulu o le a vevela le vevela ile 5 ° C. Afai ei ai se taufaamatau o le faʻaititia i le zero, o le malupuipuia ma mea e ufiufi mafanafana e faʻatagaina.

I le auala, o nisi o fai togalaau e sili latou te le faia ni mea e lamatia ai, aua a uma le fuga o le krinum, e ono amata le timuga, lea e mafai ona faatupuina ai le pala o pamu. O le mea lea, o krinmu e oloina, teuteuina, mago i lalo o le paolo ma auina atu mo le teuina i se potu malulu ma vevela (e mafai ona e sasaaina aniani i se apa mago ma teuina i pusa i le +5 ° C).

Saunia o Krinum bulbs mo le teuina o ata

Tausia le krinum totonu i le fale

Malamalama

E fiafia Krinum i ave o le la, malosi, susulu e aunoa ma se ata. O le totō o le toto e faʻatatau tonu lava i le malosi o le faapaiaga, o le susulu, o le saoasaoa o le fugalaau e maua ai le malosi. A maeʻa le vaitaimi o le tau malulu, e le mafai ona faʻateleina le faʻatoʻaina, a leai o le a maua e le krinum le la. O faamalama i saute e aunoa ma se ata lafoia e fetaui ma tuutuuga mo le alualu i luma o laau toto. E tatau ona e puipuia laulaau o le fugalaau mai le faʻafesoʻotaʻi ma le tioata i luga o faamalama e aloese ai mai le mu mumu.

I le taumafanafana, i fafo, e lagona lelei le krinum pe afai e puipuia mai le sili atu o le susu. Laʻau o loʻo nonofo i totonu o le potu e tuʻuina atu i ai le faʻaleleia o le ea i le taimi o le faʻaleleia o le tino, lelei le ea.

I le autumn ma le taumalulu, o le malamalama tele ma le ea fou o loʻo avea pea ma tulaga autu mo le manuia o krinums. O le solo i lalo ifo o le moli e tau atu i le paʻu o laʻau pito i lalo o le laau. Ae ui i lea, o le fugalaau e le mafai ona faʻaumatia uma laʻau, e oʻo lava i le taimi o loʻo momoe e ola ai lau laititi. Le malamalama faʻamalosi e fetaui lelei ma manaoga o le laau, pe afai o le malamalama e 16 itula i le aso.

Tulaga o le vevela

Krinmu ua vaevaeina i vaega i Aferika i Saute ma vaega o le vevela. O le vaega a Aferika i Saute e afaina mai le Cape Region o Aferika i Saute ma se tau vevela. O le mea tuputupu ae o greenhouses malulu i le taumalulu, i le taumafanafana - matala. O le vaega eleele e mafai ai ona fugalaau i le taumalulu e aunoa ma le faaleagaina pe a fai e faʻaaoga se moli malamalama. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 22-17 tikeri. Mo se taumalulu manuia, e 2-6 tikeri ua lava.

O le vaega o le vevela e tupu aʻe i totonu o greenhouses. O le vevela o masina o le taumafanafana e mafai ai ona e tuʻuina laau i luga o le ea, filifili nofoaga e puipuia mai le malosi o le matagi. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 22-27 tikeri. A aunoa ma se afaina, o le fugalaau na paʻu i le maualuga o le vevela o le 14-18 tikeri.

Faʻamamaga o le ea. Krinum e le mafuatiaina i le malulu o le ea. O laʻau e togafitia faʻapipiʻi ma se sipuni vai.

Faʻasaina tulafono Faʻafefea ona faʻafiafia le krinum

Faʻafefea ona faʻafiafia le krinum i le fale

I taimi o vaomatua, e manaʻomia ona faʻafeinu le fale i se vai malulu, ma le faʻamagoina o luga ole palapala palapala e le tatau ona faʻatagaina. A maeʻa le taimi vavala, faʻaititia le vai, ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu o le eleele. I le taumalulu, krinum e malolo, ona manaʻomia lea o le fugalaau manaia, e le masani ai ona inu. O le laau o loʻo i ai aniani ma aʻa mafiafia, lea e faʻamalieina a latou galuega i le tausaga atoa. O le mea lea, e le mafai ona e faʻamago le eleele i aʻa ma aʻafia le faʻasaina.

E mafai ona pulea le fugalaau Krinum. Mo le fufuluina o le taumalulu, ua suia le falemaʻi ia Aokuso-Setema, magogo le eleele e aunoa ma le lalagaina o laulaau. O le vave lava, e tosoina e le laau se puipui, pe a uma ona toe faafoiina le suavai i le tulaga muamua o le malosi. Ina ia faʻaleleia fualaʻau, ua lava lea e taofi ai le susu o le eleele mo le 7-14 aso.

E faʻafefea ona fafaga krinum

Krinum faʻaaoga lelei le fomuina ua fuafua mo le totoina o laau i totonu. Laei luga luga o le suavai e faʻaaoga i le 14 aso. E fautuaina le faʻaaogaina o le faʻamamafa na faʻamaonia e le au gaosi. Amata pe a aliali lau laʻau fou, muta pe a fugalaau.

Tausiga i le malologa

I le taimi lava e fai ai le fugalaau, e amata ai se taimi moe. O lau laititi e suia e matua. Afai e misi le laau i le "aso malolo taumalulu", ona le toe fuga mai lea mo le isi tausaga. Krinum e masani ona fuga faalua, aemaise le Krinum o Moore.

Faʻafefiloi palapala palapala

Ua saunia le eleele mai le eleele eleʻele ua fefiloi ma le omea, eleele palapala, peat, humus, oneone. O le maualuga o le 2: 1: 1: 1: 1. O le siʻosiʻomaga, o le momomo, o le a sili atu ona lelei le ola o le fale.

E faʻapefea ona toto ma totoina potu krinum i totonu o se ulo

E faʻapefea ona toto le krinum i totonu o se ata o le pot

  • O le faʻavasegaga o laau totō matutua e faʻatinoina i le taʻitasi 3-4 tausaga i le taimi o le taotoga.
  • A uma ona totō, e tatau ona tulaʻi le pulu e tasi le tolu i luga ae o le palapala.
  • Krinum ei ai ona aʻa manaia, ona o lenei tulaga, o koneteina mo le gaosiga e tatau ona loloto.
  • Aveese le aʻafia, aʻa aʻa, solo lemu le eleele mai aʻa maloloina.
  • E manaʻomia le faʻalauteleina o le faʻalavai ole alavai.
  • O le mamao mai le pulou i pito o le fagu e 3-4 cm.

Toe faia o le Krinum i le fale

O le toe gaosia e fatu e seasea lava, e sili atu ona faigofie le vaeluaina o tamaiti i aniani. O le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e faʻaosoina le fuga o matua, latou te le o faanatinati ma latou vavaeese. E fuga lau fanau mo le 2-4 tausaga pe a mavae le teteʻa, e faʻatatau i le tele.

  • Muamua, e totoina tamaiti i ni ipu e 9-12 cm le umi, i le tausaga mulimuli ane, o le a manaʻomia ni koneteina tele, o le isi tausaga mulimuli ane, e manaʻomia le 16-17 centimeter pots.
  • Ole laei masani, o le tele o vai e manaʻomia i le taimi o le tuputupu ae o krinmu talavou.
  • O ogaumu loloto ma le lautele e oʻo i le 28 cm e maua ai tulaga lelei mo krinums mo le 3-4 tausaga o le olaga. O koneteina ogaoga e faaosofia ai le fausiaina o tamaiti, laʻau vave, ola vave vave.

Pests ma faʻamaʻi

O le lamatiaga tele i laau toto o le tele o le susu. O le faʻavaivai e taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa. Krinum e afaina i se apogaleveleve, ma mafua ai le faaleagaina tele o le fugalaau. E fiafia Mealybug e nofo i totonu o le lau.

I totonu o laau totō e ola i autafa o vaituloto, e fiafia tele krinum i tagata taʻutaʻua o le laufanua. O le fugalaau e faigata, matagofie matagofie, e le lelei. Krinum e mafai ona faʻatupulaia uma i lanu meamata ma fualaau aina.

Ituaiga o Krinum ma se faʻamatalaga ma se ata

Krinum abyssinian Crinum abyssinicum

Krinum Abyssinian photo totoina ma togafiti tausiga

O le e nofo i vaega maugā o Etiopia. O loʻo i ai se aniani oval: o le mafiafia - 7 cm, gutu leʻo. E masani lava ona vaeluaina laulaʻau i ona itu taua: dl. 30-45 cm, lautele 1.5 cm. O le totini e faʻailoa mai ai le faamalu o le faamalu e 4-6 fugalaau papaʻe. O le maualuga o le vavalaʻau vavalo o le perianth e oʻo ile 5 cm. O le tele o petals: dl. - 7 cm lautele - 2 cm.

Krinum asian Crinum asiaticum

Krinum asian Crinum asiaticum photo o fugalaau

O le eleni ei ai lona lautele. 10-15 cm, dl. o le ua e 15-35 cm. Laʻau, atoa i tafatafa o le pito, pei o fusipaʻu manua: dl. mai le 90 i le 125 cm, lautele mai le 7 i le 10 cm O le numera o laulaau e 20-30. O le inflorescence "faamalu" e faia i le 20-50 fugalaau le mafaitaulia, faatasi ai ma le umi o le gaʻo. 3 cm. O se lanu lanumeamata lamolemole lanu meamata e umi. 10 cm. Faʻatonu, umi. 5 - 10 cm, petals paʻepaʻe ma mumu mumu, felafolafoaʻi i itu. Taimi o le vaitau Mati-Oketopa. O le lauʻeleʻele o le laau e taua o vai tu i luga o le sisifo o Aferika i sisifo.

Krinum tele Crinum giganteum

Krinum tele ata tetele o Crinum giganteum

O le mea o loʻo i ai se lapisi tele ma se gutu puupuu. Lafoaʻi ma se mamanu faʻalauiloa o veins, o loʻo tafe ai galu lanumeamata: dl. 60-90 cm, lautele e oʻo atu i le 10 cm. O se pupuʻu tele e oʻo atu i le 100 cm, e lanu meamata, faʻalelei, faʻapipiʻi ma le 3-12 fualaau fugalaau. O fugalaau e paʻepaʻe, e moli ese le manogi, dl. 20 cm. Petals fe. 3 cm, dl. 5-7 cm. O le lanu lanumeamata lanumeamata (10-15 cm) e matagofie lona faʻaleleia. O le fuga o le fugalaau e foliga foliga tutusa i se logo (7-10 cm). Paʻu papaʻe e pupuu nai lo petals. O le taimi sili mo le fuga o le taumafanafana.

Krinum mamalu Crinum augustum

Krinum mamalu Crinum augustum photo fugalaau

Onion thickness. 15 cm, umi le ua 35 cm
E tele laulaau, faʻapipiʻiina, tutusa ma fusi lautele. 60-90 cm, lautele 7-10 cm. Faʻamau i le pito i luga. O se faamalu o le faamalu e maua ai le 20, o nisi taimi e sili atu fugalaau ma se manogi manogi i luga o pedicels pupuu. Perianth omea mumu, lamolemole, o nisi taimi ma sina pupuu, dl. 7-10 cm. Petals i fafo o se lanu mumu lanu mumu, faʻatulaga le umi 10-15 cm, lautele. 1.5 - 2 cm. O le lanu mumu tele e tasi. O le fuga o taimi o le tautotogo, taimi o le taumafanafana. I le vaomatua e ola i luga o mauga mauga o Mauritius, Seychelles. Tuʻuina le faʻaleleia o greenhouses.

Krinum teine, po o le taupou Crinum virudumuma

Krinum teine, po o le teineitiiti Crinum virgineum photo o fugalaau

O le aniani e lanu enaena, lapoa. O lau e foliga mai o fusipaʻu manifinifi, lea e vaapiapi latalata ile pito i luga, faapea foi i le faavae, umi 60-90 cm, lautele. 7-10 cm E ese mai i isi ituaiga e ala i vevela e felafoaʻi ai. O le faamalu e aofia ai le 6 fugalaau e iai ni pedicels pupuu pe leai foi. Perianth tube pale lanumeamata, fao, dl. 7-10 cm. Petals of a white pade o dl. 7-10 cm. O le taimi o fugalaau o le taimi o le tautoulu. O se tagatanuu o Pasila i saute. O le mea tuputupu ae o ni greenhouses.

Krinum logo foliga Crinum campanulatum

Krinum ata foliga Crinum campanulatum

O le foliga o le aniani e pei o se tamai oval. Luga sao i luga o le ogaoga i le ogatotonu, o se mata mafiafia, dl. 90-120 cm. Faʻasolosolo lauulu o se lanu meamata lanu meamata. O le malu puipuia o loʻo i ai le 4-8 fugalaau, o le gafa 2 cm i le tasi. 4-6 cm, e pei o se logo. O petals e vavalalata le tasi i le isi, o lanu lanu i lalo ma lanu mumu lanu mumu, ona sosoo ai lea ma le lanumeamata, piniki, mumu. E fuga i le taumafanafana. O nofoaga masani o lenei ituaiga o faatanoa o loʻo iai vai vai o Cape Region o Aferika i Saute.

Krinum fiafia Crinum amabile

Krinum nice Crinum amabile photo o fugalaau

O le siʻosiʻamea laʻau-lanu e iai lona ua. 20-35 cm E masani lava o lau 25-30, foliga foliga tutusa ma fusi, dl. 1-1.5 m, lautele 7-10 cm O le faamalu o le malu e oʻo i le 30 fugalaau. O lanu mumu matagofie e lafoina i le lanu violē, lanu papaʻe, salalau manogi. Perianth tube paleni lanu viole, lamolemole, uumi. 8-10 cm. Petal straight, paʻepaʻe i totonu, dl. 10-15 cm lautele 1-1.5 cm. Laʻau teuteu teuteu fugalaau. Fugalaau e masani ona fuga mai ia Mati, toe mafai ona toe fuga mai.O le tagatanuʻu o lenei ituaiga o vaomatua o vaomatua o le motu o Sumatra.

Krinum ulaula Crinum erubescens

Krinum lanu mumu Crinum erubescens photo fugalaau

O le aniani o se vaʻa masani ma le mafiafia o le 10 cm. E tele laulaau, fusi mata, pei o le dl. 60-90 cm, lautele 5-8 cm, o pito e faigata. I luga o le uumi o le umi 60-90 cm, 4-6 fugalaau e i luga o pedicels pe leai foi. O fugalaau e sosolo lelei le manogi, fai lanu sinasina i totonu, o fafo e paʻu mumu. Perianth tube pale mumu, lamolemole, umi. 10-15 cm. O le foliga o le petals e le faʻavalea. E fuga i le taumafanafana. O le amataga o le fualaau vevela o Amerika.

Krinum laufanua Crinum pratense

Krinum laufanua Crinum pratense ata o fugalaau

O le pulu faʻaola e 10 cm le loloto, o le ua e pupuu. Lea saʻo e saʻo, o le aofaiga atoa e 6-8, saʻo, dl. 45-65 cm. Pusa o vaʻaiga. 1.5 cm le umi 30 cm. O le malu puipuia e 6-12 fugalaau paʻepaʻe i luga o vae pupuu. 7-10 cm. O le foliga o le petals e le faʻatauvaʻa. O lapisi e tetele, mumu. E fuga i le taumafanafana. Habitat East Initia.

Crinum Cape Crinum capense

Crinum Cape Crinum photo fugalaau

O foliga o le sipi e pei o se fagu, o le ua e vaapiapi ma umi. Laua e saʻo, vaapiapi, umi. 60-90 cm, agavaʻa i autafa o le pito, lauulu-lanu meamata, toso i le ogatotonu. Popo le umi. 40 cm umia fugalaau 4-12. O fugalaau e paʻepaʻe pe paʻepaʻe-paʻepaʻe, mumu, gaʻo 3-5 cm, faʻalautele manogi. O le paʻu o le perianth e foliga mai o se paʻu umi uumi. 7-10 cm O paluga i fafo e piniki-lanu viole, o nisi taimi e sinasina, tutusa i le uumi i le siaki o le corolla. O le taimi o fugalaau o Iulai, Aokuso. Tagatanuu i nofoaga papaʻa o Aferika i Saute. Nofoaga o greenhouses malulu.

Krinum Makovana Crinum macowanii

Krinum Makovana Crinum macowanii photo fugalaau

Pulu lapotopoto, lapoa, lautele 25 cm, umi le ua. 25 cm. Laʻau umi 60-90 cm, lautele. 10 cm O le fugalaau fugalaau maualuga e oʻo i le 90 cm. O le malu puipuia e umia le 10-15 fugalaau. O le laulaʻau lanu meamata e faʻafefe umi. 8-10 cm. O peti eleeroni e umi. 8-10 cm. O le fuga o le uiga o le fuga o le autumn. O le nofoaga o le galueaina o ni greenhouses. O le lauʻeleʻele o Krinum o tumutumu mauga o Natal, o se tasi o itulagi o Aferika i Saute.

Crinum Moore Crinum moorei

Krinum Mura Crinum moorei ata fugalaau

O le aniani e lapoa, 20 cm le matua, o le ua matua 45 cm le umi, e fanau mai le tele o tamaiti - aniani. O laulaau e foliga mai o fusi faʻamau, umi 60-90 cm, lautele. 6-10 cm, e matua paʻepaʻe ma se laulau laugatasi i pito, veins e tafe i le ogatotonu. Laʻau uila lanumeamata umi. 45-60 cm O le malu puipuia e 6-10 fugalaau. Pedicels dl 8 cm, piniki. O le mea e faʻauʻuina ai le paipa, dl. 7-12 cm, o le pharynx ua gaugau i se tootoo. Petals dl. 7-12 cm, lautele 4 cm. Pestle i luga aʻe o petals. Laʻau i lalo ifo o petals, lanu piniki. O le ituaiga sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. O le taimi o fugalaau o masina vevela. I le vaomatua, e maua i Aferika i Saute, le itulagi Natal. Faʻato'ā faʻaleleia ai lauusiusi malulu.

Crinum Powell Crinum powellii

Krinum Powell Crinum powellii photo fugalaau

Vaʻaiga faʻapelu. O le iuga o le filifilia o Krinum Moore ma Kapsky Krinum. Pulu e pei o le polo, ma le 15 cm le 15 cm. O lau e pei o fusi uumi mita. Fugalaau e iʻu i le 15 cm le umi o loʻo faia i luga o le malu malu. Tufatufa manogi manogi. Pipi maualuga i le mita le umi. O le suisini pipili e matua lanu piniki.

Krinum flower-bearing Crinum pedunculatum

Krinum flower-bearing Crinum pedunculatum ata o fugalaau

Onion 10 cm le mafiafia, umi le ua. 15 cm. E tele lau, e masani lava 20-30, dl. 90-120 cm O se faamalu e maualalo ai le 20-30 fugalaau ma ni laʻau 3-4 cm taʻitasi. O fugalaau e paʻepaʻe-lanumeamata, manogi. Corolla pepe i lalo o petals, lanu lanumumu tetele. O le taimi o fugalaau o masina vevela. Se tagatanuu o Ausetalia i Sasae. Faʻato'ā faʻaleleia ai lauusiusi malulu.

Crinum Ceylon Crinum zeylanicum

Krinum Ceylon Crinum zeylanicum ata o fugalaau i le togalaau

O se pulu faʻapipiʻi ma le lautele o le 12-15 cm, o le gutu puupuu. E masani lava, laʻau 6-12, foliga foliga tutusa fusipaʻu, umi 60-90 cm, lautele. 7-10 cm, agaʻi i autafa o le pito. Paʻu lanu mumu mumu, dl. 90 cm. O le faamalu e maua ai le 10-20 fugalaau i luga o ni tamai piʻamea. Perianth tube mumu, o nisi taimi e lanumeamata, dl. 7-15 cm. O le pharynx e faʻasaga. O petals e lanu violē i le pito i luga, paʻepaʻe i luga o le pito, faʻasalaga mai fafo. Pestle i luga aʻe o le sima. Taimi o fugalaau i masina o le tautotogo. Nofoaga faʻaleleia falesa manaia. O le tagatanuʻu o le laau o Asia sisifo.

Krinum faʻamalosi Crinum scabrum

Krinum faʻamalosi Crinum scabrum ata o fugalaau

O le pulu e lapotopoto, o le mita 10-15 cm, kuai leʻo. O lanu lanu meamata e pei o ni fusi uʻamea ma faʻamau i le ogatotonu. Luga o laulaʻau ma le susulu, maʻila, manu. Laʻau tele. O le malu puipuia o loʻo i ai le 4-8 fugalaau. Fugalaau manogi, pedicels pupuu. O le paʻu perianth e faʻafefeteina, lanu lanumeamata, uumi 8-15 cm O le lapoa o le faʻaʻoʻo le 6-8 cm. O paʻu i luga e paʻepaʻe, o le mumu lanu mumu i le ogatotonu, lautele. 2.5-3.5 cm O le taimi o le fugalaau o le faaiuga o le tautotogo, o le amataga o le taumafanafana. Nofoaga faʻaleleia falesa manaia. O se tagatanuu o afaina o Aferika.

Krinum broadleaf Crinum maifolium

Krinum broadleaf Crinum maifolium photo fugalaau

Pulu, faʻaauau, lautele. 15-20 cm, gutu puupuu. Le tele o lau, e pei o fusipaʻu, dl. 60-100 cm, lautele 7-10 cm O se faamalu e aofia ai le 10-20 fugalaau ma ni tamai pedicels. Perianth green tube e le o se lamolemole lamolemole. 7-10 cm, faʻasologa o le pharynx, tutusa le uumi ma se pu. O foliga o petals e pei o se fagu, dl. 30 cm, lanu mumu i luga o le pito i lalo. O le fugalaau e tupu i le tau faaiuiuga o le taumafanafana, vave timuga. O le nofoaga o le galueaina o ni greenhouses. O se tagatanuu o Initia i Sasae.