Laʻau

Acantostachis

Acantostachis (Acanthostachys) e aʻafia i le aiga o le papalelia ma o le tele o laau laʻau. Nofoaga e afua mai - vai vevela ma vevela, faʻapea foʻi vaomatua o Amerika i Saute. O le igoa o le laau na mafua ona o se tuufaatasiga o upu Eleni e lua, ua faaliliuina moni o le "pulou" ma le "spike".

Akantastakhis o se sui o laau lauiloa o le ituaiga rosette. O laulaau e vaapiapi i pito tafatafa. Fugalaau e ola mai se laʻau laulaau. O potu tetele e manaʻomia e tupu ai lenei laʻau tele. Le matagofie o togalaau malulu, greenhouses, greenhouses. E mafai ona faʻapipiʻiina e pei o se fale tele.

Acantostachis tausi ile fale

Nofoaga ma moli

Achanostachis e tupu lelei ma faʻalauteleina i le malamalama. E le taliaina le susulu o le la. E le gata i lea, o le a le tupu atoatoa le acantostachis i potu pogisa poo le pito i tua o le potu. E faigofie lava ona maua le lago, lea o le a aafia ai le matagofie o lau.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo mea o le acantostachis o se vaitaimi mai le 20 i le 25 tikeri. I le amataga o le vaitau o le taumalulu, o le vevela o le vevela e faasolosolo malie lava, ma i le taumalulu e tatau ona i totonu o le fale i le 14-18 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

Mo le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o acantostachis, e tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia o le malulu o le ea. Ina ia faia lenei mea, o laulaau o le laau o loʻo sosoloina i vai inu i le vevela o le potu. Mo le faʻaleleia atili o susu, e mafai ona e faʻaaoga pusa pipi ma moa poʻo le matala lautele.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e masani ona faasūsūina le laau, ia mautinoa o le eleele e leʻi faʻapalapalaina. I le tautoulu, faʻaitiitia le faʻafeinu, i le taumalulu e seasea lava ona faʻafefe. O le laau e fefefe i le oge, o lea i le taumalulu ma le autumn e tatau ona susu sina paluga o le ele. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻafefe ai le vai mafanafana.

Soo

O le Acantostachis e mafai ona masani ona ola i totonu o se ulo e iai se mea mai i le paluga o humus, palapala lauolaola, palapala laitiiti ma le faalauteleina o le eleele i le fua faatatau o le 4: 2: 1: 1. O le eleele e tatau ona lele lelei ma vaʻaia le vai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le taumalulu ma le autumn, e le manaomia le fafagaina o le acantostachis, ae i le tautotogo ma le tau mafanafana, e fafagaina le faʻaaogaina o le faʻalautele ile minerale i le sili atu ma le 3 taimi i le masina.

Suiga

E manaʻomia e Akantostahis se mea e faʻaaogāina pe afai o le eletise o le tino e faʻapipiʻiina atoatoa e le aʻa. I lalo o le natura masani, e mafai e le laau toto ona ola e pei o se epiphyte, pipii atu i isi laau ma aʻa. E mafai foi ona faia ia tulaga tutusa mo ia ma i le fale. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga ni fasi uʻu o loʻo afifi i le moa sphagnum. O le laau lava ia e pipii i le paʻu e faʻaaoga ai se uaea.

Faʻafouina o le acantostachis

Acantostachis ua faʻalauteleina faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, faatasi ai ma le fesoasoani a le vaʻa-fanau.

Ua susunuina fatu i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma ua totoina i totonu o le sphagnum nutililii. Ulutala pito i luga i le tioata, faia o tuutuuga o le kolivala, ma aofia i le vevela o le 20-22 tikeri. O le fale kuka e tatau ona faʻaosoosoina pea ma faʻamalo. Pe a aliali mai lau muamua, ona aveese lea o le greenhouse. Ma faatasi ai ma le oʻo mai o le 2-3 lau laʻau, e totoina ai laau i totonu o tamai fagu.

Pe a faʻasalalau e taamilosaga o tamaiti o loʻo ola i lalo o le fale o le tina, e vavaeese, faʻafefeteina i malala, faʻagogo ma totōina i le faʻafefiloi o lau laʻau, peʻa ma oneone. Ia i ai ni fatu i se vevela pe a ma le 20 tikeri. E tatau ona faʻaleleia pe a faʻapala le eleele, ae e taua le faʻaalu pea i luga o pupu.

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona aʻafia le laau i se fua ole iniseti poʻo se mealybug. O foliga vaaia ma le soifua maloloina o le acantostachis e faigofie lava ona vevesi, solia tulafono o le tausia o le fale i totonu.

Ituaiga o acantostachis

Acanthostachis pine pine - O se meaola suamalie le lelei lenei, e oʻo i le maualuga e tusa ma le 1 m. Rosette, lea e aoina ai laulaau, tatala, tatala. O laulaau e vaapiapi, lanumeamata ma se lanu siliva. E i ai o latou tafatafa. O se tagata matua ua totoina atoa le malosi o le totoina ma e tele ona totogo. O le taimi vavalalata e faasino ia Iulai-Oketopa. O lenei ituaiga o acantostachis e maua lona igoa ona o le fua, lea e foliga tutusa ma le pineapple cone.

Acantostachis vaega o mea totino - o se laufanua laʻau faʻavaomalo ma lanu lanumeamata lanumeamata. I luga o le pito i tua o laupepa taitasi o ni paʻu tetele. Lanu lanu moana laititi, fugalaau e tupu saʻo mai le pusa ma laulaau.