O le togalaau

Fugalaau - totoina, tausia, toe gaosia

O le igoa latina o le raspberries - Rubus idaeus e afua mai i upu rubus - "red" ma ideos - o le igoa o le mauga i luga o le motu o Crete, e tusa ai ma le tala, o le nofoaga e tupu ai le tuaa vao o le vao. O fugalaau vao na avea ma tuaa o le tele o cultivars. I le taimi nei, o lo latou fuainumera o lo oi le fiaselau, ma a itiiti ifo o le tasi e mautinoa lava o maua i togalaau uma. O le kulupu o se pupu tulaga ese e uiga i ona uiga taumafa, ma o lona galueaina, e pei o se tulafono, e le faigata, aua o fugalaau e pei o vao vao! Ae ina ia mafai ona maua ni fualaau suamalie ma tele, e tatau ona e mulimuli i le sao o le faatoaga o lenei laau toto. O la matou tusiga lea.

Fualaau suamalie i luga o se togavao.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Fugalaau masani (Lusi tusitusi) - o laau laʻau o le laʻau faʻatasi ma le uʻamea o le rhizome, mai le maualuga o le eletise e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O le rhizome o loʻo i totonu, o le suamalie, ma le tele o aʻafiaga lalo ifo e fausia ai se faʻalapotopotoga mamana. Lisi fualaau e toto. O pupu vine o le tausaga muamua e lauusiusi, lanumeamata ma se paʻu vevela, mafiafia, e ufiufi i se vevela, e masani ona masani ona tafe.

O laʻau fugalaau e gaogao, fesuisuiai, petiolate, faʻalavelave, ma le 3-7 laʻau paʻu, lauulu lanumeamata lanumeamata, faʻatalanoa i lalo, faʻasalalau ma lauulu laʻititi.

O fugalaau fugalaau e paʻepaʻe, e tusa ma le 1 cm i le isi itu, e aoina i nai laʻasaga laʻitiiti, e tu i tumutumu o togitogi poʻo le pito o laulaau. Petals e puupuu nai lo le ipu.

Fualaau fualaau suamalie o lauolaola lauulu lauulu, ola aʻe i luga o se pusa i totonu o se fualaau mataga. O fua e aliali mai e le gata i luga o fuʻa o le tausaga lona lua. I totonu o le itu i saute, o fua e aliali mai i luga o laʻau o le tausaga muamua i le ogatotonu o le autumn. O nei pulapula e lanu enaena ma enaena, o fualaau e fua mai ai fugalaau e totogo mai i lala o laulaau.

I le taimi lava e uma ai le fua, e faʻamago lala o le itu, ae o aʻa fou e tutupu mai le aʻa e tasi i le tausaga e sosoo ai. I le totonugalemu o Rusia, o fugalaau e toto mai ia Iuni ia Iulai, o nisi taimi seia oo i Aukuso.

Tulafono mo le totoina o fugalaau

A tulaʻi, e tatau ona e filifilia se nofoaga e malu ai mai le matagi ma le tulaga mama ma le agavaʻa e aunoa ma le avanoa i le susulu o le la. O fualaau e sili atu ona faigata i luga o le eleele nai lo isi laau toto. E faʻaleleia sili i luga o le oneone lanu mumu po o laʻau manogi ma soʻo sela.

O fualaau fugalaau e totoina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le matala, po o le autumn, pe a uma le pala. O aso e totoina ai e faʻalagolago i tulaga faʻalesiteki. E masani lava, e sili atu ona fautuaina le totoina o laau toto, peitaʻi, i lenei tulaga, afai e le pa'ū le kiona mo se taimi umi ma faʻapipiʻi le kiona i le taimi e tasi, e mafai ona mate fua.

Mo le gaosiga, o le lelei o fualaau faisua e taua tele. E tatau ona atiaʻe lelei, ma aʻa malolosi.

O le rasipi o se laau telefoni. I nofoaga le lelei, o fugalaau e totoina ai ni afifi mole, o le vaivai o fualaau, ma mulimuli ane maua ai ni fugalaau ma ni vine. Mo le kukaina o le seleselega, filifili ni nofoaga lamolemole ma se malulu itiiti o le 2 ° -3 °.

O laau o fualaau e totoina i laina, o le mamao i le va o le 1.3 mita. I le laina i le va o le vao 0.5 m.

Pe a totoina togalaau, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • tulaga o aʻa i le taamilosaga, e aunoa ma le faatonutonuina oi latou i luga;
  • i luga o le lapalapa o eleele, faʻalauteleina le ua i le 5 cm, i luga o palapala mamafa, tuu i luga o le eleele.

A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻauuina le fale i le fua o se pakete vai i luga o le 3 togavao, mulimuli ane e tatau ona mulimulu le nofoaga e toto ai. I luga o le upega o le vine, e tatau ona faapipii i luga o lapisi, o le a mulimuli ane o le a tatau ai ona nonoa ni fualaau aina.

Raspberries.

Ina ia faʻapipiʻiina i luga o le 'upega tafaʻilagi, latou teli i poutu i luga o le laina o fugalaau i le mamao o le 5-7 mita mai le tasi ma le isi ma toso laina e lua o le uaea i le maualuga 0.6 m ma le 1 m. A uma ona totoina, e amata ona fua mai fuamoa i totonu o le tausaga.

Tausia o se fusi

E tusa ai ma ona uiga masani, o fugalaau e tupuga mai i laau totō e faʻamalosia ai le palapala ma aveese mai le tele o meaʻai mai ai. O le mafuaaga lea o se tasi o galuega autu i le tausiga o fugalaau o le faʻasaoina lea ma faʻaleleia le eleele palapala (aemaise i le afa muamua o le taumafanafana) ma meaʻai.

E maua lenei mea i le tatalaina o le palapala ma le puleaina o vao. I le lua tausaga muamua, pe a le o tuputupu aʻe vao, o le eleele e mafai ona faʻaleleia i laina umi ma tua. O na fanau e le manaʻomia mo le totoina o fugalaau e tatau ona faʻaumatia aʻo tatalaina le eleele.

O tausaga taʻitasi, o fugalaau e fugaina ma nisi ituaiga o fugalaau (fugalaau, peat, ma isi mea) poʻo ni mea faʻapipiʻi-mineral. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi (aemaise lava o le gaʻo), o le tuputupu ae le tele o tanu e mataituina, lea atonu e le matua ma o lea e malolo ai i le taumalulu.

A amata ona amata fua, ona aoga lea o le fafagaina o fugalaau i le paʻu po o le moa, ma le mea e itiiti ai le timu ia Iuni-Iulai, e tatau ona suavai le fugalaau. O le faʻasalaga e faia i le tuʻuina atu lea o le suavai i totonu o moa po o le sosolo.

I le tulaga lautele, o le tausiga o fugalaau e faigofie. I le tautotogo, e aofia ai le faasaolotoina o pupu mai le kiona ma tipi le pito i luga o le 15-20 cm mo le atinaʻeina o le pito i luga. O pipi i luga o latou ua nonoa mai le tumutumu pito i luga i le eleele, sili atu le lelei o le lelei o fua o vine, ua faateleina le gaosiga o fualaau.

O isi tausiga e aofia ai le tatalaina o le eleele, aveeseina vao. E le mafai ona tuai i le vavaeina o fugalaau, e peiseai ua e tuai e mafai ona e faʻaleagaina le ola tuputupu aʻe o laʻau mama o fugalaau.

O fuʻa vine lea ua faʻamalo e tatau ona vaʻaia ina ia latou le avea ma punavai o faʻamaʻi ma e le faʻapalapala ai le eleele. E seleseleina foi pine e seleseleina, ma tuua ai le 4-7 mo fualaau aina.

O fualaau muamua o fugalaau e masani lava ona tupu vave ma o le mea lea e sili atu ona pisia i latou i le lanu viole, faaleagaina e se fugalaau, ma faigofie ona momotu i lalo o le malosi o le matagi ma le timu. E faavae i luga o lenei mea, e sili atu ona lelei le faia o se togalaau o le vine mai lala o le vaeluaga o le tuputupu ae lona lua. E le taumate e ono afaina i latou i meaola faalafua ma ono aafia. I le faaiuga o le vaitau o le vine, o pine o le galu lona lua e oʻo atu i le maualuga o le 1.6-1.8 m.

E mafai ona maua e Raspberries ni fua lelei i se tasi nofoaga mo le 12 tausaga pe sili atu foi, pe afai e masani ona faʻaaogaina fugalaau. 2-3 tausaga talu ona faʻatulagaina le laupepa mo fugalaau, e masani lava i le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa, 5-8 kilokalama o le humus i le 1 sq. M e faʻaaoga i le eleele. m., faʻaopoopo 10-15 gr. paluga, fulukalama ma le faʻamalolo. Faatasi ai ma le mafanafana pito i luga o le mafanafana, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o meaʻai e oʻo atu ai i le faʻatuputeleina o le tuputupu aʻe o ripoti tausaga.

Fagalaki ma pikiina

Fualaau suamalie, ave mai le vao, aua le pepelo mo se taimi umi, taofi le fou, maualuga, aso pe lua. E le gata i lea, o le a faigofie ona faaleagaina ia fua i taimi o le seleselega ma le taimi e teuina ai. O le mea lea, e sili atu le aoina mai pe a manaʻomia, ma aua le tuʻuina i totonu o se mea malulu ina ia latou le faʻafefeteina i lalo o latou mamafa. O vao i luga o le vao vao e tasi ua fua i vaitafe eseese i le tele o vaiaso.

E mafai ona e faʻasaoina fugalaau i se taimi umi e ala i le maalili. Aʻo le tuʻuina o fua i totonu o le pusaaisa, e fautuaina e tuʻuina i luga o se ipu ina ia aua nei togi i se mea. O fualaʻau suamalie e mafai ona tuʻuina atu i taga palasitika po o isi mea faʻapipiʻi ma teuina i le pusaaisa mo le lua masina.

Fafagaina o le kuluga

O fugalaau e fesuisuiaʻi e fualaau laulaau ma lanu meamata, lanu meamata ma aʻa. O mea totō e tatau ona faʻaaogaina mai laau toto, e 3-5 tausaga. O fatu toto mo le totoina e masani ona ave i le tautotogo i se tulaga lignified. E mafai ona e ave i latou i se lauusiusi laufanua, ae afai o vevela le tau i lenei taimi, o le a faasolo ina leaga le sao o le ola.

E sili ona lelei le seleseleina o laau i le 2 -4 mm, ma le umi o le 8 i le 12 cm. E mafai ona totō muamua i le aʻoga, ona i ai lea i se nofoaga tumau. O le faʻapipiʻiina o fugalaau faʻatasi ma lanu meamata e sili atu ona faigata ma faigata.

Fugalaau Berries.

O le auala sili ona taatele o le faʻaleleia o fugalaau o le faʻaaogaina lea o aʻa. Pe a eliina, e tatau ona e mautinoa e le o afaina fatugaʻo o loʻo i luga o le ua, ona o nei mea, o tupu laiti e ola i le muamua, tausaga talu ona totoina.

O fualaau e filifilia mo le totoina e tatau ona i ai se aʻa lelei ma se umi umi o le 10 cm, ma tafana le mafiafia - ia le itiiti ifo i le 8 mm, e leai ni faailoga o faʻamaʻi.

E mafai ona e faʻapipiʻi vine ma aʻa aʻa. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le siiina o le vaega tuai. Mo le totoina e maua ai ni aʻa faaopoopo i le mafiafia o se penitala, lea ei ai tumutumu faalavela ma amataga o laau. E vaeluaina i latou i le umi o le 25-30 cm ma tuʻuina i totonu o sauniuni. O lenei metotia o le totōina o le faʻatoʻaga e faʻaitiitia ai le avanoa e faʻafeiloaʻi ai le lanu violē.

Faatasi ai ma metotia uma o le faʻasiliina o fugalaau, e tatau ona i ai i aʻa laau se aʻa lelei. E taua tele le aua le faʻamago. Mo lenei mea, ua aʻaina aʻa i totonu o se mash mash, i le taimi o felauaiga ua afifiina i latou i le vevela, ata.

O le taua tele mo le atinaʻeina lelei o fugalaau ma le maua o le maualuga o gaosiga o le filifiliga sao lea o le nofoaga mo le totoina. E tatau ona puipuia mai le matagi, e susulu lelei e le la, ma faaputuputu le kiona i le taumalulu.

E le fiafia strawberries i kopi, i le paolo ua aafia i faamaʻi afaina, e leai se fale e maua ai le kiona. E maua mai iʻuga lelei i le totoina o fugalaau i le laina e tasi i le tuaoi o le site, aʻo matauina se mamao mai le 1 m mai le tuaoi. Faʻasalaga lelei le la, e le o afaina i le fungal.

E mafai ona ola le fugalaau ma fua mai i luga o soo se eleele, ae sili atu le fiafia i le lanu manogi ma le paʻu, e mauoa i le humus ma le susu. I luga o palapala mamafa, e sili atu lona leaga. E le taliaina le vavalalata o le vai.

Vaega o le tuputupu aʻe o raspberries black, purple and blackberry

Lanu uliuli ma le lanu violē (o le lanu uliuli ma le mūmū), o le a atili ai ona tosina mai e le au faifaatoaga faifaatoaga i Siberia. E mafua lenei mea ona o le maualuga o le tulaga o le P-active active in the berries, o le mea e le masani ai faʻataunuʻu. E le gata i lea, o le tele o togalaau e sili atu ona puipuia i le lanu violē ma le fusi manogi, ona o le malosi o le ufiufi ma le prickly, ma le tele o fua - e pala.

O galuega filifilia ma fugalaau uliuli o loʻo faia i le All-Union Research Institute of Gardening ua faaigoaina mulimuli ane Michurina, NIZISNP, faʻamaʻi - i le itu i saute o le atunuu.

O ituaiga taatele o fugalaau lanu uliuli ma le lanu violē o: Cumberland, Riddle, Black Fan, Amethyst; fugalaau - Agawam, Texas, sili atu, Eastern. O le tolu mulimuli na fafaga e le I.V. Michurin e ala i le luluina o fatu o le Loganberry fugalaau-blackberry hybrids. O i latou uma e le o le taumalulu-faigata, o lea latou te manaʻomia ai le malutaga lelei. O le faʻaleleia o le eleele ile tekonolosi mo le totoina o fugalaau uliuli ma fugalaau e tutusa ma le mumu. Ae o loʻo i ai nisi o foliga e fesootaʻi ma le biology o nei meaola.

O fugalaau lanu uliuli e mafai ona aʻafia i le viliina o le verticillum, o le mea lea e le tatau ona faia le totoga pe a uma le po: paluga, tamato. E le mafai ona e totoina i tafatafa o fugalaau mumu, e mafai ona pisia i se mosaic lanumeamata, lea e le afaina ai le mulimuli.

Fugalaau lanu uliuli.

Laʻau lanu uliuli ma fualaau mumu - togavao vao; o laau e le maua ni fatu, e na o ni fuga o le sui. O le mea lea, o le faʻavaeina ma le teuteuina o latou lava uiga. Pe a oʻo atu laulaʻau taʻitasi i le maualuga o le 50-60 cm, faʻapipiʻi. O le tuputupu aʻe e faʻasaʻo, ae o le alalaʻau e ala mai i luga, mai aʻafiaga lanu e tutupu i le mita ma umi atu i le faaiuga o le taumafanafana.

Rasipi Tipi ma Pests

Strawberry Raspberry Weevil

Se tamai puluʻisa-uliuli le manaia tele. Peti e matua afaina ai laulaau talavou, fuga ni fugalaau e vave ona pogisa ma pauu. O fafine e tuʻu fua i fua. O aʻaʻo na faʻaalia iina e 'aina se vaega o le fugalaau ma le pupate. E faigofie lava ona maua i latou: afai e te vaʻaia se paʻu mago, o le a aofia ai se vavao tele o le lanu paʻepaʻe ma se ulu samasama. Mai le lua o tausaga o Iulai o pepe laiti e tupu mai mai le tele o aʻa, lea e faaleagaina ai laulaau. I le taumalulu, e paʻu ai'ie i lalo o laʻau paʻu ma lalo o le palapala.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. A o leʻi fugaina, e salalau fugalaau i Iskra, faʻamaonia poʻo mea faapena. A uma ona piki ni vine, e togafitia togavao i le taimi lona lua ma karbofos.

Fugalaau fasi

O se tasi o faʻamaʻi faʻamaʻi tele o fugalaau. Paʻu ma le tele o mea e faaleagaina ai vine. Ua le aoga le togalaau mo le faatauina atu ma le gaosiga. O le tino o le pusi e maualuga lona umi, lauulu-samasama, 2.5-3 mm le umi. O le alova o le paʻepaʻe paepae, o le ulu e lanu enaena. O pusi matutua ma lapisi e afaina ai. A maeʻa le taumalulu i totonu o le eleele e latalata i le vao i le loloto o le 10 cm, e tupu mai pipi mai i le aso 5 Iuni i le 20.

Muamua, latou te nonofo i luga o vao, fugalaau o fualaau 'aina ma isi mea totō, ona alu ai lea i luga o fugalaau. I luga o laulaau laititi, e 'ai e le pi beet le tino i le va o veins. Mulimuli ane, o 'aʻai e' ai ai sima ma pistils. O le a faʻaumatia e laʻau ia fua e ala i le 'ai i luga o le drupes ma faia ni mea i totonu o le aʻa. O le tele o vine wormy ua faʻaititia e le 50%, latou te pala ma leiloa uiga tau pisinisi. O le faaleagaina i fugalaau i togalaau taʻitasi e oo atu i le 100%. Paʻu ma le tele o taumalulu i totonu o le eleele e lata ane i le vao. Latou ola i le taimi e oʻo ai le vevela ole maualuga i le 12-13 ° C.

O pusi e maua i fuainumera tele i le taimi o le fugalaau, pe a tuu e fafine a latou fua i fugalaau, mai le mea e fananau ai iʻa i le faaiuga o Iuni. A maeʻa le atinaʻeina, o aʻaʻo pe a mavae le 40-45 aso e alu i totonu o le eleele mo papama.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Totoina o laau i le taimi o le vevela ao le i fuga ma le 0.2% malathion poo sauniuniga "Iskra", "Decis", "Confidor". Totoina o eleele i lalo o togavao ma vavae i le taimi o le pupation i le loloto o le 15 cm

Galicia fana, poo le fusi manogi

O le salalau tele o fualaau aina i totonu o le tuaoi o Non-Chernozem ma isi vaega o le Europa o Rusia. O fafine latou te tuʻu fua i fua i totonu o le paʻu o lala, ma e sili atu ma le selau sene moli e mafai ona maua. Larvae e ola i lalo o le paʻu i totonu o le fale faʻapitoa. I nofoaga e fafaga ai, latou te faia ai ni lanu enaena, lea e faasolosolo malie ona liu uliuli. Larvae e mafua ai le oti o le paʻu ma le faʻamamago mai lala.

A uma ona fafagaina, ona pauu lea o le pau i le palapala ma faʻapipiʻi le upega tafailagi webcoco i se loloto papaʻu. I luga o se ogalaau faaleagaina i le tautotogo, e tele tele le tele o pine i le maualuga o le 10-15 cm mai le eleele. Galitsa e mafai ona faaleagaina e oʻo atu i le 80% o le seleselega.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Tualua faʻaluaina o laau totino ma palapala i lo latou faavae ma le 0.2% malamoso emulsion i le amataga o le faʻasaʻoina o gaosiga (o le amataga o le tupu aʻe o vine laiti) ma i le isi 10-12 aso. O le timuga o le tautoulu po o le tautotogo o le tautotogo i le loloto o le 10 cm ma se suiga fou e fesoasoani e faʻaumatia ai se vaega o le tumutumu o le taumalulu i totonu o le koko. O le tipiina ma le susunuina o mea leaga.

Moli fatu fatu

Laititi pepe. O le alova e afaina, o le mumu sesega ma se ulu lanu enaena-enaena, e oʻo atu i le 9 mm le umi. I le taimi o le kulupu o le fatu o le fatuga, o le gaʻo e pipii i totonu o fatugaʻo ma 'ai. A maeʻa le faʻamaʻoina o le fatugaʻo, ona faʻafeiloaʻi lea e le alova i totonu o le ata. I le gasologa o tausaga o le tele o le toe gaosia, o meaʻai e faaleagaina i le 90% o fatugaʻo. E salalau solo i nofoaga tuai.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Tipi ma faʻaumatia pine i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi alu ese anufe i nofoaga malulu. Faʻaleleia ma le 0.3% karbofos emulsion i le taimi o le fausiaina o fatugaʻo pe faʻatasi ma Iskra, Decis, Confidor solutions.

O le fugalaau e lele

Laititi (e oo i le 5 mm) le lanu uliuli. Faʻamataʻu. Latou te faia se felafolafoaʻiga solo i totonu o le ala i le pito i lalo o le tipu.I le taimi lava e tasi, o tumutumu o vine laiti e fusifusia ma punou, ona pulapula ma oti.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. O taʻavale leaga na tipi i lalo ma faʻaumatia. O le tele o vaega e oti pe a eli le palapala. Faʻaleleia ma le 0.3% karbofos emulsion i le taimi o le paʻuina poʻo faʻatasi foi ma fofo a Iskra, Decis, Faʻavae sauniuniga.

Anthracnose

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se mushroom, e afaina ai laulaau, gaʻo, vine mama, o nisi taimi o vine. Laititi laiti e iloa i laulaau, lapotopoto, grayish ma le lanu viole. O le mea na aʻafia e pa'ū. I luga o petioles o laulaau laititi e laiti, faʻavauvau, i le foliga o le mai. I luga o laʻau, o lanu e tasi, e lanu sinasina-lanu ma lanu lanu moana lautele. O nisi taimi e afaina ai le gasegase tumau, o le tino e foliga mai e enaena, o le paʻu e fai.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. O le amataga o le tautotogo totoina o vao ma le 3% nitrafen vaifofo poʻo le 5% o vaifofo urea. Totoina vave o togalaau vine, tipiina o afifi aʻafia. Laʻauina o le tipu ma le 1% o vaifofo o le vai o Bordeaux - aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega, poʻo le fualaau faasaina "Topaz".

Lapoʻa mama

O le anufe e afaina ai vaega uma o le ea: gaʻo, pulupulu, laʻau o petioles, lau. E foliga mai o le mea e tupu i luga o le 'au, e sili atu i le pito i lalo ole pito i luga o le laʻau, lea o le a vave ona oso aʻe i fafo e le o le paʻu o le ripisi tausaga.

A o tuputupu ae le tuputupu ae, o le a avea le lanu ma enaena-enaena ma se lanu susulu, lea o le a faataapeapeina ai le tele o tubercles. O le tausaga na sosoo ai, i le tautotogo, e maua mai i lalo o le kiona le mea e maua ai le lanu enaena e tasi. Ona susulu ai lea o le pito i luga o le paʻu, pi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi i le lanu violē, 50-85% o gaʻo oti, o le laʻau laʻau i tua o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. O le lelei o vine o loʻo faʻaitiitia. I lalo o tulaga leaga o le tau, o le totogo ua mamae. Laʻau e faʻamaʻiina e ala i le togafiti o le fusi nifo e matua maʻi lava.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. O le amataga o le tautotogo na totoina i le 2% nitrafen solution. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e faʻaaogaina le 1% o le vai o le Bordeaux: o le mea muamua e totoina ai - aʻo leʻi fuga, o le lona lua - pe a uma le seleselega. Faaaogaina mo le totoina o mea totō totoina. O le tipiina o afifi aʻafia. Vaeluaga o pupuu e mautinoa ai le lelei o le ea.

White spotting

O le gaosi mafuaʻaga o se mushroom, e afaina ai laulaʻau ma laʻau o fugalaau. Faʻapipiʻi i luga o laulaʻau, ma muamua faʻalanu enaena, ona faʻamaeʻa ai lea, ma se lanu moana lanu enaena. I le ogatotonu o le taumafanafana, o togitogi uliuli e fai i le pito i luga o le lau i le totonugalemu o le lanu.

I le aluga o taimi, o le nofoaga mafiafia o le nofoaga e paʻu'ū ma paʻu'ū. Faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o le faamai, e tele ni laulaua ua faia, o le tino i le va oi latou e suia ai le enaena ma o se vaega taua o le laulaau laula. O togitogi uliuli e aliali mai i luga o pou - fua o fua. O le mea na afaina ai o loʻo ufiufi i vaʻaloga umi ma faʻafefe. O fusi uʻu ma pine.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E tutusa ma le lanu violē.

Raspberries.

Ulcerative spotting of stems

O lenei faamai ua lauiloa foi o le kanesa o le fugalaau. E leai ni lanu enaena e maua i luga o pu, vave ona ola i luga o le aʻa. O pulu lanumoana e le salalau faʻasalalau i luga o le mea o loʻo i ai, mai se mea e tu i fafo se paʻu eleelea eleelea o mea faʻapitoa. Ma, o le mea na afaina e amata ona vaeluaina ma o le palapala ua amata ona susu.

Uluai maʻi e maualalo ifo nai lo le anthracnose, ae sili atu. O le fomaʻi e afaina ai laau, e amata mai ia Iuni, i le vaitau atoa o le tuputupu ae, aemaise lava i le i ai o le faaleagaina o iniseti e iniseti ma le maualuga o le susu. O le anufe e afaina ai i le 50% o teuga. I luga o siama maʻi, e mate lala lala i le taimi o le gaosiga o vine.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Totoina o mea totō totoina. O le tipiina o pana ua afaina ma susunuina vave. Puipuiga mai le afaina o le fugalaau - mimiti moli ina ia fatuina ai le uiga masani o le susu. Faʻaleleia ma le faʻaleleia le 1% o vaifofo o le vai o Bordeaux - aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega.

Lavea aʻa aʻa

O siama e aʻafia ai le rhizome, aemaise lava aʻa ma faʻaleagaina faʻainisinia. I lalo o le aʻafiaga o siama, e amata ona fevaevaeaʻi siama, tupu ai fusi, tupu aʻe, muamua laiti, moli, ona faʻamalosi, paʻu, mafiafia enaena. I fugalaau, o le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe, o le tetee i le maualalo o le vevela ma le lāmala ua faʻaititia, ma ua faʻaitiitia le gaosiga. I le tulaga o le faaleagaina o le ogatotonu o aʻa, ua mate le laau. Faʻatasi ma le faʻalauteleina o le fai o fugalaau i le tasi nofoaga i le mai, e oo atu i le 60% o le vao ua mate.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faʻailogaina faʻatoʻaga ma mea faʻaleleia lelei totoga. Le faʻaleagaina o aʻa aʻo leʻi totoina e ala i le faatofuina mo le 2-3 minute i se faʻafitauli 1% ole suauu sulfate.

Mose

Vailaʻau faʻamaʻi. E aafia ai laulaau, pulupulu. O faailoga muamua o le maʻi e aliali mai i luga o laʻau laiti, lea e faʻavalea lanu samasama, lanumeamata lanumeamata poʻo samasama, lea e faʻaaogaina ai laulaau. O nisi taimi o le suauu ma le gaogao, o vaega fulafula e aliali i luga o lau. O le vaovao e fai ma vevela, o le fualaau suamalie e le lelei ona atiaʻe, faapuupuuina, e maua ai sina vaega o le tasi itu, laitiiti, mago, fualaau suamalie.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faaaogaina o mea totō totoina; aveesea ma le susunuina o laau mama; tausiga lelei, togafiti o otaota, faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma mineral; puleaina o iniseti - e maua ai faʻamaʻi pipisi.

Curly Raspberries

O faʻamaʻi faʻamaʻi, pupuʻu aʻafia ua faʻapuupuu, ma o lau laititi e maua ai se foliga le talafeagai. Vailaʻau vevela e aliali mai, ona tuputupu aʻe ai lea o le malosi o le necrosis. Fugalaau e le noatia vine.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E pei foi o le mosaic.

Fetalai

O loʻo faʻaalia i le fatuina o se fuainumera tele o vaivai, vevela, pulupulu tilotilo lea e faia ai se vao tele. I le lumanaʻi, o le togavao e maualalo, ua sili atu pine.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E pei foi o le mosaic.

O aoga o fugalaau

E leai lava se tagata e le iloa le manaia tele o lenei tama! O fugalaau e maloloina tele. E aofia ai: mai i le 5 i le 12% sugars (glucose, fructose), vitamini: C (mai le 10 i le 70%, o loʻo i ai mea e faʻamaʻi ai meaola ma anti-inflammatory, o le mea lea e puipuia ai le tino mai siama viral, flu, colds), A, B, B1, B2, B9 (salicylic acid), PP, E (o se antioxidant ma o se auala e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faamai, e oo lava i le kanesa). O vitamini o loo i totonu o fugalaau e gafa ma le malosi, mausali o le paʻu ma e oʻo lava i le mafiafia.

E tutupu fualaau i lau togalaau? O fea vasega? Faasoa atu lou poto masani i le tuputupu aʻe o lenei tama soifua maloloina i faʻamatalaga i luga o le tusiga poo le matou Fono.