Isi

Malosiaga malosi

Laupepa palapala (lino). Faailoga o le maʻi.

O le faailoga muamua o le toilalo o lau fale e sili ona e fiafia i ai e ala i se faʻamaʻi pei o le paʻu paʻu o se paʻu paʻepaʻe luga o lau. E vave ona aʻafia aʻa, ma o se taunuuga, o le uma o le laau e maeʻa atoa: o lauʻau ua mamae, faʻapogisa, mago ma pa'ū. Ma o le faailoga mautinoa lenei o le oti o le fugalaau atoa.

Togafitiga metotia

E le o mea uma e leiloa ma e mafai ona faʻaolaina le laau pe afai e te malamalama i le taimi e aʻafia ai le maʻi. Vaʻaia ma le faʻaeteete le fugalaau ma afai e maua se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laulaʻau, ia vave sasaʻa ma togafitia le fale atoa i se vaifofo vai: sasaa vai i se fagu lita ma faaopoopo 3 g. suauu, faʻaosooso ma fufulu le fugalaau atoa.

O le isi filifiliga togafitiga o le soapy: 20 kalama o le fasimoli lanumeamata ma le 2 kalama o le sulfate copper o loo solo i se lita o vai. O nisi taimi latou te faʻaaogaina se tuufaatasiga o le muamua ma le faalua: latou faʻafefiloi le soda ma le fasimoli (4 kalama o le soda ma le 3 kalama o le fasimoli i le lita o le vai). O loʻo i ai metotia togafitiga e faʻaaoga ai vailaau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu palapala - i le ituaiga o paʻu paʻu. E masani ona pollinate se laau mamaʻi i le vave mafanafana, i le tau vevela, pe a leai se matagi. Taimi - i vaiaso uma.

Isi auala o togafitiga

Talu mai aso anamua, muamua na latou togafitia togalaau o le togalaau-togalaau, ma, a latou iloaina le aoga, na amata ona latou faaaogaina i totonu o laau. O le faavae o lenei metotia o le povi paʻu. Faʻaaogaina le povi (1 le vaega), faʻasolo i le vai (3 vaega) ma faʻasolosi 3 aso. Ina ia togafitia se laau e aafia i le faamaʻi, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1: 3. Ia, ma afai o loʻo e nofo i se 'aʻai, o le a se mea e mafai ona suia ai le gaʻo? Toto po o laulaau, e tatau ona felelei.

I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻaogaina le keleka (25 gr.), O le mea e nutimomoia ma puipuia i le 1 lita o le vai mo le aso atoa. Mai o latou lava poto masani, e tele tagata atamamai e fautuaina e togafitia fugalaau mai maʻi ma leona i le afiafi, ma sili atu i luga o le auala poʻo le pusa folasisi, aemaise pe a fai o nei metotia e faʻaaoga ai le keleni po o le otaota povi. Ole taimi o togafitiga ma togafitiga o se vaiaso.