Fugalaau

Laʻau o le tovine Laʻau ma tausi i le laufanua Laʻau totoina Faʻailoga ma igoa

Ephedra ma au i le mamanu o le togalaau o le photo mixborder i le ata o le Host 'Sam ma Substens'. ('Aotelega ma Mea' a le 'Auʻaunaga')

Hosta (Hosta), o le igoa lona lua - Talosaga, e aofia ai le tele o ituaiga o mutia. Faʻaalia le aiga Sparzhev, e ui lava talu ai nei na avea ma aiga Lilein. O le igoa muamua o le aganuʻu e mafua mai i le fomaʻi ma le tausi maʻi o Austrian origin, Nicolaus Host, le lona lua i le German botanist Heinrich Christian Funk.

Ua faamatalaina e saienitisi ituaiga e 40 o lenei laau. O lona ituaiga talimalo e mai East Asia. O se mea e sili ona leaga, o le mea lea, i le vao e maua i autafa o vaitafe ma vaitafe. Mo le Iapani, o lenei fugalaau e taua o le paia, ma o petioles o se meaʻai i le lotoifale. Ina ua aumai le tagata e malaga i Egelani, na le fiafia o ia i tagata o Misty Albion. Na matua ese lava le tali atu o tagata Amerika ia te ia, o le na avea o ia ma tasi o tagata lauiloa i le Lalolagi Fou.

Fualaau aina i le fale

E faʻapefea ona faʻafeiloaʻi fatuga o ata o tagata talimalo

O le tagata talimalo ua tupu aʻe i le togalaau ma le fagu fugalaau. Tusa lava po o fea e te totōina ai fatu na maua, e aoga le aʻoaʻoina o togafiti o le lūlūina o le 'au ma fatu. O le le lelei o lenei auala e taoto i le vaivai vaivai o fatu, lea e na o le 70-80%. O le mea lea, e faʻaaogaina ai lenei metotia o le faʻaleleia, ao le i totoina, e tatau ona togafitia fatu e avea ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. O le tuʻuina i latou mo na o le afa itula i auala e pei o Kornevin, aloe o le sua, Zircon poʻo Elin, o le siʻitia o le pasene germination e mafai ona ausia.

Faatasi ai ma tagata fai togalaau, o loo i ai foi le faiga o le faamamaina o fatu e faateleina ai le pasene o le germination pe a tuu fatu i se nofoaga malulu (mo se faataitaiga, o le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa), na tausia iina mo le 1 masina.

O se mea tāua o le faʻamaonia o le eleele ua saunia. O ituaiga meaola ninii, o sigi o loʻo i totonu o le eleele, e matua afaina ai laau totō, mafua ai faʻamaʻi ma le oti o vine. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai le sui e faatauina i faleoloa faapitoa. O loʻo i ai se tuufaatasiga paleni o vermiculite, perlite ma peat.

E faʻapefea ona tupu aʻe se talimalo mai le fatu Pipi mata

O le a le taimi e totoina ai se fale talimalo? I le tautotogo, i le faaiuga o Fepuari-Mati, ua saunia ipu e ala i le togafitia oi latou i le enhanol faafomaʻi poo le maualalo o le mamafa o le potassium. E tuʻuina le vaʻa i le pito i lalo o le ulo, faʻaopoopo i ai se mea ma faʻafefete. O loʻo totoe mo sina taimi, o lea e tumu lelei le palapala i le vai, ma na o le taimi lava e luluina i le fale, i se mea e gata mai ai, e toso ese ai fatu tetele i le pito o le meaʻai.

E pei o le paʻu mai luga, latou te faʻaaogaina le mea lava lea e tasi ua maeʻa. O lona mafiafia e le tatau ona sili atu i le 5-7 mm. Ina ia faʻamautinoa le puipuia o le susu, e tosoina se ata palasitika i luga o le ulo poʻo ufiufi ile tioata. Latou te siakiina o le vevela o le eleele i le taimi o le germination e i le va o le +18 i le 25 ° C.

O le tausisia o fautuaga uma e mafai ai ona e faʻamoemoe o uluai vaotuiti o le vaiaso i le lua pe tolu. E taua le manatuaina o le susulu o le la, o le tele o le inu ma le sili atu o le faʻasalaga i luga o se kosi palasitika e afaina i laau. E sili atu le tuʻuina o ipu i totonu o se potu e iai sina ata. Ma e na o le taimi e aliaʻe ai pine muamua, o le a tatau ai ona tuʻuina atu ia i latou le malamalama lelei.

Tuputupuina o se au mai fatu fatugaina o ata

Faatasi ai ma le faʻavaeina o laʻau muamua muamua e lua, e amata ai se togi. O fualaau suamalie e feosofi i ni ipu eseese, o le eleele lea o loʻo iai le kuata e aofia ai le oneone. O nei ipu e tuʻuina i totonu o se ipu ua tumu i le vai, ina ia mafai ai ona tuʻuina atu ia i latou le suavai maualalo.

Seiloga e susu le vai i luga o le ogalaau, e le mafai ona aveese ni ipu mai le apa. I le laasaga e sosoo ai, ua tineia ai le ola mama. Ina ia faia lenei mea, aveese le ata ma faʻaalia le tagata talimalo i le ea, o le vevela e tatau ona maualuga luga atu +18 ° C. O fua faʻatasi ma lenei ituaiga o gaosia e tupu lemu ma toetoe lava ina leiloloa uma uiga o le ituaiga.

Faʻasalalauga i le lauʻeleʻele avanoa

Auala e filifili ai se nofoaga e tulaʻi ai mo 'au. Filifilia o se nofoaga o le mea taua lea e te manaʻomia e faʻalogo i ai pe a tulaʻi mai le au. O le totōina o se fugalaau i se nofoaga e tasi, e mafai ona e fiafia i lona lalelei mo le luasefulu tausaga, e aunoa ma se faʻaogaina. O le filifiliga o le nofoaga e matua aʻafia lava i le lanu o le laʻau faʻailoa. Mo ituaiga ma lanu susulu o loo i ai paʻu papae ma samasama, o vaega e sili atu ona malamalama ua filifilia, talu ai ona o latou o ni photophilous plants.

O se 'auʻaunaga ma laʻau faʻasolosolo e taua tele le paʻu o le ata i le aoauli, ao taeao ma afiafi e manaʻomia ai le malamalama lelei. Ae o ituaiga lanumoana, latou te ola na o nofoaga malulu ma e toetoe lava a le manaʻomia se mea lalelei. O le tele o lau o le fugalaau e faalagolago i le ata. O le tele o le vevela, o le tele o lau laulaʻau ma le uumi o le vao. Ae i le taimi lava lea o loʻo faʻatupulaʻia lemu le 'auʻaunaga.

Pau lava le mea e leai se fugalaau e fiafia i ai o ata. O le eleele mo le totōina e tatau ona lafoaʻi, faʻaleleia lelei, lelei ma maua ai le maualuga o le susu. O lona pH e le faʻaituau poʻo sina malie.

Afai o le malo o loʻo nofo i le tautotogo, ona saunia lea o le fanua i le tautoulu. Mo lenei mea, o le eria e ufiufi i le sefulu-senitimita leʻo o organics ma eli. I le taimi o le taumalulu, o mea uma o le a sopoia ma pe a uma le tautotogo, i se mea i le amataga po o le ogatotonu o Me, o le a mafai ona toto se laau i le eleele.

Auala e toto ai le talimalo, faʻavae i le vitio:

Faʻafeiloaʻi Tulafono

O le mamao i le va o pu e faalagolago i le ituaiga o laau ua totō ile eleele.

  • Mo 'au mai se vaega o le laʻititi ma le laʻitiiti, e lava le faia o pu i se mamao o le 0.3-0.5 m.
  • O tagata sili ona manaomia le faateleina o le mamao i le 0.8-1.0 m.

Ina ia mafai ona manuia le totoina, o le totoina o ipu i totonu o ipu e fafagaina muamua. Ave i le eleele ma se faaputuga eleele mai le ulo. Sasa i le pito i luga o le eleele ma faapipii faataamilo i totonu o le laau ina ia i ai le maualuga o le eleele i lenei nofoaga e lua lua senetimita lalo ifo. Afai e totoina e le aufaigaluega le auala o le vaevaeina o le vao, ona vevela lea o laulaau, ua aveeseina aʻa mai ia delenka taitasi, faaopoopo le mulch i le foliga o le paʻu paʻu i le vaega basal.

Faʻapenaina o au e ala i le vaevaeina o le vao

Faʻapupulaina o 'au e ala i le vaevaeina o se ata o vao

Auʻaunaga amata amata faʻasoa pe a maeʻa le vaitau o le vaitau poʻo luma o le amataga o le tuputupu ae malosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eliina se togavao ina ia lava le avanoa i le aʻa. Lulu le aʻa i lalo ma ave se togavao. Vaeluaina i ni vaega ma ni mea tuputupu ae, tipi le laulaau i le maualuga o le 10-15 cm e tuu ai na o petioles, ma totoina o ni laau totō tutoʻatasi. E mafai ona e tuua 2-3 laulaʻau e pulea ai vao.

O le faʻaaogaina o vaega e tusa pe tusa ma le fa vaiaso. O le vao o Delenki i le 2-3 tausaga o le a avea ma vao vao. Ua totoina, ma pipii atu i le va i le va o vao o le 20-30 cm. O lua i le taimi o le totoina ua faia lautele, talu ai aʻa e ola i le vaalele vaalele. O le loloto o le tau e le suia. I le faaiuga o le galuega, o loʻo faʻaleleia lelei le fale. E le sili atu nai lo le ogatotonu o Setema, ua maeʻa le totoina ina ia aua neʻi faalavelave le taumalulu i le aʻafia o laau toto.

E faʻapefea ona vaevae le 'au, tagaʻi i le vitio:

Auala e tausi lelei ai le tagata o loʻo nofoia

E faʻaitiitia le faʻaaogaina o togalaau faʻatoʻaga. Afai o le faʻaleleia o tulafono uma mo tapenapenaga o le eleele na matauina, ona le mafai lea ona fafagaina le fale talimalo mo le tolu muamua i le fa tausaga. I tausaga mulimuli ane, o laʻasaga taʻitasi, humus poʻo le faapalaga o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o le vao. E mafai ona faataapeapeina otaota minerale i le tasi taimi i le vaitau i le eria pe a uma le timu. Seʻi oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana, e faʻaaogaina faʻamaʻi vai i lalo o laau taʻitasi.

O le umi o le fafagaina o le tau e tau atu ai i le tuputupu ae o laulaau, ma le le sauniuni mo le taumalulu. I le tau mafanafana, o le eleele o loo siomia ai le au e masani ona susu. Afai e amata ona pogisa le mata o lau lau, ona le lava lea o le susu o le laau. Pe a faʻafeinu, e le mafai ona e suluina le vai i luga o le fale talimalo, o le a avea ma mea e faaleagaina ai laulaau. E sili le lelei o le faia o vai inu uumi i le vaveao. Taʻitaʻia se vaitafe filemu i lalo o le aʻa.

Le faia o le vao e foliga manaia ma e le pa'ū - aveese peduncles i le taimi. E manaʻomia e le 'auʻaunaga le tatalaina o le eleele ma vele ese mai vao leaga i le taimi muamua, seia oʻo ina tupu malosi ma ua tupu. E tai 3-4 tausaga e vavae ese ai le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, latou teliina ma vavaeeseina ia mea laiti mai le aʻa ina ia le tupu tele le fugalaau.

Falemaʻi Faʻamaʻi

Tagata Amerika latou te faʻaalia foliga o faʻamaʻi i 'au ma se tele o ituaiga i se tasi o vaega. O faʻamaʻi vao e masani ona afua ai se maʻi faʻaleaga, phylosticosis, lea e foliga mai o lanu samasama-samasama i luga o le lau lau.

Peduncles feagai ma faʻamaʻi pipisi o Phyllosticta aspidistrae Oud. Ina ia foia, o le tasi metotia e faʻaaogaina: o le aveeseina atoatoa o le vao ma lona susunuina mulimuli ma le faʻapalaina o le palapala.

Faatasi ai ma faʻamaʻi, iloagofie ai le eleelea - Botrys cinerea, lea e aafia ai laulaʻau, ma sclerotinia - Sclerotinia, lea e teu ai le uae pei o se paʻepaʻe sinasina, ma faʻaumatia. E faaaoga fungicides e sui ai le lauulu enaena, ma o le dichloran e faʻaaoga e faasaga i le sclerotinia. O faʻalavelave tuga o le fugalaau.

O le Slug o se tasi lea o meaola faʻapitoa e osofaia. Ituaiga o lona olaga, ma o ni pu ia i luga o laulaau, ia vave ona iloa ma faʻaitiitia le mataʻalia o le mea totino. Ina ia foia lenei meaola, o loʻo faʻaaogaina pusa laititi e faʻaaogaina ai le pia. E fiafia leu i nei nofoaga o loʻo aoina ma faʻaumatia ai.

E mafai e le nematodes ona oso i le fale talimalo. Afai o le salalau o lanu samasama lacrotic, o se oloa o le taua taua o nei parasite, e mafai ona vaaia e ala i veins o le lau, ona mafai ai lea e se suega faigofie ona fesoasoani ia i latou e iloa. O laʻau paʻu o le tagata na aʻafia ua tuʻuina i totonu o se ipu vai ma e tilotilo, pe a maeʻa le 1/2 itula o anufe vaʻavaʻai i luga o le vai, ona manino ai lea o le maʻi. Latou te aveeseina uma le laau ua aafia, ae faapena foi i laau uma i le lata i le lua mita, aua e mafai ona tauivi ma le tafaoga ma sauniuniga kemisi, ae e matua faigata lava ona tuu fuamoa.

I le oʻo mai o se vaitau fou o le vegetative, o loʻo amata mai i fuamoa fou, ma faʻalauteleina le faʻaleagaina o laau. O le osofaʻiga o iniseti e pei o anufe, sē, lea e na o le tasi le po e faʻaaogaina ai se laau ola maloloina i totonu o se togavao vao, e le mafai ona alofia. Naʻo togafitiga faʻasaina e mafai ona fesoasoani e faʻafetauia lenei sasa.

Faʻailoa pe a uma ona faʻaleleia sauniuniga taumalulu

Afai e totoe ia pupuni, ona vavae ese loa lea e le au tolauapi. I le amataga lava o le tautoulu, ua amata ona sauniuni laau mo le taumalulu. O le faia o lenei mea, o le nofoaga e talimalo ai e matua susu, o le vao ua totoina i le taimi o le taumafanafana ua eli ma vaevaeina, ma tuu ai le tasi pe sili atu foi o laulaau o laulaau i vaega taitasi.

Ina ia vaʻavaʻai se fasi fanua ma au au mo le taumalulu, mulch it with soil leafy. Muamua lava, e faatatau lea i na fugalaau e ola i lalo o laau tetele. O lenei gaioiga e foia ai le tele o faafitauli i le taimi e tasi, e pei o le mafanafana ma le malosi. Fesoasoani fesoasoani e fesoasoani i le siʻitia o le maualuga o le togalaau, lea e aʻafia ai le suavai palapala.

Faʻamatalaga o tagata usu Ata o mea na faia i totonu o le togalaau

Tagata talimalo i le ata o le ata

O le fale talimalo o se nofoaga matagofie mo isi fugalaau ma e mafai ona teuteuina soo se faʻatoʻaga. O le laau o loʻo i ai lau laʻau ofoofogia tele: e lapoa ma, e faalagolago i le eseese, maua se lanu muamua.

O a lanu ua tuufaatasia ma le au a Geicher ma le 'au o le ata mixborder

E vave tele ona ola, faʻapipiʻi mea totō uma, ma a maeʻa le fa tausaga o le tuputupu aʻe, e oʻo atu i lona pito sili ona matagofie. E le gata i ituaiga uma o aganuu e leai se mea e maua ai ma maua ai se lanu vao.

Au i totonu o le togalaau togalaau Combination of hosts hydrangea garden balsam i le fugalaau

O le rhizome i totonu o lona vavao mafiafia ma e tele lala i le ituaiga o lalaga, lea e mafai ai e le laau ona tumau mausali i le eleele.

Faʻafeiloa ata fugalaau i le togalaau Combination ma Astilba

I luga o se paʻu umi e leʻo tusia e le maualuga e maualuga aʻe i luga o se rosette o laulaau, o fugalaau e aoina i fusi pala. E mafai ona sinasina, paʻepaʻe, piniki, lanu viole, faigofie poʻo le teu.

O a lanu e fetaui ma au? Au Buzulnik hydrangea actinidia i luga o se moega fugalaau

E masani lava o fugalaau o laau malulu-alofa e leai se talosaga i fafo, ae o fugalaau o tagata o le itu tonu lava lea. E manaia tele i latou, e aoina i le tasi itu itu o le ituaiga racemose ma maua se foliga faʻaoʻo foliga-logo poʻo le foliga o se faʻaoga.

Maota i le togalaau togafiti Faʻataʻitaʻiga o taligalu a le au usu faatasi ma le ata o hydrangea

O le fua o se pusa lapisi fagu paʻu lea e tele fatu o loʻo i ai. O le aoga sili o le laau o laulaau ia. E faʻamalosi i latou, pe o le faʻavalea poʻo le fatu-foliga, e sosoʻo malie atu i le faʻamalosi i le pito o le lau.

Faatoaga Fausia e Tagata Taʻitaʻi Au i le Faatoaga Photo Faʻatulagaga

O vailaʻau e iloa manino i lona umi atoa. O se isi talanoaga talanoaga e tatau ai le lanu o laulaau. E faʻatatau atoa lava i le eseesega, eseese ma e mafai ona i ai ma se paʻi lanumeamata, paʻepaʻe, samasama ma e oʻo lava i le lanumoana.

Au i totonu o le mamanu o le togalaau faʻatasi ai ma lanu e faʻafeiloaʻi ai Hosts mukdeniya karasuba fern manaia Ayuga

I luga o le tasi laupepa i foliga o afaina, tafaʻi, taʻavale, e mafai ona faʻaopoopoina ni lanu i le taimi e tasi. O le laupepa o laulaau e mafai ona tatuʻu ma faʻamaʻi, paʻuʻe ma matte, faatasi ai ma se uila mata ma na o le mimiti.

Hosta ma astilba i le ata ata ata

O le a le tele o le talimalo?

O le maualuga o le maualuga o le fale talimalo o le 55 - 80 cm, e ui lava e faʻaleleia vao, e oʻo i le 15 cm le maualuga, ma tagata sili ona maualuga, e oʻo atu i le 1.2 mita.

Eseesega ma ituaiga o au ma ata ma igoa

Sei o tatou faʻapuʻupuʻu faʻalauiloa mai ituaiga eseese o fale ma ata ma igoa. O le aganuu e masani ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua laufanua, ona o le eseesega o meaola. O gaioiga galue ua fua mai. O le taimi nei e sili atu i le 4 afe ituaiga o ituaiga o 'au. E tele ituaiga o meaola sa avea ma faavae, lea na faataatia ai le faavae mo eseese eseese.

Faʻasalaina hostricos ventricosa

Faʻafeiloaʻi le talimalo a le au maimoa ventricosa i le togalaau

E oʻo i le 0.5 mita le maualuga, o laulaʻau o loʻo tusi i le pito, mo se faʻataʻitaʻiga, Thomas Hogg.

Faʻasalalau tagata e leai se isi

Faʻasagaga o le Vavy undulata i le ata ata o le ata

E oʻo atu i le 75 cm le maualuga, o lona lau laulaʻau ei ai lona mata, o se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lauulu lanu meamata, e peiseai e faʻaaoga e ala i paʻu paʻu. O se faʻataʻitaʻiga o le 'auʻauna o Undulata Mediovariegata.

High Hosta Nosta Elata Hylanger

Maualuga eletise nosta elata hylanger ata

E oʻo atu i le 0.9-1 mita, o ona lau lanu lapopoa tele e lafo i le lanumeamata. Sui Tagata - Eseese Tom Schmid.

Host Siebold Hosta sieboldiana

Hosta Siebold Hosta sieboldiana cultivar Elegans photo

60 inisi le maualuga, e loloto ona veins. Aʻoga Elegans.

Curly Hosta Hosta crisula

Faʻafeiloaʻi talimalo Hosta crisula fuʻe 'Thomas-Hoog' ata

E le sili atu le maualuga o le 0.5-0.6 mita, faatasi ai ma lau lanu lanumeamata lanumeamata e paʻu i se paʻepaʻe paʻepaʻe. O se faʻataʻitaʻiga o le ituaiga Dream Weaver.

Plantain e faʻatautaia mea totino

Plantain faʻafeiloaʻi le ata televavave

O le afa o le mita le maualuga, ei ai lau lanu lanumeamata susulu. Royal Standart ituaiga eseese.

Hosta Fortuna Hosta fortunei

Hosta Fortuna Hosta 'Ata o Fortunei Aureomarginata'

E le tupu foi le sili atu i le 0.5 mita, o lau lanu lanumeamata ma le kirimati. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o le faʻapipiʻi.

O le faʻavasegaga eseese e faʻavae foi i:

  • lanu lanu;
  • lapisi pepa.

Faʻalagolago i le lanu o le laulau, o ituaiga e vaevaeina i ni vaega se 5:

  1. Blue hosta (blue hosta (B) - o ona laulaʻau ma se lanu enaena-lanu uliuli.
  2. Lanu samasama (Alu) - lanu samasama.
  3. Green Hosta (Gr) - tuʻufaʻatasia le laulau lauulu lanumeamata atoa.
  4. Hosta variegata (V) - ituaiga faʻatasi ma laʻau faʻasalalau ma i latou uma o loʻo i ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe.
  5. O le aufaasālalau a le aufaasālalau (MV) - ituaiga faʻamalamalamaina ma se lanu matamata i luga o le pito.

O le maualuga o le laau (lanu) ua vaevaeina i vaega nei e 6:

  1. Ole vaega ole vaega Draft (D), faʻapotopotoina ituaiga uma i lalo ifo o le 10 cm, e pei o le Blue Mouse E alu ma ni laumei faʻalelei e pei o taliga kusi.
  2. O le 'au e laʻititi, Miniature (Mini), o lona maualuga e i le lautele o le 10-15 cm, mo se faʻataʻitaʻiga, o le La Donna o loʻo i ai lanu samasama-lanu lanumeamata.
  3. Small Small hosta Small (S), e maualuga lona 16-25 cm, o se faʻataʻitaʻiga o le Gold Gold i laulaʻau lanu meamata ma lanu paʻepaʻe poʻo le samasama, faʻapea foi ma Blue Blue o loʻo iai lau lanu meamata.
  4. O le tele o hosta Medium (M, Med), e oʻo atu i le 30-50 cm le maualuga, o ona sui o ituaiga nei: Po Aʻo le Kerisimasi, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu lanumeamata lanumeamata faataamilo i le pito, E manaia, o lau laʻau lanumeamata e tuaoi paʻepaʻe paʻepaʻe, Paʻepaʻe Paʻepaʻe o se 'eseʻese o le lanu paʻepaʻe, lea e suia ai lona lanu i lanu meamata pe a maeʻa se taimi.
  5. O le vaega tele o Hosts Large (L), e oʻo atu i le maualuga o le 0.5-0.7 m, o loʻo faʻatusalia e ituaiga: Alvatine Taylor, o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata e tafe mai i lau lanu lanumeamata, Golden Meadows ma le seleseleina o auro auro i le ogatotonu ua tumu i paleni lanumeamata ma e vaʻaia e se lanu lanumeamata lautele.
  6. Giant hosts Giant (G), e sili atu i le 70 cm le umi, mo se faataitaiga, o se Vaaia Lautele Blue-lanu lanumoana ma le Sum of All, lea o lo oi ai se lanu lanumeamata o le pepa ma se lanu lanu auro.