Laʻau

Fundazole: faʻafefea ona suia ma o le a

Faatasi ai ma tagata tomai faapitoa, o le baseazole e sili atu ona lauiloa o se fungicide ma se faʻaogaina lelei ma faʻafesoʻotaʻi. O le tuʻuina atu o le vasega o benzimidazoles, o lenei vailaʻau e avea ma mea autu autu e aofia ai le benomyl i se vaega o le 500 kalama i le 1 kilokalama o le mamafa.

I luga o le faʻatau, e ofoina atu i le foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi manogi.

Uiga o uiga o le faavae

Faʻaaoga lenei fualaau faʻasaina ma le faʻaeteete tele: e tusa ai ma le vasega lamatia, e aʻafia i le vaega lona lua, o loʻo faʻamatalaina e pei ogaoga oona.

O le aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o lenei maliega e mafua mai i le mea moni e faapea, o se taunuuga o le gaioiga, e le toe gaoioi le fatuga, aua o taunuuga e le mafai ona faʻafeteina e tulaʻi mai i totonu o le cell cellular, lea ua le mafai ona vaeluaina.

O le faʻaaogaina autu o le faʻafeinuina o vai, togafitiga o fatufaʻapea foʻi ma aʻa poʻo sinusisi o lau.

O aso muamua e tolu talu ona togafitiga, e amata ona galue le vailaʻau, faʻaaogaina naʻo faailoga o fafo o le maʻi. I le isi fitu aso e sosoo ai, o le aafiaga e puipuia, puipuia ai le tulaʻi mai o togafitiga fou.

O le tele o tagata faʻatau e le masani i le meatotino o le baseazole e faʻaalia ai le gaioiga faʻataʻitaʻi. E faʻaalia e ia lava e tusa ai ma paga o le apogaleveleve matutua ma o latou ituaiga, ma le faʻamalosia o latou atinaʻe.

O le fualaau faasaina e faʻaalia Inisetiidal properties pe a faʻaaogaina i le taua faasaga i aphids ma laʻau laʻau e le mafai ona tuʻuina. O le tutusa foi o le aafiaga e mautinoa e le mafai e le ova ona gaoioi i le isi tulaga matua, ae peitai, o le fualaau faasaina e le afaina ai fuamoa.

O loʻo i ai faʻamaoniga e leʻi faʻamaoniaina o le faavae foundation umiaina meatotino faʻapitoa. O le vailaʻau e leai sona aʻafiaga i luga o laau toto, peitaʻi, afai e le o vaʻaia togafitiga fautuaina, e mafai ona faʻaleagaina le malosi.

O le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tausia e tusa lava po o le a le vevela o le ea. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina mo le gasologa e le gata i le tautotogo, ae faapena foi i le tau o le tautotogo.

E mafai ona faʻaaogaina le filogide i isi vailaʻau faʻatasi ai ma se faʻafeeseeseaiga o se vaifofo vai. I le taimi lava e tasi, faʻaopoopoina i fofo pe a fai o loʻo i ai le lime ma le alkaline components e le taliaina.

O fea e faʻaaogaina ai le baseazole?

Fundazole o loʻo i ai le tele o faʻaoga, faʻaalia le aoga i le tau faasaga i faʻafitauli eseese o faʻamaʻi pipisi:

  • fatu fatu;
  • afaina tele o fualaau oona;
  • paʻu paʻu;
  • lanu enaena;
  • vaʻaia;
  • mamae ma pala.

Faatinoga o le baseazole

A maeʻa togafitiga, e ulu atu le faavae i le vascular system of the plant, o loʻo alu faʻatasi i le auala faʻasolosolo. O lona gaioiga e na o le faasolosolo saʻo i xylem.

I se isi faaupuga, ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona faia ni vai inu ma laei. E iai foi se fua faatatau lelei togafiti totoae ui i lea, i lenei tulaga, o suiga e matauina i na o nofoaga o le faaaogaina o fualaau faasaina. O le aʻafiaga o togafitiga faʻatasi ai ma le taʻavale faavae e le faʻaaogaina i laʻau tuaoi.

Fai mai tagata popoto faapea o lenei fungicide e le mafai ona puipuia lelei le siama. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga e faapea o togafitiga faʻatasi ai ma le faavae faavae lelei fua puipuia meaʻai i fualaau 'aina, laʻau ma fatu. Ma o lea e faigata ai ona fai atu po o fea le mea moni e moni.

E tele ni manatu feteenai e uiga i le faavae. Muamua lava, o faifaatoaga fugalaau e faʻapitoa i le totoina o totonu o fale e tautatala eseese e uiga i ai.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e tagata o le kulupu ma pulu, aua o lenei meafaigaluega atoatoa taufeu. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga e uiga i le maualuga o le vevela o le fualaau faasaina, o lea i le fale e le manaomia ona faʻaaogaina.

Vaega o fualaau faasaina

O loʻo i ai foʻi faʻamatalaga e faʻapea o le faavae o loʻo maua i totonu o le 'oloa faʻatau atu o se oloa lē aloaia ma e le mafai ona faʻamautinoa le aoga o le faʻatinoga, talu ai e le i faʻatagaina le taimi muamua mo se taimi umi.

E faʻavae i faʻamatalaga lata mai nei, o loʻo aofia i le lisi o vailaau faʻasaina i totonu o le "Fuainumera a le Setete o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina ma vailaau faʻasaina, faamaonia mo le faʻaaogaina i luga o le teritori o le Rusia. "Na faapena le faamatalaga ia Iulai 4, 2014.

O le resitalaina o le fundazol sa tatau ona faaiuina ia Tesema 2014. I le taimi nei, o le tulaga na iai le fualaau faasaina e lei suia, ma e mafai lava ona faatauina i faleoloa mai oloa tuai. Ae ui i lea, e le o aofia ai i totonu o le lisi fou o vailaau faʻasaina o le Matagaluega o S. Kh. O le Rusia, e le o manino pe faapefea ona suia le tulaga i le fualaau faasaina i le lumanaʻi.

E tatau ona maitauina e ui i lea, o le faavae o se vailaʻau masani, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i ni tulaga faapitoa. Ma e leai se mea e tatau ai tausisi i tulafono saogalemu.

O le faʻaaoga soo o le fungicide lava ia e faʻaateleina ai le tetee atu o spores spores i le tele o taimi. O le mea lea, afai o le faʻaaogaina faifai pea e te leʻi ausia ni taunuuga lelei, o lea e le o le faavae lenei mo le faʻamaoniga na faʻatau atu oe i se mea sese.

Aua le faʻaaogaina lenei musika i le tau faasaga i le papa o le papa, o le paʻu ma le sigi o le genera Peronospora (peronosporosis), Prytophtora (ua leva le moli), Pthium (palamole pala, vae alupa).

O le mea moni e faapea o nei phytoparasite i le tulaga o le kenera e faaalia ai le maualuga o le tetee atu i nei vailaʻau. O le aafiaga o tagata tomai faapitoa i vaomatua ua faaalia mai i tausaga talu ai nei, o le foundationazole ua le lelei le fesoasoani ia i latou e puipuia ai conifers mai faamaʻi masani.

Tupe faʻaalu lafoga Fundazole

E mafai ona faʻaogaina lenei musika i mua o le totoina o le pusa. O le auala autu o lona faʻaaogaina o le faʻaaogaina lea. O le fofo ua saunia e tusa ai ma le polokalame lenei: e manaʻomia le 10 gr. le fualaau faasaina ma faaitiitia i le 0.5 l le vai. O le mea e tupu mai ai ua lava lea e gaosia ai fatu fatu e 10.

O le faʻagasologa o pulu o gladioli ma amaryllis e ese lava. O le aʻafiaga o le metotia o le tausia lea o pulu mo le 3 itula i le fofo. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le 10 gr. vailaʻau ma faʻafefe i le 2 lita o vai.

Mo le faʻalanuina o le kāleti fai se fofo o le 10 gr. foundationazole, lea e faʻafefe i le 0.5 lita o le vai. I lenei paluga, o mea toto e mafai ona tatalia i le aso.

E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina le baseazole. i le taua i le paʻu palapala ma isi faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai laau i totonu ma togalaau. Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le vaitau o le tuputupu ae e faʻaaoga ai le 0.1% o le fofo galuega.

  1. Mo lana sauniuniga e ave le 10 gr. fualaau faasaina ma fefiloi ma le 10 lita o vai.
  2. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le 1.5 lita i le 10 sikuea mita. m
  3. Mo le faʻaleagaina lelei o meaola faalafua, ua fautuaina e tauaveina le gaosiga ao le i fuga pe a maeʻa ona fua i totonu o atinaʻe faʻatoaga. I le fesoʻotaʻiga i totonu ole laau ole fale, o nei tapuʻaga e le o iai, o le mea lea, e mafai ona sosolo i le muai faailoga o se faʻamaʻi.

Faʻatauga o le Fundazole ma le saogalemu

O se taunuuga o le togafitia o laau ma le faʻatapulaʻaina, o manu ma manu felelei e le tele ni mafatiaga. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona faʻaeteete faʻaeteete pe a faʻaaogaina le vailaʻau faʻataʻitaʻi i tafatafa o se vaituloto, ona e matua vevela lava e fagota.

E mafua ai foʻi ona lamatia tagata ma manu mafanafana. Faʻaalia ni faʻafitauli faʻafitauli pe a fegalegaleai ma le paʻu ma oʻo i totonu o le vavagana o le tautala. O fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le fualaau faasaina e ono faʻaosofia ai le atinaʻe o dermatitis.

E mafai ona togafitia togalaau faʻatasi ai ma le faʻavae na o puipuiga lavalava: respirator ma totigilima. Ina ia aloese mai taunuuga lē lelei, ua fautuaina e saunia se fofo taulima i luga o le auala ao leʻi faʻaaogaina i totonu o se fale.

E tatau ona e faʻaeteete ia aua le maua le vailaʻau i mata ma luga o le paʻu. A maeʻa le faʻaaogaina o le baseaole, e fautuaina e taofi sina taimi mai le 'ai o meaai, meainu ma le ulaula. I le faaiuga o le pulumu, e tatau ona e fufulu lima ma foliga.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Afai e maua sina paʻu o le vailaau i luga o le paʻu, ona vave loa lea ona fufuluina i le tele o vai. Afai e ulu atu le vailaʻau i mata, ona tatau lea ona fufulu lelei i lalo o le vai tafe.

Afai e te inuina le fualaau faasaina, e tatau ona e vave ave 3-4 ipu tioata ma faʻapogai ai se mea faʻafefe. I le lumanaʻi, ina ia faʻaitiitia aʻafiaga e ono aʻafia ai, e manaʻomia ona e inuina le vai i ni fualaʻau o gaʻo ua gaosia ma Vaʻai se fomaʻi.

Fundazole o se tasi o fomaʻi taʻutaʻua uma e masani ona faʻaaogaina e tau ai faʻamaʻi, e le gata i tulaga faʻatoʻaga, ae faʻapea foi ma faifaatoaga masani e puipui ai totonu o laau.

Ae peitai, ia faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai e taua e le gata ina tafiesea le faʻamaʻi, ae faapena foi aloese mai aafiaga leaga i le siosiomaga. O se taunuuga o le tuiina, e mafai e se tagata ona faʻaleagaina o ia lava pe afai e sili atu i le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le baseazole.

Ina ia 'alofia na faʻalavelave le lelei, e fautuaina e faʻamalolo lenei mea na o le puipuia o lavalava, ma a uma le gaosiga, fufulu ou lima ma faʻafetaʻi lelei. Ae ui i lea, o le auala sili ona faigofie e faaitiitia ai le lamatiaga o le faaaogaina o le foundationazole o le sui lea i se fualaau saogalemu.